Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.313.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
CPU chat tema

Samo si vi kupujte ryzene pa tražite nove biose kompatibilne rame max stabilne frekvencije sto mušica i sto sranja, a priča se o njima kao da problema nema niti ih je ikad bilo. Garantiram da bi se vas 90% prebacilo na intel i7 8700k samo kasno je sad kupili ste šta ste kupili i ne serite i ne dovodite u agoniju ljude koji traže plug and play mašinu za gaming sa osijetno boljim performansama u igrama od ryzena. 

17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
mislioc kaže...

Samo si vi kupujte ryzene pa tražite nove biose kompatibilne rame max stabilne frekvencije sto mušica i sto sranja, a priča se o njima kao da problema nema niti ih je ikad bilo. Garantiram da bi se vas 90% prebacilo na intel i7 8700k samo kasno je sad kupili ste šta ste kupili i ne serite i ne dovodite u agoniju ljude koji traže plug and play mašinu za gaming sa osijetno boljim performansama u igrama od ryzena. 

Pa da imaju 90 stupnjebva u gamingu kad ga kloknu i to ispod dobrog vodenog hlađenja. Tko bi to želio sebi, možda najgorem neprijatelju 

9 godina

Znaci i7 8700k i gtx 1080ti je pametno za igranje na 1080p 60 Hz.

17 godina
odjavljen
GdjeSuBikovi kaže...

ARMA bu na tome radila konačno glatko, taman 60 fpsa 

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A šta je sada ovaj "war3_tft" nasljedio Lucidusa i pokupio svu pamet Svijeta pa sad tu dijeli "znanje" okolo ? Stvarno je teško neutralnom promatraču teme zaključiti čitajuči nešto pametno, ako već nije relativno upućen.

Jedino sto ja prenosim su rezultati o kojima prica cijeli internet tj oni koji su imali priliku testirati te cipove i svugdje su rezultati isti, druga stvar je sto se neki ne mogu pomiriti sa cinjenicama, u zadnjih par stranica najjaci komentar je bio "al 1600 je bolji za 3d modeliranje", pametnom dosta...

CroVandal kaže...

Dok god intel ne izda ploce sa jeftinijim chipsetom i cijena i5 8400 nebude niza od r5 1600(trenutno je ryzen na u njemackim cak jeftiniji) Ryzen je bolja kupnja i problem je kako se cini dok intel sve to napravi izlazi ryzen pinnacle ridge koji bi mogao intelu zadati dodatnu glavobolju.  Na papiru je i5 8400 bolja kupnja ali nema se sta kupiti, procesora ima u tragovima i skupi su jos, a kupovati skupu plocu za taj proc nema smisla. 

Ovo sve je tocno, ali nije izlazak H i B ploca toliko daleko da se o tome ne bi moglo diskutirati, sve ono sto sam ja pisao se i odnosi na taj dan kad ce te ploce biti dostupne, naravno da se sada sa Z plocama kupovina ne isplati. Coffee je izasao prije par dana, a "ryzen armada" je release date cijene uzela zdravo za gotovo kao da se to nece ubrzo promjeniti, naravno u cijeloj prici "zaboravljaju" da je npr ryzen 1700 u pocetku kosta skuplje od msrp-a koji je bio najavljen.

Ne konkretno ti, ali neki drugi pljuju po tome sto se spominju H i B koje su tek u dolasku, a isti ti kad im ukazes na neke ryzenove mane i podrucja gdje gubi prvi argument im je "al na am4 ce 2079. ici ryzen 53".

Ja ne kazem da ryzen nije odlican, ali mi se u cijeloj prici gade dvostruki standardi, ispada da je ryzen savrsen i bez mana, a daleko je od toga.

9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DaShip kaže...

Dočekao sam i to da sam pored raznih forumaša u ovoj temi ja prozvan dijetetom 

Pa samo djeca mogu bit fanboyi toliko da ne vide da griješe i u osnovnoj matematici. U tome je poanta.

Dočekao sam i to da sam ja prozvan fanboyem, nevjerovatno.Usput, gdje sam ja pogriješio u kalkulacijama?

13 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Nisam siguran, trebao bi delid i 5ghz na i7 prvo, ali bi bio bottleneck u BF MP 64 igraca 

war3_tft Osma generacija kao da nije ni izasla jer ploca nema ni u prici, rekli su prvi kvartal to moze otici i do drugog mjeseca ladno

Onaj i3 8100 izgleda odlicno i apsolutni best buy za 1080p gaming koji ce ponajvise uzdrmati gaming stranu R3 pa cak i R5 procesora, ali sta ti znaci kad nemas ploce.
Los potez intela ovo je paper launch, jedino se isplati uzeti 8700K za high end neki upgrade, ali sve ostalo je kilava kupovina 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 11:27 (chaselol).
14 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa da imaju 90 stupnjebva u gamingu kad ga kloknu i to ispod dobrog vodenog hlađenja. Tko bi to želio sebi, možda najgorem neprijatelju 

Zalosno je sto ce ovaj post dobiti 10 palaca gore, a teska je glupost. 

chaselol 

i5 8600k nikako nije kilava kupovina, jer je gledajuci testove jos je hladniji od 8700k, pruza jednake gaming performanse, a ne zaostaje puno niti u "pro" alatima, streamingu itd naspram konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 11:34 (war3_tft).
15 godina
CPU chat tema

Sve ispod i7 K serije je bacanje novca ili ryzena r7 1xxx

15 godina
CPU chat tema

Evo superpi 32m na i7 6700k ( 4,4 MHz )

Samsung S8+
13 godina
war3_tft kaže...

i5 8600k nikako nije kilava kupovina, jer je gledajuci testove jos je hladniji od 8700k, pruza jednake gaming performanse, a ne zaostaje puno niti u "pro" alatima, streamingu itd naspram konkurencije.

Opet smo nazad na prici gdje "stari" i5 4c/4t je hladniji od "starog" i7 4c/8t, pruza jednake gaming performanse a ne zaostaje puno niti u "pro" alatima.

Zaostaje zbog HT i uvijek ce zaostajati.

6 jezgri je 6 jezgri ali HT znaci 

15 godina
pasko kaže...

Ja sam dosad mislio da imam los primjerak ali kod tebe je stvarno katasrofa za 4,4ghz moras imati 1.424V

17 godina
odjavljen
pasko kaže...

1.42V za 4.4?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran

Samo sto stari i5 nije pruzao iste gaming performanse, cak niti u avrg, a kamo li u 1% low fps, dok kod nove generacije to nije slucaj.

Pogledaj malo testove sto klokani 8600k radi u pro alatima i streamingu cak i bez ht-a i koliko "zaostaje", jedino gdje osjetno zaostaje je cb, sto i nije lose za jedan gaming cpu. ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 13:55 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Samo sto stari i5 nije pruzao iste gaming performanse, cak niti u avrg, a kamo li u 1% low fps, dok kod nove generacije to nije slucaj.

Pogledaj malo testove sto klokani 8600k radi u pro akatima i streamingu cak i bez ht-a i koliko "zaostaje", jedino gdje osjetno zaostaje je cb, sto i nije lose za jedan gaming cpu. ;)

Ako zaostaje u CB onda je los. Ipak je to "alat" koji svakodnevno koristi 90% forumske populacije...

Freak Show Inc.
17 godina
CPU chat tema

papak tko ne upali CB jedanput dnevo. EOD

(G)jokaCRO ingame
17 godina
odjavljen
red_bull kaže...

papak tko ne upali CB jedanput dnevo. EOD

Meni je u startupu

Freak Show Inc.
17 godina
CPU chat tema

ja ga jucer instalirao u bios. 

(G)jokaCRO ingame
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Pa samo djeca mogu bit fanboyi toliko da ne vide da griješe i u osnovnoj matematici. U tome je poanta.

ti onda očito nisi nikad vidio raspravu navijača, ljubitelja auta itd. sa 40+ i 50+ godina, ili jednostavno ušao u neku lokalnu birtiju gdje takvi vise... 

Tu sam socijalno zakinut, istina je. U kafić odem pojest krafnu i popit kavu. Ne pratim baš ni nogomet... :( Ali... da. Možda.

Nego, u drugom dijelu godine dolaze Z390 i 8-core Coffee Lake pa možda i nije pametno sada kupovati.

Nope.
13 godina
CPU chat tema

Tonci won internet for today, vidimo se u ponedjeljak 

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Zalosno je sto ce ovaj post dobiti 10 palaca gore, a teska je glupost. 

chaselol 

Reci to ovima na Tomsu, oni su to testirali za razliku od tebe koji si taj procesor vidio samo na slici 

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Reci to ovima na Tomsu, oni su to testirali za razliku od tebe koji si taj procesor vidio samo na slici  

Što je to 90°C na vodi? Ništa za moderan CPU koji može raditi do 105°C, hladan k'o svemir.

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Trebao bi netko probati ispeč jaje na oko, brijem da bi uspio 

14 godina
Procesor je namjenjen za predblagdansko doba pa kao takav ima da grije.
15 godina

to su auto postavke

a boli me briga imam dobro hladenje

i temp mi ne ide preko 78c po jezgri

a sve mi je top stabilno

Samsung S8+
15 godina
pasko kaže...

to su auto postavke

a sve mi je top stabilno

Kao prvo 1.42v nije preporucljivio za 24/7 jer mu smanjuje vijek trajanja 78°C je previse za takav klok a to je sve zbog visokog napona

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Evo klasican primjer dvostrukih standarada i nebuloza o kojima sam pricao, mene proziva da sam vidio samo sliku, a sam je u istoj poziciji, tuga...

Onaj koji malo cesce prati Gamers Nexus zna da je to kanal koji se ne bavi samo bencanjem vec obraduju korisne teme i imaju veliki naglasak na obradu termalnih podataka u svim svojim testovima, hoces od rastavljanja grafickih kartica i stavljanja thermocouple-ova za ocitanje temperatura na raznim dijelovima kartice, testiranja kucista sa naglaskom na air flow i temperature pri razlicitim RPM-ovima i dB-ima, pa tako i termalnih testiranjima procesora. Tako da cu sigurno po pitanjima temperatura prije vjerovati njima. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 14:13 (war3_tft).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Otvorim ovu temu i požalim što sam se uopće trijeznio...

14 godina
pasko kaže...

to su auto postavke

a sve mi je top stabilno

1. Promjeni to, nije teško

2. 4.4 možeš skoro na stock voltaži izvuć

3. Imam isto 6700k 1,41 ti je kod kod mene za 4,8, u Biosu mi je postavka 1,385 budući da imam neke mušice sa ovom ver. biosa

4. temp su ti sigurno veće, budući da su i meni  (Noctua NHD 14) na gore navedenom naponu i Hero VIII ploči (zavisno koliko ga turiraš :-)

Mislim, ne tiče me se tvoj HW i što ćeš radit s njime, ali može to puno bolje. 

EDIT : Ili ako ga držiš već na tako visokom naponu, šibni koju stoticu gore. Šteta da se prosipaju Volti...NHF 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 14:48 (DarthMarkus).
12 godina
Tonči kaže...

Tu sam socijalno zakinut, istina je. U kafić odem pojest krafnu i popit kavu. Ne pratim baš ni nogomet... :( Ali... da. Možda.

a ja sam pak profesionalno deformiran 

15 godina konobarenja, od toga 12 u vlastitom lokalu gdje sam se naslušao "dječjih rasprava" od 40+ i 50+ godišnjaka za cijeli život

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice