Hrvatska i MMF...

poruka: 25
|
čitano: 1.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hrvatska i MMF...

Znaci MMF je pojednostavio svoja pravila i sada u HRV u prvoj godini daje 3 mlrd dolara, u drugoj cak do 6 mlrd...

Šuki je na velikim mukama... ako prihvati vjerojatno je "spasio" HRV na sljedece 4 godine, ali zato ce MMF preuzeti kontrolu nad cijelim proracunom i trosenjem sto znaci kresanje plaća, socijalnih i inih prava, a da ne kazem da ce nam obrazovanje skresati i za vise od 25% kako su to napravile u zemljama koje su vec prihvatile njihovu pomoc...

Racunajmo na nova porezna opterecenja, posebice na manje poduzetnike...

LINK

In Control
16 godina
neaktivan
Hrvatska i MMF...

Opće poznati recept: kredite zatvarati s kreditima.

Croatian Quality...

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
Hrvatska i MMF...

Hrvatska ide u propast. MMF može pomoći no loša je strana što će on potpuno kontrolirati Hrvatsku. Otpustiti će veći dio radnika i smanjiti plaće. Da Kosor zna provesti rezove onda nam mmf ne bi ni trebao. Ova lvada nema snage ni mozga za izlazak iz krize. Sumnjam da bi i oporba bila bolja.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
17 godina
RE: Hrvatska i MMF...
captain_soap_McTawish kaže...

Hrvatska ide u propast. MMF može pomoći no loša je strana što će on potpuno kontrolirati Hrvatsku. Otpustiti će veći dio radnika i smanjiti plaće. Da Kosor zna provesti rezove onda nam mmf ne bi ni trebao. Ova lvada nema snage ni mozga za izlazak iz krize. Sumnjam da bi i oporba bila bolja.

Umjesto da kresu troskove, trebaju podici prihode. A to je da izlaze u susret pravnim osobama smanjivanjem poreza i slicno. S tim bi smanjili nezaposlenost, povecali proizvodnju, vjerovatno i izvoz. Smanjili uvoz jada jada jada... U ostalom, ova vlada se ni ne trudi spasiti drzavu. Znaju da su popusili na izborima, izdrzat ce dok mogu i onda ce sve prebacit iducoj vladi. I to je to.

Da se nadovezem na ovo:

MMF može pomoći no loša je strana što će on potpuno kontrolirati Hrvatsku

Bolje da nas oni kotroliraju nego da nas ovi vode u propast bez ikakve kontrole.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 10:28 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Ma HDZ se boji provesti rezove jer bi onda postali stvarno minorna stranka...

Ja ne znam cemu nema laksih kredita za poduzeca s planom i idejom... ili nekih poticaja... Znam da bi meni cak i danas kada sam vec nesto sitno profitabilan odgovarali takvi krediti, i bio bi jos konkuretniji...

A ne da su moji roditelji morali dati pola zemljista pod hipoteku da mogu dignuti kredit za pokretanje uopce...
In Control
18 godina

Pa dobar dio radnika koji plaću dobivaju iz proračuna nije ni potreban i to je logičan potez. Na gradskim uredima za graditeljstvo npr. u koje sam donekle upućen posao koji radi 4 osobe uredno bi moglo obaviti 2. I to nisam rekao ja, nego te osobe koje tamo rade.

A siguran sam da ostali uredi nisu drugačiji. Sigurno je svaki 3. zaposlenik koji prima plaću iz proračuna nepotreban da se tako izrazim.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 10:29 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Pa dobar dio radnika koji plaću dobivaju iz proračuna nije ni potreban i to je logičan potez. Na gradskim uredima za graditeljstvo npr. u koje sam donekle upućen posao koji radi 4 osobe uredno bi moglo obaviti 2. I to nisam rekao ja, nego te osobe koje tamo rade.

ma slazem se... imamo oko 60k radnika viska...

Ali najgore je sto ce stradati mirovine... moja baka je radila 42 godine, otisla u mirovinu i ima mizernih 1200 kuna...

Sto ce biti ako bude jos rezova bilo? da nema mene... ne znam...

Inace koliko pratim sto je mmf napravio, i ja cu nahebati, posto ce povecati porez na dohodak za prosjecno 3%, sva sreca pa sam podigao u austriji kredit a ne vamo... oderali bi me zivog...

In Control
17 godina
Hrvatska i MMF...

e pa ja ne znam državu u koju je uša MMF

a da nije propala... jadni mi

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan
Makić kaže...

e pa ja ne znam državu u koju je uša MMF

a da nije propala... jadni mi

Takva drzava koliko toliko funkcionira dok je MMF tu...

Kada MMF ode kroz 2 do 5 godina, ona se raspada kao kula od karata...

Sto cemo vidjeti kroz 3 godine na primjeru Grčke...

In Control
16 godina
neaktivan
Hrvatska i MMF...

mi sigurno spadamo u prvu skupinu Bogataš

Worry gives a small thing a big shadow.
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

mi sigurno spadamo u prvu skupinu Bogataš

Da samo sto mi taj novac necemo vidjeti... cak stovise... mogao bi se neugodno iznenaditi...

In Control
17 godina
Hrvatska i MMF...

Ma znam to nego samo kažem

kad dođe sve na naplatu

iz ćega naplatit, zaboravia san

koliko je dijete tek rođeno u dugu, al je cifra već poprilično narasla

17 godina
neaktivan
Makić kaže...

Ma znam to nego samo kažem

kad dođe sve na naplatu

iz ćega naplatit, zaboravia san

koliko je dijete tek rođeno u dugu, al je cifra već poprilično narasla

e pa ja nemam nista duga prema drzavi pa nek se postave na glavu... imam samo prema bankama....

:)

Pa nema se iz cega naplatiti... industrija nam je unistena... djelomicno smo krivi svi mi... a djelomicno vlada...

In Control
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Šuki je na velikim mukama... ako prihvati vjerojatno je "spasio" HRV na sljedece 4 godine, ali zato ce MMF preuzeti kontrolu nad cijelim proracunom i trosenjem sto znaci kresanje plaća, socijalnih i inih prava, a da ne kazem da ce nam obrazovanje skresati i za vise od 25% kako su to napravile u zemljama koje su vec prihvatile njihovu pomoc...

to je sigurno "najpametnije" sad. Na obrazovanju se nebi smjelo štedjeti. 

bdw. na kojem djelu obrazovanja oni misle uštedjeti 25%?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 10:44 (ROFLOLMAO).
17 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

to je sigurno "najpametnije" sad. Na obrazovanju se nebi smjelo štedjeti.

bdw. na kojem djelu obrazovanja oni misle uštedjeti 25%?

Pa u Mađarskoj su na visokom i srednjem obrazovanju skresali oko 35% troskova... pa se ti misli...

Pa njima i je najpametnije... shvati... NITKO ne zeli samostalnu malu državu, samodostatnu...

Tako ce se svi koji su potpisali onaj ugovor na zg sveučilištu morati platiti svoju školarinu... a ostali faxovi ce bankrotirati...

In Control
17 godina
Hrvatska i MMF...

malo više je vlada kriva, sve krivi potezi od same privatizacije di

je bilo rođo moj, pa rasprodaja svih poduzeća drrugih državama,

čist priimjer je u mene Marina je prodana za 7 mil kn, a čist prihod

svake godine je bio 14 mil. kn... nego lipo svak sebi novu kućicu, auto

i tako će mi dalje

17 godina
neaktivan
Makić kaže...

malo više je vlada kriva, sve krivi potezi od same privatizacije di

je bilo rođo moj, pa rasprodaja svih poduzeća drrugih državama,

čist priimjer je u mene Marina je prodana za 7 mil kn, a čist prihod

svake godine je bio 14 mil. kn... nego lipo svak sebi novu kućicu, auto

i tako će mi dalje

ako je prihod 14 mil kn godisnje, onda tvrtka vecinom vrijedi od od 7 do 10X   vise od godisnjeg prihoda :)

Ali ne... Hrvat radje misli da ta tvrtka vrijedi toliko, ali zato stan na Trešnjevci od 2500 eura po kvadratu (a sama izgradanja i dozvole ne dodju vise od 800 eura) nije tesko dignuti kredit na 20 godina u svicarcima da bi to kupili...

Gade mi se...

In Control
17 godina
Hrvatska i MMF...

ma uglavom je bila pod zadrugom, e da tek vidite te

koji su bili u upravi, svaki novi auto, jbte ovi kupuje kuću

do svoje u centru sela, ruši i radi novu....

sićam se prigode kad nam je prof iz fizike reka

Sanader je reka da idemo dalje, samo nije reka

di idemo dalje u provaliju

17 godina
neaktivan
Ma opce poznato da smo mi samo stoka za ispasu...
In Control
15 godina
neaktivan
Hrvatska i MMF...

Ako MMF uđe u Hrvatsku, je*at ćemo ježa kao narod i država. Da se razumijemo - sad nam je prilično gadno i ako nastave ovako prilično je jasno kako će to završiti, ali osobno smatram da je bankrot države puno manje zlo od 'pomoći' MMF-a da do toga (prividno!) ne dođe. A ako onaj debeli krmak stvarno uvede MMF u Hrvatsku, počet ću ozbiljno razmišljati o preseljenju u neku zemlju na Baltiku. I da se razumijemo - ja sam jedan od onih koji su beskonačno ponosni i sretni da žive tu gdje žive. I ne, nikako ne mislim pri tome na politiku i ekonomsko/socijalne prilike, već na prirodne ljepote/bogatstva, klopu, more, šume, čistu vodu, you-name-it... Ma mater im nesposobnu!! Viče

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
Hrvatska i MMF...

već odavno reka nakon faksa pravac švedska...

jbga ode je sve, al se mičem od ovog mentaliteta,

balkanaca,svega i odoh ja

17 godina
neaktivan
Ja nema sanse da napustim ovu zemlju makar i propadala...

Tu sam rođen...
Tu sam živio, i za vrijeme rata bio sam stalno u Vinkovcima (i da, makar sam imao 4 godine sjecam se)
Tu cu i umrijeti...

Tko hoce nek ide, nitko mu ne brani... ja sam jednostavno previše vezan...
In Control
18 godina
neaktivan
Hrvatska i MMF...

MMF spada u najveca zla koju neku drzavu moze zadesiti, dovoljno je pogledati daljni razvoj zemalja u kojima je bio.

To je po meni jos jedan nacin da se drzavu osiromasi i ucini ju ovisnom o nekom drugom.

Mozda zvuci kao teorija zavjere ali dajem ruku u vatru ako nisam u pravu.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

MMF spada u najveca zla koju neku drzavu moze zadesiti, dovoljno je pogledati daljni razvoj zemalja u kojima je bio.

To je po meni jos jedan nacin da se drzavu osiromasi i ucini ju ovisnom o nekom drugom.

Pa jesi...

samo pogledaj sto se krese kad dodje MMF...

Obrazovanje

Zdravstveno

Poticaji poduzetnicima...

I da... ako dodje MMF... mozete zaboraviti da cete jesti ista vise HRV od voca i povrca...

In Control
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pa jesi...

samo pogledaj sto se krese kad dodje MMF...

Obrazovanje

Zdravstveno

Poticaji poduzetnicima...

I da... ako dodje MMF... mozete zaboraviti da cete jesti ista vise HRV od voca i povrca...

Pa ni sad ne jedemo Viče

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice