Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 529.612
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Zahvaljujem na linkovima. Pokušat ću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

meni nikako da krene s tim driverima za 8400gs nvidia, probao na 4-5 nacina i nece i nece.

sad skidam xxx 10 5 6

ajd da s njim vidim

dali netko ima od vas uspjesno instalirane drivere s nekom jeftinijom grafom od cca 300-400 kn?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Mac OS na PC-u?

ja imam s HD 2600 XT

iako imaju u iPC pravi driveri za HD 2600XT, meni nisu htjeli radit i nebi uopce mogao bootat OS X

onda sam ga instalirao s Natit driverima s kojim sam vec onda imao punu podrsku, ali sam zbog performansi u igrama naknadnu unutar OS-a instalirao drivere za HD 2600 XT i sad sve super radi

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ja imam s HD 2600 XT

iako imaju u iPC pravi driveri za HD 2600XT, meni nisu htjeli radit i nebi uopce mogao bootat OS X

onda sam ga instalirao s Natit driverima s kojim sam vec onda imao punu podrsku, ali sam zbog performansi u igrama naknadnu unutar OS-a instalirao drivere za HD 2600 XT i sad sve super radi

a gdje si to nasao naknadno za instalirat drivere? u EFI studio?
17 godina

nasao sam ih ovdje: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=107526

za nVidia ide to malo teže

skokni i na netkas.org, tamo nadem na hrpu rijesenja i tutoriala u vezi grafičkih kartica i njihovih drivera

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

nece niti sa iDeneb 10 5 6 i NVkush driverima

0 0 hvala 0
17 godina
varg kaže...

nece niti sa iDeneb 10 5 6 i NVkush driverima

pa jesi ti ikako uspio bootat Leopard?
jesi probao Natit drivere označit?
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

jesam, uspio sam ga bootat sa xxx 10 5 6, i   iPC 10 5 6, ali bez drivera za grafu, sa natit diverima dobijem opet vesa mode

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 7:52 (varg).

0 0 hvala 0
17 godina
varg kaže...

jesam, uspio sam ga bootat sa xxx 10 5 6, i   iPC 10 5 6, ali bez drivera za grafu, sa natit diverima dobijem opet vesa mode

dobro to s Natit sam i očekivao, ali moram priznat da me zaista čudi kako se Leopard može bootat bez označenih drivera za grafičku
sam vidio kako je čovjek uspio dovest 8400 GS da radi na iPC 10.5.6
dakle instaliraj OS X, skini najnoviji NVinject (0.2.1) i pomocu kext helpera jdnostavno ga instaliraj
a onda nađi /System/Library/Extensions/NVInject.kext, desni klik na  njega pa show package contents
nađi Info.plist i kopiraj ga na desktop
otvori tu kopiju s Plist Editorom
zamijeni NVCAP vrijednost: 04000000 00000300 04000000 00000007 00000000
spremi kopiju info.plist i kopiraj ga nazad u NVInject.kext sadržaj
možda si već ovo probao, ako nisi eto sad pokusaj
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo ovo je moja konfa (vidi sliku).

Koja bi verzija najbolje radila?

Dali  je Mac na PCu brži nego  win 7?

Dali se isplati staviti Mac?

Imam dvije particije, jel mogu ostaviti jednu (d, da nezbriše podatke s nje) i na  c (tamo di je win xp) instal Mac ?

Svi su rekli da je jednostavniji od winsova .

Moja konfa Moja konfa
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 9:10 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WItcher kaže...

Evo ovo je moja konfa (vidi sliku).

Koja bi verzija najbolje radila?

Dali  je Mac na PCu brži nego  win 7?

Dali se isplati staviti Mac?

Imam dvije particije, jel mogu ostaviti jednu (d, da nezbriše podatke s nje) i na  c (tamo di je win xp) instal Mac ?

Svi su rekli da je jednostavniji od winsova .

amo redom :D
- konfiguracija ti za mac izgleda ok, vrlo vjerojatno će moći originalni Apple-ov Vanilla kernel, jedini porblem vidim u grafičkoj, mislim da ćeš se s njome malo namučiti dok je ne dovedes do potpune podrske, nisi napisao koja ti je mreža, odnosno ethernet
- za verziju ja uvijek preporučujem iPC 10.5.6, čini mi se da ima najviše uključenih drivera i patcheva, a dobro su ga prihvatili mnogi na forumu
- Mac na PC-u je brži od Viste! To je sigurno! Za sedmicu ne mogu tvrditi jer je osobno nisam isprobao, radio jesam na ranoj beti, ali sad je već RS izašao pa ne mogu biti siguran, mada isto mislim da je opčenito brži. Ono što znam, je da Leopard ipak koristi manje RAM-a od sedmice i da je stabilniji i sigurniji.
- Da li se isplati stavit Mac, ovisi najviše o tebi, odnosno što ti imaš namjeru radit na kompu. Recimo, Mac sigurno nije dobar izbor za gamere, zbog malog izbora igara. Iako su tu neki veliki hitovi poput Blizzardovih igara (diablo, warcraft, starcraft, WoW) i Call of Duty i UT-ovi. Dakle vidi jel tebi glavni i neophodan software dostupan na Macu. Meni se osobno bilo teško priviknit na to da nema jednog subtitle workshopa, room arranger-a ili nekih takvih manje popularnih programcica, ali postoje jako dobre alternative i hrpa Apple-ovi ekskluzivnih programa koje nakon što isprobaš teško ti se vratiti na Windowse. Recimo final cut studio i final cut express od Apple-a. Zaista ne postoje kvalitetniji alati za obradu videa na windowsima. No eto nekad zbog nekog malenog programica koji recimo koristiš u školi na faksu ili za posao, a napisan je samo za Windowse, morat češ koristiti Windowse, no zahvaljujući VMware i jednostavnoj virtualizaciji Windowsa XP unutar maca, nikad nisi izgubljen.
- naravno da možeš ostavit jednu particiju i na drugu (gdje su prije bili windowsi) instalirat mac, ali ja uvijek preporučujem napravit backup podataka jer nikad neznaš kad može doći do greške kad recimo Mac OS X bude htio formatirati C partciju u svoj file sytem. Ne događa se često, ali uvijek je moguće.
- Mac OS X je dakako puno jednostavniji od Win-a. Sučelje je user friendly i nekako se brzo naviknes na njega. Isto onako akd dobijes novi mobitel pa malo prčkaš po njemu dok se ne ušemiš. Tako i za mac. U početki će ti biti malo nejasan jer si se navikao na windowse, no u principu je znatno jednostavniji.

razmisli o tome da instaliras i Win 7 (ili win XP) i Mac OS X na istom računalu i narpavis dual boot, tako da pri uključivanju računala možeš birati koji OS izabrati. I isto tako biti češ u mogučnosti preko VMware-a pokrenuti baš te iste Windowse unutar Maca. Takva je situacija recimo kod mene.
Ako nisi baš vješt s svim tim, imaš tutorial na hrvatskom j. koji sam već postao, ali možda nisi vidio:
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

evo... ja sam instalirao iPC 10.5.6 na svoj komp... dualbootam ga sa WinXP (zbog igara... jelte)

konfiguracija je:

Core 2 Duo E8400

Gigabyte EP45 DS3

2x2 GB Kingmax DDR2 800 Mhz RAM

Gigabyte ATI Radeon HD4870 512 MB

Seagate 500G SATA disk

LG W2252 monitor

jednostavno je, samo treba pratiti upute sa insanelymac foruma...

konkretno, za moj setup (koji je vjerujem VRLO čest) pratio sam ove topice:

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=165735 (za matičnu)

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=140941&start=0& (za zvuk... odaberite onakav setup kakav imate... pošto sam spojio matičnu i na prednje audio izlaze na kućištu, odabrao sam L3 4outs 2 ins HDA)

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=155477 (za grafičku)

uglavnom... nakon kaj ste sve instalirali, pošto se radi o vanilla kernelu, možete sve updateove kak oćete (ali kad updateate na 10.5.7 obavezno pročitajte ovo... http://netkas.org/?p=101 - dakle... instalirajte ovdje preporučeni kext prije nego što kliknete restart)

i to je to! sve super radi...

ako netko želi može si instalirati i chameleon bootloader http://chameleon.osx86.hu/ - onda se pri bootanju pokaže grafički meni na kojem biraš želiš li bootati u kromiranu jabuku ili u prozore :)

od dodatnih programčića preporučam.. kext helper i OSX86 tools (možete to odabrati prilikom instalacije iPCa kad birate koje kextove)

i sve u svemu... komp mi je jači od najjačeg iMaca a duplo jeftiniji i sve super radi :)

evo i jedan screenshot (ironično... wallpaper je jedan od službenih wallpapera iz Win7 RC jer su mi prelijepi :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 12:46 (Gerontius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

WOW:)

Preljepo izgleda.

Većinom bi uzeo mac zato jer ljudi kažu da  programi poput 3ds max rade bolje na njemu .

Dali ove programe (slika) mogu zamjeniti Macovi programi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 16:17 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

WOW:)

Preljepo izgleda.

Većinom bi uzeo mac zato jer ljudi kažu da  programi poput 3ds max rade bolje na njemu .

Dali ove programe (slika) mogu zamjeniti Macovi programi?

većinom... ali nema potrebe da makneš windowse... imaj jednu particiju na kojoj će ti biti windowsi da se poigraš i eventualno pokreneš neki program kojeg nema za OSX (npr... Nokia PC suite) a za sve ostalo tu ti je OSX
3DS max kažu da ipak nešto bolje (čitaj nešto brže) radi na PCju.... ali razlike su nikakve
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ali ako je mac stabilniji to znači da mi se neće tijekom rada srušiti komp(wins) .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WItcher kaže...

Ali ako je mac stabilniji to znači da mi se neće tijekom rada srušiti komp(wins) .

ja ga koristim ima skoro 4 mjeseca
ni jedan put se nije srusio niti nesto slicno da sam morao restartat komp ili čekat pola sata da se od blokira
srusio se nekoliko puta jedino Microsoft Windows Live massenger
i dva puta san koristio force quit (kao task manager na windowsima) da bi ugasio jedan put safari 3 i neki škarat od comic reader koji je bloka
uglavnom stabilnost Leoparda je stvarno vrhunska
17 godina
neaktivan

a sad... ruku na srce... kaj se priča o stabilnosti

ne znam zakaj svi toliko pljuju po stabilnosti WinXP

na starom kompu sam ih imao 5 godina instalirane, i nikad mi se nije srušio sustav... ak bi otišao neki program, riješio bi to sa task managerom i voila

17 godina
Gerontius kaže...

na starom kompu sam ih imao 5 godina instalirane, i nikad mi se nije srušio sustav... ak bi otišao neki program, riješio bi to sa task managerom i voila

a eto tebi nije, ali drugima je

sve ti ovisi koliko intezivno koristis i sta tocno radis s njima

uglavnom na Leopardu sam radio svakakve pokuse i dovodia sam ga do umiranja, pokrenio bi UT 2004, safari, HD video, VMware s windowsima te unutar njih Live for speed, snimao sam vsve to s SnapZ Pro i  sve je radilo glatko cak i prilikom koristenja sapces-a

na win nikad tako nesto nisam uspio

stoga da, Leopard je stabilniji od Windowsa

17 godina
Mac OS na PC-u?

evo jedan video od mene, jucer ga snimia :P

feel the power

http://www.facebook.com/p.php?i=1531440780&k=Y6EZ52P6PXWDUGAIXFVZXR

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 0:45 (ivoleko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

najveća snaga OSX se vidi ako imaš iPhone... integracija sa iCal i Contactsima je super

još kad si instaliraš Quicksilver... čudo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kvragu, ivoleko.... zašto filmić tako naprasno stane? baš kada postane cool :)

btw...kojim programom si uhvatio sadržaj?

btw2... intel mb d925xebc2....malo stariji proizvod, također radi sa iPC uz ostalu konfiguraciju koju sam prije naveo.

mala tlaka oko osposobljavanja marvel yukon adaptera, ali very simple.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

jedna stvar mi nije jasna, kazu da se na amd procove ne moze instalirat vanilla kernel jer   oni nemaju SSE3 ,a sad sam ljepo vidio na stranicama od amd-a da konkrento amd 7750 imas sse3????!!! pa ako moze malo pojasnjenje

bajdvej , jos nisam uspio nac drivere za grafu

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 20:46 (varg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
Gerontius kaže...

a eto tebi nije, ali drugima je

sve ti ovisi koliko intezivno koristis i sta tocno radis s njima

uglavnom na Leopardu sam radio svakakve pokuse i dovodia sam ga do umiranja, pokrenio bi UT 2004, safari, HD video, VMware s windowsima te unutar njih Live for speed, snimao sam vsve to s SnapZ Pro i  sve je radilo glatko cak i prilikom koristenja sapces-a

na win nikad tako nesto nisam uspio

stoga da, Leopard je stabilniji od Windowsa

Ja sam isto izvodio svakakve pokuse na windowsima pa mi nisu nikad se srušili (oni original, oni crackirani su čuda radili...). Tako da sve ovisi koliko i što je pokrenuo.

I ovaj tvoj zaključak je potpuno neutemeljen. Prema samo svojem dojmu ti si izvukao univerzalni zaključak za cijeli svijet? Da mi je znati gdje to ima. Tako sam i ja mogao napisati obrnuti slučaj i reći da je OSX smeće neviđeno a da su windowsi bogovi na temelju samo svojih zaključaka (doduše ja nisam uopće puno radio na OSX-u da donesem kvalitetan zaključak o prvom pogledu, a kamoli stabilnosti sistema)

ivoleko kaže...

evo jedan video od mene, jucer ga snimia :P

feel the power

http://www.facebook.com/p.php?i=1531440780&k=Y6EZ52P6PXWDUGAIXFVZXR

Malo offtopic pitanje: Kako se zove ova pjesma?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina

piši ti o Windowsima što god hoćeš, ali stvarno o takvim stvarima ne želim raspravljati na ovom topicu

jer ovo je topic s imenom: Mac OS na PC-u, namijenjen je ljubiteljima Mac-a koji ga imaju želju isrpobati i nema smisla da se i ovdje sve pretvori u diskusiju koja vlada po cijelom forumu

nisam nikad rekao da bi se win srusili, ali eto tebi dobro rade, meni kad bih ovako nesto probao  NA SVOJOJ KONFIGURACIJI uslijedio bi pjescani sat koji bi trajao pola sata

damn, htio sam staviti video koji sam naveo za primjer, a pokaziva pravu moc multitaskinga ali glupi facebook ne dopusta da se pogleda do kraja, uploadat cu na youtube kad stignem

pjesma je Deep Purple - Hush

@archer02

program se zove SnapZ Pro, nije besplatan ali je najbolji

@varg

Vanilla se može upotrijebiti samo na Intel SSE3, a ne na svim SSE3 procesorima

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 21:28 (ivoleko).
17 godina
odjavljen
Kako možeš instalirat Vanilla kernel koji je nativno Intel? Na AMDu neće raditi :P
Što se tiče 8400GS, meni je ASUS radila bez problema sa nVinjectom i drugi put sa EFI Studio ;)
varg kaže...

jedna stvar mi nije jasna, kazu da se na amd procove ne moze instalirat vanilla kernel jer   oni nemaju SSE3 ,a sad sam ljepo vidio na stranicama od amd-a da konkrento amd 7750 imas sse3????!!! pa ako moze malo pojasnjenje

bajdvej , jos nisam uspio nac drivere za grafu

A šuigavog layouta, zašto nije simple nego nešto kombiniraju.... out :(

gone .........
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 18:23 (Baja 001).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo, i ja se želim upustiti u OSx86 instalaciju. Već sam prije to pokušao, ali je bilo vrlo nezgodno vrijeme, nije sve radilo kak treba, pa sam morao obrisati. Radilo se o iDeneb 10.5.6 (ako se ne varam), nisam mogao promjeniti rezoluciju od 800x600, ostane plavi screen i samo reinstall je pomogao. Zvuk također nije radio. Ima već dosta vremena od onda.

Pa eto, da sad ispričam svoj slučaj. Htio bih napraviti dualboot s Windowsima, tako da imam Windowse (trebaju mi za programiranje u C#u i XNAu; game development) i OSX s kojim bi programirao za iPhone (za to mi treba 10.5.7). Trenutno sam na Windows 7, ali naravno napraviti ću "downgrade" na XP za dualboot. Dualboot bih radio s chain0, ako mi netko može potvrditi da to radi (jedan frend je rekao da njemu nije radilo). Ne znam, koji distru OSx86 trebam downloadati, i što trebam sve označiti pri instalaciji? Ovo je moja konfiguracija:

http://www.imagesforme.com/show.php/559286_Untitled.png

Ne piše sve, zato što driveri nisu od proizvođaca, nego Microsoftovi. Konfiguracija:
CPU: Intel Dual Core E2180 (http://www.magic-blue.net/pcmb/procesori/intel-dual-core-e2180.htm)
Grafička: Point of View nVidia GeForce 8500 GT 256MB (http://www.pricecheck.co.za/products/156102/Point+Of+View+nVidia+GeForce+8500GT+256MB/)
RAM: 1GB, ne znam od koga
Motherboard: MSI P35 Neo (http://www.hardwaresecrets.com/article/460)
Ako sam šta zaboravio, recite mi.

Pročitao sam onaj tutorial. Super je, ali ipak ne želim reskirati (ne treba mi preveliko gubljenje živaca). Označio sam na slici iz onog tutoriala što mislim da mi treba (puno toga je ILI, znači ne znam šta točno), pa ako bi to netko mogao ispraviti bio bih jako zahvalan. Sutra (tj. danas, prošla je ponoć) bih volio početi s instalacijom, ako je moguće. Za grafičku nisam siguran, pa nisam ništa označio.

http://www.imagesforme.com/show.php/559297_CopyofiPCPPF5PackageList.png

Puno hvala unaprijed onome tko mi pomogne da to sve pogonim!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 1:00 (DragonSoul).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onako od oka...moralo bi raditi na tvojoj konfiguraciji bez previše muke.

Dual boot radi kod mene bez problema na slijedeći način:

Hard disk 320GB WD...pokrenuta friška instalacija WinXP Pro sp3 i pobrisano sve.

Kod odabira veličine particije uzeo sam 100GB za XP, a ostatak slobodnog prostora NE DIRATI.

Instaliran XP i nakon toga svi osnovni potrebni driveri i pokrenut i dovršen automatic update...windowsi su legalni.

Sad ono bitno za OSX...

Stisni WIN+R i u Run upiši DISKPART i stisni Enter...otvorio se CP...neću na dugačko pisati jer ćeš praćenjem vidjeti što već piše u CP, a što da upišeš

DISKPART> list disk

(pokazati će ti listu diskova koje možeš odabrati- u ovom slučaju jedan disk)

DISKPART> select disk n

(n je broj diska tako da ne pišeš n nego ponuđeno)

DISKPART> create partition primary size=n id=af

(n je veličina u MB, a af znači da je particija hfs+ kompatibilna)

Pretpostavimo da si kod instalacije Windowsa već odlučio točne veličine particija i da ti nije potrebno određivati veličinu za OSX onda ćeš u tom slučaju

upisati samo DISKPART> create partition primary id=af

Time će ti se sav raspoloživ slobodan prostor koristiti za OSX...dalje...

DISKPART> list partition

DISKPART> select partition n

(n je u ovom slučaju novo kreirana particija za OSX...mislim da će biti broj 2)

DISKPART> active

DISKPART> Exit

Sada ubaci svoj OSX medij i restartaj računalo i bootaj sa DVD-a.

Prati upute na ekranu ako ne bi promašio ono press any key... i kreće priprema za instalaciju OSX-a.

Nakon što te upita za odabir jezika( engleski naravno) odaberi gore u meniju Disk Utility.

Učita ti se spomenuti alat za diskove i sa lijeve strane vidiš popis diskova i particija.

Desni klik na particiju gdje ćeš instalirati OSX i odaberi Erase. Dobiješ par pitanja gdje ćeš se uglavnom bez problema snaći, a usput možeš promjeniti i ime particije u npr. OSX

Negdje sam pročitao da kod davanja imena ne bi trebalo koristiti razmake. Nisam probao pa ne mogu potvrditi.

Kada završi brisanje što je gotovo brzo možeš zatvoriti Disk Utility i nastaviti sa instalacijom.

Prije zadnjeg koraka ideš na Customize i sad smo kod onog djela odabira što sve napucati u instalaciju.

Malo sam pogledao tvoj odabir i tvoju ploču pa mi se čini da tvoj odabir nije baš dobar za uspješno pokretanje.

Nije nužno puno toga odabrati za instalaciju jer možeš to i kasnije iz samog os-a sa dvd-a.

Osobno bi za početak izabrao slijedeće:

iPC OSx86 10.5.6 Base System

Karnels/ 9.4.0 modbin Patched Karnel(ovo jer mi na dvije ploče nije sa ostalima radio firewire, a sa ovim bez frke)

Drivers/NVIDIA/NVDarwin 256MB( imam za potrebe OSX 8500GT 256 i sa ovime radi sve bez problema)

Chipset Drivers/Intel ICHx SATA drivers( previše odabira može izazvati glavobolje, ali kod mene su svi uređaji Sata i ovo je dovoljno)

Audio Drivers/ALC 888( vidim na MSI da je to na tvojoj ploči pa odaberi samo taj)

Ethernet drivers/ Realtek R1000(MSI kaže da je kod tebe u pitanju 8111B pa mislim da će ovo raditi OOB. Provjeri još kad ga odabereš da li ispod piše tvoja oznaka. Ako da na konju si)

USB Drivers/Patched USB Drivers

Fixes and Patches/CPUS=1 One Core Fix (Ne nužno. P4HT 3,60 radi mi i s tim i bez toga)

Firewire Mount Fix...

IOUSBMassStorage Fix...

SATA Drive Icon Fix(New)...

PS/2 Device Support...ovdje sam odluči jer kod mene je sve USB pa ne koristim

Apple SMBIOS Patch/ AppleSMBIOS-27 rev3 800MHz( ovo označavam jer je memorija na 800MHz, a ti prilagodo svojoj. Ne označavaj više nego samo jedno).

Applications/ ne označavam ništa. Jednom sa probao i ništa od instalacije, a ionako se sve lako instalira naknadno.

To bi trebalo biti to.

chain 0 ne treba osim ako želiš boot screen kao u win. Ovdje jednostavno izabireš kroz Darwin(F8) ili kada sve prođe okej skineš Chameleon 2.0 r431 pkg i instaliraš kroz osx i imaš gui za boot.

btw. backup svega važnoga prije upuštanja u avanturu. Kako imam u kompu još jedan disk od 640GB sve pohranim na njega i disk iskopčam kod instalacija. Nije nužno, ali jedan krivi klik i...tko zna.

OSX će ti vidjeti NTFS diskove i može sa njih uzimati fajlove, ali ih ne možeš na njega kopirati dok windowsi

neće vidjeti extended diskove. Jesam li nešto zaboravio?

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina

EDIT: evo archer02 je odgovorio netom prije mene nisam vidio kad sam pisao

Znam da se nebi htio puno živcirati ali zato treba imat sreće, jer ovdje nekad neće da radu stvari iako bi trebale. Tako ni meni nije htjela raditi grafička HD 2600 XT iako sam je mogao ozačiti prilikom instalacije.

Za kernel si dobro rekao, ne treba označiti ništa jer imaš intel dual core processor.

Za grafičku bi po nekoj logici trebao ići NVinject, međutim ja mislim da to tebi neće raditi. Pa lijepo kad instaliraš OS X, onda ćeš unutar njega instalirati drivere. Postoji više metoda. Jedna od njih je

NVkushinstaller.pkg - http://diabolik1605.com/DHF/

druga pak preko NVinstallera, ali ako si recimo probao NVkush, pa onda nije radilo, pa sad želiš NVinstaller, onda moraš ukloniti NVkush:

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t146456.html

Chipset nemoj označiti VIA, jer bi moglo doćo do konflikta. Koliko sam vidio tvoja matična nema VIA chipset, već samo čip za firewire kontroler.

Audio jest ALC888, ja bi označio ovi novi prvi naravno. Bitno je da uz njega ne označiš više ni jedan. Dakle sve one ispod zanemari.

Ethernet imaš realtek, nema smisla marvel instalirati. Ali nije sigurno da će raditi s ovim realtekom uključenim u instalaciju. Ako bude problema onda ćeš to riješit naknadno, nakon instalacije.

Ostalo je sve OK, osim PS/2, jer tu nažalost možeš označiti samo jedno od ovo dvoje. Stvar je u tome da se ovo označava ako stvari ne rade. A to češ skužiti kad dođe instalacija, ako Leopard već tada ne bude htio prepoznati miš ili tipkovnicu. Ako ne bude htio oboje, onda ni nečeš moći napraviti instalaciju. Riješenje je ponekad u tome, da samo treba isključiti miš/tipkovnicu i ponovno uključiti. Iako glupo, stvar često proradi.

Ako ništa od toga ne bude radilo, morat ćeš ipak kupiti USB miš ili tipkovnicu.

Apple SMBIOs označiti u skladu s brzinom tvoje memorije.

i mislim da bi bilo pametno označiti patch DSDT

chain0 je jedan od načina kako narpaviti dual boot, po meni najlakši i najsigurniji, a sad tvoj izbor...

sretno :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 11:42 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo, skidam iPC 10.5.6. Ali, meni treba 10.5.7 za XCode 3.1.3 i iPhone SDK 3.0. Čitao sam malo po netu, gledam treba napraviti backup kernela (ili filea koji se tak slično zove), ali ja ću imati defaultni (vanilla?) kernel, pa što onda moram raditi? Pronalazim na stotnie guideova za AMDove s modificiranim kernelima, ali ništa za Intel i default kernel. Btw, obojci puno hvala. Ak to uspije svaka vam čast...

0 0 hvala 0
17 godina

s obzirom da imaš Intel SSE3 procesor i instaliran Vanilla kernel, u principu možeš koristiti normalni Apple 10.5.7 update:

http://redirectingat.com/?id=292X457&url=http%3A//support.apple.com/downloads/DL826/MacOSXUpd10.5.7.dmg

to bi teoretski tako trebalo biti, nekima pak se isto jave problemi, ali jave se nekad i pravim Mac korisnicama :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 14:38 (ivoleko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice