Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 525.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
15 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak
valdemonij kaže...

Ovo je više poziv ne odgovor-

Gde ste svi, prošla je godina nigdje nikoga - evo postaviću zadatak da vas primamim :

Na stolu stoji piletina sa roštilja , mimo svega na stolu se nalaze 3 batka - otkuda 3 batka

sa roštilja...XD

http://www.betting-freetips.bloger.hr/
14 godina
neaktivan
Jughead kaže...
valdemonij kaže...

Ovo je više poziv ne odgovor-

Gde ste svi, prošla je godina nigdje nikoga - evo postaviću zadatak da vas primamim :

Na stolu stoji piletina sa roštilja , mimo svega na stolu se nalaze 3 batka - otkuda 3 batka

sa roštilja...XD

Drago mi je das si se uključio vidim da nisam sam , pitanje je bilo bez veze tek da se neko pojavi

daj sad ti nešta ozbiljno

15 godina
neaktivan
Logički zadatak

Zadatak= spoji svih 9  tocaka ... sa 4 crte bez dizanja olovke!

Sori ak je zadatak vec bio.

Tockice bas nisu najbolje radio sam ih brzo u paintu=)

Ako ne uspijete rjesit zadatak, stize mala pomoc.(no mislim da cete uspjet)

4 crte, bez dizanja olovke. 4 crte, bez dizanja olovke.
15 godina
neaktivan
Logički zadatak

:)

15 godina
neaktivan
Logički zadatak

Riješenje:

Edit:kasnim  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 17:16 (zitzko).
14 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Riješenje:

Edit:kasnim {#}

Izvini ali ako ćeš da postavljaš zadatak napiši ga ispravno

Jesu li 2 reda po 3 tačke ili 3 reda

15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

:)

Svaka cast, ja sam dostao promozgao....inace je rjesenje banalno samo sto svi u glavi imamo kvadrat i ne izlazimo is tih linija.

14 godina
neaktivan

Evo sada jedan ozbiljan zadatak od mene, cilj je jednom linijom (dakle bez dizanja olovke u komadu) prekinuti sve linije crteza bez da dvaput precrtas jednu istu liniju.

16 godina
već je bio taj zadatak i nemougće ga je riješit. netko je i objasnio zašto
Atomska bubamara
14 godina
neaktivan

Neko je pogresio, resenje postoji !!!

17 godina
Logički zadatak

Linija u smislu "najdulja nacrtana poveznica između 2 točke", "najkraća poveznica između 2 točke", "bilo koja nacrtana poveznica između 2 točke" ... ?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
14 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Linija u smislu "najdulja nacrtana poveznica između 2 točke", "najkraća poveznica između 2 točke", "bilo koja nacrtana poveznica između 2 točke" ... ?

Napisao sam onako kako bi najlakse bilo razumljivo, a sto se tice definicionih izraza znam da je "linija definisana sa dve tacke" a i kako definisati duz...ove tvoje "poveznice" nemaju veze sa bilo kakvim definicijama iz analiticke geometrije.

17 godina

Evo u čemu je problem: Kad kažeš "... prekinuti sve linije crteza bez da dvaput precrtas jednu istu liniju" nije posve jasno što se traži. Npr. sljedeća slika: o----o-----o-----o. Slovo 'o' predstavlja točku, crtice crtu. Nacrtano se može shvatiti kao jedna linija (jer tu je doista jedna linija sa nekoliko točaka na sebi), kao 3 linije odvojene točkama, ili - a ovo značenje je doslovni prijevod "sve linije crteža" - čak 6 linija izdvojivih sa slike. 

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan
valdemonij kaže...
itf4n kaže...

Napisao sam onako kako bi najlakse bilo razumljivo, a sto se tice definicionih izraza znam da je "linija definisana sa dve tacke" a i kako definisati duz...ove tvoje "poveznice" nemaju veze sa bilo kakvim definicijama iz analiticke geometrije.

Jooooj samo ne to, sječam se još iz srednje tog zadatka, mislim da ga nitko nije riješio, ajd baš me zanima rješenje, pa da isprintam i dam glavonji koji je to prvi pokazao u školi pa mu na godišnjicu mature to dam.

I'm from Hollywood
14 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Evo u čemu je problem: Kad kažeš "... prekinuti sve linije crteza bez da dvaput precrtas jednu istu liniju" nije posve jasno što se traži. Npr. sljedeća slika: o----o-----o-----o. Slovo 'o' predstavlja točku, crtice crtu. Nacrtano se može shvatiti kao jedna linija (jer tu je doista jedna linija sa nekoliko točaka na sebi), kao 3 linije odvojene točkama, ili - a ovo značenje je doslovni prijevod "sve linije crteža" - čak 6 linija izdvojivih sa slike. 

o----o-----o-----o   ovaj tvoj primer se nikako ali nikako ne moze shvatiti kao vise linija odvojenih tackama, komplikujes bespotrebno

15 godina
Logički zadatak

neznam dali je bilo ovo pitanje

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

možemo upotrebljavati zbrajanje i oduzimanje i moramo upotrjebit 5 brojeva da dobijemo rezultat 20.

Zna li tko?

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
16 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

možemo upotrebljavati zbrajanje i oduzimanje i moramo upotrjebit 5 brojeva da dobijemo rezultat 20.

Zna li tko?

Nemoguće. Tu su sve neparni brojevi, a linearna kombinacija neparno mnogo neparnih brojeva je neparan broj. 20 je paran pa je nemoguće.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Pozdrav, imam problem! Recite mi koje su sve osnovne logičke funkcije? Profesor mi kaže da ih ima 16 {#}, ja znam od osnovnih I, ILI, NE, IMPLIKACIJA, DVOSTRANA IMPLIKACIJA... molim vas ak neko zna, važno mi je???? I ako znate nekakvu stranicu di su opisane sve osnovne i složene logičke funkcije? npr. ja kad upišem u google složene logičke funkcije/operacije dobijem samo zakone kojima se pojednostvaljuju logičke funkcije (de morganovi zakoni, zakoni distribucije, komutacija itd....) ... ovo mi je stvarno važno, jer imam maturalni rad iz toga...

17 godina
šiba kaže...

Pozdrav, imam problem! Recite mi koje su sve osnovne logičke funkcije? Profesor mi kaže da ih ima 16 {#}, ja znam od osnovnih I, ILI, NE, IMPLIKACIJA, DVOSTRANA IMPLIKACIJA... molim vas ak neko zna, važno mi je???? I ako znate nekakvu stranicu di su opisane sve osnovne i složene logičke funkcije? npr. ja kad upišem u google složene logičke funkcije/operacije dobijem samo zakone kojima se pojednostvaljuju logičke funkcije (de morganovi zakoni, zakoni distribucije, komutacija itd....) ... ovo mi je stvarno važno, jer imam maturalni rad iz toga...

Imaš ovdje popis, ali na Eng.: http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Logic_gates

Ugl. s obzirom na to da je svaki operator definiran kroz 4 kombinacije operanada i da svaka kombinacija ima 2 moguće vrijednosti (istina/neistina), ukupno je 24 mogućih različitih operatora, dakle 16. 

Inače, dovoljan je samo jedan operator (u onoj tablici nazvan NAND) da se iskaže bilo koje logičko stanje, svi ostali (u teoriji, nevezano uz informatiku) su samo za lakšu čitljivost!

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

A složene logičke funkcije? Jel mi možeš to nać, da je malo opširnije opisano? Ovo što si mi ti našo to sam i ja vidio samo nisam znao da je to to, bunio me naziv "logic gate".

17 godina
Logički zadatak

Pa logička (istinitosnu) funkcija sa n argumenata se definira na način da se za svaku kombinaciju argumenata odredi istinitosna vrijednost. Ako imaš 2 argumenta, maksimalan broj različitih funkcija je 16. To je otprilike to... 

Ne znam što se misli pod pojmom složene logičke funkcije. Svako logičko stanje je iskazivo nekom "jednostavnom" istinitosnom funkcijom. Možda se pod jednostavne misli na često korištene, npr. konjunkciju, disjunkciju, negaciju i sl. No u tom slučaju ih ne bi bilo 16. Možda se misli na logičke izraze...

Ustvari, nije mi jasno o čemu konkretno trebaš pisati. Ako želiš tek reći što su logičke funkcije, dovoljna je 1-2 rečenice; no ako ideš u širinu možeš i knjigu napisati. :D

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Ma da u tome i je problem, ima dosta toga i sad treba izvuc ono najvaznije, a da bi znao sta je najvaznije treba to sve procitat i skuzit.... Sutra cu pitat profesora sta je mislio pod tim pojmom složene logičke funkcije, jel u knjizi pod složenim log. funk. imam samo zakone kojima se pojednostavljuju, jel kolko sam ja skuzio složene bi trebale bit više jenostavnih log. funk. spojenih u jedno. Hvala na pomoći!

14 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

Zna li tko?

5 petica(5*5) je 25 minus (-) 5 jedinica (5*1) je valjda 20?

17 godina
neaktivan
dragan225 kaže...
Geophysics kaže...

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

Zna li tko?

To je 6 brojeva...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
Assassin kaže...
dragan225 kaže...
Geophysics kaže...

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

Zna li tko?

To je 6 brojeva...

Valjda je tu 10 brojeva? 5 petica i 5 jedinica?

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Assassin kaže...
dragan225 kaže...
Geophysics kaže...

imamo brojeve

11111 (5 jedinica)

33333 (5 trojki)

55555 (5 petica)

77777 (5 sedmica)

99999 (5 devetki)

Zna li tko?

To je 6 brojeva...

Valjda je tu 10 brojeva? 5 petica i 5 jedinica?

Da, glup sam, ucinilo mi se da je uzeo jednu jedinicu, neznam zasto, ali u svakom slucaju, treba ih bit 5, a sa neparnim brojem neparnih brojeva se nemoze dobit parni broj...

Nothing is true, everything is permitted...
14 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo danas me nesto nastavnica pitala pa mozda neko zna ja neznam :(

1+1+1+1+2+5=150  Treba stavit jednu crticu da ta JEDNAKOST bude tacna. Ja sam pokusao prekrizit' jednako u nije jednako znak ali mora bit jednakost pa ako neko zna molim vas napisite.

17 godina
neaktivan
valdemonij kaže...

Neko je pogresio, resenje postoji !!!

LOL za attitude!

http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Bridges_of_K%C3%B6nigsberg

@dragan255: crtica na '+' između 1 i 2.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:09 (Black Deus Typhon).
15 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo jedan zadatak pri testiranju za posao.

Ako jedna cijev napuni bazen vodom za 12 sati,a druga za 24 sata,za koliko im treba da zajedno napune bazen?

15 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Evo jedan zadatak pri testiranju za posao.

Ako jedna cijev napuni bazen vodom za 12 sati,a druga za 24 sata,za koliko im treba da zajedno napune bazen?

18 sati ?

I'm from Hollywood
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice