- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nažalost totalno istina. Da se vratim đeneralu:
kako mi samo odiše inteligencijom i dobrohotnošću... nema šanse da je kriv:)
I sigurno je laž da nije ovu skromnu žuto obojanu vilu na sirotinjskom kvartu
Remete zaradio štednjom i odricanjem :)
Vidim da se mnogi po komentarima foruma konzervativnijih novina (tipa vl)
Busaju sa onim "a gdje ste vi koji kritizirate i sijete jal bili 90tih?
Pa bih rekao - u rovu:) A ovaj je za to vrijeme generalisao po narodnjačkim klubovima. Provjereno.
...heh...mislim da sam bio sasvim korektan i konkretan kada sam upotrebio riječ pogrešan, šta bi tek bilo
da sam napisao nešto u tvome stilu, citiram: "Ne moraš biti pravnik da vidiš da si glup. Ovdje jedino on ispada
neozbiljan i neodgovoran, a prozivanjem vlade ispada i debil.."
To je bilo namjenjeno Josipoviću i njegovoj nepažljivoj izjavi. Nikako tebi. Nemoraš biti pravnik.. a on je pravnik... on proziva valdu ... Ne vidim kako si se ti našao prozvan?!
I dalje smatram da si upotrijebio nekorektan izraz. Da si napisao nešto u mom stilu, naveo bi ispravno zaključivanje. A nisi.
...
pa o josipoviću smo i govorili, otkud ti ideja da sam se ja našao prozvan...i nemoj me više nasmijavati
sa svojim "ispravnim zaključivanjem"...
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/08/0125006.html?pos=n0
Uhićen Ivan Rimac
Eto neki dan sam pisao nešto u vezi financija projekta mu od sina pa evo da ne ispadne da sam srao bezveze
sjetio sam te se kada sam vidio ovu vijest
Isus od 50 metara s mogućnošću kasnije nadogradnje:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/142947/Default.aspx
Ziđan, ziđan...
Zašto da te ne nasmijavam? Ako već diskutiramo, stick to the point i osporavaj moje argumente a ne mene. To prelazi u vrijeđanje i ismijavanje i nema veze sa diskusijom. Evo lijepo ću te ponovno pitati, a ti se slobodno
, zbog čega je tvoj zaključak, ili koji je točno dio tvog zaključka, ispravniji od mog?
da su ljudi na ovim prostorima (ukljucujem tu sve drzave, ne samo nasu) ukljucili mozak.. ne bi imali potrebe braniti "kucu, zenu, djecu.. ".
narodi ne pokrecu ratove, vec oni koji ih vode i koji svoje zelje projiciraju na one ispod. brainwashing. ili idiotizam.
a ljudi su kao inače racionalna bića
a što se tiče rata - ništa ljudsko nije mi strano,a tako ne izdvajam rat kao nešto neprirodno i odveć mrsko čovjeku
s tvojim stavom se mogu samo načelno složiti,države su tu kao stvarnost koja se ne može negirati
Od mene bi stari/skupi taksisti dobili nož , napadate jadne mlade ljude koji radi 12 sati. 
http://www.24sata.hr/news/napadnut-vozac-cammea-u-pomoc-mu-doskocile-kolege-227096
ne treba ih negirati.
vec anulirati.
blah..
moram naci vremena da se vratim glazbi ponovno.. zivot je ljepsi tada (
, ).pih.. stanovnici ove drzave su taoci branitelja. evo opet prijete da ce pokazati na izborima sto misle o danasnjem glasanju u saboru - F_U - ukidanje svih prava i mirovina. ma hebite se. assholes and elbows pa da vidimo sposobnih - trazili ste to - dobili biste da se mene pita.

Od mene bi stari/skupi taksisti dobili nož , napadate jadne mlade ljude koji radi 12 sati. 
http://www.24sata.hr/news/napadnut-vozac-cammea-u-pomoc-mu-doskocile-kolege-227096
Primitivci i krkani. Optuzuju konkurenciju jer im vise ne pase dr*ati k*rac igrajuci sah i upijat sunceve zrake.
Nije da favoriziram cammeo bas jer sam cuo price o radnim uvjetima njihovih vozaca, pitanje je da li je i koliko to istinito ali u svakom slucaju trpiti maltretiranje od tih neandertalaca je zadnje sto im treba.
Zasto? - Za spasiti Hrvatsku trebalo bi prerezati puno gordijskih cvorova. Broj zupanija smanjiti na 5-6, srezati broj upravnih jedinica, podijeliti tisuce otkaza u drzavnoj sluzbi, konsolidirati ministarstva, smanjiti place saborskim zastupnicima ili taj posao uvesti po uzoru na engleski Gornji dom, drasticno smanjiti davanja na place da se omoguci rad privatnom sektoru, srusiti kunu da se ozivi uvoz, povecati davanja na uvoz za ono sto proizvodimo da ubrzamo proizvodnju, uvesti provodenje zakona o trajanju sudskih postupaka i pojednostavniti postupke, prisilno smanjiti odvjetnicke tarife i konacno, zabraniti rad HDZ-a.
ne treba ih negirati.
vec anulirati.
blah..
moram naci vremena da se vratim glazbi ponovno.. zivot je ljepsi tada
pih.. stanovnici ove drzave su taoci branitelja. evo opet prijete da ce pokazati na izborima sto misle o danasnjem glasanju u saboru - F_U - ukidanje svih prava i mirovina. ma hebite se. assholes and elbows pa da vidimo sposobnih - trazili ste to - dobili biste da se mene pita.

možda se i to desi,pa neka svjetska vlada
to s tim kvazibraniteljima mi posebno kida živce,pravi su se vratili na posao,fakultete ..(pri tom bi izuzeo logoraše i istinske invalide)
a vjeruj mi poznajem ih dosta,niti su išta tražili,jednostavno su nakon odrađene dužnosti nastavili normalno živjeti
za glazbu veliki TU
- hmmm, da. No postavio si neispunjiv kriterij (pošten političar).
- Inače bi (možda) Kresus bio taj izbavitelj (pa i poveznica s Riom...).
(mada bi iz nabrojenih razloga, ja poželio HDZ i Sanadera... upravo zato, da odu u južne amerike..).
Jel' ti to želiš reći da je Sanader u pravu kad kaže da mu se u Hrvatskoj sprema političko suđenje? :D
Ja bih rekao da je. OSim toga većina je bila s njim kad je potpisivao i većina, ako ne i dobar dio HDZ-a je znao što se potpisiva, pa opet nisu u zatvoru. Bilo bi dobro da potegne još ljudi za sobom.
Jel' ti to želiš reći da je Sanader u pravu kad kaže da mu se u Hrvatskoj sprema političko suđenje? :D
Naravno. Politički je izbačen, političke frendove mu gaze, uništavaju mu poslove. Vjerujem da ni dlaka s glave neće pasti onima koji su vjerni Šeksu i Jaci. Ako i bude što, to će biti igrokaz bez pravih posljedica. Moguće je čak da se i Sanader nagodi ako se pokaže da može svih povući za sobom. Sva ova uhićenja su samo igra i predstava.
Too big to fail.
Zašto da te ne nasmijavam? Ako već diskutiramo, stick to the point i osporavaj moje argumente a ne mene. To prelazi u vrijeđanje i ismijavanje i nema veze sa diskusijom. Evo lijepo ću te ponovno pitati, a ti se slobodno
, zbog čega je tvoj zaključak, ili koji je točno dio tvog zaključka, ispravniji od mog?
...na žalost nemam ti ja baš puno smisla za "talmudski" užitak pravilnog čitanja, kako ga interpretirati
a da bez obzira možemo raditi po svome...iliti da odemo u drugu krajnost, meni je svejedno glavno da je
po mom...
http://www.jutarnji.hr/svaki-je-drugi-umirovljenik-mladi-od-65--svi-koji-mogu-raditi-moraju-se-vratiti-na-posao-ili---hrvati-ce-imati-najmanje-penzije-u-eu-/958517/
Meni stari sada moze ic u penziju ali mu je penzija toliko mala da ce radije nastavit radit (radi kao maticar u Splitu). Mi smo medju drzavama sa najvise mladih penzionera koje financira privatni sektor. Koliko mozemo jos tako?
Sori na duploj poruci ali moram ovo prokomentirati:
http://www.jutarnji.hr/financijske-brige-vlc--sudca--zapao-u-minus-od-435-000-kuna/958493/
sta je on naplacivao duhovne obnove!?!?!? Koje licemjerje!!!
http://www.jutarnji.hr/svaki-je-drugi-umirovljenik-mladi-od-65--svi-koji-mogu-raditi-moraju-se-vratiti-na-posao-ili---hrvati-ce-imati-najmanje-penzije-u-eu-/958517/
Meni stari sada moze ic u penziju ali mu je penzija toliko mala da ce radije nastavit radit (radi kao maticar u Splitu). Mi smo medju drzavama sa najvise mladih penzionera koje financira privatni sektor. Koliko mozemo jos tako?
Ništa neobično jer kad se okreneš oko sebe sve je puno ljudi koji jedva čekaju da se utrpaju u mirovinu, dobiju redovit i siguran priljev, a zarade nešto sa strane jer su mahom još radno sposobni.
http://www.jutarnji.hr/financijske-brige-vlc--sudca--zapao-u-minus-od-435-000-kuna/958493/
Zašto ja toliko ne mogu upast u minus? To mi nikad nije bilo jasno.
Odma bi uzea polovnog boxtera i samo se vozia okolo. 
Ništa neobično jer kad se okreneš oko sebe sve je puno ljudi koji jedva čekaju da se utrpaju u mirovinu, dobiju redovit i siguran priljev, a zarade nešto sa strane jer su mahom još radno sposobni.
Nisu krivi ljudi nego država koja im je to omogućila. Da postoje penali za rano umirovljenje kao vani, vidio bi koliko bi bilo hrabrih. Pa bi se znalo da svatko tko je radno sposoban ne može ići u mirovinu prije 60 ili koliko već xy 65g, i točka, amen.
Ljudi jedva čekaju a državi nije u guzici da napravi mirovinsku reformu, i objavi za početak registar branitelja, među kojima ima penzića i invalidnina kao u priči. Ja se slažem da se tim ljudima treba pomoći financijski, ali ja bi im dao veći poticaj za rad, nego za nerad odnosno umirovljenje. Dodatak ili nekakav bonus na plaći, zatim oslobođenje od kakvih doprinosa, možda neka niža stopa, sve se naravno da uvesti, samo nitko o tome ne razmišlja jer je prevelika zajebancija uvođenja novih poreznih razreda.
I onda još imaš postotke invaliditeta, pa valjda novu kategorizaciju postatak bonusa na plaću, ako bi se na to išlo, itd. Nije to baš tako, ajmo ovo, pa će to tako i biti.
Mirovinska reforma i objava registra branitelja je prvi i najvažniji korak koji čeka novu Vladu. Nemojte se iznenaditi ako uslijede masovni prosvjedi i neredi, EU će od nas to zahtijevati, jer je nedopustivo da nam je 95% ili koliko već državnog proračuna za svaku iduću godinu unaprijed fiksirano i da se tako izrazim - raspič**no.
Ogroman dio sredstava ide kao prvo na poticaje poljoprivredi, ali i za branitelje i umirovljenike. Mislim da se ljudi moraju vratiti na posao i to uz bonus, kako na staž u vidu nekakvog beneficiranog, tako i recimo za godine života, tko ima 45g, radno je sposoban a u mirovini je, da mu se omogući posao i najveći bonus, i tako opadajućom stopom do onih sa 60g. Da se naprave razredi, ali kažem to je strahovita zahebancija uz upitan rezultat u barem prve 2,3g.
Činjenica koja se mora reći je da je naš puk izrazito lijen i inertan. Otud sve kreće, a ogromnim dijelom je opet kažem, inertan, jer mu to država dozvoljava. Dakle nije narod kriv, koliko god na njega i sam skačem i pljujem ga, nego država.
Zašto ja toliko ne mogu upast u minus? To mi nikad nije bilo jasno.
Odma bi uzea polovnog boxtera i samo se vozia okolo. 
Znas, minusi se moraju vracati...
Nisu krivi ljudi nego država koja im je to omogućila. Da postoje penali za rano umirovljenje kao vani, vidio bi koliko bi bilo hrabrih. Pa bi se znalo da svatko tko je radno sposoban ne može ići u mirovinu prije 60 ili koliko već xy 65g, i točka, amen.
Ljudi jedva čekaju a državi nije u guzici da napravi mirovinsku reformu, i objavi za početak registar branitelja, među kojima ima penzića i invalidnina kao u priči. Ja se slažem da se tim ljudima treba pomoći financijski, ali ja bi im dao veći poticaj za rad, nego za nerad odnosno umirovljenje. Dodatak ili nekakav bonus na plaći, zatim oslobođenje od kakvih doprinosa, možda neka niža stopa, sve se naravno da uvesti, samo nitko o tome ne razmišlja jer je prevelika zajebancija uvođenja novih poreznih razreda.
I onda još imaš postotke invaliditeta, pa valjda novu kategorizaciju postatak bonusa na plaću, ako bi se na to išlo, itd. Nije to baš tako, ajmo ovo, pa će to tako i biti.
Mirovinska reforma i objava registra branitelja je prvi i najvažniji korak koji čeka novu Vladu. Nemojte se iznenaditi ako uslijede masovni prosvjedi i neredi, EU će od nas to zahtijevati, jer je nedopustivo da nam je 95% ili koliko već državnog proračuna za svaku iduću godinu unaprijed fiksirano i da se tako izrazim - raspič**no.
Ogroman dio sredstava ide kao prvo na poticaje poljoprivredi, ali i za branitelje i umirovljenike. Mislim da se ljudi moraju vratiti na posao i to uz bonus, kako na staž u vidu nekakvog beneficiranog, tako i recimo za godine života, tko ima 45g, radno je sposoban a u mirovini je, da mu se omogući posao i najveći bonus, i tako opadajućom stopom do onih sa 60g. Da se naprave razredi, ali kažem to je strahovita zahebancija uz upitan rezultat u barem prve 2,3g.
Činjenica koja se mora reći je da je naš puk izrazito lijen i inertan. Otud sve kreće, a ogromnim dijelom je opet kažem, inertan, jer mu to država dozvoljava. Dakle nije narod kriv, koliko god na njega i sam skačem i pljujem ga, nego država.
u svemu se slazem osim boldanog.
vecina hrvata bi sa sto manjim radom zeljela sto vise novaca,po mogucnosti da nista ne rade a da novca ima.to je filozofija starijih a mladi narastaji vide od njih.tako da je upropastena i mlada populacija.drzava moze davati razne pogodnosti,ali dok je tu zdrav razum i volja za rad problema nema
Ekipa se buni zbog poduljenja radnog vijeka na 40 godina/do 65-te, a kroz desetljeće će se to već micati na 45/70. Jedan od "problema" je što se životni vijek i za muškarce produljio na preko 80 godina, a žene na 85, a unutar dva desetljeća bi to moglo biti vrlo blizu stotki.
Sredinom prošlog stoljeća muški umirali oko 70-te, tako da su u mirovinama uživali desetljeće ili manje. Sada se stvara problem što bi ti mirovina trebal potrajati nekih dva ili čak dva i pol desetljeća nakon prestanka uplaćivanja u fond, a kako se bude povećavao životni vijek to će se još povećavati.
Ovo su globalni problemi koji muče sve razvijene zemlje i za kojega ovakav ekonomski model (kapitalizam) nema rješenja. Čak je i u Njemačkoj sve više ljudi koji od svoje mirovine (posebice ako su samci) jedva žive, a i njihovi će penzići uskoro u pecanje boca po kontejnerima (i tu bi ekspertne skupine naših "mrvljenika" mogle iskustvom i savjetom uvelike pomoći njemačkim kolegama!) .
Što se specifično našeg problema tiče, on je toliko širok da bi se istodobno trebalo rješavati desetke problema da bismo se izvukli. Osnovni je što nemamo spomena vrijedne industrijske kapacitete koji bi stvarali novu vrijednost i onda metodom generacijske solidarnosti (poznate iz mrskog socijalizma) punili mirovinske fondove.
Drugi je problem što je i od ovih zaposlenih preveliki dio u državnoj administraciji, tako da je realno broj onih koji stvarno stvaraju novu vrijednost i iz čijeg se rada financiraju svi ostali sigurno manji od 125:100. Zapravo, prilično sam siguran da trenutno realni sektor izdržava više od jednog umirovljenika/državnog činovnika po svakome zaposlenome i prije je omjer 90:100.
Postojeće prijevremene mirovine, posebice kod onih koji su išli u mirovine oko 40-te ili čak prije na račun rata su posve neodržive. Ne postoji država na ovome svijetu koja nekome može isplaćivati mirovinu 50 ili čak i više godina. Ako možeš poživiti u mirovini toliko, očito je da ti je zdravstveno stanje takvo da se možeš baviti barem nekim poslom.
Ukoliko mislimo preživiti moramo se reindustrijalizirati, te zaposliti ne samo vojsku nezaposlenih s biroa, već ćemo morati aktivirati i penzionere barem do 65 godine, a možda i starije i to već u idućih nekoliko godina.
Koliko se jos ocekuje da ce Domovinski rat i njegovi sudionici biti na grbaci drzave? Mislim na penzije, stanove, djeca, udovice i to? Zna li se koliko posto proracuna ide kao pomoc braniteljima?
@Drago - kolike su mentalne i fizicke sposobnosti 70-godisnjeg radnika? Pa takav bi vise smetao nego koristio. Nisam za to da se produljuje radni vijek.
Kako je ono, mislim Pervan , rekao - neka penzioneri nose prvašićima torbe u školu :)
Koliko se jos ocekuje da ce Domovinski rat i njegovi sudionici biti na grbaci drzave? Mislim na penzije, stanove, djeca, udovice i to? Zna li se koliko posto proracuna ide kao pomoc braniteljima?
@Drago - kolike su mentalne i fizicke sposobnosti 70-godisnjeg radnika? Pa takav bi vise smetao nego koristio. Nisam za to da se produljuje radni vijek.
Ne znam gdje spadaju točno, ali socijalne naknade čine i do 50% proračunskih rashoda kod nas. Pomoć braniteljima kako si ju ti nazvao, bi se mogla okarakterizirati kao socijalna naknada..