Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.582.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...
Ali napraviti obavezno push pull na radijatoru ako imas mjesta.lp

zašto baš obavezno ako su razlike minimalne, a koliko sam gledao dosad razlika 2 vs 4 venta na radijatoru je par stupnjeva

radi hlađenja grafičke mu je bolje da stavi i pull ventove

čisto za usporedbu, ja sam testirao CM liquida masterlitea, bez pull ventova jer je u igri bila ona MSI trioX koja mi nebi stala sa radijatorom u p/p konfiguraciji,o 1°C razlike se tu radi...

pravom entuzijastu i 1°C igra... ma bude to Smith rastavio za koji dan i presao na custom loop hardtubing 

Tako je. vidi se da su te vučina i medo dobro naucili. push pull na 30mm debelom radijatoru je potrebno ko suncu svjetla... glupost. točno kako si rekao, pull sprijeda za puše po grafi.iako bi ja to stavio top na push.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...
Ali napraviti obavezno push pull na radijatoru ako imas mjesta.lp

zašto baš obavezno ako su razlike minimalne, a koliko sam gledao dosad razlika 2 vs 4 venta na radijatoru je par stupnjeva

radi hlađenja grafičke mu je bolje da stavi i pull ventove

čisto za usporedbu, ja sam testirao CM liquida masterlitea, bez pull ventova jer je u igri bila ona MSI trioX koja mi nebi stala sa radijatorom u p/p konfiguraciji,o 1°C razlike se tu radi...

pravom entuzijastu i 1°C igra... ma bude to Smith rastavio za koji dan i presao na custom loop hardtubing 

Tako je. vidi se da su te vučina i medo dobro naucili. push pull na 30mm debelom radijatoru je potrebno ko suncu svjetla... glupost. točno kako si rekao, pull sprijeda za puše po grafi.iako bi ja to stavio top na push.

ma možda čak i najbolja kombinacija... naprijed 3 kom čisti inlet zraka, gore 2 kom push na rad i nazad 1 rear outlet

moje iskustvo je da na rear fan izlazi većina topline, na ruku osjetiš da je tamo ispuh topliji nego gore, bilo da ih je gore 1 ili 2 kom, znači ovaj rad gore nebi ouno patio od topline iz kucista

16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
mrsmith kaže...
Eto, pucajte majstori - hvala unaprijed!

Radijator naprijed i ventilatore u pull da možeš lakše čistiti prašinu sa radijatora.

Možeš okrenuti i zadnji ventilator da uvlači friški zrak u kućište i ventilatore na vrhu kućišta da bacaju vrući zrak van.

Slazem se, daleko najprakticnije, ja svoj drzim sprijeda u pull, radijator ocistis usisivacem u pola minute. Pull je minimalno losiji sta se performansi tice, zanemarivo.

17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Evo momka, pa da vidimo kako puše. Inače prema recenzijama, nisu bogznakakve top performanse ali je navodno jedan od najtiših AIO sistema

Bez obzira na to, ako bude lošiji od Dark Rocka bacam ga u prvi kontejner mamicu mu ljubim

Btw. iako trgovine navode 3 godine jamstva, naljepnica od Asbisa na kutiji ima 60 mjeseci 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 12:15 (mrsmith).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Pa, mrzim bit partibrejker, ali push-pull uvijek ima smisla i u pravilu je bolji od debelog pusha: 

http://www.xtremerigs.net/2015/02/11/radiator-round-2015/5/

Nope.
14 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Koji je način postavljanja AIO radijatora najbolji za airflow u kućištu? Imam za rasporediti 4 case venta i AIO. Pretpostavljam da bi trebalo ići na top mount radijatora kao exhaust da bi dobio najbolje moguće temperature na GPU? Vjerujem da bi front mount kao intake povećao GPU temp ponešto zar ne?

Eto, pucajte majstori - hvala unaprijed!

Ne zaboravi da stavis koji % iznad tipa 10% na push ventove da budu iznad pull da bi dobio bolji airflow 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Evo momka, pa da vidimo kako puše. Inače prema recenzijama, nisu bogznakakve top performanse ali je navodno jedan od najtiših AIO sistema

Bez obzira na to, ako bude lošiji od Dark Rocka bacam ga u prvi kontejner mamicu mu ljubim

Ne znam za H115i, ali H150i je zakon. Ovi ventovi su iznimno ugodnog zvuka i na 1600RPM, a hlade 5.2GHz ne-deliddani 8700K ispod 85°C i u pravilu nečujnih 300 RPM na min pumpi i zerorpm postavkama ventova.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Ne znam za H115i, ali H150i je zakon. Ovi ventovi su iznimno ugodnog zvuka i na 1600RPM, a hlade 5.2GHz ne-deliddani 8700K ispod 85°C i u pravilu nečujnih 300 RPM na min pumpi i zerorpm postavkama ventova.

H115i ima istu pumpu ali ventovi su nižeg RPM-a (1300 naspram 1600 kod 150i). Navodno je sve super tiho ali je performance do nekih 10% lošiji naspram velikog brata. Slike su s Kitguru-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 12:58 (mrsmith).
15 godina
neaktivan

Pitanje za kolege koje imaju vodeno hlađenje. Kolika vam je razlika između (temperature CPU-a i vode) i (temperature GPU-a i vode)?

17 godina

O ne... here we go again.

11 godina
neaktivan

Pomozite,ne znam koje kuciste da uzmem. Uzimam kuciste u rangu ostalih komponenti. DO 300 kuna. Htio bih sto bolji cable menagment ali i prozirnu stranicu i puno ventilatora,Da uzmem kuciste od 150 kuna i natrpam ga ventilatorima ili d idem na zalman z1 neo,ili aspire i7 i dodam vent,ili coolermaster 3.1 lite i dodam ventilator? Nestrpljiv sam vec tjedan dana ne mogu odluciti. 

9 godina
protjeran
carmack kaže...

Pitanje za kolege koje imaju vodeno hlađenje. Kolika vam je razlika između (temperature CPU-a i vode) i (temperature GPU-a i vode)?

carmack, pokusavao sam im objasniti ima tome par mjeseci, ali k'o da pričan u vitar...voda je na sobnoj temperaturi kad upališ komp ujutro, ali ako komp ne gasiš nikako, temperatura će se samo dizati...zračno je bolje od vodenog, lc-cc-120 ili freezer 32/33 i vozi...da ne spominjem uštedu živaca oko montaže, te eventualnog prsnuća vode po elektroničkim koomponentama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 13:07 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
carmack kaže...

crmack, pokusavao sam im objasniti ima tome par mjeseci, ali k'o da pričan u vitar...voda je na sobnoj temperaturi kad upališ komp ujutro, ali ako komp ne gasiš nikako, temperatura će se samo dizati...zračno je bolje od vodenog, lc-cc-120 ili freezer 32/33 i vozi...da ne spominjem uštedu živaca oko montaže, te eventualnog prsnuća vode po elektroničkim koomponentama...

A? LOL.

Nope.
16 godina
protjeran
carmack kaže...

Nedefinirano ti je pitanje, ovisi koji software vrtis, koje su postavke cpu/gpu-a. 

Naravno da mogu procesoru opalit 1.4V i pokrenut prime sa fma3 pa cu imat 70°C deltu voda/cpu. Gpu ide max do 18°C, to je sa max power limitom dok minea cryptonight algoritam, najtoplije sta mozes vrtit na pascal gpu-ima...

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
carmack kaže...

Nedefinirano ti je pitanje, ovisi koji software vrtis, koje su postavke cpu/gpu-a. 

Naravno da mogu procesoru opalit 1.4V i pokrenut prime sa fma3 pa cu imat 70°C deltu voda/cpu. Gpu ide max do 18°C, to je sa max power limitom dok minea cryptonight algoritam, najtoplije sta mozes vrtit na pascal gpu-ima...

E, to me je zanimalo. Znači delta je puno manja sa GPU-om.

17 godina
odjavljen
carmack kaže...

To ne funkcionira tako. Imaš toplinu koju generira komponenta, kapacitet hladila i sustava i hlađenje radijatora koji toplinu otpušta u zrak. S vremenom će ti se i soba zagrijavati pa će hlađenje biti daleko teže nakon par sati boravka i grijanja na 22°C, nego ujutro kad si tek prozračio sobu i kad imap 8°C u njoj.

GPU-i se u pravilu u istoj kategoriji griju duplo više od CPU-a. CPU-i dolaze s oko 95-165W (ovo najviše vrijedi za HEDT), a GPU-i do 300W TDP-a. To znači da će ti i razlika biti veća. Delta ovisi o hrpi faktora i nije nešto što možeš na pamet znati neovisno o uvjetima.

Nope.
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
carmack kaže...

GPU-i se u pravilu u istoj kategoriji griju duplo više od CPU-a. CPU-i dolaze s oko 95-165W (ovo najviše vrijedi za HEDT), a GPU-i do 300W TDP-a. 

kad bi jedan gp102 premazali intel majonezom i zatvorili pod ihs, mislim da bi tu bilo muke isusove za temp spustiti ispod 90

Tonček, krivo se si izrazio, ne griju se duplo više gpu čipovi (zbog izvedbe hlađenja) jer bi to značilo da imamo gpu temps cca 120°C u prosjeku , već preciznije bi bilo reći generiraju duplo više topline od cpu-a

daj nam neku dnevnu dozu hipsterskih skraćenica, to ti bolje ide 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 13:21 (lav1000).
16 godina
protjeran
carmack kaže...
ansha kaže...
carmack kaže...

U praksi daleko vece delte imaju clockani procesori nego graficke. Iako, kao sta ti je Tonci rekao, gpu puno vise topline ispusta u loop ali je sama temperatura cipa niza, dobrim djelom zbog toga jer nema heatspreadera na gpu-u.

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

hehe, i ne pce forumu su me uvjeravali da imam psihicke poteskoce kad sam govorio da cu cekati slabiju grafu od 1050 i da ce biti dovoljna za 720p...proguglajte te mudre recenice ako imate volje....cak su tvrdili da 1030 nece nikad ni izaci, te da "nije nvdiiji u planu"....u biti, izgleda da je ista ekipa "intelektualaca" i amo i tamo, uz par iznimki...

1030-ka ti je sad besmislena kad imas malko slabije performanse sa nizom cijenom i solidnim procesorom gratis. U vidu rajzena 2200G...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
carmack kaže...

Možda misliš na neoscrypt? Cryptonight je doslovno najhladniji algoritam na svijetu

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

hehe, i ne pce forumu su me uvjeravali da imam psihicke poteskoce kad sam govorio da cu cekati slabiju grafu od 1050 i da ce biti dovoljna za 720p...proguglajte te mudre recenice ako imate volje....cak su tvrdili da 1030 nece nikad ni izaci, te da "nije nvdiiji u planu"....u biti, izgleda da je ista ekipa "intelektualaca" i amo i tamo, uz par iznimki...

1030-ka ti je sad besmislena kad imas malko slabije performanse sa nizom cijenom i solidnim procesorom gratis. U vidu rajzena 2200G...

Ma pusti ti to, mene više zanima jel ima kakva novost u vezi sljedece generacije kartica? Mozda Gorstak ima kakav insider info..

16 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Možda misliš na neoscrypt? Cryptonight je doslovno najhladniji algoritam na svijetu

Da! Pomjesao sam to dvoje. Neoscrypt je strasan, ispod 49°C ga ne mogu spustit ni sa ventovima na 2400rpm..

9 godina
protjeran
Jakovp kaže...
ansha kaže...
carmack kaže...

kupi tuđe fore, do prekjučer je mislio da je furmark alfa i omega za gpu power/temp benchmarke, pa sad tu prodaje finte kao da je neki ekspert, a ne zna ni kako se algoritam zove 

9 godina
protjeran

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nvidia_graphics_processing_units

Nemam insajder info, imam mozak i wikipediju na kojoj je opisana snaga i prosli izlasci...

iduca gen xx50 bi tribala bit dovoljna za dx11 naslove na 1080p (60 fps average) i kostat ce kod nas oko 1400kn, sto mogu mirne dushe zakljucit iz wiki

slobbodno bukmarkajte ovaj post..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 13:33 (Gorstak79).
16 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

kupi tuđe fore, do prekjučer je mislio da je furmark alfa i omega za gpu power/temp benchmarke, pa sad tu prodaje finte kao da je neki ekspert, a ne zna ni kako se algoritam zove 

Ma daj, svakome se može omaknuti

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
ansha kaže...

Ta kartica je uvijek bila samo da se ubode i daje sliku u konfama koje nemaju iGPU ili za nekoga tko igra samo igre tipa LOL i slicno kojima su zahtjevi na razini igara iz 2008.

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Nemam insajder info, imam mozak i wikipediju na kojoj je opisana snaga i prosli izlasci...

iduca gen xx50 bi tribala bit dovoljna za dx11 naslove na 1080p (60 fps average) i kostat ce kod nas oko 1400kn, sto mogu mirne dushe zakljucit iz wiki

Jel imate neogranicen pristup internetu tu na Ugljanu? 

13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Pa, mrzim bit partibrejker, ali push-pull uvijek ima smisla i u pravilu je bolji od debelog pusha: 

http://www.xtremerigs.net/2015/02/11/radiator-round-2015/5/

Nisi party brejker nego teoretičar padobranac. Ono, dva konja su vise nego jedan... Svi znamo da će push pull povećati kapacitet hlađenja radijatora za nešto posto. Ali... on hladi 8700k, sa 280mm radijatora. Taj radijator ima dovoljno kapaciteta ohladiti totalno klokanog bez bez push pulla. Znam, jer imam stariji model na istom procesoru... funkcionira jako dobro sa push kombinacijom. push pull može mozda smanjiti buku, ali ionako ih ne moraš vrtit extra brzo ni sa pushom da ga obuzdavas klokanog. ponekad držim na 500rpma i zaboravim profil promijenit... bacim par partija bf1, temp na max 70C. Sa 500rpma! sporije ne može.

ja evo danas ako stignem rjesavam se ovog h110i nakon evo dvi godine zadovoljnog korištenja. idemo na medu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
ibme74 kaže...
ansha kaže...

Ta kartica je uvijek bila samo da se ubode i daje sliku u konfama koje nemaju iGPU ili za nekoga tko igra samo igre tipa LOL i slicno kojima su zahtjevi na razini igara iz 2008.

Slazem se, rajzene samo cijena spasava (ovog jeftinijeg, skuplji je bezveze), opet je taj igpu zanista manje vise...

17 godina
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Jel imate neogranicen pristup internetu tu na Ugljanu? 

O jebote :D poprskao sam stol kavom

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice