Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 526.436
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Mac OS na PC-u?

Restarta  se. ..

Nema windowsa, čista ML instalacija!   Ako si na to mislio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mac OS na PC-u?

Mislio sam ako imaš na drugom disku Windowse pa da pokreneš DSDT Editor i izvučeš file.

No to se može i sa OS Xa ali to nisam radio pa nisam siguran kako ide postupak ali možeš probati, trebalo bi biti slično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 15:22 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Na  žalost  nemam  blage  šta  je  DSDT  editor :-/,  nikad  nisam  radio  u  njemu !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mac OS na PC-u?
Alkaline kaže...

Mislio sam ako imaš na drugom disku Windowse pa da pokreneš DSDT Editor i izvučeš file.

No to se može i sa OS Xa ali to nisam radio pa nisam siguran kako ide postupak ali možeš probati, trebalo bi biti slično.

Naravno da se može - sa svakim DSDT editorom. I to je puno bolje nego ju ''čupati'' iz Windowsa. Druga je priča kaj je njegov chipset P31 ,pa nema ni gotovih DSDT-a ,a i bit će malo teže naći patcheve ,bez barem malo znanja i razumijevanja istog.

VidoM kaže...

Na  žalost  nemam  blage šta  je  DSDT  editor :-/,  nikad  nisam  radio  u  njemu !

What is Kext, Kernel, DSDT, SMC, RTC & EFI

DSDT editing

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 17:10 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Sad vidim da sam malo zabudalio... Imam p35 čipset ne p31, sorry!

Ali mislim da če mi svejedno biti malo prekomplicirano da išta sam napravim...?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Sad vidim da sam malo zabudalio... Imam p35 čipset ne p31, sorry!

Ali mislim da če mi svejedno biti malo prekomplicirano da išta sam napravim...?!

Pretpostavljam onda da je ploča GA-P35-DS3L (pošto ga-p35-dl3s ne postoji).  Izvoli ,probaj s ovim*.

Inače ,DSDT.aml stavljaš na desktop ,skineš MultiBeast i pokreneš ga. Instaliraj sve potrebne kextove i nakon završetka ,restartaj.

Ako sve radi kako treba ,premjesti DSDT.aml u /Extra folder

na sistemskoj particiji.

Evo ti još jedan.

* Uvjet za downloadanje fileova sa osx86.net je besplatna prijava.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 18:31 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Dobro predpostavljaš! :-)

Ne razumijem ovo... Koje kextove da instaliram? Sve mi radi normalno osim shutdown-a!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 18:52 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Dobro predpostavljaš! :-)

Ne razumijem ovo... Koje kextove da instaliram? Sve mi radi normalno osim shutdown-a!?

Stavi onda DSDT (samo jedan od ponuđenih!) u /Extra i probaj ugasiti. Ako to ne radi ,makni ga i probaj EliotForceLegacyRTC ili EvoReboot.

Ali ,naravno ,ne oba odjedamput!

I naravno ,instaliraj odmah novi FakeSMC. Samo napravi update ,bez brisanja starog.

13 godina
Mac OS na PC-u?

Kako, ako bude potrebno, obrišem jednog ako slučajno ne radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Kako, ako bude potrebno, obrišem jednog ako slučajno ne radi?

Svi kextovi nalaze se u /System/Library/Extensions. Nađeš ga po imenu ,desni klik i ''Move to trash''.

Probaj drugi.

Dobro bi bilo da imaš Kext wizard ,s kojim možeš instalirati ,ali i odmah ,napraviti repair permission-a i cache-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 20:46 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Vidim da mi je kum instalirao kext utility, je to nešto slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Vidim da mi je kum instalirao kext utility, je to nešto slično?

Slično ,samo ne znam dali ima nešto slično:

Ako ima ,dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 11:12 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Evo mene opet... :-)

Ne kužim zašto iz folder-a Downloads ne mogu prebaciti fileove na vanjski hdd? Znači mogu kopirati ali pejstati na hdd nikako..?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 8:06 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Ne kužim zašto iz folder-a Downloads ne mogu prebaciti fileove na vanjski hdd? Znači mogu kopirati ali pejstati na hdd nikako..?!

U kojem file sistemu je taj disk? Za pisanje ,mora biti HFS+ (ali je onda neupotrebljiv za bilo koji drugi OS) ,Fat32 (ali onda na njega ne možeš stavljati fileove veće od 4 GB) ,ili ,

skini NTFS-3G (+još par sitnica) i osposobi NTFS za pisanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 16:01 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Šta da najprije instaliram? I kojim redoslijedom da radim šta?

Sory ako malo gnjavim al tek se upoznajem sa Mac-om... Opčenito toliko sam se navikao na Windowze da mi je ovo dosta komplicirano, ne govorim direktno sad za to, ali dosta toga mi je ono totalno kineski...

Sad sam instalirao NTFS-3G, pa čitam malo, hoće to raditi na 10.8.2? Pošto piše da je za starije verzije OSXa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Šta da najprije instaliram? I kojim redoslijedom da radim šta?

Sory ako malo gnjavim al tek se upoznajem sa Mac-om... Opčenito toliko sam se navikao na Windowze da mi je ovo dosta komplicirano, ne govorim direktno sad za to, ali dosta toga mi je ono totalno kineski...

Sad sam instalirao NTFS-3G, pa čitam malo, hoće to raditi na 10.8.2? Pošto piše da je za starije verzije OSXa?

Prvo ide OS X Fuse ,onda NTFS-3G ,pa restart. Onda instaliraj Fuse wait.

Neki dan sam napravil clean install Mavericksa i primjetil sam da mi nije htjel mountat NTFS particije ,zbog greške ili nekog buga.

Ako se to dogodi ,skini ovo ,raspakiraj i kopiraj u /usr/local/lib. Kad te pita dali da prepiše novije fileove ,klikni NE.

Nakon toga možeš odmah mountati NTFS particije ili restartati - svejedno.

Vjerojatno zbog promjena u Mavericksu dolazi do te greške ,ali nakon dodavanja fileova sve radi po starom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 15:59 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Znaci nikako ne mogu naci kext za internet,kao da niko ne koristi ovu mreznu karticu kao ja,ni jedan kext ne radi

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
almir7356 kaže...

Znaci nikako ne mogu naci kext za internet,kao da niko ne koristi ovu mreznu karticu kao ja,ni jedan kext ne radi

Čudno. RTL8111 v.1.2.0 sa MultiBeasta ne radi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 20:15 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

ne radi,probo sam sve iz multibeasta

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
almir7356 kaže...

ne radi,probo sam sve iz multibeasta

Skini onda DPCIManager ili System Info ,očitaj Vendor i Device ID i traži kextove po tome.

Sorry ,drugačije neće ići.

Također ,prije svega ,otvori Network u System Preferences i pogledaj imaš li možda već Ethernet - može samo biti da nije podešen kak treba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 21:13 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Net mi ne pokazuje,a kako da nadjem kext po tome ne kotam

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
almir7356 kaže...

Net mi ne pokazuje,a kako da nadjem kext po tome ne kotam

Pa ,recimo ,ovako: pci ven_10ec&dev_8186 Mac OS X

Tu onda dobiješ ''ime'': Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

I Google mi odmah daje: KLIK

Sada je samo pitanje koji je točno model u pitanju.

Probaj

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 13:09 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
VidoM kaže...

instaliraj Tuxera NTFS ili Paragon NTFS i moći ćeš pisati po NTFS diskovima. instalacija je jednostavna.

Pozz, Data ;))
16 godina
Lieutenant commander Data kaže...

instaliraj Tuxera NTFS ili Paragon NTFS i moći ćeš pisati po NTFS diskovima. instalacija je jednostavna.

Kasniš skoro mjesec dana. {#}

A i Fuse ,NTFS-3G i Fuse wait su potpuno funkicionalna i najvažnije ,besplatna alternativa. Samo treba paziti na redosljed instalacije.

13 godina
Mac OS na PC-u?

Ovako je kod mene

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Napravio sam sve nasao rtl-binar instalirao i radi jedini problem mi je sto ne mogu da nadjem @ na tastaturi ovo sam kopiro i zalijepim gdje mi treba :/

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
almir7356 kaže...

Napravio sam sve nasao rtl-binar instalirao i radi jedini problem mi je sto ne mogu da nadjem @ na tastaturi ovo sam kopiro i zalijepim gdje mi treba :/

Shift + Alt +2

(Shift + Option + 2 na Apple tipkovnici)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 10:14 (kizo2703).
13 godina
Mac OS na PC-u?

Hvala te su mi tipke za @...koristim niresh na 10.8.0,sada da lli mogu napravit update na 10.8.5 preko 10.8 bez da instaliram ista na usb,cd,dvd.znaci da skinem 10.8.5 i da ga instaliram preko 10.8.0 valjda ste me skontali

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
almir7356 kaže...

Hvala te su mi tipke za @...koristim niresh na 10.8.0,sada da lli mogu napravit update na 10.8.5 preko 10.8 bez da instaliram ista na usb,cd,dvd.znaci da skinem 10.8.5 i da ga instaliram preko 10.8.0 valjda ste me skontali

Skini i instaliraj 10.8.5 Combo update.

Prije toga ,naravno ,napravi system image backup. Za to ,posluži se Carbon Copy Clonerom 3.4.7 - free ,jedino što je malo dosadan.

Naravno uvjet za backup je da imaš slobodnu particiju za to.

13 godina
Mac OS na PC-u?

Hvalaaa,ja ne znam sta bi bez buga i njegovih forum clanova :D

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice