Quo vadis www.bug.hr/forum?

poruka: 70
|
čitano: 8.719
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Quo vadis www.bug.hr/forum ???
Fićo_CoD 5 kaže...
ZC_Someone kaže...

A zbog ovakvih budala treba uvesti nešto da se oteža izrada multi accountova.

Tema je otvorena prije pola sata i još nije izbrisana {#}

sad će brzo.. a svi koji su komentirali ovu temu su požutili

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
15 godina
protjeran
Quo vadis www.bug.hr/forum ???

Ne znam kakav stav da zauzmem prema ovom.

Ali, mislim da bih ja bio posten i dobar moderator.

Kvaliteta foruma je sigurno pala, tu sam svaki dan, bas svaki, zivim ovdje. Znam to.

XXX-Man kaže...

potpis...

Tu si 21 mjesec, a ne znas koristiti opciju Palac gore.

Bijeli karton.

XXX-Man kaže...

tu si 21 mjesec i neznaš koristit Palac dolje.

crni karton

Upravo troll-as.

Korisnik foruma ne smije imati emocije.

Jos jednom te budem morao opomenuti, dat cu ti zuti.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 14:20 (Mentalist).
Moj PC  
11 10 hvala 6
16 godina
neaktivan
joze kaže...
a svi koji su komentirali ovu temu su požutili

Da znam -.-*

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ne znam kakav stav da zauzmem prema ovom.

Ali, mislim da bih ja bio posten i dobar moderator.

Kvaliteta foruma je sigurno pala, tu sam svaki dan, bas svaki, zivim ovdje. Znam to.

hahah ti sa svojom black listom bi bas bio posten i dobar moderator...{#}

He who dares, wins
15 godina
Mentalist kaže...

Tu si 21 mjesec, a ne znas koristiti opciju Palac gore.

Bijeli karton.

ma hajde idi pa se liječi...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 14:24 (XXX-Man).
16 godina

Živcira me favoriziranje Silverlighta, nemam ga na niti jednom stroju u kući.

+Ne sjećam se kad je zadnji put bila vijest o Linuxu, omjer vijesti o Appleu i Linuxu (koji su po meni jednako važni) je valjda 1/100.

2.936 Posts! And counting...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
8ax kaže...

+Ne sjećam se kad je zadnji put bila vijest o Linuxu, omjer vijesti o Appleu i Linuxu (koji su po meni jednako važni) je valjda 1/100.

LOL, jednako vazni?

Pa Apple ima 5 proizvoda i refresh-a ih svake 2 godine, a nove proizvode izdaje svake 4. Koliko to paznje zasluzuje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 14:19 (Mentalist).
16 godina
Mentalist kaže...
8ax kaže...

LOL, jednako vazni?

Pa Apple ima 5 proizvoda i refresh-a ih svake 2 godine, a nove proizvode izdaje svake 4. Koliko to paznje zasluzuje?

Nije baš tak.{#}

A opet, Linux je daleko manje popularniji od Mac OSX-a obicnim korisnicima, ali pokrece jako, jako puno (super)kompjutera.

2.936 Posts! And counting...
15 godina
protjeran
8ax kaže...

Nije baš tak.{#}

A opet, Linux je daleko manje popularniji od Mac OSX-a obicnim korisnicima, ali pokrece jako, jako puno (super)kompjutera.

Kojih ima jako, jako (super) malo.

Neka nam stave tutorial kako napraviti svoj Linux, sve mi se cini da danas svatko moze napraviti svoju verziju.

Zelis reci da je OSX popularan? Pa nikad ga uzivo nisam vidio.

17 godina

Ja sam se vec jednom zalio na kvalitetu vijesti na portalu, od jednog od "Njih" (necemo o imenima) sam dobio informaciju da su toga svjesni i da rade na tome. Nakon toga, kroz nekih mjesec dana, situacija se malo popravila, a nakon toga je krivulja kvalitete bila u drasticnom padu :)

Jos jedanput prozivam gospodina Brebrića kao autora najlosijih clanaka. Ovaj "novi" - Tonci, njemu dignite placu :P

Sto se tice "bezobraznih" admina na forumu. Zasto nebi Miro, Drago i Baksa i ostali mogli sudjelovati na SVOM forumu kao i svi ostali? Bez obzira ukljucivalo to malo zucnije rasprave, teze rijeci i slicno. Nisam primjetio da je itko od njih sankcionirao ikoga tko se ne slaze sa njima. 

Dakle, sto se mene tice, admini i modovi su 5+. Decki, imate pivu od mene.

Mentalist je moj idol... I torrente isto

7 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...

Ja sam se vec jednom zalio na kvalitetu vijesti na portalu, od jednog od "Njih" (necemo o imenima) sam dobio informaciju da su toga svjesni i da rade na tome. Nakon toga, kroz nekih mjesec dana, situacija se malo popravila, a nakon toga je krivulja kvalitete bila u drasticnom padu :)

Bilo je negdi govora oko toga kako vijest mora proć kroz par ruku, i na kraju urednika dok bude objavljena, sa tim se dosta gubi na vremenu, bilo bi bolje da preskoče tu proceduru za vijesti, dok za ostale rubrike to ostane tako.

To je šta se tiče kašnjenja vijesti, a za kvalitetu...u to ne mogu baš previše ulazit, nisan kompententan.

http://about.me/antesirkovic
17 godina
moderator

Ako se nastavi s trolanjem u ovoj temi - ide pod lock!

p.s.

Naslov nije u skladu s pravilima, pa je zato izmijenjen (previše upitnika {#})

...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja sam vjerojatno u manjini kad tvrdim da se stanja poboljšalo što se tiče moderniranja (uhm, glagol koji bi trebao reći ono što mod radi). Iskreno, osobno, smatram da je puno bolje da se dopusti i lagani off-topic i malo, da se tako izrazim, natezanja i tenzija nego da, kako je nekada bilo, bilo koji post koji odudara imalo od naslova se odmah briše ili, još gore, tema zaključava. Svaki razgovor, pa i onaj na forumu, ima svoj tok svijesti i ako mi dođemo od vijesti da Mac u poslovnim organizacijama bilježi porast do usporedbe HP i Apple workstation - ok. Da se kojim slučajem došlo do Gorenje štednjaka, onda, sorry, ali malo ipak previše u off-topic.

Forum postoji da inicira raspravu, pa i svađu ako treba. Osobno, recimo, mbaksin pristup gdje je otvorio temu o web-servisima na kojima se može sharati kod i onda ju zaključao je promašaj. Oke imam web servise, to sam mogao pročitati i na nekom blogu koji sam mogao iskopati googlajući. Ja hoću na forumu čuti mišljenje drugih forumaša. Ili još gore... Što da hoću dati mišljenje ili tražiti savjet o nekome od njih? Što se treba deset novih tema otvoriti i "prljati" forum?

Inače, samo uključivanje modova / admina / sudo-usera smatram pohvalnim, pa makar imali tvrdokorni krajnje subjektivni stav o nekoj temi.

Anyway, što se tiče samog sadržaja... Od kad znam za ovaj forum, ekipa plače za linuxom. Pa što je toliko teško stupiti u kontakt sa HULKom i pitati jel postoji volja da netko s vremena na vrijeme objavi koji tutorial na ovome forumu o linuxu? Njima je to win jer se promovira linux, ovdje je win jer se diže kvaliteta foruma.

Nadalje, zašto se ne bi uvelo nešto kao "tutorial mjeseca", gdje bi se svaki mjesec izabrao tutorial koji bi se objavio u Bugu, a, recimo autor dobio majicu / privjesak / ili samo moralnu zadovoljštvinu da se može okolo *khm*.

Zašto ne postoje teme inicirane od strane uredništva / novinara? Recimo, tema ovog mjeseca su mitovi vezani uz informatiku. Ovdje na forumu se objavi u inicijalnom članku još 2-3 mita (čitateljima s foruma se da neki sneak peak da ih se zaintrigira za temu, kod se čitatelje Buga (časopis) preusmjeri na forum ukoliko ih je tema zaintrigirala), pa onda možda još koji kasnije da se tema održi i upust postavi pitanje da li sami forumaši znaju koji mit (ukoliko čitatelj zna -> pravac forum, ta i ta tema i podijeli ga).

U bugu znaju biti "mala škola toga i toga", "samogradnja" i sl. Zašto se na forumu ne objavi tema (a recimo da je u samogradnju bio "kako od palačinki i lolipopa napraviti printer") "Slike vašeg printera napravaljenog od palačinki i lolipopa"? Ili recimo ako ide škola Photoshopa i u aktualnom broju se obrađivalo kako povećati sise na fotografiji - tema Slike vaših uradaka u Photoshopu gdje ste povećavali sise.

Držite tako reći ekskluzivu na Imagine cup. Zašto ne zatražite od timova koji nastupaju da u svom podforumu otvore temu u kojem urbi et orbi govore iscrpno o svojim radovima i upoznavaju druge s istima / imagine cupom / sl.?  Heck, stavite im to kao i dio koji će im se bodovati...

Imate na forumu profil različitih ljudi zašto to ne iskorištavate? Jedan dan u životu sys admina! Kako je to živjeti i raditi sa MS tehnologijama! Budim se uz poklik - Linux do groba pa i dalje! Nikada nisam zagrizao jabuku dva puta!

Jednom je netko iz Bug ekipe rekao da mu je san kada će izaći izdanje u kojem će od korica do korica biti reklame. Stari moj, pokaži drugima kako je cool farbati ogradu i efekt će biti sličan.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 16:20 (Bukva).
16 godina
neaktivan

..stvarno, da li ima kakve šanse da jedan "zločesti" dečko kao što je @mentalist postane moderator?
mislim da bi to unjelo jedan kreativni kaos na forumu,u svakom slučaju bilo bi veselo
ako već ima želju,dajte čovjeku šansu admini{#}

http://www.youtube.com/watch?v=xdHyIPJVF-A
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina

Upravo zbog ovakvih dugih postova, gdje se vidi da bi ljui mogli napisati dobar "osobni stav" ja sam za to da se uvede neki podstranica na BOL-u gdje može biti i osobnih stavova drugih ljudi, ne samo onih iz redakcije!

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Quo vadis www.bug.hr/forum?
seneka kaže...

..stvarno, da li ima kakve šanse da jedan "zločesti" dečko kao što je @mentalist postane moderator?
mislim da bi to unjelo jedan kreativni kaos na forumu,u svakom slučaju bilo bi veselo

Nema šanse!

I natječaj za moderatore NIJE otvoren, tako da nemojte degradirati temu "licitiranjem" - i to spada pod trolanje!

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 16:32 (Miro).
15 godina
neaktivan

Afriku voli cili svit...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miro kaže...

Nema šanse!

tnx na brzom odgovoru,što se mene tiče forum je ok, ove druge gdje sam registriran ni ne posjećujem

15 godina
protjeran
Miro kaže...
seneka kaže...

Nema šanse!

16 godina
protjeran

Da nije forum dobar, ne bih visio na njemu :P

Odavno sam prestao posječivati bug.hr

Volio bih da nije tako...

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is a reality.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam zašto imam dojam da ćemo sad vidjeti što znači strogi admin :)

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47thLAC-HBovu slavu
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
seneka kaže...

NHF: pije nego se uhvati moderiranja na forumu mislim da bi trebao izmoderirati nešto drugo.

Za kvalitetu foruma često puta smo sami krivci, zakvačimo se na teme koje bi jednostvno trebalo ignorirati. To je ljudski jer čovjek ponekad jednostavno ne može ostati suzdržan. Što se tiče OT-arenja, naravno da se u žaru rasprave i razmjene stavova zabrazdi, ne mislim da je to nešto loše  a ako se zaradi kartončić, što ćeš takav je život.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 16:46 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

samo nemojte opet tražit da se pojača represivni aprat i postrože kriteriji kažnjavanja
ja sam prije za to da se nekim osebujnim userima ponekad " progleda kroz prste",šala i smijeh su isto tako sastavni dio života

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina

Osobno ne vidim puno problema, osim što se odmah u startu ne kažnjavaju prekršitelji. Daje se do znanja da se neprikladno ponašanje može tolerirati do određene mjere, što pojedinci (mahom mlađi) mrvu pogrešno shvate, u skladu sa svojim godinama. I onda se ta granica rasteže mic po mic, te tako dolazi do degradacije kvalitete pisanija po forumu. Ako ne natjeraš ljude da se pristojno (i pismeno!) izražavaju, past ćeš u drugu suprotnost. A to je ono što se ovdje dešava.

Što se vijesti tiče, ono što me interesira doznam iz RSSova svako jutro, ovdje eventualno nešto pročitam i komentiram - ne sviđa mi se često šturi format pisanja, a da je vijest prepisana - pa sve vijesti online su prepisane, kako mislite da drugi portali dolaze do vijesti? :) ako već ne jedni od drugih, onda iz iste objave za javnost koju redakcjama pošalje PR neke tvrtke.

Osobno smatram da bi trebalo biti više modova, da to ne bi trebali biti klinci, nego ljudi od 30 godina na više čisto zbog toga jer imaju manje testosterona/progesterona u organizmu od usijanog tinejđera ili studenta (a koji čine veliku većinu članova), te samim time hladniju glavu i više razuma. Sori, ali tako je :) te strože kriterije oko toga što je dopustivo, a što nije, te da se zna granica, i da bude za svih ista.

Kad sam se učlanio, psovanje nije nikako bilo dozvoljeno. Sada jest. Jer je to, kako mi je objašnjeno, "u duhu jezika kojim se služimo, te dokle god direktno ne vrijeđamo sugovornika, je OK". Osobno se ne slažem s time, to je samo jedna od stvari kojom se forum spušta na razinu ulice. Nije moj, pa ne mogu utjecati na odluke :) ali smatram da je to bio korak u pogrešnom smjeru.

E sad, vjerujem da se mnogi ne bi složili sa mnom, no smatram kako psovkama nije mjesto u civiliziranom razgovoru. No opet, to je moje mišljenje.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
seneka kaže...

samo nemojte opet tražit da se pojača represivni aprat i postrože kriteriji kažnjavanja
ja sam prije za to da se nekim osebujnim userima ponekad " progleda kroz prste",šala i smijeh su isto tako sastavni dio života

Ovo niposto nije mala zajednica.

Ima nas ovdje oko 1000 aktivnih.

To je jedno savrseno drustvo ljudi bez zivotnih potreba, uredjeno savrseno (apsolutisticki). Logicno je ocekivati iznimke u ponasanju.

15 godina
protjeran

Mislim da bi bilo dobro da se makne gumb HVALA i kad netko nekome pomogne da napise "hvala", ipak je tako ljepse.

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Mislim da bi bilo dobro da se makne gumb HVALA i kad netko nekome pomogne da napise "hvala", ipak je tako ljepse.

Nije ni zgodno i potpuno nepotrebno.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Bravo, i onda netko napravi neki tutorial i ide 40 poruka zaredom "hvala"

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan. Ako se netko potrudi da ti da odgovor na pitanje, pa bar mu možeš stisnuti HVALA.
15 godina
neaktivan

Evo pošto vidim da su se moderatori također uključili u temu složila bih se sa par autora i predložila da se izvrši svojevrsna "čistka" na forumu. Predlažem da se moderatori udruže, uhvate nešto slobodnog vremena i doslovno pobrišu teme koje se ili pojavljuju nekoliko puta ili jednostavno ne spadaju pod BUG tematiku. Znam da je to dosta veliki posao, ali bi raščistio stanje i umirio strasti barem na neko vrijeme.

6 2 hvala 0
15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Evo pošto vidim da su se moderatori također uključili u temu složila bih se sa par autora i predložila da se izvrši svojevrsna "čistka" na forumu. Predlažem da se moderatori udruže, uhvate nešto slobodnog vremena i doslovno pobrišu teme koje se ili pojavljuju nekoliko puta ili jednostavno ne spadaju pod BUG tematiku. Znam da je to dosta veliki posao, ali bi raščistio stanje i umirio strasti barem na neko vrijeme.

Ne!

Teme se ne smiju brisati, samo se trebaju zakljucavati!

P.S.

Recite mi ako budete htjeli brisati moje, jer cu ih skenirati i spremiti u arhivu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice