Hladenje pc u ulju

poruka: 12
|
čitano: 9.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hladenje pc u mineralnom ulju

neznam jeli postoji tema, ali cini se vrlo zanimljivo! ubacis u mineralno ulje sve osim hdd-a i cd drive-a.

jeli itko ovdje probao???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hladenje pc u ulju

to sve ok sotji ali razmisaljaj ovako..

ulje odvodi toplinu.. to stoji ali sta kada se to ulje zagrije nakon nezz 7 sati sta radi komp.. i igras crysis2 na  nvida 48o ... sta ces onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hladenje pc u ulju

Po meni je to veca fora u tome da nema prašine.  Ja sam imao prilike biti u okruzenju uljem natopljenim kompom - VRUCE VRUCE VRUCE VRUCE {#}

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Hladenje pc u mineralnom ulju
i7950 kaže...

neznam jeli postoji tema, ali cini se vrlo zanimljivo! ubacis u mineralno ulje sve osim hdd-a i cd drive-a.

Dok drugi drže ribe u akvariju, mi ćemo računalo. {#}

Koliko košta 1 l tog ulja?

BOG I HRVATI
16 godina
neaktivan
Hladenje pc u ulju

trebalo bi jos slozit nesto sto bi hladilo ulje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Hladenje pc u ulju
xnight_hunterx kaže...

Ne bi bilo loše da bude po principu vodenog hlađenja.. neka pumpa i hladnjak.

BOG I HRVATI
15 godina
neaktivan
RE: Hladenje pc u mineralnom ulju
i7950 kaže...

bzv,kaj sve ljudi nebudu sve izmislili ma živa glupost {#}

15 godina
protjeran
Lacko kaže...

to sve ok sotji ali razmisaljaj ovako..

ulje odvodi toplinu.. to stoji ali sta kada se to ulje zagrije nakon nezz 7 sati sta radi komp.. i igras crysis2 na  nvida 48o ... sta ces onda

AKo si dovoljno lud da to radis, neces valjda sve staviti u mali akvarijum?

Stavis u neki visoki i ulje se hladi samo. Toplo ide gore i hladi se, pada dole i grije se pa opet ide gore...

15 godina
ivan123 kaže...
xnight_hunterx kaže...

Ne bi bilo loše da bude po principu vodenog hlađenja.. neka pumpa i hladnjak.

Radijator i pumpa su obavezni tu jer kad se u loadu zagrije ulje nema ti spasa...

I neki vent radi flow-a bi dobro dosao...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
14 godina
neaktivan
Hladenje pc u ulju

trebalo bi stavit neku pumpu da ulje nonstop cirkulira i mislim da se nebi moglo previse zagrijat.a mislim da bi bilo najbolje ono baby ulje.moram nabavit neku staru konfu pa cu probat,nema druge!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladenje pc u ulju

Hlađenje PC u ulju je odlično riješenje iz razloga što se osim procesora (grafičkog i centralnog) hlade i sve druge komponente i djelovi (kondezatori, memorija...).

Za računala koja rade 3 do 4 sata dnevno dovoljan je samo akvarij ali za računala koje rade duže vrijeme je potrebna pupma, radijator i ventilatori (idealan maniji od automobila).

U ulje mogu ići sve kompronente osim HDD i DVD uređaja (znači one koje imaju pokretne djelove). Napajanje se također može staviti u ulje. Na procesoru i grafičkoj kartici je potrebno zadržati

postojeći hladnjak a nije loše i ventilator. Večina ventilatora pri smanjenom broju okretaja će raditi normalno i u ulju.

Po meni jedini pravi nedostatak ovakvih sustava je nemogučnost lakog prenošenja te nepriznavanje garancije na komponente uronjene u ulje. (Iako ne znam niti jedan opravdan razlog nepriznavanja garancija)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hladenje pc u ulju

pozz raja 

ja sam htio da napravim akvarijum i da ubacim byb ulje ili transformatorsko ulje .

e sad mene zanima kako da pricvrstim maticnu plocu na staklo ?? 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice