Post scriptum - nejasnoce

poruka: 4
|
čitano: 18.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Post scriptum - nejasnoce

Mozda cu ispast glup ali neka mi netko malo bolje pojasni Post Scriptum

Zasto mnogi ljudi u pismu napisu na kraju istog PS tj Post Scriptum sta u prevedenom znaci napisao nakon...(nema logike)

Ne kuzim da ga hebes kad bolje razmislim nikad nisam niti kuzio koja je svrha toga.. jbga najvjerojatnije sam glup kad tak nes pitam

17 godina
RE: Post scriptum - nejasnoce

-vrlo jednostavno. Pisma (pisanje) je starije od postojanja računala i word-editora kojima uređnje teksta ili odadvanje novog sadržaja nije problem.

PS je bio dodatak nešto što je u samom tekstu slučajno ili namjerno ispušteno, čak možda kao osobna poruka.. kao 'u povjerenju' itd.

Ali, zašte se čudiš nekoj stvari koja postoji a ti je netrebaš/ne koristiš? Zar je to jedina stvar na svijetu?? Recimo da je p.s. korisniji nego interview s Gotovčevima...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

-vrlo jednostavno. Pisma (pisanje) je starije od postojanja računala i word-editora kojima uređnje teksta ili odadvanje novog sadržaja nije problem.

PS je bio dodatak nešto što je u samom tekstu slučajno ili namjerno ispušteno, čak možda kao osobna poruka.. kao 'u povjerenju' itd.

Ali, zašte se čudiš nekoj stvari koja postoji a ti je netrebaš/ne koristiš? Zar je to jedina stvar na svijetu?? Recimo da je p.s. korisniji nego interview s Gotovčevima...

Pa tak sam i ja nes mislio al me zbunilo sta sam dobio vec nekoliko tekstova pisama. di na kraju na kraju dode P.S a poslije toga nis...

a jbga..

Pa me zanima cemu on u principu sluzi bez obzira sta je koristim/nekoristim korisno je znat pravu definiciju toga i u principu siguran sam da 50% ako ne i vise populacije uopce nezna zasto stavlja taj P.S na kraju .. tak da eto..

16 godina
neaktivan
ja to koristim kad mi se ne da pisati 'e, da imam vam još nešto za reći'.
:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice