Rad na brodu,kruserima itd.....

poruka: 8
|
čitano: 11.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo zanima me jer sam procitao jedan oglas da se traze radnici iz ugostiteljstva,znaci konobari,serviri,pomocni kuhari itd. za rad na luxuznim americkim brodovima. nazvao sam i ukratko mi je covjek rekao da ce mi poslati katalog di cu odabrati agenciju i posao koji zelim radit u tih narednih 6 mjeseci na brodu. I kao da se to treba platit 150 kn. Sada meni to malo zvuci kao nesto za skupljanje para i slanje nekog glupog kataloga znaci da je to prevara.

Pa me zanima ako netko ima takvog iskustva dali se uopce moze dobiti takav posao,na koliko odredeno vremena,kolika je placa,koji su uvjeti i nesto malo o tome i neki broj telefona agencije koja se time bavi u inbox ili slicni.,pa vam se ja zahvaljujem.

p.s. isto sam cuo da u Americi punoljetnost je sa 21 godinu a ja imam skoro 19,dok mi je ovaj rekao da to nema veze,moze i sa 18 godina....objasnite malo zahvaljujem se. =)

Proud to be adicted to WoW
18 godina

Mogu ti samo reci da znam poznanika koji je otisao na takav brod kao maser i covjek uziva. Istina da je udaljen od prijatelja i obitelji, ali kad sve pogledas nije lose. :)) Ne bih znao dal je to prevara ili ne. Trebalo bi ih nekako provjeriti.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
17 godina
neaktivan
RE: Rad na brodu,kruserima itd.....

moj bratić je radio 6 mjeseci na kruzeru kao konobar, prije 2-3 godine, ali je išao preko nečije preporuke - zaradio je dosta love, ali opet ništa pretjerano (ne sjećam se koji je bio iznos).

a glede ovoga ti mogu reći da ako traži uplatu 150 kuna da je to sto posto neki scam, jer toga ima ima po oglasniicma i netu koliko hoćeš. za 150 kuna ga nećeš i ne možeš tužiti (ide privatna tužba). osim toga, takvi poslovi se rješavaju preko zavoda za zapošaljavanje a ne oglasnika, sve ti to govori koliko je to ozbiljna stvar.

da je to neka ozbiljna stvar, nudila bi se neka web adresa gdje se takve stvari mogu pogledati, a ne nekakav katakog ili brošura, koje bi inače trebao dobio gratis.

17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

moj bratić je radio 6 mjeseci na kruzeru kao konobar, prije 2-3 godine, ali je išao preko nečije preporuke - zaradio je dosta love, ali opet ništa pretjerano (ne sjećam se koji je bio iznos).

a glede ovoga ti mogu reći da ako traži uplatu 150 kuna da je to sto posto neki scam, jer toga ima ima po oglasniicma i netu koliko hoćeš. za 150 kuna ga nećeš i ne možeš tužiti (ide privatna tužba). osim toga, takvi poslovi se rješavaju preko zavoda za zapošaljavanje a ne oglasnika, sve ti to govori koliko je to ozbiljna stvar.

da je to neka ozbiljna stvar, nudila bi se neka web adresa gdje se takve stvari mogu pogledati, a ne nekakav katakog ili brošura, koje bi inače trebao dobio gratis.

A i mislio sam da je tako,neka prevara. Ali eto da mi netko kaze kako to zapravo ide i gdje se mogu prijaviti.

Iskreno izgubiti 6 mjeseci i jos k tome dobro se provesti i zaraditi neke pare ce biti nesto najbolje sto mi se u zivotu dogodilo :P

16 godina
neaktivan

Scama je puno, ali koristi zdrav razum i nitko te nece zeznuti

Pogledaj malo ovaj forum.

http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php

Na forumu koji sam ti dao imas gomilu ljudi sa iskustvom, i sve potrebne informacije, da bi uopce dobio dojam sta je to rad na brodu.

Ja cu ti reci da je to super, ali moras biti covjek kojeg ne pati odvojenost od doma, obitelji, i prijatelja. U suprotnom, ovaj ce ti posao biti samo muka. Inace, odlicna prilika za obici svijet, upoznati mnostvo ljudi, maknuti se s ovog Balkana, i zaraditi dosta love.

Samo da ti napomenem da na mjesecnu zaradu od 15000+ kuna mozes racunati tek nakon nekoliko godina rada na brodu. Dotada, max. 4000-6000 kuna (s tim da ne placas nikakve rezije, hranu, itd).

Ja sam htjeo otici na brod, da zaradim novce za fakultet, a i tko zna sta jos, takvi poslovi mijenjaju zivote dok pucnes prstima. Ali nisam mogao podnjeti odvojenost od doma, bio sam tada mladji malo (19 god.). Sada bi i mogao, ali nagodinu idem na faks, tako da..

Evo, ovdje traze nekoliko entry level zaposlenika, znaci ono sto tebi treba..

Sretno!

P.S. Ono sto si spominjao u prvom postu je scam, bjezi od toga. Ako ti se radi chekiraj linkove iz moga posta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 19:58 (Dragon23288).
17 godina
neaktivan

eh, da je to stvarno tako lijepo svi bi mi radili na crueserima - ali tamo si zadnji crnac, samo da znaš.

gle, ozbiljne firme traže mjesecima unaprijed potencijalne djelatnike koji imaju iskustva u ugostiteljstvu, jer to su mjesta gdje ljudi plaćaju skupu lovu, i ne treba im konobar kojega moraju učiti poslu, nego uhodani dečki, s odličnim poznavanjem stranog jezika itd itd - ali to većinom radi po principu preporuke, netko nekoga preporuči - nevjerujem da ćeš vidjeti oglas u "butigi" i slično.

a za ovo gore - i dalje stojim pri tome da je to najobičniji scam.

17 godina
neaktivan

Evo sad bas gledam malo te forume.,ali nigjde da nadem koliko je minimum dobna starost za takav posao?

Znaci ja imam 18 godina dok je u Americi punoljetnost tek sa 21. Dali postoje onda kruzeri i brodovi koji plove sredozemnim morem u Europi te je dobna starost 18 godi?

17 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Evo sad bas gledam malo te forume.,ali nigjde da nadem koliko je minimum dobna starost za takav posao?

Znaci ja imam 18 godina dok je u Americi punoljetnost tek sa 21. Dali postoje onda kruzeri i brodovi koji plove sredozemnim morem u Europi te je dobna starost 18 godi?

Starosne granice za rad na brodu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:43 (user999).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice