Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.558.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
seneka kaže...
(s)izgoreo kaže...

prioriteti te hebu čini se kao i policiju koja je traljavo i šturo konstatirala uzroke ali čeka na neminovne posljedice pa da tek onda postupi...

u propuste policije ne ulazim,ali život je nešto sasvim drugo od ovakvog ad hoc zauzimanja stava,kad se zaore po površini i krene u dubinu  često izađu na vidjelo detalji koji uzdrmaju početnu sigurnost i fraze tipa: "tu je sve jasno" , "to bi ja po kratkom postupku", "kriv je,neka visi", "izopćiti iz društva","polomiti mu noge" i bla tra..

što se tiče ove m vulin ti bi ju osudio po zapovjednoj odgovornosti ili imaš neke informacije da je znala za slučaj i zataškavala ga?

editirao sam post u međuvremenu... ma zločinački bolničari i monstruozno tehničko osoblje je par godina pod ključem djevojku liječilo od homoseksualnosti bez znanja ravnateljice... :rolleyes:

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
18 godina
(s)izgoreo kaže...

editirao sam post u međuvremenu... ma zločinački bolničari i monstruozno tehničko osoblje je par godina pod ključem djevojku liječilo od homoseksualnosti bez znanja ravnateljice... :rolleyes:

Ona je bila zauzeta na sastancima Klana pa nije ni znala što se događa...

This space for rent!
18 godina
neaktivan

hmmm, što je sa homofrendom? koji je vaš izbor?

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

da i? sad bi opet trebao mantrat da život nije crno/bijel ?
od kud ti i ja znamo da je baš sve tako kako je pisalo po novinama?
ja bi rađe ovu izabrao mirjanu petir, jer je pri punoj svijesti izjavila to što jest,a u poziciji je da nam kroji sudbinu,mamicu joj talibansku

18 godina
(s)izgoreo kaže...

Ma sve neki papci.

Treba vam ekvivalent Bravehearta koji će vas s mačem u suknji braniti od crnokošuljaša pa ću za njega glasat.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

kovač,lučin ili štulhofer, ne mogu se odlučit

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

I? Jesu uspjeli? {#}

18 godina
eevek kaže...
(s)izgoreo kaže...

I? Jesu uspjeli? {#}

Taman joj krenulo nabolje kad su je morali pustiti...

Yebi ga, danas ti se svako miša u posal...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
seneka kaže...
(s)izgoreo kaže...

da i? sad bi opet trebao mantrat da život nije crno/bijel ?
od kud ti i ja znamo da je baš sve tako kako je pisalo po novinama?

e, pa hebi ga onda... jel možeš skontat da je rastureni kuk i fizičko nasilje valjda puno veće sranje od glasnih radova na objektu ili da je netko ipak ravnatelj bolnice u kojoj je dugogodišnje zatvorena i liječena osoba zbog homoseksualizma... pa ne lažu nas valjda tolko da i ove vijesti nisu točne, ako nas lažu onda... ja ne znam

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Taman joj krenulo nabolje kad su je morali pustiti...

Yebi ga, danas ti se svako miša u posal...

Baš...narod, je*ena stoka {#}

17 godina
neaktivan

ako ovako nastavimo bug forum će postati gay friendly, na sreću i veselje svih usera{#}

16 godina
neaktivan

bit će u subotu gay friendly okruženje

na jednog gaya dolaze tri policajca, al opet će bit nereda

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

bit će u subotu gay friendly okruženje

na jednog gaya dolaze tri policajca, al opet će bit nereda

samo pazi,čuo sam da vam dolaze oni nabildani pederi iz amerike kao podrška splitskom prajdu
nemojte se sramotit ako dođe do fajta,samo muški na njih,ko na onu djecu u zagrebu{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 16:12 (seneka).
16 godina
neaktivan

lol neidem se ja tuć, nepada mi napamet

samo pretpostavljam da će bit nereda jer se svašta priča po gradu i puno je grafita

16 godina
Cerina15 kaže...

lol neidem se ja tuć, nepada mi napamet

samo pretpostavljam da će bit nereda jer se svašta priča po gradu i puno je grafita

Ma ovde je torcida (mislin na loši dio torcide), i još ima puno tipova "bog i hrvati" koji su spremni istuć pede*a pod cijenu odlaska u zatvor...

Mislin da će bit svega, osobno čak i da san homoseksualac nebi otiša na tu paradu, nisan mazohist.

Peace means I'm reloading my gun.
18 godina
(s)izgoreo kaže...
... nevezano, ovdje se može glasati za homofoba i homofrenda desetljeća u hrvata... moj izbor je Mirjana Vulin i Aleksandar Štulhofer, prva osoba radi pokušaja sprovođenja u djelo onoga o čemu ostatak ekipe sanja (izliječiti, zatvoriti, uništiti život mlade homoseksualne osobe) a druga jer je slobodna svih debilizama (političkih, samoreklamirajućih i inih) te razgovjetno i stručno već godinama objašnjava hrvatskoj javnosti sve predrasude od kojih pati

Vulin ovdje definitvno drži debelu prednost, ali ima i jedna sitnica koja me uvijek zasmeta kod ovakvih tekstova - kažu oni tamo:

"Vulin je svojim zločinačkim djelovanjem izdala vlastitu profesiju i Hipokratovu zakletvu, te pretvorila u pakao pet godine života jedne mlade lezbijke ..."

OK, kužim ja da je ona lezbijka i da je ovo izbor za naj-homofoba godine (da nije, ne bi niti upala na ovu listu), ali upravo takvim stavom se i radi razlika između jednih i drugih - ovo nije 'mlada lezbijka', ovo je mlada djevojka ili u najneutralnijem slučaju mlada osoba. Ovako će svaki anti-gej nastrojeni lik samo odmahnuti rukom u stilu "pa tako joj i treba, dabogda su ju uspjeli izlječ'ti, al' avaj, eto, u sve se umješ'o vrag i sad su pravednici ispali krivi jer su joj htjeli dobro".

Pogotovo to vrijedi jer na kraju piše:

"Za njen zločin prema Ani Dragičević - na čijem je mjestu spletom nesretnih okolnosti mogao biti svatko od nas – nema oprosta, niti ga ikad treba biti."

Ovo čak niti nije problem gejeva, ovo je problem različitosti (nacionalnosti, vjere, seksualnog opredjeljenja, pa čak i spola... nebitno). I zato je ova zadnja rečenica jedina prava istina.

EDIT: @ cerina - vidim, ne slažeš se, ti znači ipak misliš da su dobro napisali da nije u redu izmaltretirati jednu mladu lezbijku. Pošteno...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 16:28 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

Ja već mjesecima intenzivno radim na sebi, u teretani.

Neće mi se po Zagrebu našetavat' nekakva neagresivna ekipa, koja ne radi probleme i traži neka prava.

Sve ću to satrat' i onda idem doma prebit' ženu, čisto da zna šta ju čeka ak' mi rodi malog pedera {#}

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ma sve neki papci.

Treba vam ekvivalent Bravehearta koji će vas s mačem u suknji braniti od crnokošuljaša pa ću za njega glasat.

*waves*{#} (dokle god ne moram nosit suknju)

@sirka666

upravo si, nehotice, definirao M_Dipla.... on je heteric, a ide grlom u jagode... mazohista... mali diplodokus my a$$, 'mazohista_dipl.' :-D

@eevek

tjera mi suze na oci cinjenica da se homoseksualac Cerina ne slaze s tobom {#}

Apropos liste... procitao sam listu hejtera s malo vecim zanimanjem, i dosta sam se iznenadio kad sam vidio Hloverku tamo! Kasnije kad sam citao pozitivce, skuzio sam da sam se zabunio i da sam mislio na Pusicku zapravo :-)

Jedino sto mi nije jasno je: kako to da je Sanader bez stava? Kako je moguce biti bez stava o LGTBu? Ako si bez stava, to valjda znaci da o tome ne razmisljas, sto znaci da ti je to sasvim prirodno i OK.

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 16:43 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
@eevek

tjera mi suze na oci cinjenica da se homoseksualac Cerina ne slaze s tobom {#}

Sarkazam nije svima shvatljiv na prvi pogled {#}

Cerina15 kaže...

nisam mu ja da td vole

A što se braniš odmah? 

Klikaj palac gore, palac dolje, palac lijevo-desno..kakav god želiš i komu god želiš.

Kog se vraga svi pravdaju za sve? {#}

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Vulin ovdje definitvno drži debelu prednost, ali ima i jedna sitnica koja me uvijek zasmeta kod ovakvih tekstova - kažu oni tamo:

"Vulin je svojim zločinačkim djelovanjem izdala vlastitu profesiju i Hipokratovu zakletvu, te pretvorila u pakao pet godine života jedne mlade lezbijke ..."

OK, kužim ja da je ona lezbijka i da je ovo izbor za naj-homofoba godine (da nije, ne bi niti upala na ovu listu), ali upravo takvim stavom se i radi razlika između jednih i drugih - ovo nije 'mlada lezbijka', ovo je mlada djevojka ili u najneutralnijem slučaju mlada osoba. Ovako će svaki anti-gej nastrojeni lik samo odmahnuti rukom u stilu "pa tako joj i treba, dabogda su ju uspjeli izlječ'ti, al' avaj, eto, u sve se umješ'o vrag i sad su pravednici ispali krivi jer su joj htjeli dobro".

Pogotovo to vrijedi jer na kraju piše:

"Za njen zločin prema Ani Dragičević - na čijem je mjestu spletom nesretnih okolnosti mogao biti svatko od nas – nema oprosta, niti ga ikad treba biti."

Ovo čak niti nije problem gejeva, ovo je problem različitosti (nacionalnosti, vjere, seksualnog opredjeljenja, pa čak i spola... nebitno). I zato je ova zadnja rečenica jedina prava istina.

EDIT: @ cerina - vidim, ne slažeš se, ti znači ipak misliš da su dobro napisali da nije u redu izmaltretirati jednu mladu lezbijku. Pošteno...

...teški EDIT...

potrebno je prepoznavanje različitosti u društvu da bi se kasnije u društvo integrirale tolerantne ideje odnosno zakoni koji će prepoznati i zaštiti različitosti, stoga se s tobom ne slažem, valja naglašavati

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 17:17 ((s)izgoreo).
18 godina

Evo, sad na letio: http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/09/0617006.html?pos=n1

Ovo me fascinira - naplate ti nešto, a realno ne znaš što točno dibješ za plaćeni novac. Znaš samo da moraš platiti, ili idu kazne. I nema majci da bi ti nekoga natjerao da ti za iznos neke dadžbine mora osigurati ... nešto. Bilo što, makar i lizalice za kraj poslovne godine.

Gledam te!
18 godina

Inače je ta Komora za poludit korisna... Da nam njizi nema, sve bi nas otralo upropast!

This space for rent!
18 godina
Cerina je prikriveni gay cim ga ovoliko zanimaju nasipostovi i na svakog daje td :) On zeli pitat kako se prikljucitu paradu al ga je strah da ga frendovi ne vide. A i nije lako bit gay u solinu. Lolz
Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Inače je ta Komora za poludit korisna... Da nam njizi nema, sve bi nas otralo upropast!

Dječaci - Dalmacija

[Ivo Sivo]
svaka pisma o dalmaciji postane hit,
barem u dalmaciji, i cili je split
rascvala grana od tehnobetona cvit
mediterana di skupljači boca ne daju pit
na matejušci čuješ samo momak jel prazno
pogledaj gradonačelnika, bit će ti jasno
grad blagajnika i skladištara
40 ooo bez posla, shopping centar se otvara
a ja sam iz mista di duše izlaze
bura puše, nosi te prozirne prikaze
prema moru, kuća u babinom polju
odraz lica u lavoru, sike morskom solju
poškropljene, cvrčci ritmove proizvode
koji smanjuju najveće nitkove i izrode
u nešto što pesitno je, odjednom nebitno je
polako dišem s otokom, smiren s protokom
misli kroz mozak normalne brzine
bez gužve i buke, bez želučane kiseline
daleko od prašine splita
ovdi je more prozirnije nego vitar

REFREN:
Dalmacijo, Dalmacijo
digidigididigidi
klap klap
digidigididigidi
klap klap

[Vojko Vrućina]
9 manje pet čekam topli, small talkam
s tetom, kolovoz, faca mi se topi
i kapa po betonu, kapa ti na japanku
nađi me u firmi na sastanku, gledaj kako
diskutiram o poslovnom planu sine
siđi na parking za deset minuta, baba je
poslala hranu, svinjetina je u foliji
suđe mi ima sidu, mravi na zidu
nose mrvice ćevapa i prpe, seljačine mi
prde po kauču, kupia sam plastičnih
čaša na hrpe opet si pia iz staklene
operi je, likovi su gutali slike
sada gutaju galerije, propali odlikaši
nosevi su nasukani na bijeloj plaži
kad sunce zađe iza dnevnika i dođe sve do
filtera šugaman zamiriše na lavandu
kazeta od cypressa pucketa na marjanu
i smijemo se, varimo svakom lapanu
na prokurativama kad je splitski festival
splitska tuga, sili smo na mul
da se možemo rugat, svakom liku šta piva
ka da ovdi nema ničeg osim srdele šta pliva
i jubavi ća boli i sunca šta sija
još galeb i palma i eto dalmacija, pivaj

REFREN:
Dalmacijo, Dalmacijo
digidigididigidi
klap klap
digidigididigidi
klap klap

[Zondo]
brate ne seri, drago mi je kad hajduk pobjedi
drago mi je ljeti vjetar osjetit
pa i bit ovdje da mi možete prijetit
ja ću pit ovdje i gubit apetit
7 godina st vina je u mojoj jetri
i samo želim da svi oko mene budu sretni
jer s njima želim vrijeme podjelit
i mogu ih uvijek pozvat kad ću se selit
7 godina st dima je u mojim plućima
ne znam kakav je ostavio učinak
al znam kako je to plutat na pučini
i spremit ribu kako su me naučili
7 godina st žena je u mojim očima
i opet trebam s 27 ponovno počinjat
i ko će me pomladit novih 7 godina
ako ne boginja čija priča tek počinje
7 godina mi sjena liže ovaj beton
ja sam samo lutak, ovaj grad je gepetto
a ovi ljudi su svi dio mene
čak i ako vole mislit da ja nisam dio njih
stavljam istinu u stih i to mi ne možeš oduzet
kroner sa bocom obučen u baloner ko john cusack
šetam sretno centrom po kiši i mislim
kako više nikad neću biti isti

[Vojko Vrućina]
slušaj ća ti kantam, slušaj ća ti pivam
o vaporu ća plovi i srdeli ća pliva
i jubavi ća boli jer te moje srce voli
tvoje tilo ća je slano ka zrno morske soli
kad je vrime svetog duje ja grem se prošetat
na mateušku i šperun i kada dojdem kući
ja zabošću svoj perun u kilo lešog mesa
popiću bevandu i cilu noć ću plesat i pivaću samo
dalmacijo

18 godina
tnakir kaže...
Cerina je prikriveni gay cim ga ovoliko zanimaju nasipostovi i na svakog daje td :) On zeli pitat kako se prikljucitu paradu al ga je strah da ga frendovi ne vide. A i nije lako bit gay u solinu. Lolz

Nemoj tako o Solinu, poznatom i kao Sheboygan Mediterana!

This space for rent!
18 godina
(s)izgoreo kaže...
ehh, pa glasa se za homo frenda i foba na stranici isključivo namjenjenoj za to glasanje i ta oštećena osoba nije neka osoba već gay osoba inače bi njena sudbina bila nerelevantna za taj izbor, čini se da si falio ceo fudbal što se tiče izbora a globalno si zafelširao, slažem se s tobom globalno ali polovično jer mislim kako treba senzibilizirati javnost baš na nepravde koje se čine homoseksualcima koji su isto ljudi kao i heteroseksualci, to je bit i u tome je sva caka koju se nastoji istaći i za koju se bori, nisu oni štovatelji đavla i devijantni poluljudi, niti su bolesni, kako bi ih RKC željela predstaviti već obični ljudi koji žele svoja prava koja nemaju i sustavno se gaze

Pa upravo zato - da nije takav izbor, ne bi se niti našla u toj kategoriji, zar ne? A da zločin nije počinjen nad čovjekom/osobom/djevojkom, ne bi niti bio zločin. Kada jednu osobu predstaviš kao lezbijku, za one ljude kojima je to problem automatski serviraš i opravdanje - za njih gejevi nisu osobe, nego bolesnici.

Recimo, kako mislim da bi takve stvari trebalo pisati: "zatvorili su jednu mladu osobu samo zbog toga što je lezbijka".

Poanta - jadna djevojka je mogla biti židovka, crnkinja ili srpkinja, samo pukom igrom slučaja njen 'zločin' je ovaj koji je (zato se Vulinka i našla na ovoj, a ne nekoj drugoj listi), ali je i dalje osoba, kao i svi ostali (pa čak i Vulinka sama).

Iskreno, ne sviđa mi se ovakvo stigmatiziranje osoba - pa ne definira nju to što je lezbijka (kao da je bez toga nitko i ništa), nego upravo to što je osoba, ima osjećaje, ima prava i ima odgovornosti kao i svi drugi ljudi. Igrom slučaja je ovaj zločin počinjen nad osobom istospolne orjentacije (otud i pojavljivanje na listi), ali problem je zločin kao takav, problem nije njena seksualna orjentacija.

U ovom konkretnom tekstu - gej zajednica je ta koja radi problem od seksualne orjentacije i stigmatizira tu djevojku, pa tako i samu sebe. Autor ovog teksta radi istu diskriminaciju protiv koje se bori. Iskreno, meni je to jasno k'o dan i jednostavno ne kužim kako to netko drugi ne vidi...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 17:16 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
tnakir kaže...

Nemoj tako o Solinu, poznatom i kao Sheboygan Mediterana!

Ma velegrad {#} katastrofa od mjesta, mlade generacije su toliki panjevi (trenutno govorim o svojoj), da padaju u trgovackoj (za prodavaca, 3.godisnja) {#} jedva sam docekao iselit se od tamo

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Dječaci - Dalmacija

Dječaci su zakon (get it? a? a?) {#}

"Ubij se" i "H323" su apsolutno osvježenje

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 17:22 (eevek).
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
(s)izgoreo kaže...
ehh, pa glasa se za homo frenda i foba na stranici isključivo namjenjenoj za to glasanje i ta oštećena osoba nije neka osoba već gay osoba inače bi njena sudbina bila nerelevantna za taj izbor, čini se da si falio ceo fudbal što se tiče izbora a globalno si zafelširao, slažem se s tobom globalno ali polovično jer mislim kako treba senzibilizirati javnost baš na nepravde koje se čine homoseksualcima koji su isto ljudi kao i heteroseksualci, to je bit i u tome je sva caka koju se nastoji istaći i za koju se bori, nisu oni štovatelji đavla i devijantni poluljudi, niti su bolesni, kako bi ih RKC željela predstaviti već obični ljudi koji žele svoja prava koja nemaju i sustavno se gaze

Pa upravo zato - da nije takav izbor, ne bi se niti našla u toj kategoriji, zar ne? A da zločin nije počinjen nad čovjekom/osobom/djevojkom, ne bi niti bio zločin. Kada jednu osobu predstaviš kao lezbijku, za one ljude kojima je to problem automatski serviraš i opravdanje - za njih gejevi nisu osobe, nego bolesnici.

Recimo, kako mislim da bi takve stvari trebalo pisati: "zatvorili su jednu mladu osobu samo zbog toga što je lezbijka".

Poanta - jadna djevojka je mogla biti židovka, crnkinja ili srpkinja, samo pukom igrom slučaja njen 'zločin' je ovaj koji je (zato se Vulinka i našla na ovoj, a ne nekoj drugoj listi), ali je i dalje osoba, kao i svi ostali (pa čak i Vulinka sama).

Iskreno, ne sviđa mi se ovakvo stigmatiziranje osoba - pa ne definira nju to što je lezbijka (kao da je bez toga nitko i ništa), nego upravo to što je osoba, ima osjećaje, ima prava i ima odgovornosti kao i svi drugi ljudi. Igrom slučaja je ovaj zločin počinjen nad osobom istospolne orjentacije (otud i pojavljivanje na listi), ali problem je zločin kao takav, problem nije njena seksualna orjentacija.

U ovom konkretnom tekstu - gej zajednica je ta koja radi problem od seksualne orjentacije i stigmatizira tu djevojku, pa tako i samu sebe. Autor ovog teksta radi istu diskriminaciju protiv koje se bori. Iskreno, meni je to jasno k'o dan i jednostavno ne kužim kako to netko drugi ne vidi...

editirao sam gomilu nepotrebnosti i ostavio najvažnije u postu iznad, njena seksualna orijentacija je očiti problem u društvu u kojem se nalazi, nije osuđivana njezina osobnost i boje koje voli već njezina seksualnost, odnos društva spram njezine seksualnosti se mora mijenjati zato je potrebno isticanje a na kraju zato je i nahebala

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

smiješno, jel da?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice