Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.986.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 mjeseci
Re: Što se događa s našim društvom?
forumaš kaže...

Današnji klinci su mila majka kakvi smo mi bili....odrastao u Prečkom i redovito smo se nahitavali sa kamenjem zgrada protiv zgrade....u principu nisi prilazio susjednoj zgradi bez ekipe.

Špriherice i pračke su uvijek visile oko vrata 

Pa to je to, i danas ima delikvenata kao i tada, kao i povučene i osjetljive djece..

4 godine
Veliki Brat kaže...
Pa upravo to cijelo vrijeme krivo radiš: povezuješ "Evropa" sa "vakcinisana".

Hrvati koji u RH govore "Evropa" (npr. ja) ne govore "vakcinisana". Jer nismo Srbi. Ne pričamo srpski. Pričamo hrvatski i "Evropa" je hrvatski izraz. Stvarno ne razumijem što je tu tako teško za shvatiti.

Vakcina nije srpska izvedenica pojma cijepivo. Riječ, pojam vakcina je potpuno dopuštena u hrv. standardnom jeziku, dočim EVropa nije. 

Ne govorimo vakciniranje, nego cijepljenje, jer jednostavno nemamo naviku govoriti vakcina. Vakcinisanje, kao regulisanje, govore i Bošnjaci , Makedonci, tako da nema neposredne veze sa srpskim jezikom.

合気道 五段 Me, myself and I
15 godina
Zaporožac kaže...

Vakcina nije srpska izvedenica pojma cijepivo. Riječ, pojam vakcina je potpuno dopuštena u hrv. standardnom jeziku, dočim EVropa nije. 

Ne govorimo vakciniranje, nego cijepljenje, jer jednostavno nemamo naviku govoriti vakcina. Vakcinisanje, kao regulisanje, govore i Bošnjaci , Makedonci, tako da nema neposredne veze sa srpskim jezikom.

Vakcina jest, ali vakcinisana nije. I tu pravis gresku jer gledas etimologiju, a ne stvarnu uporabu. U srpskom jeziku se vakcinisanje koristi, dok kod nas ne. 

16 godina

12 godina

dobar ti je izvor 

pesimizam je za njih optimistično stanje 

9 mjeseci
picajzla0707 kaže...

dobar ti je izvor 

pesimizam je za njih optimistično stanje 

4 tisuce pretplatnika. Ovaj je kvalitetan ekonomist kao i Hajdaš Doničić

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 14:25 (KTM).
4 godine

Poljski ministar vanjskih poslova Sikorski mi je postao omiljeni EU političar.

S par riječi je pokazao kako s bahatim ruskim teroristima treba razgovarati.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski BOG EU politike.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 15:02 (Zaporožac).
11 godina

Ova frkica sa svinjskom kugom, dal netko može suvislo napisati neki smisleni razlog za pojavu toga?

Samo molim bez politizacije. 

Kako se to pojavi svinjska kuga negdje?

Mac
17 godina
PzKpfw kaže...

Ova frkica sa svinjskom kugom, dal netko može suvislo napisati neki smisleni razlog za pojavu toga?

Samo molim bez politizacije. 

Kako se to pojavi svinjska kuga negdje?

Ona je odavno prisutna u prirodi (koliko se sjećam u Europi od 50-ih godina prošlog stoljeća, kod nas zadnjih nekoliko godina), suzbijemo je na neko vrijeme pa se ponovno pojavi. Problem su divlje svinje nad kojima nemamo kontrolu i premalo se izlovljavaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice