imam pitanje. donio sam u vemil na servis računalo koje je debelo pod garancijom. Problem je u jakom zujanju ventilatora hladnjaka. Kvar je bio izražen već nakon što sam doni računalo kući no prijavio sam ga tek nakon par mjeseci jer.... garancija je 2 godine na komponente i nema problema.
no iako sam rekao u čemu je vjerojatno kvar, ne mogu biti u to siguran jer nisam otvarao računalo da mi ne bi rekli kako sam prekinuo garantni rok nakon otvaranja i prčkanja a dočekala me neugodnost. Da bi mi zamjenili dio koji je očito prodan u kvaru ja moram Vemilo platiti 180 kn dijagnostike kvara, a da stvar bude bolja ja sam im dijagnosticirao u čemu je problem.
recite smije li mi Vemil raditi ovakvu pljačku i što da učinim po tom pitanju? Ili šutit i platit ko ga j...... što su mi prodali pokvarenu robu, sad još plaćam popravke i lako je moguće da će mi naplatit novi hladnjak.
help.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nisi otvarao kuciste, a jos je pod garancijom, oni moraju besplatno dijagnosticirat i otklonit kvar.Reci im da ces im poslat inspekciju .
računalo je doduše kupljeno u komponentama (što oni kao naglašavaju da takva računala naplaćuju dijagnostiku) ali oni su ga složili i nakon toga nije ništa dirano jer sam kod drugih prodavača naučio ništa ne dirat niti otvarati dok je garantni rok.
Ovo nisam nigdje doživio da mi pregled kvara uz robu u garantnom roku zaračunaju. To je kao da ti zaračunaju izradu predračuna.
Ako nisi otvarao kuciste, a jos je pod garancijom, oni moraju besplatno dijagnosticirat i otklonit kvar.Reci im da ces im poslat inspekciju .
i poslat novinare...potrosacki kod i sl...
ugl. pazite kad kupujete nešto u Vemilu...... moglo bi Vas koštati puno više nego mislite. Toplo preporučam zaobilaziti ih u velikom luku.
Nema šanse da bih godinama kod njih kupio išta većeg od ventilatora,
podloške za miša ili max. OEM dvd pržilice/usb sticka niže klase.
Hvala ti na upozorenju, ali vjerujem da ti to nije neka utjeha :/
Javi se udruzi potrošač. http://www.potrosac.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1