[TUT] Kako napraviti Hackintosh računalo

poruka: 581
|
čitano: 252.328
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: [TUT] Kako napraviti Hackintosh računalo
Jel mogu napravit clean install ako imam Mountain Lion retail disk?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
protjeran

http://www.insanelymac.com/forum/topic/287226-guide-make-a-usb-bootloader-for-fx-cpus/

Jel može netko napraviti ovaj bootabilni USB stick -> i od njega napraviti .dmg file,

tako da ga ja mogu "prekopirati" na svoj USB stick?

Thx

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina
neaktivan

Imam Intel HD3000 grafiku, i nekad kad radim na svom hackintoshu pojavljaju se čudne linije. Tražio sam po Google-u i kažu da trebam instalirati noviji FakeSMC, pa sam instalirao najnoviji sa MuliBeasta i opet se poslje nekog vremena pojave. Isto mi se tako kompjuter zna odjednom zamrznut i ništa se sa njim ne može raditi dok se ne resetuje. Je li imao neko sličan problem i kako ga je rješio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

TO bi mogao biti zanimljiv biznis na njuškalu, prodavati boot-abilne Hackintosh stickove {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...

Mountain Lion retail disk NE POSTOJI ,pošto Mt. Lion možeš kupiti samo na App Store-u kao download.

Don Kihoty kaže...

http://www.insanelymac.com/forum/topic/287226-guide-make-a-usb-bootloader-for-fx-cpus/

Jel može netko napraviti ovaj bootabilni USB stick -> i od njega napraviti .dmg file,

tako da ga ja mogu "prekopirati" na svoj USB stick?

Napravit ću ti kad dođem doma ,jel ovdje nemam nijedan slobodan stick.

Ali ,ovo je samo bootloader ,samo da znaš.

rooswelt1991 kaže...

TO bi mogao biti zanimljiv biznis na njuškalu, prodavati boot-abilne Hackintosh stickove {#}

Mislim da sam već čak i videl nešto takvo.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 17:52 (kizo2703).
15 godina
protjeran

On mi navodno treba da bi podržao FX procesor na 10.8.2 - jer imam samo "reboot"

kada odaberem AMD kernel za instalaciju.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
17 godina

Ok, jedno pitanje onda, ako je nemoguće kupiti retail disk, kako onda instalirati na novo računalo sa freeDOS-om?

Jel postoji uopće "legalan" način?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rooswelt1991 kaže...

Ok, jedno pitanje onda, ako je nemoguće kupiti retail disk, kako onda instalirati na novo računalo sa freeDOS-om?

Jel postoji uopće "legalan" način?

Kupi Mac. {#}

Drugi način je kupovina Snow Leoparda ,pošto je on zadnji izdan na dvd-u. I onda update na 10.6.8 verziju i kupiš Mt. Lion u Storeu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 17:56 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Kupi Mac. {#}

Drugi način je kupovina Snow Leoparda ,pošto je on zadnji izdan na dvd-u. I onda update na 10.6.8 verziju i kupiš Mt. Lion u Storeu.

Ok, sad je noob pitanje. AKo hoću instalirati na 5 kompova Mt.Lion, dali moram kupiti 5 Snow leoparda, pa 5 Mt.Liona.

Ili recimo mogu kupiti jedan retail Snow leopard, instalirati ga na računalo, napravit update na Mt. Lion.

Onda opet onaj isti retail SL instalirati na drugi pa opet napravit update.

I tako dok ne završim svih 5.

Dakle, jeli potrebno kupiti 5 SL i 5 ML ili mogu recimo jedan SL i 5 ML?

Nadam se da se razumije pitanje {#}

16 godina
rooswelt1991 kaže...

Dakle, jeli potrebno kupiti 5 SL i 5 ML ili mogu recimo jedan SL i 5 ML?

Nadam se da se razumije pitanje {#}

Ne. Bilo koja Retail verzija ,bilo SL u boxu ili download Mountain Liona sa Storea ,daje ti pravo instalacije na 5 uređaja.

Znači: ako si instaliral SL i napravil Apple ID (ili već imaš Apple ID sa iPhonea) ,prijavi se s njim u Store ,kupi Mountain Lion ,downloadaj ga i napravi backup aplikacije.

Sada ga možeš instalirati na 5 PC-a (ili Macova) sa tim Apple ID-jem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 18:24 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Mitch kaže...

Mountain Lion retail disk NE POSTOJI ,pošto Mt. Lion možeš kupiti samo na App Store-u kao download.

?

Ja sam uz recovery na Mac Air-u dobio opciju da zapržim 10.8 na DVD

slično ovome : http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57479690-263/how-to-create-an-os-x-10.8-mountain-lion-install-drive/?tag=txt;title

pa me zanima da li njega mogu iskoristiti u iBoot, ali on ipak podržava samo 10.6

16 godina
Mitch kaže...

Ja sam uz recovery na Mac Air-u dobio opciju da zapržim 10.8 na DVD

pa me zanima da li njega mogu iskoristiti u iBoot, ali on ipak podržava samo 10.6

Da ,ali - InstallESD možeš bootat samo na Macu ,ne i na običnom PC-u. iBoot služi samo za Snow Leopard.

Za Mountain Lion ,na običnom PC-u imaš UniBeast.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 19:50 (kizo2703).
13 godina

Tip:

Ako nemožete pronaći kext (driver) za svoju zvučnu karticu, ili imate neki divlji chipset kao ja koristite univerzalni VoodooHDA audio, ali ne onaj iz MultiBeasta zato jer on stvara kernel panic prilikom bootanja OS-a.

Preporučujem da skinete modificirani kext koji sadrži zakrpu za taj kernel panic i ručno ga instalirate sa Kext Utility.

Download: VoodooHDA

Majke mi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz, čitao sam negdje da je moguće da hackintosh sprži disk/proc (neznam točno šta), pa me zanima jel to stvarno moguće :)

Te kakvo je stanje s torrentima na hackintoshu (može se dl klijent?)

Fala :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hrvek1909 kaže...

Pozz, čitao sam negdje da je moguće da hackintosh sprži disk/proc (neznam točno šta), pa me zanima jel to stvarno moguće :)

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-trazim-covjeka-zagrebu-koji/189194.aspx?page=0&jumpto=3702464&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Hrvek1909 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-trazim-covjeka-zagrebu-koji/189194.aspx?page=0&jumpto=3702464&sort=asc&view=flat

Znači moguće je spržit? Kolko sam skužio.. xd

17 godina
Hrvek1909 kaže...

JA sam napravio na USB-u, i radi...

Upute su vrlo jasne. Sam file sam skinuo sa druge lokacije (imam premium od jednog servisa) ali vjerovatno je to ista stvar.

Unutar foldera koji skineš, imaš i video upute, nemožeš puno toga fulati, bitno je samo da staviš da program pokrećeš kao administrator. 

Zadalo mi je par porblema dok nisam pokušao tako {#}

16 godina

ljudi probao bih na svom PCu instalirati MAC OS.... tocnije SL jer sam vidio na ovom threadu da njega mogu jos "nabaviti" kao .iso i puknuti na DVD...  sto se tice ML ne mogu njega, ako se ne varam, jer nemam nikoga u blizini sa MACom da mi napravi bootable USB a i nemam trenutno 8GB stick... htio bih probati samo pa onda uzeti ML preko store i sve napraviti s njime ako mi bude radilo bolje nego win 7 64 ...

nasao sam na tonymac fileove sto se tice moje matične, zanima me jel te filove apliciram nakon sto stavim mountain lion i jeli instalacija sa tog DVDa onda kada ga zaprzim slicna onoj kada instaliram windowse ili moram nesto podesavati?

pročitao detaljno upute pa sam sve shvatio... hvala autoru :)

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 12:28 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel mogu napravit ML bootable USB ako imam virtualku?

0 0 hvala 0
16 godina

Možeš.

16 godina
neaktivan

slazem si htpc jeftini pa zasto ne probat i hackintosh

moze neka preporuka najjeftinije maticne i proca koji rade OB? hvala

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

bok ljudi, 

na laptop zelim isntalirati mac os, riječ je o lenovo e320 i5 2450m 4gb ram ...na tony mac forumu sam našao da je moguće ali da ima zezancije...

na virtualnoj mašiini sam inslatirao mac os, kupio preko storea mountain lion i napravio preko unibeasta bootable usb... kada sam stavio usb u laptop, pokrenuo ga,

nakon nekih 5,6 minuta boota zapne mi na black screenu...

probao sam gotovo sve one naredbe i kombinacije no uvijek isto... -x -v, PCIRootUID=0, GraphicsEnabler=No/Yes itd itd... jednostavno zapne na black screenu i moš ga *ebat :(... a znam da je to tek početak patnje sa instalacijom mac osa na laptop...

ako netko zna nešto, help help 

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
šiloman kaže...

slazem si htpc jeftini pa zasto ne probat i hackintosh

moze neka preporuka najjeftinije maticne i proca koji rade OB? hvala

HTPC-evi nisu za hackintosh, jednostavno rade sporo

16 godina

Pokušaj sa programom myhack napraviti novi boot stik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 15:13 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
naime instalirao sam mountain lion na svoj lenovo e320 , sve sam pratio na forumu tonymacx08 i uspio sam uci i koristiti hackintosh, problem je slijedeci...
ne mogu bootati bez installera na usbu, probao sam vec hrpetinu metoda , ucinio sve sto treba sa multibeastom, u samom terminalu upisivao neke naredbe koje su mi ljudi savjetovali, od postavki u biosu itd itd... uvijek dobijem gresku bez usba, operating system not found... koristim unibeastov usb, da sve sumnje odmah otklonimo, isto tako imam monutain lion retail sa app storea...
ima li tko kakvu ideju???
plaćam ćevape u zagrebu tko mi riješi problem... :)
MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MujagaWudakhi kaže...
naime instalirao sam mountain lion na svoj lenovo e320 , sve sam pratio na forumu tonymacx08 i uspio sam uci i koristiti hackintosh, problem je slijedeci...
ne mogu bootati bez installera na usbu, probao sam vec hrpetinu metoda , ucinio sve sto treba sa multibeastom, u samom terminalu upisivao neke naredbe koje su mi ljudi savjetovali, od postavki u biosu itd itd... uvijek dobijem gresku bez usba, operating system not found... koristim unibeastov usb, da sve sumnje odmah otklonimo, isto tako imam monutain lion retail sa app storea...

Jesi li instalirao bootloader (Chameleon/Chimera) ?

Majke mi
16 godina
Cromaki kaže...
MujagaWudakhi kaže...

jesam preko multibeasta, chimera...

MuWu
15 godina
MujagaWudakhi kaže...
Cromaki kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Jesi probao sa Chameleonom? Možda Chimera radi neke probleme..

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
luxxxfromhell kaže...
MujagaWudakhi kaže...
Cromaki kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Jesi probao sa Chameleonom? Možda Chimera radi neke probleme..

jesam , i sada moram ponovno staviti OS, morat cu napraviti fresh usb installer sa Chameleonom pa probati...

MuWu
14 godina

Pitao sam već u drugoj temi, ali nitko ne odgovara... Jel bi išao Retail Lion ili Mountain Lion (kojim slučajem Mavericks kada dođe) na Dell Inspiron N5110 (konfa u moj pc)? Brine me grafika, Nvidia optimus, switchanje izmedju integruše i Nvidijionog čipa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice