Zujanje računala

poruka: 12
|
čitano: 6.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zujanje računala

Sinoć sam upalio računalo normalno kao i svaki put i odmah je počelo zujati iz kučišta.Sve ostalo je normalno radilo-sistem se normalno podigao,mreža je radila,sve sve sve.Samo je zujalo iz kučišta.Zatim sam ugasio računalo i nakon nekih 20-tak minuta ga ponovno upalio i tad je bilo sve u redu-nije zujalo.Danas opet upalim kompjuter i opet zuji.

U čemu je problem ?

16 godina
Zujanje računala

Imas prasine unutra..

16 godina
moderator
RE: Zujanje računala

vjerojatno su ležajevi na nekom ventilatoru ili prevelika količina prašine...za početak probaj počistit sve i dugi put probaj ustanovit iz kojeg dijela se čuje...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
Zujanje računala

Uzmi obicni kompresor i dobro isprasi cijelo kucisre ventove,napajanje sve, sve..

18 godina
neaktivan
Zujanje računala

Ocisti od prasine (usisavac nije dobar jer stvara staticki elektricitet, takoder i vecina krpa ako mislis njome ici dirket po komponentama).

Odi na balkon ili u dvoriste i upotrijebi pluca da bi sve ispuhao!

Moze biti i da ti se kuciste malo rasklimalo pa probaj zategnuti vijke, jer pri nizim okretajima hladnjaka nekada vibracije koje rasklimano kuciste prenosi postane buka...

16 godina
neaktivan
Zujanje računala

Vrlo zanimljivo-nakon ovog posljednjeg zujanja,opet ga ugasim i nakon 10 minuta ga opet upalim i sad uopće ne zuji.

15 godina
neaktivan
RE: Zujanje računala

Imao sam i ja takav problem...zujao al prestane nakon 20-ak minuta nakon sto je upaljen...to je sigurno do ventilatora probaj ocistiti ili ces pak morati promjeniti jedan ventilator (mozda je lezaj otisao ili ness) nisu oni skupi  i ja sam morao mjenjati jedan a jedan cistiti...ako ne znas sam odnesi strucnom licu da ga ocisti kako treba i nece zujati garantovano :)

18 godina
neaktivan
Zujanje računala

Vibracije uzrokovane niskim okretajima hladnjaka (nakon 10 minuta se CPU zagrije i poveca broj okretaja hladnjaka te se pri toj "frekvenciji" ne dogadaju vibracije i ne cujes buku!

Vidi jel kuciste dobro ucvrsceno, maticna itd.

16 godina
neaktivan
Zujanje računala

Očistio sam prašinu ali i dalje zuji.

Sad crvena lampica cijelo vrijeme se pali iako se ništa ne radi,u čemu je problem ?

17 godina
neaktivan
Zujanje računala

eto ti primjer..meni je zujalo..zbog kučišta..tj ladica od prednjeg usb porta je bila labavija te je non stop zujalo,ili ako stranice od kučišta nisu bile dobro pričvršćene...

15 godina
neaktivan
Zujanje računala

Stavi u kućište Raid spiralu, da nije ušao koji komarac.

(Morao sam ovo napisat.)

A sad ozbiljno.

Probaj iskljućivat po jedan ventilator (naravno samo one koje se nalazu na kućištu) pa putem eliminacije otkrij do kojeg ventilatora.

Ako idalje zuji probaj oćistit onaj ventilator od napajanja.

Ako i dalje zuji onda je vjerovatno do ventilatora na procesoru (ako je onaj bijele boje onda ćeš morati stavit novi)

16 godina
neaktivan
Zujanje računala

meni se isto to događalo pa sam skužio da ima previše prašine.Obrisu i ponovno radi normalno.

Tražim pozivnicu za yuwabits.net pa ko hoće poslati neka mi pošaljepm
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice