Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.283.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Tonči kaže...

Nego, AMD i dalje jest broj 1 i vrlo dobar za nas korisnike. AMD je zaslužan za jako puno pozitivnih pomaka na tržištu; od DX11 i DX12, Vulkana do memorije na karticama za igranje, prisiljavanja Nvidije da ne bude kao Intel, a sada i Intela da prestane biti Intel.

A čuj pa tu je i video, u kojem se dost puta spominje First ovo pa ono itd.

HBM memorija šta je to, i kakve to ima veze sa AMD-om.

Kad smo več tu, tek če Raven Ridge APU moč nosit titulu pravi APU=dobar CPU+dobra grafa.Ovo dole je stari reklamni video sklepan je za Trinity APU(loš CPU+dobra grafa), i realno bez greške to je idealna reklama za novi Raven Ridge APU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 16:39 (rambox).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Potrošači smo u uzbudljivom dobu, tehnologije su sve bolje i donekle pristupačnije, bar mid range.

Moram reći da smo sami kao pojedinci krivi što AMD nije bolji ili bar ravnopravniji s INTELOM, jer smo slijepo poticali potonjeg iz navike ili tko zna čega.

Naravno da je Intel marketingom i raznim tajnim i manje tajnim dogovorima osigurao sigurnu prevlast i doveo AMD do točke slamanja.

Žao mi je samo što je ovo možda posljednji "vlak" da sve ne postane jedan ružni monopol.

Pljucači ako nećete uzeti RYZEN, bar se suzdržite sranja, jer tek kad izađe može biti objetivnosti.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
DrNasty kaže...

I troše se markeri ko ludi.

Troše se, ali presušiti ne mogu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
protjeran
metallic kaže...

Naravno da je Intel marketingom i raznim tajnim i manje tajnim dogovorima osigurao sigurnu prevlast i doveo AMD do točke slamanja.

Žao mi je samo što je ovo možda posljednji "vlak" da sve ne postane jedan ružni monopol.

Pljucači ako nećete uzeti RYZEN, bar se suzdržite sranja, jer tek kad izađe može biti objetivnosti.

Lol za ovo boldano. Znaci kriv je marketing i tajni dogovori a ne cinjenica da amd nema konkurentan proizvod vec godinama? Amd je sam sebe doveo do tocke slamanja..

15 godina
metallic kaže...

Ajme strašno, pa ti si do sada bio normalan.

ps. ovo mi je promaklo skroz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 17:42 (Valentin17).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Bez uvrede ikome, ali da ste se malo više zanimali, lako ste mogli naići na spomenute probleme.

Nisam za "sotoniziranje" Intela, ali isto tako znamo za što mora isplatiti odštetu AMD-u.

Bench software je uvik bar malo naklonjeniji Intelu, kao i revieweri.

Uz to velika većina korisnika je slijepim kupovanjem Intelovih proizvoda(onda dok nije bio drastično bolji) i pušenjem njihove politike cijena pomogla ovom stanju.

Napomena, realnost se lakše stekne kad koristiš oba tabora, bez predrasuda kao ja.

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Dokazi da su bench softwarei i revieweri naklonjeni intelu...

12 godina
ansha kaže...

ovdje su, ali misteriozno ih se nemere pronaći forumskom tražilicom, tako da zahtjevaju ručnu pretragu svih stranica

...legenda poznata svim true amd fanovima kaže da se dokazi kriju negdje između dviju stranica, nepoznato kojih

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

A kad je vec tamo, nek nam kaze tko je ubio Kenedija 

Freak Show Inc.
16 godina
AMD Ryzen CPU

"I have a dream" da jedan kržljavi i jeftiniji 50% R5 1400x parira  i7 7700K .

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 21:03 (dery).
12 godina
ansha kaže...

Dokazi, šta će ti dokazi ??? Ako AMD zaljubljenici tako kažu onda je to tako, ili možda zato što Intel uvijek pobjeđuje (barem dosad je a šta će dalje bit vrime će pokazat).

neda mi se
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

Dokazi, šta će ti dokazi ??? Ako AMD zaljubljenici tako kažu onda je to tako, ili možda zato što Intel uvijek pobjeđuje (barem dosad je a šta će dalje bit vrime će pokazat).

Sve je jasno, fuckaj ga

Freak Show Inc.
13 godina
17 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ako već nije bilo, Ryzen kreće u prodaju 2. ožujka, dakle za 2 tjedna.

Do ljeta u Jadru
9 godina
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

ne radi se o tome jeli intel ima bolji cpu ili ne, nego o tome da neke, nemam pojma koje stvari, rade drugaćije ili ćak bolje, na nekom neznam kojem intelu, samo zato jer je hardver id genuine intel... bar tako kažu , ko ima znanja i volje testirat to nek izvoli, vjerujem da ima tu bar nekakve istine jer se svako malo o tome prića... s druge strane prića se i o vanzemaljcima , truth is out there u oba slućaja.

17 godina

znaci kako sam i rekao kod nas otpr. sredina 3. mj. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 18:43 (4mal).
13 godina
protjeran
Samo malo sta je intel potkupio i fraps?😂 pokazuje vise fps-a kad dektektira intel cpu? Lol ovo je kao i vw afera s ispusnim plinovima!haha
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Samo malo sta je intel potkupio i fraps?😂 pokazuje vise fps-a kad dektektira intel cpu? Lol ovo je kao i vw afera s ispusnim plinovima!haha

Džaba ti sav trud i ulizivanje, nećeš stavljat parket u Intelove urede 

Do ljeta u Jadru
15 godina
Prince-Artas kaže...

nećeš stavljat parket u Intelove urede 

Kako ti znaš da oni imaju parket?

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Kako znaš da ti je dovoljan kad još uvijek nemamo pojma za šta je on spospban.

Jer sada imam FX 8120 i on mi je dovoljan za gaming na 1080 na max detaljima.

17 godina
metallic kaže...

Napomena, realnost se lakše stekne kad koristiš oba tabora, bez predrasuda si  super kao ja.

Mislim daću si ubost jednog rizena, a vi se prepucavajte kolko hoćete. Doduše kad im vidim ovu novu modu da farbaju slike i na PCB ploča, a model se još usput zove tajči... jao.
...
Vidim da ipak ima vatre kad se zadimilo kod intela: neznam dali vam je prošlo ispod radara, ali prvi put u povijesti intel je izdao overclockabilni i3  k serije i sa tim performansama i sa samo 60W sad im stiže i7-2600k. 
...
neznam dali je rambox hajpao, ali i amd-u je krenulo financijski u zeleno, fino im raste zarada.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
overhaul kaže...
metallic kaže...

Napomena, realnost se lakše stekne kad koristiš oba tabora, bez predrasuda si  super kao ja.

Mislim daću si ubost jednog rizena, a vi se prepucavajte kolko hoćete. Doduše kad im vidim ovu novu modu da farbaju slike i na PCB ploča, a model se još usput zove tajči... jao.
...
Vidim da ipak ima vatre kad se zadimilo kod intela: neznam dali vam je prošlo ispod radara, ali prvi put u povijesti intel je izdao overclockabilni i3  k serije i sa tim performansama i sa samo 60W sad im stiže i7-2600k. 
...
neznam dali je rambox hajpao, ali i amd-u je krenulo financijski u zeleno, fino im raste zarada.

Tebi je cpu bitan poslovno, a ja i dalje napominjem da 90% ako ne i više forumaša cpu primarno koristi za igre, gdje se koristi max njegov potencijal. A za te stvari je jedan i5 od 1400kn vrh, pa čak kako i ti navodiš običan i3 klokan je brutalan a košta kikiriki.

Zato mi nije jasan taj hajp i revolucija, jer ok ako za iste novce dobiš više jezgara i globalno brđi proc za neke aplikacije, ali realno kolko od nas će to iskoristiti? Pa ja osobno znam da svoj i7 ne koristim mi približno maksimalno koliko on daje. I to na default taktovima jer melje sve za što ga ja trebam.

A onome kome je 1400kn puno za cpu a ima grafu od 2+k kuna ili više fakat pretjeruje.

Ponavljam, daj Bože da amd iznenadi, ali s obzirom an njivou povijest zadnji godina biti će "meh".

16 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Ponavljam, daj Bože da amd iznenadi, ali s obzirom an njivou povijest zadnji godina biti će "meh".

Istina ali taj "meh" se mora kad tad pretvoriti  "wow", za dobrobit svih nas...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
17 godina
skank666 kaže...
amd freak kaže...

Istina ali taj "meh" se mora kad tad pretvoriti  "wow", za dobrobit svih nas...

Prošlo je već 10 godina ako ne i više koliko dominira Intel. Mislim da imaju puno više novca, boljih stručnjaka i naprijednije tehnologije.

Također mislim, da amd ima fakat revoluciju da bi se bahatili time već odavno.

Logika mi govori da ako čekaš recenzije na praktički dan prodaje, da nisi siguran u prodaju i svoj proizvod u globalu.

Ako su toliko bolji čitaj isplativiji i imaju rang koji pokriva i3,i5, i7 onda mi napravi hajp par mjeseci prije da se nabrijem i da jedva čekam prvi dan i da sravnamo dučane informatičke robe.

16 godina
A što je ovo zadnjih 6 mjeseci nego hype?
17 godina
AMD Ryzen CPU

Hype bez pokrića, tako to ja nazivam. Dok nema službenih rezultata sve su puste priče.

16 godina
Da ima pokriće, ne bi bio hype 😂
14 godina
neaktivan
Svi smo nestrpljivi i čekamo taj 2.ožujak kao ozeblo cunce.
17 godina
overhaul kaže...

Mislim daću si ubost jednog rizena,a vi se prepucavajte kolko hoćete. Doduše kad im vidim ovu novu modu da farbaju slike i na PCB ploča, a model se još usput zove tajči... jao.
...
...

Samo ti kupuj 8/16 Ryzena, ja te ne bum odgovoril čak buš za nagradu dobit jednu krafnu.

Taj Intel i3 je več stara priča, skupo govno samo dvije fizičke CPU jezgre=ja ga nikad ne bi mjenjal za "stari i ofucani 4/8 i7 2600K".Kod Američana je 180dolara, a EU cijena je200eura dakle 2/4 smeče za dječiji vrtič.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117772

https://www.alzashop.com/intel-core-i3-7350k-d4652608.htm

14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Vidim malo je zamrlo ovdje pa je nekekao cudno.

E da, klik.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice