Ovo je više poziv ne odgovor-
Gde ste svi, prošla je godina nigdje nikoga - evo postaviću zadatak da vas primamim :
Na stolu stoji piletina sa roštilja , mimo svega na stolu se nalaze 3 batka - otkuda 3 batka
sa roštilja...XD
Gde ste svi, prošla je godina nigdje nikoga - evo postaviću zadatak da vas primamim :
Na stolu stoji piletina sa roštilja , mimo svega na stolu se nalaze 3 batka - otkuda 3 batka
sa roštilja...XD
sa roštilja...XD
Drago mi je das si se uključio vidim da nisam sam , pitanje je bilo bez veze tek da se neko pojavi
daj sad ti nešta ozbiljno
Riješenje:
Edit:kasnim
Izvini ali ako ćeš da postavljaš zadatak napiši ga ispravno
Jesu li 2 reda po 3 tačke ili 3 reda
:)
Svaka cast, ja sam dostao promozgao....inace je rjesenje banalno samo sto svi u glavi imamo kvadrat i ne izlazimo is tih linija.
Neko je pogresio, resenje postoji !!!
Linija u smislu "najdulja nacrtana poveznica između 2 točke", "najkraća poveznica između 2 točke", "bilo koja nacrtana poveznica između 2 točke" ... ?
Linija u smislu "najdulja nacrtana poveznica između 2 točke", "najkraća poveznica između 2 točke", "bilo koja nacrtana poveznica između 2 točke" ... ?
Napisao sam onako kako bi najlakse bilo razumljivo, a sto se tice definicionih izraza znam da je "linija definisana sa dve tacke" a i kako definisati duz...ove tvoje "poveznice" nemaju veze sa bilo kakvim definicijama iz analiticke geometrije.
Evo u čemu je problem: Kad kažeš "... prekinuti sve linije crteza bez da dvaput precrtas jednu istu liniju" nije posve jasno što se traži. Npr. sljedeća slika: o----o-----o-----o. Slovo 'o' predstavlja točku, crtice crtu. Nacrtano se može shvatiti kao jedna linija (jer tu je doista jedna linija sa nekoliko točaka na sebi), kao 3 linije odvojene točkama, ili - a ovo značenje je doslovni prijevod "sve linije crteža" - čak 6 linija izdvojivih sa slike.
Napisao sam onako kako bi najlakse bilo razumljivo, a sto se tice definicionih izraza znam da je "linija definisana sa dve tacke" a i kako definisati duz...ove tvoje "poveznice" nemaju veze sa bilo kakvim definicijama iz analiticke geometrije.
Jooooj samo ne to, sječam se još iz srednje tog zadatka, mislim da ga nitko nije riješio, ajd baš me zanima rješenje, pa da isprintam i dam glavonji koji je to prvi pokazao u školi pa mu na godišnjicu mature to dam.
Evo u čemu je problem: Kad kažeš "... prekinuti sve linije crteza bez da dvaput precrtas jednu istu liniju" nije posve jasno što se traži. Npr. sljedeća slika: o----o-----o-----o. Slovo 'o' predstavlja točku, crtice crtu. Nacrtano se može shvatiti kao jedna linija (jer tu je doista jedna linija sa nekoliko točaka na sebi), kao 3 linije odvojene točkama, ili - a ovo značenje je doslovni prijevod "sve linije crteža" - čak 6 linija izdvojivih sa slike.
o----o-----o-----o ovaj tvoj primer se nikako ali nikako ne moze shvatiti kao vise linija odvojenih tackama, komplikujes bespotrebno
neznam dali je bilo ovo pitanje
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
možemo upotrebljavati zbrajanje i oduzimanje i moramo upotrjebit 5 brojeva da dobijemo rezultat 20.
Zna li tko?
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
možemo upotrebljavati zbrajanje i oduzimanje i moramo upotrjebit 5 brojeva da dobijemo rezultat 20.
Zna li tko?
Nemoguće. Tu su sve neparni brojevi, a linearna kombinacija neparno mnogo neparnih brojeva je neparan broj. 20 je paran pa je nemoguće.
Pozdrav, imam problem! Recite mi koje su sve osnovne logičke funkcije? Profesor mi kaže da ih ima 16 , ja znam od osnovnih I, ILI, NE, IMPLIKACIJA, DVOSTRANA IMPLIKACIJA... molim vas ak neko zna, važno mi je???? I ako znate nekakvu stranicu di su opisane sve osnovne i složene logičke funkcije? npr. ja kad upišem u google složene logičke funkcije/operacije dobijem samo zakone kojima se pojednostvaljuju logičke funkcije (de morganovi zakoni, zakoni distribucije, komutacija itd....) ... ovo mi je stvarno važno, jer imam maturalni rad iz toga...
Pozdrav, imam problem! Recite mi koje su sve osnovne logičke funkcije? Profesor mi kaže da ih ima 16 , ja znam od osnovnih I, ILI, NE, IMPLIKACIJA, DVOSTRANA IMPLIKACIJA... molim vas ak neko zna, važno mi je???? I ako znate nekakvu stranicu di su opisane sve osnovne i složene logičke funkcije? npr. ja kad upišem u google složene logičke funkcije/operacije dobijem samo zakone kojima se pojednostvaljuju logičke funkcije (de morganovi zakoni, zakoni distribucije, komutacija itd....) ... ovo mi je stvarno važno, jer imam maturalni rad iz toga...
Imaš ovdje popis, ali na Eng.: http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Logic_gates
Ugl. s obzirom na to da je svaki operator definiran kroz 4 kombinacije operanada i da svaka kombinacija ima 2 moguće vrijednosti (istina/neistina), ukupno je 24 mogućih različitih operatora, dakle 16.
Inače, dovoljan je samo jedan operator (u onoj tablici nazvan NAND) da se iskaže bilo koje logičko stanje, svi ostali (u teoriji, nevezano uz informatiku) su samo za lakšu čitljivost!
A složene logičke funkcije? Jel mi možeš to nać, da je malo opširnije opisano? Ovo što si mi ti našo to sam i ja vidio samo nisam znao da je to to, bunio me naziv "logic gate".
Pa logička (istinitosnu) funkcija sa n argumenata se definira na način da se za svaku kombinaciju argumenata odredi istinitosna vrijednost. Ako imaš 2 argumenta, maksimalan broj različitih funkcija je 16. To je otprilike to...
Ne znam što se misli pod pojmom složene logičke funkcije. Svako logičko stanje je iskazivo nekom "jednostavnom" istinitosnom funkcijom. Možda se pod jednostavne misli na često korištene, npr. konjunkciju, disjunkciju, negaciju i sl. No u tom slučaju ih ne bi bilo 16. Možda se misli na logičke izraze...
Ustvari, nije mi jasno o čemu konkretno trebaš pisati. Ako želiš tek reći što su logičke funkcije, dovoljna je 1-2 rečenice; no ako ideš u širinu možeš i knjigu napisati. :D
Ma da u tome i je problem, ima dosta toga i sad treba izvuc ono najvaznije, a da bi znao sta je najvaznije treba to sve procitat i skuzit.... Sutra cu pitat profesora sta je mislio pod tim pojmom složene logičke funkcije, jel u knjizi pod složenim log. funk. imam samo zakone kojima se pojednostavljuju, jel kolko sam ja skuzio složene bi trebale bit više jenostavnih log. funk. spojenih u jedno. Hvala na pomoći!
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
Zna li tko?
5 petica(5*5) je 25 minus (-) 5 jedinica (5*1) je valjda 20?
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
Zna li tko?
To je 6 brojeva...
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
Zna li tko?
To je 6 brojeva...
Valjda je tu 10 brojeva? 5 petica i 5 jedinica?
imamo brojeve
11111 (5 jedinica)
33333 (5 trojki)
55555 (5 petica)
77777 (5 sedmica)
99999 (5 devetki)
Zna li tko?
To je 6 brojeva...
Valjda je tu 10 brojeva? 5 petica i 5 jedinica?
Da, glup sam, ucinilo mi se da je uzeo jednu jedinicu, neznam zasto, ali u svakom slucaju, treba ih bit 5, a sa neparnim brojem neparnih brojeva se nemoze dobit parni broj...
Evo danas me nesto nastavnica pitala pa mozda neko zna ja neznam :(
1+1+1+1+2+5=150 Treba stavit jednu crticu da ta JEDNAKOST bude tacna. Ja sam pokusao prekrizit' jednako u nije jednako znak ali mora bit jednakost pa ako neko zna molim vas napisite.
Neko je pogresio, resenje postoji !!!
LOL za attitude!
http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Bridges_of_K%C3%B6nigsberg
@dragan255: crtica na '+' između 1 i 2.
Evo jedan zadatak pri testiranju za posao.
Ako jedna cijev napuni bazen vodom za 12 sati,a druga za 24 sata,za koliko im treba da zajedno napune bazen?
Evo jedan zadatak pri testiranju za posao.
Ako jedna cijev napuni bazen vodom za 12 sati,a druga za 24 sata,za koliko im treba da zajedno napune bazen?
18 sati ?