Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.362.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Haha, upravo sam narucio prije par dana discontinued-ani 7640X, ipak nema brzeg procesora za 1000kn :) 

14 godina

Ryzen uzvraća udarac, jedan fini kratki video.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 21:07 (mislioc).
14 godina
protjeran

Evo i5 8600k@5.4ghz+gtx980(stock)

64p@1080p/low, grafa je u teskom BN ak se stave ti detalji, cpu na 90+%lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 21:09 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
lav1000 kaže...

i kolika je razlika vs intel?..lp

evo ryzen3 potrgao BF1 ko peder erotiku 

Ja gledam oba tvoja videa i ryzen koliko vidim ima dosta veci fps pogotovo ova prva manja mapa skoro stalno fps oko 200, na intelu to pada i do 130fps...daj me/nas prosvijetli nekim brojkama!lp

nema se tu što dodatno objašnjavati, tvrdnje iz svih izvora su potvrđene, ryzen je jača i naprednija platforma 

14 godina
Stjepanj kaže...

Evo i5 8600k@5.4ghz+gtx980(stock)

64p@1080p/low, grafa je u teskom BN ak se stave ti detalji, cpu na 90+%lp

Kad vidiš 5.4ghz u kutu odmah znaš da tu više zajebancije nema i da si na opakom stroju koji je sastavljen da drobi fps-e.

14 godina
ansha kaže...

Haha, upravo sam narucio prije par dana discontinued-ani 7640X, ipak nema brzeg procesora za 1000kn :) 

Imaš sreće kaj ovo nije Ryzen tema odmah bi dobio crveni.

8 godina
protjeran

ryzen3 potrgao bf1 ko peder erotiku? Pa vjerujem...jedino sto ryzen3 nece izaci bar jos par godina...

Brajanov život
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

ryzen3 potrgao bf1 ko peder erotiku? Pa vjerujem...jedino sto ryzen3 nece izaci bar jos par godina...

https://www.amd.com/en/ryzen-3

16 godina
protjeran
mislioc kaže...
ansha kaže...

Sta ima neki ryzen vrijedan spomena za 1000kn?

14 godina
ansha kaže...
mislioc kaže...
ansha kaže...

Pa navodno nema ni do 2500kn!

14 godina
protjeran
ansha kaže...
mislioc kaže...
ansha kaže...

a posto se ti igras, kao sto vidis to govance od 4 jezgre ce ti krepati s tom gtx 1080...makar te kosta i 100kn zakaj si to kupio?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
mislioc kaže...

Neće ovaj ispod 4.9ghz nikako. Svidila mu se ova visoka frekvecija. Šalim se naravno pa izbit će ovog mog iz cipela.

ma i ja se zajebavam

situacija je takva kakva jest, svi bi mi htjeli svašta no nejde - netko nemere zbog love, drugi ima love pa opet nemere ništa kad moraš čekat tri generacija procesora za ikakav napredak

stvar je u tome da tko hoće 144hz gaming taj mora keširati jebački, a onda bira intel

no, za nekakav prosječni gejming na 60hz bilo koji procesor je dobar, bilo intel ili rajzen

i fala bogu da je tako, jer da rajzen kaska i u tom dijelu, intel opet ne bi imao konkurencije i ove 6-core procesore ne bi vidjeli još koju godinu

ovako 90% ekipe bira što hoće i sasvim je svejedno, a onih 10% što preferira 144hz i ima love da to podnese, neka kupuje što hoće

ajd sad vidi prosječnog hrvata i njegovog klinca koji se hoće igrati - taj prosječni je prije 10-15 godina igrao na svačemu i svakako, pa zasigurno ne misli da mora zdrobiti sineku 15 soma kuna da ovom jadnom ne bi oči iscurile na 60hz

uzet će i3 ili rajzen 2200/2400 za manje love, i5 ili 2600 ako ima malo više i ostalo utrpati u grafu i 60hz monitor, pa i tako to nije niti malo jeftini sport za većinu ljudi

i neće 144hz tako skoro postati neki standard, to je sigurno, jer najprije idu veće rezolucije i tu ti tek treba jebeni hw za 60hz gejmanje, a kamo li za 144hz

9 godina
protjeran

danas sam se malo igrao na 144hz freesvync monitoru i moram priznati da je to ipak bolje u odnosu na 60hz kauč gaming, unatoč stalnim pokušajima forumskih kauč gurua da to ospore 

14 godina
lav1000 kaže...

danas sam se malo igrao na 144hz freesvync monitoru i moram priznati da je to ipak bolje u odnosu na 60hz kauč gaming, unatoč stalnim pokušajima forumskih kauč gurua da to ospore 

Čut ćeš ti svoju lekciju kad se deda ulogira!

12 godina
lav1000 kaže...

vidi, ja ne sumnjam da je 144hz bolje, pogotovo za pucačine

stvar je u tome da ne igraju svi pucačine i za witchera, gta i slične igre je sasvim svejedno

a druga je stvar, kad bi ganjao 144hz, prvo trebam skeširati se dobro za monitor, a zatim još više za hw koji će to pogoniti

30fps je katastrofa, 60 je sasvim solidno

pa jebote, ja ne znam što bi vi napravili da ste se rodili kad i ja, pa da ste morali igrati na onome na čemu smo mi igrali

preko 30 godina se igram, sjećam se kad smo sanjarili kako bi dobro bilo da igre izgledaju kao one video animacije koje idu u startu igre, a sad izgledaju 100x bolje od tih animacija

nekad smo se igrali bez obzira na fps, igre su trzale do besvjesti, danas pak nije dovoljno niti 60, pa stvarno treba malo stati na loptu jebote

evo, za 5-6 godina igrat ćeš se na 4k 144hz na ultra i vjerojatno ćeš se pitati kako si uopće mogao igrati na 1080p 144hz i smanjivat detalje

stvarno, ja bih na tvojem mjestu sve to što imaš bacio u smeće dok ne izađe konačno pošteni hw da se možeš igrati ko čovjek

14 godina
protjeran
Nije 144hz bas tolko rijetka pojava i popularnost im samo raste, znam kad sam prije nekih god i pol dana stavio anketu u ovu temu i vec tad je bilo podosta ekipe sa 144hz monitorima.

Dodatna stvar je ta da nije potreban monitor od 144hz kako bi se vidjele razlike o kojima mi pricamo, vec do 100hz ce ryzen stucati i minimumi ce biti dosta losiji.

Kombinacija frekvencije i rezolucije na kraju naravno ispadne stvar kolko netko moze i zeli izdvojiti za gpu i monitor. Konstanta koja u high rr racunici uvijek ostaje je brz cpu, a tu trenutno postoji samo jedan izbor.
8 godina
protjeran

lijepo je 144 hz...no igralo se i na 60 pa nam nish nije falilo...ne vidim neki razlog za dodatno izbijanje novaca iz dzepa...tko voli nek izvoli, ostali nek pricekaju nek cijene dodju na razinu normalnih monitora...na crt monitorima je bilo bitno osvjezavanje jer bi te glava zabolila ako je bilo nisko, ali na lcd i led-u ne vidim neki posebni razlog...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 22:07 (Gorstak79).
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
lav1000 kaže...

vidi, ja ne sumnjam da je 144hz bolje, pogotovo za pucačine

stvar je u tome da ne igraju svi pucačine i za witchera, gta i slične igre je sasvim svejedno

a druga je stvar, kad bi ganjao 144hz, prvo trebam skeširati se dobro za monitor, a zatim još više za hw koji će to pogoniti

30fps je katastrofa, 60 je sasvim solidno

pa jebote, ja ne znam što bi vi napravili da ste se rodili kad i ja, pa da ste morali igrati na onome na čemu smo mi igrali

preko 30 godina se igram, sjećam se kad smo sanjarili kako bi dobro bilo da igre izgledaju kao one video animacije koje idu u startu igre, a sad izgledaju 100x bolje od tih animacija

nekad smo se igrali bez obzira na fps, igre su trzale do besvjesti, danas pak nije dovoljno niti 60, pa stvarno treba malo stati na loptu jebote

evo, za 5-6 godina igrat ćeš se na 4k 144hz na ultra i vjerojatno ćeš se pitati kako si uopće mogao igrati na 1080p 144hz i smanjivat detalje

stvarno, ja bih na tvojem mjestu sve to što imaš bacio u smeće dok ne izađe konačno pošteni hw da se možeš igrati ko čovjek

ne kažem da je nužno, ali je baš ugodno gaming iskustvo, ima definitivno prednosti, a da treba odmha klincu od 6 godina kupiti komp 20k kn nije baš nužno.

ali i ovo više ne spada u neku domenu nedostižnog, eto takav monitor je manje od 1600kn, a kad uzmeš da pošten monitor dođe 1100-1200kn nije neka razlika da tu kupnju čini totalno besmislenom

13 godina

Nije problem monitor od 1600kn nego sta je ispod haube da vrti to s konstantnim visokim FPS-om na solidnim postavkama

14 godina
protjeran
A razlog je taj da ti sve izgleda fluidnije, daleko od toga da samo shooteri bolje izgledaju, sve redom izgleda bolje, jednostavno jedno jako lijepo iskustvo.

Naravno da je 60hz dovoljno, al ovo je dodatni gust koji il te uzme il ne.
9 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Nije problem monitor od 1600kn nego sta je ispod haube da vrti to s konstantnim visokim FPS-om na solidnim postavkama

I to sam popodne pokazao da je dosta jedan ryzen3 1200 doduse malo klokan, eto ako je to skupo kuda ovaj svijet onda ide 

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

a posto se ti igras, kao sto vidis to govance od 4 jezgre ce ti krepati s tom gtx 1080...makar te kosta i 100kn zakaj si to kupio?

Ja sam stariji covjek i ne igram fps-ove te uvijek koristim vsync, dakle nece bit krepavanja nego ce ladit jajca i grafa i cpu. A jedina igra s kojom sam imao debele dropove ispod 60fps-a ce radit puno bolje nego prije, dakle win/win. A na jesen ga prodam na ebay-u za 100$...

18 godina
odjavljen

pa koji klinac bi se danas igrao ispred monitora?? Odavno nisam nekog vidio da sjedi za stolom i igra se osim onih esports Kineza Zato i jesu jeftini ti 144 hz tn 24" zasloni mobitela...permium klasa je danas 60" OLED sa HDR-om, to je da ti vilica opadne

14 godina

https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590px 144hz 

https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590vxq 75hz

Između ta dva uzeo bi ovoga od 144hz pa makar ga stavio na 60 hz pa neka stoji dok se ne ubode neka grafička koja to može poterat

16 godina
protjeran
XXX kaže...

permium klasa je danas 60" OLED sa HDR-om, to je da ti vilica opadne

To je stvarno jedno (s)permium iskustvo u filmskih 24fps-a 

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

permium klasa je danas 60" OLED sa HDR-om, to je da ti vilica opadne

To je stvarno jedno (s)permium iskustvo u filmskih 24fps-a 

spermium ili ne, hebeno je

18 godina
odjavljen
mislioc kaže...

https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590px 144hz 

https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590vxq 75hz

Između ta dva uzeo bi ovoga od 144hz pa makar ga stavio na 60 hz pa neka stoji dok se ne ubode neka grafička koja to može poterat

Oba su govance, imam ovaj donji AOC raniji model, uzeo ga zbog freesynca dok sam imao amd grafu ali osim za wot i piskaranje po forumu malo to vrijedi. Dovoljno je da ga gledaš malo iz drugačijeg kuta, malo se sjedneš više ili niže i boje izbljede samo tako. Doslovno ga moraš gledati iz idealne pozicije bez micanja u stolici da bi bio upotrebljiv. 144 hz tu ne pomažu baš ništa na gornjem modelu a nekonkurentne AMD grafe još manje za freesync, na žalost.

Hebo me freesync i radoznalost a 75 hza vs 60 hza je živi smijeh u razlici.

Srećom pa sam se preselio na VA 50" 90% gaminga

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 23:19 (XXX).
14 godina
protjeran
Nemoj bit smijesan sa ovim pretjerivanjem o kutevima gledanja...

To sto se ti zbog kombinacije imput laga na tv-u i stutteranja privjeska trzas i bacas po kaucu pa moras imat vidljiv kut od 180 stupnjeva je druga prica :)))
8 godina
protjeran

ja kad su strasne scene se zastitim kushinom ispred ochiju, tako da mi je kut gledanja samo osluskivanje jel prosla gadost ili ne...

Brajanov život
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Nemoj bit smijesan sa ovim pretjerivanjem o kutevima gledanja...

To sto se ti zbog kombinacije imput laga na tv-u i stutteranja privjeska trzas i bacas po kaucu pa moras imat vidljiv kut od 180 stupnjeva je druga prica :)))

Sam se ti tješi igraš se na premium govnu priznao to ti ili ne, monitor za djecu

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 0:20 (XXX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice