Kontakne leće

poruka: 15
|
čitano: 4.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kontakne leće

Evo nosim naocale dioptrija 1,5(inace je 2,0)al mi je doktorica rekla da ce mi stavit manju da se naviknem.Sad cu ubrzo ici na kontrolu,dobio sam naocale u 4mjesecu,sad ja dodjem k njoj i kazem da trebam lece,ona ce mi dati da sprobam ili trebam u taj ducan otici i tamo pitati,i kolika bi bila cijena,i cuo sam da se lece stavljaju po 30min dok se ne navikne?!

hvala!

17 godina
Kontakne leće

ja sam probne nosio 15 dana, skidao samo navecer prije spavanja, inace imam astigmatizam (dioptrija je mala, 1 i 0,75).

Lece me kostaju 6 pari 500 kn (jedan par nosim mjesec dana)

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
16 godina
neaktivan
RE: Kontakne leće

Ja bi si ih nabavio jer se osjecam kako bi rekao "slobodnije",ako me neko slucajno udari a imam naocale i pukne staklo mogu biti ozbiljni problemi,e sad,te lece se mogu nosit i u vodi?jer idemo s skolom na bazene pa me cisto zanjima,kako se ciste i odrzavaju,i kako si dobio probne,jesi platio nesto i je li komplicirano za skidat?

15 godina
neaktivan

Don't worry, sve se nauči. Nije ih uopće teško održavati, a ni stavljati.

17 godina
neaktivan
Nosim lece vec nekih 8-10 godina (2.75). Na pocetku sam nosio polutvrde, nakon par godina sam presao na meke i mogu ti reci da sam se preporodio. Dakle ono što te zanima.

Preporucio bih ti isto meke lece posto su nesto vece i puno teze ispadaju i mene puno manje zuljaju.. Takoder posto obozavam ici po festivalima odlicne su mi jer ih nekad neskidam po 2, 3 dana i bez problema ih nosim (naravno ponekad treba staviti umjetne suze ako su ti oci jako suhe).

Moras proci doktoru on ti izmjeri dioptriju i onda se lece naruce. Mislim da i doktor moze direktno naruciti, ako ne onda ti preporuci nekoga...Kad lece dodu sestra koja radi kod doktora ce ti objasniti kako se stavljaju i skidaju (tako je barem u mojem slucaju bilo) i pokazati ti.. Na pocetku se to mozda cini tesko, ali sa vremenom postane rutina...
17 godina
protjeran
Kontakne leće

Naravno, treba spomenuti i nedostatke nošenja leća. Moj ih tata nosi, i jedan period ih nije dosta dugo skidao (spavao je s njima) pa mu se dogodio neki problem (mislim da su krvne žile počele urastati u rožnicu ili tako nešto) hvala Bogu ništa ozbiljno, tako da ako možeš ja bih ti ipak preporučio nošenje naočala jer su po meni zdravije. Imaš posebne leče za vodu, neznam koji tip, uglavnom dosta su veće od običnih. Da ne spominjemo da leće treba čistiti svaki dan itd. Ja ipak ostajem na cvikama, ti se odluči.

Sve ima svoje prednosti i nedostatke (dobro, skoro sve ;)

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
17 godina
neaktivan
Preporuceno je da se lece skidaju svaki noc prije spavanja...

Isto tako ne treba ih cistiti svaki dan (meke) samo se stave navecer u tekucinu. Tvrde i polutvrde se moraju, al to je 3 sec posla...
16 godina
protjeran
Kontakne leće

Zaboravi na sve osim na meke lece. Hodas gradom, vjetar nosi prasinu... dim.. sve iritira.. jedino meke..

16 godina
neaktivan
Kontakne leće

Ajde vidjet ću sta ću,idem valjda ovaj tjedan ili drugi kod očnog da čitam s onog zrcala i pitat cu ju za lece da vidim sta ce reci.Je li bolje uzet tromjesecne ili godišnje leće?

16 godina
DPS1900 kaže...

Ajde vidjet ću sta ću,idem valjda ovaj tjedan ili drugi kod očnog da čitam s onog zrcala i pitat cu ju za lece da vidim sta ce reci.Je li bolje uzet tromjesecne ili godišnje leće?

Bolje je uzet što kraće. Znači ako si možeš priuštit dnevne leće, uzmi dnevne.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 19:30 (cuspajz).
17 godina
neaktivan
Trazi je meke lece, njih mjenjas svakih mjesec dana, pakovanje od 3 komada ti dode ~185.. Odmah uzmes 2 pakovanja i miran si 3 mjeseca....
15 godina
neaktivan
AlterEgo kaže...
Preporuceno je da se lece skidaju svaki noc prije spavanja...

Isto tako ne treba ih cistiti svaki dan (meke) samo se stave navecer u tekucinu. Tvrde i polutvrde se moraju, al to je 3 sec posla...

kolko ih je često onda potrebno čistiti (meke)?

17 godina
neaktivan
Ne ciste se uopce, krivo sam se izrazio :D

Kad ih skines stavis ih u kutijicu koju dobijes kad narucis lece, i ulijes tekucinu......
16 godina
Kontakne leće

Ja čistim, tako mi je rekla doktorica i piše na kutijici od tekućine. Čišćenje traje manje od minute.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Ja čistim, tako mi je rekla doktorica i piše na kutijici od tekućine. Čišćenje traje manje od minute.

ma ja kad ih skinem protrljam svaku nekoliko sekundu sa svake strane (uz tekučinu) pa ih onda stavim u novu tekučinu. Sad neznam kako drugi to rade pa pitam...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice