[TUT] Kako napraviti Hackintosh računalo
- poruka: 581
- |
- čitano: 252.331
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.insanelymac.com/forum/topic/287226-guide-make-a-usb-bootloader-for-fx-cpus/
Jel može netko napraviti ovaj bootabilni USB stick -> i od njega napraviti .dmg file,
tako da ga ja mogu "prekopirati" na svoj USB stick?
Thx
Imam Intel HD3000 grafiku, i nekad kad radim na svom hackintoshu pojavljaju se čudne linije. Tražio sam po Google-u i kažu da trebam instalirati noviji FakeSMC, pa sam instalirao najnoviji sa MuliBeasta i opet se poslje nekog vremena pojave. Isto mi se tako kompjuter zna odjednom zamrznut i ništa se sa njim ne može raditi dok se ne resetuje. Je li imao neko sličan problem i kako ga je rješio?
TO bi mogao biti zanimljiv biznis na njuškalu, prodavati boot-abilne Hackintosh stickove
Mountain Lion retail disk NE POSTOJI ,pošto Mt. Lion možeš kupiti samo na App Store-u kao download.
http://www.insanelymac.com/forum/topic/287226-guide-make-a-usb-bootloader-for-fx-cpus/
Jel može netko napraviti ovaj bootabilni USB stick -> i od njega napraviti .dmg file,
tako da ga ja mogu "prekopirati" na svoj USB stick?
Napravit ću ti kad dođem doma ,jel ovdje nemam nijedan slobodan stick.
Ali ,ovo je samo bootloader ,samo da znaš.
TO bi mogao biti zanimljiv biznis na njuškalu, prodavati boot-abilne Hackintosh stickove
Mislim da sam već čak i videl nešto takvo.
On mi navodno treba da bi podržao FX procesor na 10.8.2 - jer imam samo "reboot"
kada odaberem AMD kernel za instalaciju.
Ok, jedno pitanje onda, ako je nemoguće kupiti retail disk, kako onda instalirati na novo računalo sa freeDOS-om?
Jel postoji uopće "legalan" način?
Ok, jedno pitanje onda, ako je nemoguće kupiti retail disk, kako onda instalirati na novo računalo sa freeDOS-om?
Jel postoji uopće "legalan" način?
Kupi Mac.
Drugi način je kupovina Snow Leoparda ,pošto je on zadnji izdan na dvd-u. I onda update na 10.6.8 verziju i kupiš Mt. Lion u Storeu.
Kupi Mac.
Drugi način je kupovina Snow Leoparda ,pošto je on zadnji izdan na dvd-u. I onda update na 10.6.8 verziju i kupiš Mt. Lion u Storeu.
Ok, sad je noob pitanje. AKo hoću instalirati na 5 kompova Mt.Lion, dali moram kupiti 5 Snow leoparda, pa 5 Mt.Liona.
Ili recimo mogu kupiti jedan retail Snow leopard, instalirati ga na računalo, napravit update na Mt. Lion.
Onda opet onaj isti retail SL instalirati na drugi pa opet napravit update.
I tako dok ne završim svih 5.
Dakle, jeli potrebno kupiti 5 SL i 5 ML ili mogu recimo jedan SL i 5 ML?
Nadam se da se razumije pitanje
Dakle, jeli potrebno kupiti 5 SL i 5 ML ili mogu recimo jedan SL i 5 ML?
Nadam se da se razumije pitanje
Ne. Bilo koja Retail verzija ,bilo SL u boxu ili download Mountain Liona sa Storea ,daje ti pravo instalacije na 5 uređaja.
Znači: ako si instaliral SL i napravil Apple ID (ili već imaš Apple ID sa iPhonea) ,prijavi se s njim u Store ,kupi Mountain Lion ,downloadaj ga i napravi backup aplikacije.
Sada ga možeš instalirati na 5 PC-a (ili Macova) sa tim Apple ID-jem.
Mountain Lion retail disk NE POSTOJI ,pošto Mt. Lion možeš kupiti samo na App Store-u kao download.
?
Ja sam uz recovery na Mac Air-u dobio opciju da zapržim 10.8 na DVD
slično ovome : http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57479690-263/how-to-create-an-os-x-10.8-mountain-lion-install-drive/?tag=txt;title
pa me zanima da li njega mogu iskoristiti u iBoot, ali on ipak podržava samo 10.6
Ja sam uz recovery na Mac Air-u dobio opciju da zapržim 10.8 na DVD
pa me zanima da li njega mogu iskoristiti u iBoot, ali on ipak podržava samo 10.6
Da ,ali - InstallESD možeš bootat samo na Macu ,ne i na običnom PC-u. iBoot služi samo za Snow Leopard.
Za Mountain Lion ,na običnom PC-u imaš UniBeast.
Tip:
Ako nemožete pronaći kext (driver) za svoju zvučnu karticu, ili imate neki divlji chipset kao ja koristite univerzalni VoodooHDA audio, ali ne onaj iz MultiBeasta zato jer on stvara kernel panic prilikom bootanja OS-a.
Preporučujem da skinete modificirani kext koji sadrži zakrpu za taj kernel panic i ručno ga instalirate sa Kext Utility.
Download: VoodooHDA
Pozz, čitao sam negdje da je moguće da hackintosh sprži disk/proc (neznam točno šta), pa me zanima jel to stvarno moguće :)
Te kakvo je stanje s torrentima na hackintoshu (može se dl klijent?)
Fala :P
Pozz, čitao sam negdje da je moguće da hackintosh sprži disk/proc (neznam točno šta), pa me zanima jel to stvarno moguće :)
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-trazim-covjeka-zagrebu-koji/189194.aspx?page=0&jumpto=3702464&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-trazim-covjeka-zagrebu-koji/189194.aspx?page=0&jumpto=3702464&sort=asc&view=flat
Znači moguće je spržit? Kolko sam skužio.. xd
JA sam napravio na USB-u, i radi...
Upute su vrlo jasne. Sam file sam skinuo sa druge lokacije (imam premium od jednog servisa) ali vjerovatno je to ista stvar.
Unutar foldera koji skineš, imaš i video upute, nemožeš puno toga fulati, bitno je samo da staviš da program pokrećeš kao administrator.
Zadalo mi je par porblema dok nisam pokušao tako
ljudi probao bih na svom PCu instalirati MAC OS.... tocnije SL jer sam vidio na ovom threadu da njega mogu jos "nabaviti" kao .iso i puknuti na DVD... sto se tice ML ne mogu njega, ako se ne varam, jer nemam nikoga u blizini sa MACom da mi napravi bootable USB a i nemam trenutno 8GB stick... htio bih probati samo pa onda uzeti ML preko store i sve napraviti s njime ako mi bude radilo bolje nego win 7 64 ...
nasao sam na tonymac fileove sto se tice moje matične, zanima me jel te filove apliciram nakon sto stavim mountain lion i jeli instalacija sa tog DVDa onda kada ga zaprzim slicna onoj kada instaliram windowse ili moram nesto podesavati?
pročitao detaljno upute pa sam sve shvatio... hvala autoru :)
Jel mogu napravit ML bootable USB ako imam virtualku?
Možeš.
slazem si htpc jeftini pa zasto ne probat i hackintosh
moze neka preporuka najjeftinije maticne i proca koji rade OB? hvala
bok ljudi,
na laptop zelim isntalirati mac os, riječ je o lenovo e320 i5 2450m 4gb ram ...na tony mac forumu sam našao da je moguće ali da ima zezancije...
na virtualnoj mašiini sam inslatirao mac os, kupio preko storea mountain lion i napravio preko unibeasta bootable usb... kada sam stavio usb u laptop, pokrenuo ga,
nakon nekih 5,6 minuta boota zapne mi na black screenu...
probao sam gotovo sve one naredbe i kombinacije no uvijek isto... -x -v, PCIRootUID=0, GraphicsEnabler=No/Yes itd itd... jednostavno zapne na black screenu i moš ga *ebat :(... a znam da je to tek početak patnje sa instalacijom mac osa na laptop...
ako netko zna nešto, help help
slazem si htpc jeftini pa zasto ne probat i hackintosh
moze neka preporuka najjeftinije maticne i proca koji rade OB? hvala
HTPC-evi nisu za hackintosh, jednostavno rade sporo
Pokušaj sa programom myhack napraviti novi boot stik.
Jesi li instalirao bootloader (Chameleon/Chimera) ?
jesam preko multibeasta, chimera...
Jesi probao sa Chameleonom? Možda Chimera radi neke probleme..
Jesi probao sa Chameleonom? Možda Chimera radi neke probleme..
jesam , i sada moram ponovno staviti OS, morat cu napraviti fresh usb installer sa Chameleonom pa probati...
Pitao sam već u drugoj temi, ali nitko ne odgovara... Jel bi išao Retail Lion ili Mountain Lion (kojim slučajem Mavericks kada dođe) na Dell Inspiron N5110 (konfa u moj pc)? Brine me grafika, Nvidia optimus, switchanje izmedju integruše i Nvidijionog čipa...