Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Te sweepove vjezbam, ne lazem, brat bratu 5 mjeseci... nisu mi prsti sinkronizirani s trzalicom, i sta cu :-\

Vjezbam na puno manjem gainu (Lead 2 Green, Mesa MKIV), tako da nema pomoci od lagganja... valjda za jos par mjeseci pa cu i to izgurat...

Inace, hvala na pozitivnim komentarima :-) Radim i na Stratovariusovoj "Stratosphere", odlicna je... ali nisam jos nista snimio a da nema vise gresaka nego pogodjenih nota...

I am Jack's burning thirst for destruction
17 godina
neaktivan
RE: Gitare i sve vezano uz njih
Mentalist kaže...
Deus ex machina kaže...

Sviras i gitaru (vidi sliku)...

Dio sa sweepovima je bolestan.

Više podsjeća na Nortona u American History, čak ima i njegov citat u potpisu - doduše, ne iz Am. History...

P.S. - dobro odrađeno, da priznam, ja ne mogu ni približno ovako (dijelom i zato što to nije moja furka).

Deus ex... hoću reć, Edward Norton Deus ex... hoću reć, Edward Norton
-.- ..- .-. .- -.-. .--. .- .-.. .- -.-. ..-. .. --.. .. -.- .- .-.. .- -.-.
17 godina
neaktivan

Ja sam astonished s ovim soundom. Prebolestan je.

Q: "a kako se to linux ponasa kad crkne hdd?" A: "zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se"
16 godina
neaktivan

I to je 4x90W na minimumu minimuma, provucen kroz 4x12" slanted, snimljen kroz iPhone (koji btw ima stvarno odlican mic).

Ne znam sto bi dao da mogu odvrnuti barem na postenu 1/3, no nazalost, iz nekog cudnog razloga, na ovom kontinentu se zidovi rade od papira, pa imam dojam da bi cijeli kat eksplodirao.

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

... no nazalost, iz nekog cudnog razloga, na ovom kontinentu se zidovi rade od papira, pa imam dojam da bi cijeli kat eksplodirao.

{#}

Q: "a kako se to linux ponasa kad crkne hdd?" A: "zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se"
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

I to je 4x90W na minimumu minimuma, provucen kroz 4x12" slanted, snimljen kroz iPhone (koji btw ima stvarno odlican mic).

Ne znam sto bi dao da mogu odvrnuti barem na postenu 1/3, no nazalost, iz nekog cudnog razloga, na ovom kontinentu se zidovi rade od papira, pa imam dojam da bi cijeli kat eksplodirao.

Haha, svaka čast za izvođenje Deus!

Aj' priznaj da si bar jednom odvrnuo do kraja i onda opalio po noti ? :P

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Deus ex machina kaže...

Jesam, ali u Oslu :-)

Cijela storija ide tako da sam zvao par frendova na veceru, i dok su se pizze pekle (amerikanci i norvezani, pih, nikad probali talijanske pizze), jedan frend je skoknuo do minimarketa (cca 3-4 minute hodanja), a ja sam se drugom hvalio sa zvukom. Pa smo odlucili pojacati na negdje 3/4, kad se fino zagrijalo, i isprobati. Zaboravio sam da je prozor otvoren... ovaj frend sta je bio u marketu je rekao da me cuo dok je bio na kasi.

Najbolje je to sto GMajor ima noise suppressor, pa dok drzis ruku na zicama... mozes saptati. A onda odjednom riff u ~300W .... :-D

I da, hvala na komplimentu :-)

Volio bi da i vi pocnete postati malo vase uratke... nisam ovo postao radi nekakvog mjerenja virtualnog penisa, nego cisto jer bi volio da tema zazivi, pa da mozda napravimo i kakav distribuirani projekt...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 18:38 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
4ucker kaže...
Deus ex machina kaže...

Jesam, ali u Oslu :-)

Cijela storija ide tako da sam zvao par frendova na veceru, i dok su se pizze pekle (amerikanci i norvezani, pih, nikad probali talijanske pizze), jedan frend je skoknuo do minimarketa (cca 3-4 minute hodanja), a ja sam se drugom hvalio sa zvukom. Pa smo odlucili pojacati na negdje 3/4, kad se fino zagrijalo, i isprobati. Zaboravio sam da je prozor otvoren... ovaj frend sta je bio u marketu je rekao da me cuo dok je bio na kasi.

Najbolje je to sto GMajor ima noise suppressor, pa dok drzis ruku na zicama... mozes saptati. A onda odjednom riff u ~300W .... :-D

I da, hvala na komplimentu :-)

Volio bi da i vi pocnete postati malo vase uratke... nisam ovo postao radi nekakvog mjerenja virtualnog penisa, nego cisto jer bi volio da tema zazivi, pa da mozda napravimo i kakav distribuirani projekt...

Rado da imam gitaru, za sad nakon što je moja stara prodana, nabaviti ću Konzumcastera, sad su po 300kn, a u rangu su, ako se izabere dobar primjerak, nekog Washburna VP6 od 2400kn... Jedini problem je taj što su žice očajne, zvuk je solidan, a pošto imam dva pikapa (Seymour Duncan) staviti ću ih na nj pa probati nešto odsvirati...

Mislim da će zvuk biti solidan... Ionako je 80% do gitarista, a 20% u gitari... ;)

17 godina
neaktivan

Ako vam je ok samo ritam gitara, nema frke. Jer inače, sviram ritam gitaru (hehe, medvjeđi posao), a ne solažice ovo-ono, pa ak i probam malo solirat to šlampavo zvuči. Bude nekaj.

15 godina
odjavljen

Evo samo da pohvalim kopiju strata iz konzuma, konzumcaster. Gitara skoro da nema mana, a košta 400 kn i super izgleda. Šta više tražit?

Ako nekog zanimaju detalji samo neka pita!

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Evo samo da pohvalim kopiju strata iz konzuma, konzumcaster. Gitara skoro da nema mana, a košta 400 kn i super izgleda. Šta više tražit?

Kažem ja! Uz promjenu žica i eventulno pikapova je savršena za male gaže...

Ipak, valja paziti na kvalitetu drveta, iako je od jahe, bolje uzeti crvene boje Konzumcastera jer je to transparentna boja i vidiš "pore", a što gušće to bolje... Paziti isto i na spoj vrata i trbuha da bude ravno postavljeno, zvuk...

Sve u svemu, ne loša gitara za malo novca...

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
Jakovp kaže...

Kažem ja! Uz promjenu žica i eventulno pikapova je savršena za male gaže...

Ipak, valja paziti na kvalitetu drveta, iako je od jahe, bolje uzeti crvene boje Konzumcastera jer je to transparentna boja i vidiš "pore", a što gušće to bolje... Paziti isto i na spoj vrata i trbuha da bude ravno postavljeno, zvuk...

Sve u svemu, ne loša gitara za malo novca...

Da, ja sam uzeo bijelu, i valjda sam imao sreće, nema apsolutno nikakvih nesavršenosti, i uspio sam žice spustit dosta nisko. Jedino tremolo nije pretjerano upotrebljiv, ali nisam ga ni planirao koristit hehe

Dobije se čak i kabel i imbusi sa napravit setup (to se obavezno mora jer je na većini njih šipka skroz opuštena)

14 godina
neaktivan

razmisljam si uzeti b.c. rich warlock sta mislite o njemu,da opcenito vidim sta uzimam

15 godina
neaktivan

E može mi netko preporućit neku gitaru za 1000-1500 kn. Dvoumim se između akustične i električne ali svi kažu da se za te novce ne može naći dobra električna gitara.

Pa me zanima jeli to istina i što je po vama bolje uzet, možda ipak bolje akustičnu jer sviram tek 2 mjeseca.

xf zoja26
14 godina
neaktivan

sta jel ides u glazbenu,il sam sve 

15 godina
neaktivan
Withe Rider kaže...

sta jel ides u glazbenu,il sam sve 

Sve sam. Prek internta ućim.

xf zoja26
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

E može mi netko preporućit neku gitaru za 1000-1500 kn. Dvoumim se između akustične i električne ali svi kažu da se za te novce ne može naći dobra električna gitara.

Pa me zanima jeli to istina i što je po vama bolje uzet, možda ipak bolje akustičnu jer sviram tek 2 mjeseca.

To zavisi što želiš svirati, mnogi će ti kazati da je bitno akustičnu u početku, bla bla, što nije točno, bitno što ćeš svirati...

Električana je teoretski lakša za naučiti svirati, ionako, ako misliš neke solaže "izvoditi" zaboravi na akustičnu, ništa iza 12 polja...

Ja bih ti preporučio da još malo uštediš pa kupiš Vintage V100, solidna gitara, imao sam priliku svirati na njoj, uz promjenu pikapova i žica, te naštimavanja možeš izvući dosta iz nje...

Evo i linka za gitaru:

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php/product/5924/cat/all

15 godina
neaktivan

Gitara predobro izgleda, samo mi je skupa zato što bi još trebao kupiti pojačalo za nju tako da bi me to izašlo puno, a i po gitaru treba doći u osijek što mi je predaleko.

Ima netko možda neki drugi prijedlog?

xf zoja26
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 18:59 (zOjA26).
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Gitara predobro izgleda, samo mi je skupa zato što bi još trebao kupiti pojačalo za nju tako da bi me to izašlo puno, a i po gitaru treba doći u osijek što mi je predaleko.

Ima netko možda neki drugi prijedlog?

Pogledaj na stranici još gitara pa pitaj ovdje za naše mišljenje ili na njihovom forumu...

Ne treba ti pojačalo odmah, a ne može se ni naći dobra gitara za te novce i pojačalo, za početak sviraj "na suho" ili preko računala...

17 godina

ako ti se da ic isprobavat mozda bi i naso nesto ja imam squier blulletstrat i gitara je fakat ok(900kn)vrat je super jedino je elektronika nesto ne tako ljepo ali sta bi ocekivo za te novce,al ja sam opet imo srece i svi su mi rekli da nisu svirali tak dobar squier tako ak ti se da ic do vise ljudi i isprobavat...

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Evo još jednom ponavljam, kopija strata iz konzuma puni pogodak, a košta samo 400 kn. Probaj, sigurno nećeš požalit.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
zOjA26 kaže...

Evo još jednom ponavljam, kopija strata iz konzuma puni pogodak, a košta samo 400 kn. Probaj, sigurno nećeš požalit.

Jeli to električna ili akustićna.

Još samo da vas pitam dali se elektrićna gitara može spojiti na računalo pa da to što sviram mi se ćuje na zvučnike od računala ili ako se možda da spojit na pojačalo od linije tako da ne moram kupovati pojačalo za gitaru.

xf zoja26
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...
Jakovp kaže...
zOjA26 kaže...

Jeli to električna ili akustićna.

Još samo da vas pitam dali se elektrićna gitara može spojiti na računalo pa da to što sviram mi se ćuje na zvučnike od računala ili ako se možda da spojit na pojačalo od linije tako da ne moram kupovati pojačalo za gitaru.

Imaš i jednu i drugu, ali ja sam mislio na električnu.

Možeš spojit na kompjuter naravno, možeš i na liniju, ali bolje na kompjuter, pa si instaliraš štimer i neki program za efekte. Ali ako budeš kasnije malo ozbiljniije svirao svakako će ti trebat pojačalo, po mogućnosti lampaško jer se na njemu čuju sve greške i imaš puno bolju kontrolu nad dinamikom.

16 godina
Jakovp kaže...
zOjA26 kaže...

To je ok gitara, čak je bolja od nekih Squiera.

Ali ak već ima na raspolaganju 1500 kn neka uzme nekog Corta,Washburna ili Pacificu.

Za početak se može štekat u komp, ali trebat će mu konverter iz 3,5mm na 2,5mm i neka bolja zvučna ili neki interface.

Inače će latencija bit toliko velika da to nije svirljivo.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan

Bok,

u vezi onog distribuiranog projekta.. malo sam razmisljao ovih dana.

Idemo probati napraviti nesto na ovu foru:

1. Dogovorimo se oko tonaliteta

3. Dogovorimo se oko ritma i BPS-a

2. Dogovorimo se oko chord progresija

3. Svatko posta 2 riffa i 30ak sekundi nekog soloa, i naravno, napise u postu za koje progresije je riff i za koju progresiju je solo. Nema nikakvih ogranicenja, riffovi mogu biti clean, overdrive, akordi, arpeggios... samo da dobro zvuci

4. Nakon sto skupimo materijal od svakoga, probamo sastaviti neki aranzman skupa, ili jos jednostavnije, svako sastavi dijelove aranzmana za koje ima 'viziju', koristeci sve sampleove koje zeli, te na kraju sklopimo najbolje aranzmane skupa, pocistimo noise, normaliziramo, apliciramo post-production efekte i to je to:-)

opcionalni 5. sastavimo drum riffove uz DFH

Sto velite?

Tehnicki, sve se da vrlo lako rijesiti:

1. po meni, ne treba postavljati nikakve constrainte na kvalitetu snimanja, sumove, nista... uopce se necemo zabrinjavati s kvalitetom produkcije, idemo snimiti s cime god se moze - mobitel, kazetofon, linein na kompu.. sta god.

2. Svatko otvori Dropbox account, i svi skupa shareamo jedan folder, i u taj folder svatko doda subfolder sa svojim imenom u koje cemo spremiti tri filea (2 riffa i jedan solo). Idealno, svatko bi trebao snimiti riffove i solo dvaput, tako da imamo true overdub za stereo

3. Aranzmane mozemo skockati sa MIDI fileovima (cross platform) ili obicnim textualnim datotekama te ih drzati u generalnom folderu

Takodjer, za pocetak i prvi projekt, mislim da ne treba pretjerivati s modulacijama i mijenjanjem tonaliteta, idemo se drzati jednog tonaliteta i eventualno preskakati malo po modusima - sve se moze dogovoriti.

Ako ste zainteresirani, posaljite mi na PM svoj dropbox ID tako da vas dodam u share, i idemo se dogovarati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 19:23 (Deus ex machina).
14 godina
neaktivan
može li mi netko preporučat pjesmu koja se svira na electro i acoustic zajedno tipa od RHCP fortune faded, ali da je poznatija. P
15 godina
Withe Rider kaže...

razmisljam si uzeti b.c. rich warlock sta mislite o njemu,da opcenito vidim sta uzimam

koji model?,ima ih više

14 godina
protjeran

Da ne bude zabune, ja sam 4ucker, ponovno sam se registrirao zato što sam bio budala pa tražio ban na onom accountu...

Usput, evo iznenada sam dobio svoju novu ljubimicu: Vintage V100 *_* {#} Slika u prilogu :) ...

Sting like a bee, flow like a butterfly...
16 godina
neaktivan
Buller kaže...

Da ne bude zabune, ja sam 4ucker, ponovno sam se registrirao zato što sam bio budala pa tražio ban na onom accountu...

Usput, evo iznenada sam dobio svoju novu ljubimicu: Vintage V100 *_* {#} Slika u prilogu :) ...

Tsk tsk tsk, di si to sakrio pinky????

Bez pinkya nema shreddanja.... natrag na fretboard, odmah.

Btw gitara je... mmmm :-)

15 godina
neaktivan
Buller kaže...

Hehe jel to ona koju si meni preporučio.

xf zoja26
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice