Fantastika i SF (knjige)
- poruka: 684
- |
- čitano: 249.383
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Il ga je inflacija pojela il su u njega nagurali sve zivo pa sad ima 100 featurea.
Il ga je inflacija pojela il su u njega nagurali sve zivo pa sad ima 100 featurea.
to si onda uletio u jako dobru akciju. Ja sam svoj platio oko 140 eura početkom 2020., taman prije korone, tako da nije zahvaćen s tim poskupljenjima
Moro sam ic u order history pogledat.
Bili smo nekoliko komada narucili na moj Mailbox
Ipak je bio 80 eur ne 50, al i dalje je velika razlika u odnosu na danas.
identičan (barem bih ovako na prvu rekao da je identičan) mi žena kupila za rođendan prije cca 5 godina, kao što je kolega gore naveo...1000kn je koštao redovno, kod nas.
OT
Pričam sa kolegom na poslu (isto fan knjiga SF-a i fantastike) kao što se čitao, blabla.
Kaže započeo Cradle i dobar mu je (zavšrio je sad neko čudo od 1000str, zaboravio sam naziv).
A ja, takav kakav sam, čitao sam o serijalu već i tu na forumu i svugdje da je dosta hvaljen.
No ja (opet...takav kakav sam) kad vidim da nešto ima 10+ knjiga, ja lud i nije to za mene.
Pa još kad si mislim da maltene svaka ima cca 400 str...nikad to neću završit i odustanem prije početka.
Al reko ajd znaš što, zasitio sam se serija, idem opet navečer nešto čitati.
Skinem taj famozni Cradle i krenem čitat, kad ono idem pogledat koliko ima str (da opet odustanem prije početka haha )...reko kaj je ovo 280 str...reko MRAK! Taman za mene.
Molim Boga daj da bude dobra knjiga i da mi sjedne.
...dakle, nisam mogao prestat čitat do 1h ujutro i to sam se natjerao da ugasim i odem spavat, jer evo mene 6:30 na poslu već XD
Na nekih 60% sam trenutno, oduševljen kako se lako čita i samom radnjom. očekujem čudesa i daljnji zanimljivi razvoj.
Skinuo sam i He who fights monsters, prema vašim preporukama, pa ćemo vidjet gdje me svijet/vrijeme/oči odvedu.
Znaci, pun pogodak i taman moj djir.
Fantasticno je.
Book 1 done.
Jos 10 ostalo
Ukratko:
Magic i Class sistem odlicni.
Sam koncept Adventure society fantastican. Volim taj contract/monster hunting dio.
Likovi full zanimljivi. Jason zna u nekim situacijama malo "prepametan" bit s obzirom da je novi u cijelom tom svijetu/gradu
Kraj knjige zavrsio interesantno i vec vidim gdje bi se neke stvari mogle potencijalno zakuhat.
Prva knjiga audiobook je 52.49$ ali ako kupim kindl verziju knjige za 4,99$ dobijem audio book za 3,11$
Ja neki dan gledao dal ima sta na amazon. Iso vidit jel ima fizicka knjiga tipa i vidio sam da reklamiraju za 99 centi audio book za svaku knjigu.
Al kontam da u to ulazi i neka pretplata.
Prva knjiga audiobook je 52.49$ ali ako kupim kindl verziju knjige za 4,99$ dobijem audio book za 3,11$
Da, to je super stvar, ogroman "whispersync for voice" popust ako imaš kindle knjigu.
Tako sam pokupovao cijeli Cradle. Audio knjige su vrhunske, a cijena je bila 2-3 dolara po knjizi uz kindle knjigu. A bez toga su po 20-30 dolara.
52 dolara, to su jako zabrijali s cijenom. Nadam se da im nitko to ne kupuje. Al opet, s obzirom da traje 29 sati, a Cradle knjige su cca 13ak sati onda i ima smisla. No svejedno je puno.
https://www.fanfiction.net/s/2594689/1/The-Dilgar-War
Preporučam svima pa i onima koji ne zove za B5 svemir. Vjerujem da ćete se navući.
Inače ovo je stranica gdje ekipa objavljuje svoje priče besplatno.
https://www.fanfiction.net/s/2594689/1/The-Dilgar-War
Preporučam svima pa i onima koji ne zove za B5 svemir. Vjerujem da ćete se navući.
Inače ovo je stranica gdje ekipa objavljuje svoje priče besplatno.
Hvala za ovaj link, odlična stranica.
Da, to je super stvar, ogroman "whispersync for voice" popust ako imaš kindle knjigu.
Tako sam pokupovao cijeli Cradle. Audio knjige su vrhunske, a cijena je bila 2-3 dolara po knjizi uz kindle knjigu. A bez toga su po 20-30 dolara.
52 dolara, to su jako zabrijali s cijenom. Nadam se da im nitko to ne kupuje. Al opet, s obzirom da traje 29 sati, a Cradle knjige su cca 13ak sati onda i ima smisla. No svejedno je puno.
Da, baš puno love, je li to dramatični prikaz ili obični? Znam da su ti dramatični skuplji
Da, baš puno love, je li to dramatični prikaz ili obični? Znam da su ti dramatični skuplji
Koliko vidim ovo za "He Who Fights with Monsters" je samo jedan narrator isto kao i za Cradle.
Ali ovaj od Cradlea narrator mi je top. Pogledajte ovaj njegov video ako niste vidjeli već ili slušali Audio knjige, kako različite glasove kombinira. Jako ugodan lik.
Ja sam i dalje u Stormlight Archive.
Jučer sam završio drugu knjigu, Words of Radiance. I dalje kombiniram e-knjigu sa audioknjigom, vrhunska stvar, pogotovo za one koji provode puno vremena u autu ili one koji nose bebače po kući. Ja spadam u obje kategorije, a s obzirom na obim ovih knjiga to jako puno znači za napredak.
Sve mi je još i bolje sad kad drugi put čitam, pisac je odradio vrhunski posao.
Nije problem pronaći poredak čitanja, pogotovo jer je pisac to vrlo jasno sam napravio, i osobno se pridružujem njegovoj preporuci da se čitaju i ove neke druge knjige uz Stormlight.
Tako da bi poredak čitanja trebao biti ovakav:
1. Way of Kings
2. Warbreaker (priča iz Cosmere svijeta)
3. Words of Radiance
4. Edgedancer (Stormlight novela)
5. Oathbringer
6. Dawnshard (Stormlight novela)
7. Rhytm of War
8. Sunlit Man (Stormlight novela)
9. Wind and Truth
Ovo što je boldano je osnovni Stormlight serijal, u biti je dovoljno samo to pročitati, ali ja preporučujem ove dodatne priče i novele, s tim da nisam pročitao ovo od 7. pa nadalje.
Sto se naratora tice, ja sam bio mindblown kad sam slusao Dungeon Crawler Carl (Jeff Hays).
Sto se naratora tice, ja sam bio mindblown kad sam slusao Dungeon Crawler Carl (Jeff Hays).
Yes, baš sam jučer kupio sedmu knjigu ali mi žao čitati pošto audiobook izlazi sljedeće godine.
ne znam jel povodom crnog petka ili izlaska 5. knjige, trenutno je odlična akcija na Amazonu za sve četiri e-knjige Stormlight Archive, svaka 3,74 dolara, znači sve četiri knjige za 15ak eura
stavio sam link jer jedino vidim na Amazon.com, izgleda mi da nema istih akcija na amazon.co.uk ili amazon.de, tako da budete oprezni tko kupuje
Također je vrlo povoljna i audioknjiga ako netko misli uzeti oboje, mislim da bude skupa oko 8 eura, nisam siguran, nisam kupovao jer imam već to, ali eto obratite pozornost.
Ako ispadne sve četiri e-knjige i audioknjige za 30-35 eura, vjerujte mi da je to prava krađa ( u vašu korist)
ne znam jel povodom crnog petka ili izlaska 5. knjige, trenutno je odlična akcija na Amazonu za sve četiri e-knjige Stormlight Archive, svaka 3,74 dolara, znači sve četiri knjige za 15ak eura
https://www.amazon.com/Way-Kings-Stormlight-Archive-Book-ebook/dp/B003P2WO5E/ref=sr_1_5?crid=36H1WNPVW5411&dib=eyJ2IjoiMSJ9.AuVKWlOOmeeexVnEZz8pEMvfPTU-vgyKUVA-NW2QS2087j4axSYI2g_-BT3z-9yikC3-IdbhY3n-A9Iu0Gx86yjb8cjQN91_UUQycBj8ndN9WqRE6ej8BKXoIfasDZGZqBuCWKm76DaGiVGw0-Xr0lV7OURq_AA_WE0FmYk7iu_q5p3hWuotXrHSZ2zu9oGtw9bPx0ORBVwB35KlyRAjRJ--7GCFuaUW-Pi1m_X37pvEa0QbpsilAFBlJU0O3n8TFNNNM2XnDgCC08vzKzGjKUrJ2-oQNlI_hHifmhZHSlU.QP0vllxmb5_tCrBHU7eeWyCls972X1Vt8dd2ZDKZajY&dib_tag=se&keywords=stormlight+archive&qid=1732791578&sprefix=stormlight+a%2Caps%2C252&sr=8-5
stavio sam link jer jedino vidim na Amazon.com, izgleda mi da nema istih akcija na amazon.co.uk ili amazon.de, tako da budete oprezni tko kupuje
Također je vrlo povoljna i audioknjiga ako netko misli uzeti oboje, mislim da bude skupa oko 8 eura, nisam siguran, nisam kupovao jer imam već to, ali eto obratite pozornost.
Ako ispadne sve četiri e-knjige i audioknjige za 30-35 eura, vjerujte mi da je to prava krađa ( u vašu korist)
Mislim da je povodom izlaska 5. knjige... Ja sam kupio na US storeu prije tjedan dana za $2.99 svaku. Vjerojatno razlika u PDVu jer tamo imam postavljenu US adresu.
Sorry kaj nisam javio :-)
But her come the twist. Istu stvar sam napravio na amazon.de
Vidim isto i na co.uk
Vidim isto i na co.uk
ček, de mi pojasni ovih 20$, to si dobio neki kredit ili si nešto platio?
Znači može se aktivirati na svakoj od tih domena i dobiti taj iznos kredita?
Vidim isto i na co.uk
Tako je, znači aktiviraš tri mjeseca za 0.99 gdje mjesečno dobiješ tokene i plus 20$ koje možeš potrošiti. Upravosam to napravio isto na amazon.de ali tu se dobije 15€.
Za 5€ upravo kupljen
Oathbringer
Rhytm of War
Wind and Truth
Vidim isto i na co.uk
Tako je, znači aktiviraš tri mjeseca za 0.99 gdje mjesečno dobiješ tokene i plus 20$ koje možeš potrošiti. Upravosam to napravio isto na amazon.de ali tu se dobije 15€.
Za 5€ upravo kupljen
Oathbringer
Rhytm of War
Wind and Truth
a jel znaš kako ti se ta 3 mjeseca računaju? jel počinju nova 3 od npr amazon.de nakon što ti je istekao sa amazon.com ili teku u isto vrijeme?
Također treba imati na umu da se to vjerojatno računa kao tri različite pretplate pa treba svakako otkazati pokoju kad istekne.
edit: probao sam i ja aktivirati na amazon.com, a već imam trenutno aktivan Audible, i pisalo je isto to za 3 mjeseca i 20$, ali te novce (odnosno kredit) još nisam dobio, jel tebi sjelo odmah?
Vidim isto i na co.uk
Za 5€ upravo kupljen
Oathbringer
Rhytm of War
Wind and Truth
a jel znaš kako ti se ta 3 mjeseca računaju? jel počinju nova 3 od npr amazon.de nakon što ti je istekao sa amazon.com ili teku u isto vrijeme?
Također treba imati na umu da se to vjerojatno računa kao tri različite pretplate pa treba svakako otkazati pokoju kad istekne.
edit: probao sam i ja aktivirati na amazon.com, a već imam trenutno aktivan Audible, i pisalo je isto to za 3 mjeseca i 20$, ali te novce (odnosno kredit) još nisam dobio, jel tebi sjelo odmah?
Sjelo je odmah na oba (došao mi je mail ) ali da iskoristiš ideš direkt na https://www.audible.de/ i https://www.audible.com/
Vidim isto i na co.uk
Za 5€ upravo kupljen
Oathbringer
Rhytm of War
Wind and Truth
Sjelo je odmah na oba (došao mi je mail ) ali da iskoristiš ideš direkt na https://www.audible.de/ i https://www.audible.com/
e hvala puno, našao sam na amazon.com.
Jel se pojavi to što kupiš u aplikaciji Audible? Nije valjda da ću morati svaki put mijenjati između aplikacije i amazon.com na browseru?
Inače ja sam baš jučer, prije nego što smo uopće pričali o ovome, kupio na aplikaciji audible 5 kredita za 14 eura. Ne znam jel to neki popust za black friday/cyber monday ili je to možda stalna ponuda za članove, ali uglavnom svaki credit vrijedi jednu knjigu, znači doslovno uzmeš nove novcate (ili koje god hoćeš) audioknjige za 2,8 eura komad. Eto npr Wind and Truth koji sad izlazi, koji ima preko 1200 stranica, odnosno preko 60 sati audioknjige uzmeš za te novce, đabe doslovno. Skuplje me košta odlazak u pekaru. I još streamaš sa audible aplikacije, ne moraš skidati, zauzimati prostor na mobu. Možeš ako hoćeš, ali ne moraš.
Odvojeni su kompletno audible.com i audible.de i ostali.
Login je isti, ali nije isti account trenutno. Kod logina u aplikaciju na mobu npr biraš "regiju".
Tako da se i knjige rasipaju na više lokacija pa se moraš prebacivati.
Vjerojatno su i pretplate paralelne.
Ja sam aktivirao US još prije mjesec dana, tad nije bilo te akcije za $20.
I još napomena, prije nego canceliraš moraš potrošiti sve credite, inače ih spušiš.
Tako sam i prošli put kad sam uzeo 3mj za $0.99 morao na silu uzet neke knjige s kreditima koje nisam ni planirao tad uzet.
Ne znam jedino kako funkcionira whispersync for voice kad kupiš kindle knjigu na US storeu, a audio verziju imaš na DE. Ne znam jel to radi onda da paralelno čitaš i slušaš (i da ti highlighta u knjizu što točno čita).
Odvojeni su kompletno audible.com i audible.de i ostali.
Login je isti, ali nije isti account trenutno. Kod logina u aplikaciju na mobu npr biraš "regiju".
Tako da se i knjige rasipaju na više lokacija pa se moraš prebacivati.
Vjerojatno su i pretplate paralelne.
Ja sam aktivirao US još prije mjesec dana, tad nije bilo te akcije za $20.
I još napomena, prije nego canceliraš moraš potrošiti sve credite, inače ih spušiš.
Tako sam i prošli put kad sam uzeo 3mj za $0.99 morao na silu uzet neke knjige s kreditima koje nisam ni planirao tad uzet.
Da, tako je, evo sad sam isprobao i uzeo na amazon.com knjigu za jedan kredit i to ne mogu otvoriti u ovoj aplikaciji, odnosno regiji u kojoj sam sada. Ali se može slušati preko browsera, tako da ne moraš na taj način mijenjati regije.
Ali nisam znao da se moraju iskoristiti krediti prije isteka supskripcije, odnosno mislim da to ne vrijedi za ove kredite koje sam kupio. Kada sam ih kupovao pisalo mi je da ih mogu imati do 6, ako ih je više od 6 onda ti mogu isteći.
Da, tako je, evo sad sam isprobao i uzeo na amazon.com knjigu za jedan kredit i to ne mogu otvoriti u ovoj aplikaciji, odnosno regiji u kojoj sam sada. Ali se može slušati preko browsera, tako da ne moraš na taj način mijenjati regije.
Ali nisam znao da se moraju iskoristiti krediti prije isteka supskripcije, odnosno mislim da to ne vrijedi za ove kredite koje sam kupio. Kada sam ih kupovao pisalo mi je da ih mogu imati do 6, ako ih je više od 6 onda ti mogu isteći.
Da, samo kad preko weba slušaš onda nema tog "whispersync for voice" featurea. Nekad znam i tako čitati/slušati. Otvorim u Kindle Cloud Readeru na kompu knjigu, pa Audible web player i čitam i slušam. Samo onda ne highlighta gdje si u tekstu i ne mijenja stranice sam. Nije drama, ali ne možeš se opustiti :-) Fali mi u Kindle Cloud Readeru ta integracija sa Audibleom. Inače čitam/slušam preko tableta pa je bolje iskustvo.
Moguće da imaju dva tipa kredita. Vidim da za ove moje piše da su "membership credit", pa možda oni expireaju ako canceliraš. A oni koje si kupio imaju drugi tip.
No znam da mi je to napomenuo kad sam išao cancelirati prošli put prije isteka.
Kako je kod tebe ovo? Vidim da i tu dolje piše da se izgube. I na audible.de piše "However, you should redeem your credit before canceling, as it will expire when you cancel."
ne mogu nigdje pronaći to kako tebi piše. Probao sam i u aplikaciji i u browseru, gdje god odem stoji samo 4 credits. S tim da ja sam u ovoj "lokalnoj" regiji, amazon.co.uk
ne mogu nigdje pronaći to kako tebi piše. Probao sam i u aplikaciji i u browseru, gdje god odem stoji samo 4 credits. S tim da ja sam u ovoj "lokalnoj" regiji, amazon.co.uk
To mi je na US sajtu pod "Account details" -> "Credit summary".
A na DE sajtu je "My account" -> "Balance overview" (google translate to english) i potpuno drugačije izgleda. :-D
Tako da vjerojatno svaka regija to ima drugačije.
Ostajem ja na US, tamo bar znam što se događa :-)