Maurer
Maurer
Ako imaš registriran broj ili neke dokaze da je tvoj (npr. onu karticu ili papir sa pin i puk brojevima) možeš bez problema dobiti novu karticu s istim.
Ja sam prije 2-3 godine tako izgubio mobitel (registrirani T-mobile broj), otišao u T-centar, pokazao osobnu i za 5-10 minuta dobio drugu karticu s istim brojem.
Maurer
Možeš probati, nemam pojma o tome, ja samo pomažem u vezi broja :)
Možda je završio u Dubai-u
http://dnevnik.hr/vijesti/tech/foto-ovako-zivi-covjek-koji-mi-je-ukravo-mobitel---296983.html
oni ga mogu nac ali nece, za to treba sudski nalog.
Pa ako mobitel ili bilo što drugo vrijedi više od 1000kn zašto ga oni ne bi mogli naći. BTW Find my iphone još uvijek veli da je ugašen. Žao mi je samo što si nisam stavio FoneHome koji svakih par minuta skenira zadnju lokaciju i tu zadnju možeš vidjet bilo kad 
Pa ako mobitel ili bilo što drugo vrijedi više od 1000kn zašto ga oni ne bi mogli naći. BTW Find my iphone još uvijek veli da je ugašen. Žao mi je samo što si nisam stavio FoneHome koji svakih par minuta skenira zadnju lokaciju i tu zadnju možeš vidjet bilo kad 
operater tebi nesmije nista rec bez sudskog nalog kojeg ti nemozes nikako dobit nego samo policija moze.
Ići ću sutra ujutro na policiju, jer sam danas stigao, a pošto je praznik neznam da li mogu uopće to prijavitili ili čak mogu i sad otić?
policija radi 0-24 svaki dan u godini i ti mozes bilo sto prijavit uvijek, tako da da, mozes i danas otic.
Znam da su u policiji dosta puta nasli necije mobitele, recimo frendica iz srednje je izgubila mob i nasli su joj za 2, 3 mjeseca, jos jedna cura iz sk je izgubila ajfon, takodjer su joj dosta brzo nasli.
Obavezno se mora u policiji rec da je mob ukraden, a ne izgubljen jer ga nece trazit.
Da tak sam i mislio reći da je ukraden 
pa naravno da nece trazit ako kazes da je izgubljen, nisu oni ured za izgubljene stvari.
Da tak sam i mislio reći da je ukraden 
Pa i je ukraden jer da nije već bi ga našao ili bi eventualno ti neko vratio.
Bio na murji, veli lik, to ti je vrijednost ispod 2000kn, tak da nemre dobit ni sudski nalog, šanse su nikakve I veli kao da je to utaja, a ne krađa! 
trebo si mu rec da si ajfon 5 izgubio.
iphone 4 16 gb dok je bio novi koštao je ko sad petica, kak to nije preko 2000 kn?
Bojim se da ćeš se morat pomirit da si ga izgubio.
U tvom slučaju policajac ti je i dobro rekao, pošto si i sam priznao da si ga izgubio.
Ne branim policiju, ali stvarno mislim da nije njihov posao tražit izgubljene mobitele. Ja ne vjerujem ni da bi ga našli sve i da pokrenu istragu, jer je ovo hrvatska a ne csi miami.
Bojim se da ćeš se morat pomirit da si ga izgubio.
U tvom slučaju policajac ti je i dobro rekao, pošto si i sam priznao da si ga izgubio.
Ne branim policiju, ali stvarno mislim da nije njihov posao tražit izgubljene mobitele. Ja ne vjerujem ni da bi ga našli sve i da pokrenu istragu, jer je ovo hrvatska a ne csi miami.
ma da oni pokrenu istragu vjerojatno bi ga nasli ali ta istraga kosta, vjerojatno vise od samog mobitela, a zasto bi oni to radili, zato jer je neki lik izgubio mob dok je bio pijan. mozda da si sin od milanovica, ali on ga nebi trazio nego bi uzeo novi.
potraga mobitela ti ide ovako, policija ide kod sudca po nalog, nosi nalog operateru koji preko imei broja locira telefon, tad ovi idu na lokaciju i traze mobitel, ako ga nadu kod neke osobe ta osoba je kriva sto taj mobitel nije odnjela na policiju, tad se ta osoba uhicuje i taj cijeli postupak jako puno kosta.
Ček, pa nisam mu mogao reći da je lik došao do mene i istrgnuo mi mobitel iz ruke i da bi ja kao pustio da pobjegne! Moš mislit, rekao sam da mi je ispao i da nakon par minuta dok sam došao na to mjesto nije ga bilo, znači netko ga je pokupio, tj. UKRAO, jer je baterija bila na 100%, a on da je bio pošten mogao je lijepo nazvati bilo koji broj iz imenika i stvar riješena. A jučer sam vidio kak su se naradili, bilo ih je oko 8 tamo, imali jednog kretena u pritvoru i svi se zajebavali s njim. Tamo sam čekao sat i pol dok si gospon policajac nije u miru popio kavu... 
EDIT: neznam uopće zašto mi se pokrenuo mod za brisanje iphone-a??! Evo slike: http://i.imgur.com/qZB8k3F.jpg
netko je uspio "formatirat" mob....tako da se sad mozes pozdravit s njim...
Jebo te taj fcking Find my iphone. Pa čemu to za vraga služi onda?? Joooj kak sam živčan kaj nisam stavil taj prokleti FoneHome, a imal sam ga samo sam ga izbrisal zbog outdated verzije... 
Inače sad opet idem na murju, bogati čekati tam sat i pol i onda na kraju frajer nakon kavice veli da mi nema smisla to prijavljivati, da ima posla sad nekakvoga...ma bok...idem na murju opet!