Hladenje pc u ulju
- poruka: 12
- |
- čitano: 9.562
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to sve ok sotji ali razmisaljaj ovako..
ulje odvodi toplinu.. to stoji ali sta kada se to ulje zagrije nakon nezz 7 sati sta radi komp.. i igras crysis2 na nvida 48o ... sta ces onda
Po meni je to veca fora u tome da nema prašine. Ja sam imao prilike biti u okruzenju uljem natopljenim kompom - VRUCE VRUCE VRUCE VRUCE
trebalo bi jos slozit nesto sto bi hladilo ulje
Ne bi bilo loše da bude po principu vodenog hlađenja.. neka pumpa i hladnjak.
to sve ok sotji ali razmisaljaj ovako..
ulje odvodi toplinu.. to stoji ali sta kada se to ulje zagrije nakon nezz 7 sati sta radi komp.. i igras crysis2 na nvida 48o ... sta ces onda
AKo si dovoljno lud da to radis, neces valjda sve staviti u mali akvarijum?
Stavis u neki visoki i ulje se hladi samo. Toplo ide gore i hladi se, pada dole i grije se pa opet ide gore...
Ne bi bilo loše da bude po principu vodenog hlađenja.. neka pumpa i hladnjak.
Radijator i pumpa su obavezni tu jer kad se u loadu zagrije ulje nema ti spasa...
I neki vent radi flow-a bi dobro dosao...
trebalo bi stavit neku pumpu da ulje nonstop cirkulira i mislim da se nebi moglo previse zagrijat.a mislim da bi bilo najbolje ono baby ulje.moram nabavit neku staru konfu pa cu probat,nema druge!!
Hlađenje PC u ulju je odlično riješenje iz razloga što se osim procesora (grafičkog i centralnog) hlade i sve druge komponente i djelovi (kondezatori, memorija...).
Za računala koja rade 3 do 4 sata dnevno dovoljan je samo akvarij ali za računala koje rade duže vrijeme je potrebna pupma, radijator i ventilatori (idealan maniji od automobila).
U ulje mogu ići sve kompronente osim HDD i DVD uređaja (znači one koje imaju pokretne djelove). Napajanje se također može staviti u ulje. Na procesoru i grafičkoj kartici je potrebno zadržati
postojeći hladnjak a nije loše i ventilator. Večina ventilatora pri smanjenom broju okretaja će raditi normalno i u ulju.
Po meni jedini pravi nedostatak ovakvih sustava je nemogučnost lakog prenošenja te nepriznavanje garancije na komponente uronjene u ulje. (Iako ne znam niti jedan opravdan razlog nepriznavanja garancija)
pozz raja
ja sam htio da napravim akvarijum i da ubacim byb ulje ili transformatorsko ulje .
e sad mene zanima kako da pricvrstim maticnu plocu na staklo ??