Ebay - pitanje (Carina) zaključana tema

poruka: 406
|
čitano: 239.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ebay - pitanje (Carina)

Još jedno pitanje, a zna li neko šta ako odbijem podići paket? Ima li neka kazna od carine?

16 godina
eagle553 kaže...

Još jedno pitanje, a zna li neko šta ako odbijem podići paket? Ima li neka kazna od carine?

nema, paket se vraća pošiljatelju

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

moze li mi neko reci ... koliko ce me odprilike doci carina i sve to na predmet vrijedan 2.700kn (u hrvatskoj toliko kosta u najjeftinijoj trgovini) ... ?

sveukupno oko 600 kn ?

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 21:55 (rebelsy).
16 godina

obračunat će ti samo pdv 23 %

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
eagle553 kaže...

Hvala , probaću. Već sam bio na pošti i raspitao se. Kažu da se carina plaće na ukupnu vrijednost sa poštarinom i još tu nabace oko60 kuna otvaranje paketa i provjeravanje i. t.d. i ko zna šta još sve mogu nabaciti, ali uglavnom to ovisi  o tipu koji radi i kakvog je trenutnog raspoloženja.

Samo se nemoj svadjat... gore rade ok ljudi... budi fin i kulturan i ici ce ti u susret... budes li se svadjao mozes samo gore proci. Meni je kultura pomogla...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Odrase mi carinu na sat i to zamisli oni procijenili sat na 1000kn a ja ga platio 120$ sa postarinom.Al sam isao u postu da ga dignem a ne na carinu i jos mi bili prezime pogrijesili na carini....kaze mi radnik iz poste a oni carine kako sta i koliko hoceMršti seuglavnom platim jos 250kn tog poreza,carine cega vec...

17 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Oni gledaju kolika mu je stvarna vrijednost kod nas. Kada sam ja kupovao sat, vrijednost kod nas mu je bila 4000 kn, ja sam ga platio znatno manje... Na svu srecu uspija san izvuc da mi spuste carinu. 

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

ma vidi..naručio sam sinu snikerice za 42$+ poštarina20$+ono njihovo pismo 20kn i sad mi traži 220 kn za carinu.Jeli to normalno, za tu lovu sam mogao kupit bolje tenisice u gradu..a da ja to vratim, kako ide s povratom novca?

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
micho0305 kaže...

ma vidi..naručio sam sinu snikerice za 42$+ poštarina20$+ono njihovo pismo 20kn i sad mi traži 220 kn za carinu.Jeli to normalno, za tu lovu sam mogao kupit bolje tenisice u gradu..a da ja to vratim, kako ide s povratom novca?

Ma isprintaj sa maila racun od paypala, i odnesi u carinu i reci da si platio tenicise 42 $ i da je glupo da placas 220 kn carine. Skuplja pita nego tepsija.

Ako ne popuste onda se malo ko naljuti i reci da ih onda vrate da ti to neces, mozda upali.

A sto se tice samog povrata novca, ne znam, jer koliko znam mi (ex yu) ne mozemo primati novac preko paypala

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
goodye kaže...
micho0305 kaže...

Ma isprintaj sa maila racun od paypala, i odnesi u carinu i reci da si platio tenicise 42 $ i da je glupo da placas 220 kn carine. Skuplja pita nego tepsija.

Ako ne popuste onda se malo ko naljuti i reci da ih onda vrate da ti to neces, mozda upali.

A sto se tice samog povrata novca, ne znam, jer koliko znam mi (ex yu) ne mozemo primati novac preko paypala

Mozes primit refund...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

ma to je u ZGB, da je u Rijeci išao bi ja a ovako još i da se provozam i izgubim radni dan pa da bude 1000kn? Zivkaju me već dva dana da im dam cash a ja kažem zovite sina a on kaže zovite tatu..nismo još skužili šta iskemijat

IBM ( I Blame Microsoft)
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav

Vidim da se ovdje naveliko raspisalo o tome koliko carina,kada,i ostalo.

Ja ću Vam prenijeti moje iskustvo,sa E-Bay-a,i to US,UK.Dakle na oba imam račun i preko 100 kupovina,raznih stvari.

Što se tiče carine,iz iskustva i pregledavanja carinskog zakona i tarifa.(Možete provjeriti na carina.hr i vidjeti pod koju grupu proizvoda Vaša naručena stvar spada i kolika je tarifa,tj.imate tarifni kalkulator u raznim valutama za izračunati.)

Dakle,po zakonu važećem (2010),sve iznad 160 kn,ide na carinu.Bilo to označeno kao "Gift" ili ne.A i ono ispod toga,ako se naljute ili imaju loš dan,mada rijetko :D.

Npr. ja sam naručivao već brdo BluRay-eva,i to se nikad nije carinilo,makar bili SteelBook(limeni) omoti za serije i sl.Jer to spada u tu grupu optičkih medija i oni se ne carine,bili prazni dvd-i,cd-i,BluRay i sl.

Kada se carini,ova ostala roba koja ne spada pod oružje,optiku za oružje i ostale glomazne i čudne stvari,tada se naplaćuje 10% od ukupne cijene samog proizvoda(dakle i shipping ili poštarina je uračunata u ukupnu cijenu proizvoda),+23% PDV-a.

Dakle,10% od cijene +23%PDV.

Neki put prođe i bez carine,a trebalo bi se cariniti,ali to je stvar sreće jer ljudi imaju vjerovatno brdo posla i ne da im se svaki paket otvarati nego ide na procijenu ili se smiluju.

Tada pošalju carinsku plavu kovertu na ime primatelja paketa,i taj je dužan doći osobno sa računom za isti proizvod ili ga fax-irati njima te ga oni tada proslijeđuju na krajnju poštu odredišta,tj. u Vaš poštanski ured.Tada dođete i pri preuzimanju paketa platite carinu.

Nadalje,najsigurniji i najbolji način plaćanja je PayPal,+ E-Bay vas pokriva ako plaćate preko PayPal-a i vraća novac ako ste oštećeni od strane lošeg i neodgovornog prodavača.(Obratite pažnju na "Feedback" onoga od koga kupujete).

Poišto je Hrvatska još označena kao Non-Recieving Money zemlja ,tj. kao država gdje preko PayPala Vam npr.E-Bay ne može uplatiti novac ,to se ostvaruje na drugi način.

Naime,možete primiti "Refund" tj. povrat novca preko PayPal-a,ali samo ako Vam ga vrati onaj isti od koga ste nešto kupili,tj.preko iste transakcije ili ti ga Transaction ID-a.

Npr. platili ste nekome preko PayPal-a,u vrijednosti 40$,tada ste dobili povratni e-mail od PayPal-a sa Vašim računom,i na računu je naveden "TRANSACTION ID:1537263848 na primjer.Tada ,ako Vam taj isti vraća novac koristi taj isti ID ipreko njega Vam vrati novac.

Ali,vrlo često je problem,da kad nešto kupite i niste dobili,tada otvorite slučaj na E-Bay centru za pomoć(Resolution Center).I oni Vas upute da još jednom kontaktirate prodavača,a Vi ga u najvećem broju slučaja nećete moći,jer zato i otvarate slučaj,jere je on neki prevarant ili tko zna što mu se dogodili pa ga jednostavno ne možete dobiti.

Tada,bar iz mog iskustva,E-Bay presudi u Vašu korist,i kaže Vam da ćete dobiti povrat novca.Ali kako smo mi zemlja u koju ne mogu poslati novac,osim preko onog TRANSACTION ID-a,a nemaju ga,jer oni nisu prodavač.

Tada Vam izdaju jednokratni kupon za kupovinu u istom iznosu koji ste platili onome prevarantu,znači i cijena te stvari+ iznos poštarine .Dakle u cijelosti Vam podmire Vaš novac.
Vi taj kupon možete koristit samo jedanput, i to ako kupujete jeftiniju stvar,razlika u novcu Vam propada.

Govorim iz osobnog iskustva,npr.meni su vratili svih 163$,preko tog kupona,i ja sam kupio drugu stvar koja je koštala 180$,razliku od 17$ dolara sam nadoplatio normalno kao da sam platio punu cijenu.Na računu su ona 163$ pokazana kao popust.Pri kupnji ćete samo unijeti broj koda od kupona koji Vam je E-Bay izdao kao povrat novca.

Da je ta nova stvar bila jeftinija od 163$ razlika bi propala,tj,ne bi ostala.

Ako Vam je ovo išta pomoglo,drago mi je.I napisao sam ovo jer meni nitko nije mogao ili nije bar tada objasnio kada sam počinjao,a zlata vrijedi.

A ako želite umanjivati račune ili se svađati sa carinicima,nemojte,samo pogoršavate stvar i ne završava dobro,jer oni imaju zakon i moć u rukama, i ako se s rogatim bodeš,znate kako završi.

Eto.Cool

P.S.SORRY NA DUGOM POST-u,ALI OVAKO JE SVE STALO :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 20:35 (FintaS).
14 godina
neaktivan
puma1400 kaže...
mad_arch kaže...

Pozdrav svima

Eto jedno konkretno pitanje: audio-video receiver plaćen 250 eura + poštarina 35 eura, koliko bi carina iznosila na takvo što? Ako nešto znači, dolazi iz Njemačke!

Danke!

ne samo carina.

porez će ti sigurno naplatit (23% na svaki iznos iznad 1000kn (iznos se računa bez poštarine))

a carina bi mogla biti 300tinjak kuna.. neznam točno koliko.

Skroz sam nova u ovome te me zanima sljedece.

Nasla sam si neke stvarcice koje bi kupila...narudzba je iz Kine i nije preko 1000 KN ( tj. po njihovoj vrijednosti), nije nista za preprodaju i slicno, za osobnu upotrebu.

Cijene se krecu oko 20$ pojedinacno. 

Dali cu imati nekih dodatnih troskova?....osim postarine ako je roba ispod 1000 Kn?

Tj. dali se ipak placa PDV, Carina ili slicno!?

Vjerujem da ce mi sigurno netko znati tocno reci :))))

Unaprijed HVALA!!!!

17 godina
neaktivan
prvo 1000 kuna je za osobno prenašanje...

Za kupovinu preko interneta je 160kn...

Drugo ako je neinformatička ili ako nisu knjige carina ti je na to sve 10%...

Potom plaćaš još pdv od 23% na ukupnu cijenu (poštarina + cijena)...

Također moraš znati da su neke stvari odredjenih proizvodjaca zabranjene u HRV (recimo odredjena djecja kolica, hodalice i slicne stvari iz Kine...)

tako da odgovor na tvoje pitanje... da placas dodatno pdv i carinu (ako je roba za carinjenje)...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
Ebay - pitanje (Carina)

A sve ti ovisi sta kupujes,ako kupujes SSD ili nesto slicno te velicine u vrijednosti 3000kn nece ti carinit...

14 godina
neaktivan
CROifer kaže...

A sve ti ovisi sta kupujes,ako kupujes SSD ili nesto slicno te velicine u vrijednosti 3000kn nece ti carinit...

A recimo za 1 Sat, koji ce me kostati 6 $ -free shipping. 

17 godina

neces za to nis platit

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

moje iskustvo s carinom, nije ebay, ali je slično.

dobio sam preko neke nagradne igra laptop (netbook) iz SAD-a.

Besplatna dostava, a na carini sam morao platiti 23% PDV i još plus nekih 200kn OVERSEAS-u i za skaldištenje tih par dana što je stajalo tamo.

Na paketu je pisalo gift, ali je unutra i pisala vrijednost alptopa (400$). Ukupno sam nekih 700kn dao.. Carine nije bilo, samo porez i ti troškovi neki.

Sad planiram uzet iPhone 4 preko ebaya (675$), ali me strah da će me oženit na carini hebeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 13:26 (ataM).
15 godina
neaktivan
ataM kaže...

moje iskustvo s carinom, nije ebay, ali je slično.

dobio sam preko neke nagradne igra laptop (netbook) iz SAD-a.

Besplatna dostava, a na carini sam morao platiti 23% PDV i još plus nekih 200kn OVERSEAS-u i za skaldištenje tih par dana što je stajalo tamo.

Na paketu je pisalo gift, ali je unutra i pisala vrijednost alptopa (400$). Ukupno sam nekih 700kn dao.. Carine nije bilo, samo porez i ti troškovi neki.

Sad planiram uzet iPhone 4 preko ebaya (675$), ali me strah da će me oženit na carini hebeno.

opet če ti biti jeftinije nego kod nas

15 godina
Ebay - pitanje (Carina)

evo ja danas išao na carinarnicu na glavni podić paket (x box kontroler) i sve prošlo ok,platio carinu 143 kn,ovo me izašlo 422 kn,i otvorim ja doma paket i kutija od kontrolera otvorena pri dnu,to su na carini provjeravali ili ?

17 godina
neaktivan
da... svaka se posiljka otvara... ili bi bar trebalo tako...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Nije istina.

15 godina
CROifer kaže...

Nije istina.

potpis...meni nijedan jos nisu otvarali...istina to su pyzdarije male vrijednosti /ne nuzno malih dimenzija/, ali ne otvaraju SVAKI

15 godina
protjeran
Ebay - pitanje (Carina)

Ma fantazija ne otvaraju se paketi...

15 godina
neaktivan

Skoro 9000 kn ti je u T šljamu otključan. Pa ti sada vidi kako ti nije jeftinije ...

15 godina
neaktivan

Pošiljka se otvara samo u dva slučaja;

1. Krivo ispunjena carinska deklaracija ili je nema

2. Sumnja u sadrzaj paketa

15 godina
Ivan1902 kaže...

Da. Ako je manji paket uglavnom ne gledaju jer su pretrpani poslom pa mislim da to ide. Ali cim vide da bi moglo bit nesto onda otvaraju iako ne ide na bas sve carina na sta bi trebala ic. Mislim iz istog razloga. Ali prate ukoliko imas vise narudzbi izvana u kratkom roku.

15 godina
neaktivan
Antonic kaže...
Ivan1902 kaže...

Da. Ako je manji paket uglavnom ne gledaju jer su pretrpani poslom pa mislim da to ide. Ali cim vide da bi moglo bit nesto onda otvaraju iako ne ide na bas sve carina na sta bi trebala ic. Mislim iz istog razloga. Ali prate ukoliko imas vise narudzbi izvana u kratkom roku.

Ma nema to veze velicina paketa, da narucim dijamantni prsten ocarinili bi ga da bi se smrzo ako je tako navedeno u deklaraciji... A u malom je pakiranju... Kvaka je u tome sto citaju sta pise u carinskim deklaracijama, jednostavno to...

Oni moraju postupat po zakonu, pa ako na carinskoj deklaraciji pise da je vrijednost tog prstena 200kn i da je bizuterija tako ce ga i carinit... Ali ako vec sumnjaju u tebe, mogu ti zadrzat predmet, trazit dodatnu dokumentaciju, imaju brdo stvari koje mogu okrenut protiv tebe ako hoce!

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

evo ja sam naručio preko ebaya polovan monitor za laptop u vrijednosti od 99$ i shipping 29$

kad je doslo u hrvatsku platio sam 36,6 kn carinski pregled + 5 kn nečega (nemam pojma zašto)

i iznos poreza 157,00 kn tako da me je sve izašlo cirka 850 kn

sad me zanima jesam li morao platiti porez na nešto što je polovno odnosno načuo sam da sve ispod 1 000 kn ne podliježe porezu/carini?

16 godina
odjavljen

Ispod 1000 kn ako osobno unosiš, a 160 kn ako ide preko pošte.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice