Quo vadis www.bug.hr/forum?

poruka: 70
|
čitano: 8.722
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Quo vadis Bug ???

Evo nakon 3 i kusur godina na forumu i puno vise istih provedenih citajuci Bug nemogu da neprimjetim laganu dozu neprofesionalizma i skoro pa nimalo objektivnosti kod redakcije, novinara, recezenata i admin/moderatora na forumu.

Jesam li bio mladji pa nisam vidio?

Jel me ljubav prema racunalima zasljepljivala?

Jel u Hrvatskoj pusten neki virus u zrak/hranu pa sve novinare samo zanima "zutilo" i nista vise?

Jel se Bug pretvara u IT tabloid?

Jel se pretvara u Net.hr?

Mnogi ce reci da sam kreten/troll/cry baby (F1-IVO ovdje nevrijedjam nikoga cak i dopustam ljudima da se izraze na taj nacin o meni ako nemaju bolju rijec) ali cinjenica je da gledano objektivnim ocima Bug gubi na kvaliteti i kredibilnosti kao profesionalno IT stivo.

-Sture vijesti kopirane s stranih IT portala, nekada toliko nebuloznih prijevoda kao da to radi dijete od 14 godina u Google Translate.

-Kasnjenja istih sto bi se moglo i podnijeti da bar ubace u ovaj copy/paste neki svoj stav (a imali ste ga, nekad davno, i ljudi su ga postivali uzimali kao mjerilo, nekad...) o temi, s drugim pogledom na istu, pozadinom... itd...

-Urednistvo kao da je uzelo kolektivni godisnji i posao odobravanja clanak na web-u i tisku prepustila komadu software-a koji ima postavke "allow all" slicno Safari-u jer je Bug toliko uvjeren u svoju nedodirljivost da to cak nadilazi u samo Apple.

-Recenzije??? Jel se to moze nazvati recenzijom? 12 sati testiranja proizvoda tipa smartphone/GPU/MB itd. se moze uzeti kao relevantno da se ocijeni cijela serija tog proizvoda?

Znam da smo svi zaposleni i da jednostavno se nekad nema vremena za toliko novih stvari ali dali je to dovoljno dobar razlog da dajete savjet ljudima koji dolaze na vase stranice ili citaju casopis da im pomogne u odluci? Dosta ljudi dolazi na neciju preporuku i nema pojma o eletktornici/IT stvarima i oslanjaju se na vase misljenje kao jednog profesionalnog IT team-a.

-Forum... Teska tema, uistinu... Miro, rekao si u postu o pravilima foruma da reda mora biti i da bez reda nemoze. Slazem se 100% ako ne i vise.

Taj posao pripada moderatorima, dobrovoljcima a mozda neki i dobiju nesto love za svoj posao, hrabrim dusama koji se bore svaki dan s zlom koje vreba na forumima i posao im nije lak. Tesko je nekad biti objektivan i djeliti pravdu ovdje ali reda mora biti...

Kad smo to sve rekli imam samo jedno pitanje: "Who is watching the watchmen's?"

E sad odo na masazu, trebalo je ovo sve napisati na relikviji od symbian-a (rece Petric) u vlaku punom kineza... {#}

64 0 hvala 38
17 godina
Re: Quo vadis Bug ???

Lega pretjerujes.

16 godina
neaktivan
Quo vadis www.bug.hr/forum ???

Slazem se sa tvojim postom u potpunosti...ono sto mene najvise nervira je to da je ovo IT portal a linux izostavljaju maximalno, bahatost nekih moderatora koja ide dotle da vrijedjaju ljude po forumu (iako se slazem sa njihovim stavom prema temi, ne slazem se sa odnosom prema forumasima). Mislim da bi se nesto trebalo uraditi da se Bug vrati u stare dane.

He who dares, wins
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

Dajte mi recite tko vas tjera da posjećujete ovaj forum i bug općenito. Na forumu ima preko 40 000 članova, iako ima dosta multi acc, to je dosta velik broj. Teško je ići baš svakome po volji.

Uostalom, Bug ima mana, ali je opet jedan od boljih časopisa na hrvatskoj IT sceni i mislim da i dalje ima pregršt kvalitetnih autora i recenzenata zbog čijih se članaka jednostavno isplati čitati Bug.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 8:48 (Ad4pt3r).

2 6 hvala 0
15 godina
Re: Quo vadis www.bug.hr/forum ???
Ad4pt3r kaže...

Dajte mi recite tko vas tjera da posjećujete ovaj forum i bug općenito. Na forumu ima preko 40 000 članova, iako ima dosta multi acc, to je dosta velik broj. Teško je ići baš svakome po volji.

Uostalom, Bug ima mana, ali je opet jedan od boljih časopisa na hrvatskoj IT sceni i mislim da i dalje ima pregršt kvalitetnih autora i recenzenata zbog čijih se članaka jednostavno isplati čitati Bug.

Ovdje se govori o sadržaju portala, a ne i kvaliteti Bug-a i Mreže kao časopisa. No autor zaboravlja da ovo nije ustvari pravi "portal" za IT. Ovo je samo mali portal koji je tu samo da postoji jer se sve nalazi Bugu časopisu.

Mrzim svoj nadimak!!!
15 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Ovdje se govori o sadržaju portala, a ne i kvaliteti Bug-a i Mreže kao časopisa. No autor zaboravlja da ovo nije ustvari pravi "portal" za IT. Ovo je samo mali portal koji je tu samo da postoji jer se sve nalazi Bugu časopisu.

Logično je da će "pravi" portali imat brže (upitno je i bolje?) vijesti nego bug, ali zato je časopis odličan, i tu nadoknađuje sve mane.

http://about.me/antesirkovic
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Slazem se sa tvojim postom u potpunosti...ono sto mene najvise nervira je to da je ovo IT portal a linux izostavljaju maximalno, bahatost nekih moderatora koja ide dotle da vrijedjaju ljude po forumu (iako se slazem sa njihovim stavom prema temi, ne slazem se sa odnosom prema forumasima). Mislim da bi se nesto trebalo uraditi da se Bug vrati u stare dane.

u vijestima na bugu nisam saznao da je izašao mint 11, ali zato znam da Nikon tuži Sigmu!!!  {#}

16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Logično je da će "pravi" portali imat brže (upitno je i bolje?) vijesti nego bug, ali zato je časopis odličan, i tu nadoknađuje sve mane.

Pa i on je izubio na kvaliteti i objektivnosti...

Recenzije mobitela (koje me najviše zanimaju) znaju biti dosta neobjektivne, nekompletne...

Dalje, na portalu samo Apple... Apple ovo, Apple ono. Nije da ga volim, nije da ga mrzim, ali objavljuju se svakakve gluposti vezane za Apple. Apple kao religija?! WTH?!

Zašto nema vijesti o npr. HTC-ovom zaključavanju pa otključavanju bootloadera? Linux? Postoji li on uopće za redakciju?

Reklame... {#}

http://androoolog.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 9:43 (Šef).
15 godina
neaktivan

Što se foruma tiče teško je kontrolirati svaki post pogotovo sa malim brojem moderatora u odnosu na broj korisnika. Neki dan se dogodilo da niti jedan moderator nije bio online, a lik je otvorio 12 jednakih tema o online zaradi. E sad je problem što se više moderatora uključi to će se više isticati razlike među njima pa ćemo opet imati osjećaj da su modovi prestrogi.

Forum je mjesto na kojem sudjeluje veliki broj ljudi u različitim raspravama. Jednostavno se samo treba fokusirati na teme koje te zanimaju, a ostale zanemariti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po meni, dobro bi došao još koji F1-IVO...{#}

Biti trol po forumima, postalo je zanimanje...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Probel je što nisi nikad ništa predložio da bi se taj status promjenio.

lako je kukati, ali problem je u tome što svi govore samo loše stvari, mogao si dati neku ideju, vidiš da se te sugestije često prihvačaju (pogotovo n forumu gdje domagoj često mjenja forum zbog sugestija).

Po meni jedino što fali je to što ima premalo "osobnog stava", dakle onu rubriku su totalno zanemarili, a ako je već ne misle koristiti oni, nek daju bar takavu temu na forumu gdje bi forumaši mogli pisati svoj neki osobni stav, pa najbolje objavljivati, ako ne, bar ih linkati u onu poruku dana.

eto jedan brzinski prijedlog, vidiš da nije teško, najlakše je kukati{#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja se isto slažem da je premalo modova, treba se omogućit nekima da postanu. Ovdje je jako puno ljudi za koje se zna, kojima je ovaj forum svakodnevnica i sl.. Ko nije cuo (od starijih članova) za Baptistu, bivšeg Wekya, EP-a, micromana,mind-challengea i ostalu ekipu da ih ne nabrajam jer ih ima dosta... Svi su oni vrijedni i odlično bi radili posao moderatora ako bi htjeli to raditi.. I ovaj forum bi radio besprijekorno..

Osim toga dojadilo nam je više da se vrijeđa samo f1-ivo {#}

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:01 (joze).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Drago mi je što je pokrenuta ovakva tema!

S većinom stavova autora teme se slažem. Smatram da je zaista došlo vrijeme za određene promjene, ne samo na web stranici, nego i na forumu.

Moja prva zamjerka odnosi se na kvalitetu članaka. Svi su šturi, loše prevedeni i s manjkom duše (iliti osobnog stava). Znam da je sveto novinarsko pravilo priču prenijeti onakvom kakva je (ovo znam jer sam i sam novinar {#}), teme o kojima pišete na ovakvim sajtovima itekako nude prostora za "švrljanje" po različitim novinarskim žanrovima. Da rezimiram ovaj dio, stanje nije tako loše kao što se prikazuje, ali da ima mjesta za napredak - svakako ima.

Moja druga zamjerka ide na sadržaj članaka (ne mislim na kvalitetu). Više nego očigledno je favoriziranje vijesti o Appleu. Linux se skoro i ne spominje. Samo primjera radi, o izlasku Ubuntua 11.04 na stranicama BOL-a (izuzev foruma) skoro da nije bilo niti spomena. Također, ne bi bilo loše da se redovitije objavljuju tržišna izvješća o prodaji hardwarea/softwarea u zemlji i svijetu.

Moja treća zamjerka je nedovoljan broj moderatora na forumu. Nekolicina dečkiju koji rade kao moderatori ne mogu stići reagirati na sve na što bi morali i svaka bi im pomoć dobrodošla.

Nakon tri zamjerke moram nešto i pohvaliti... BUG TV je odlična rubrika koja u na nekoliko minuta stvarno zna ubiti dokolicu. Istina, ponekad bi Petric svojim "duhovitim recenzijama" mobitela znao uprskati sav trud kolega, ali kad ga ne pukne "nadahnuće", BUG TV zbilja pruži dobru zabavu.

Eto... Nadam se da ćete neke od mojih zamjerki barem malo razmotriti. Zajednica skupljena oko BUG-a je zaista respektabilna i bilo bi lijepo da se ti ljudi još više uključe u rad s redakcijom.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:03 (cro_blue).
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam ideju da se na stranici omogući "Dodaj vijest".. Tako da svatko tko misli da ima potencijala za napisat neku vijest koja prethodno nije objavljena na portalu, napiše vijest i redakcija ju pogleda i ako misli da je vijest dobra, objavi je i stavi da je autor taj i taj forumaš/korisnik.. Bolje nama, bolji redakciji..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:12 (joze).
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

Misliš nešto ovako?

14 0 hvala 0
17 godina

Da, BUGtv je stvarno dolična stvar, i često mi se desi da moram negdje izgubiti par minuta, pa prelistam kakvih "reca" ima tamo.

I da, imam još jedan prijedlog, zašto ako već ne želite staviti moderatore nove, onda bar "ovlastite" neke ljude za određene podforume da tamo prave reda.

Neke "moderatore-ličinke{#}" pa kad vidite tko radi dobro posao, ostavite ga da bude moderator.

Siguran sam da tu ima dosta ljudi koji bi taj posao radili dobro (don kihoty, microman, vexxx,... ma ima ih bar 10-ak)

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh, kad bi se torrente vratio u ulozi moderatora...  {#}

14 godina
protjeran

Mislim da je covjek u pravu. Neznam kako opisati takav problem, ali u bug forum kao i sve ostale community-je, ulazi jedan dio urbanizma, urbanizirana djeca koja si svakave stvari dopustaju, em sto su roditelji djelomicno krivi, em oni sto nisu dosta toga naucili. Kada bolje razmislite, ipak nema tu vise onog odgoja djece kao kada je tito bio ( jbg ja sam isto mlad pa nisam bio za titino vrijeme ), ili za tuđmanovo. To je tako i uvijek ce biti. Vec duze vrijeme igram SA-MP i na jednom community-ju sam oko godinu i nesto, tada prije je bilo puno bolje jer je neka doza poštovanja i kulture bila, ali sada kada sve to izmice prema 2012 i toj "urbanoj" djeci, pomalo gubi svoga štiha.

Sjecam se kada sam tek dosao na forum, bilo je stvarno dosta ekipe i zezancije, birc je bio No 1, seneka, oljy, batista, i ostala funny ekipa, ali sada toga vise nema i to je tak.

Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio. || Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Misliš nešto ovako?

nisam baš mislia na to.. To je čisti c/p forumaša.. Mislia sam od ovih novinara po forumima, da objavi recimo redakciji (npr na email) svoju vijest te se tako redakcija "proširi", a s time vijesti dolazu puno brže i više..  Evo primjer

ova vijest http://www.bug.hr/vijesti/zotacove-minijature/108949.aspx... Recimo da si ti GigaGirl ovo napisala.. Poslala si redakciji na mail, redakcija je potvrdila i objavila na tvoje ime i to je to..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:41 (joze).
15 godina
neaktivan

Stariji forumaši se često žale da forum više nije što je nekad bio.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:47 (GigaGirl).
17 godina
neaktivan

Na papirantio izdanje nemam zamjerki. A od BOLa nikad nisam ni previše očekivao.

Ali možda bi se i mogao napraviti zasebni dio BOLa u obliku nekakvog wikia, bloga ili nečeg sličnog i onda dopustiti određenim forumašima da moderiraju to.

Ali dopustiti samo (jako) malom broju dokazano aktivnih, pouzdanih i PISMENIH (ja odmah otpadam {#}) članova foruma koji bi samo uz puno dobre volje bili spremni moderirati tak nešto.

GigaGirl kaže...

Stariji forumaši se često žale da forum više nije što je nekad bio.  {#}

Ah, dobri stari dani kad nije bilo OT tema i podforuma. Uhvati me nostalgija i spusti mi se suza niz obraz ({#}) svaki put kad vidim teme tipa Slike vaših papiga. {#}

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47thLAC-HBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:58 (ZC_Someone).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je najzesca tema na forumu koja ima veze sa IT ona najsexy komadi hardwera...malo zesci ROFL pa nije bas dotle doslo da se lozim na pcb plocicu i vent na njoj...

Ali sto jest jest vrijeme je da se stvari vrate na staro...forum se previse razgranao i vecina tema je nepotrebna, posebno one tipa kakva je ova konfa ili konfa do 3000, 4000, 5000 su totalno nepotrebne kad je jedan forumas fino otvorio jednu temu  sa svim konfama sa svim rangovima cijena...

He who dares, wins
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Slazem se s ovim temom,a u vezi foruma stvarno treba reda npr. neko napise problem i pogrijesi jednu rijeci i sljedecih 9-10 forumasa ce ismijavat tu gresku i zaspamt temu umijesto da odmah prijedu na rješenje problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 11:09 (Fenrzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo me natrag... Nakon dva dana mraka server sobe i cca 4 litra kave, full body masaza od 2 sata u reziji punokrvne Tajlandjanke {#}

Vidim raznih komentara na temu i vecina ih po meni pozitivna, bili oni protiv mojih primjedbi ili za njih, jer nema "zlih" jezika i to mi je drago. Nadam se da ce tako ostati...

Mozda sam nostalgican ili sta ja znam ali kad pokusavas pomoci nekome da ovom forumu u vecini slucajeva budes razapet jer niej kako su oni culi od lokalnog dilera mudrosti. U pocetcima si moga cuti rijeci 'molim", "hvala", "izvini"... sad ako te ne nazovu retardom jer mislis da iPhone (primjenjivo na sve slicne situacije ali ova je sigurno najbolji primjer) nije jedini pravi telefon a "Mac-oidi" jedini kompjuter koji nije smece.

Samo zelim da se vrati prostojnost na ovaj forum na koji se vracam svaki dan pa cak i kad mi dizu tlak komentari djece koja nemaju ni trunke kulture ni obrazovanja. Svi se trudimo to ignorirati ali jednostavno ima dana kad je to nemoguce.

Nije kriv Bug za njihovo ponasanje ali je sigurno kriv sto ih "hrani" sadrzajem koji ih dodatno asocijalizira umjesto da se malo potrude i mozda nabace koju vijest iz koje se moze nesto nauciti osim tko koga tuzi i koliko postotak je iOS uzeo androidu ili symbianu, sta je S.Jobs imao za dorucak...

Nemogu sad se sjetiti svih komentara ali sigurno mi je zapeo za oci onaj gdje ja kukam i nepredlazem nista.

Da, kukam, prigovaram, molim vratite dostojanstvo imenu Bug, Bug.hr i bug.hr/forumu!!!

Prestanite pisati obicno zutilo, neznima nas vijest kopirana odnekud. Zelimo vase misljenje, vas stav, objektivan a ne placen od strane VIP-a, Iskona ili bilo kojeg drugog vanjskog izvora...

Nekad davno ste bili svjetionik za sve IT nadobudnike izgubljene u post-ratnom bezdanu informacija i modemskih veza. Sad se samo rijetki sjecaju tog vremena kad se vijest citala pet puta jer je imala pozadinu, temu i osvrt na buducnost.

Zasto mi je vazan Bug.hr. Niej jedini IT portal u HR ni u svijetu ali kako sam 10000km od kuce i svaki put kad otvorim vasu stranicu sjetim se mladosti i visesatnih diskusija s kolegama o vasim viejstima.

A onda hladan tus, dekadencija hrvatske mladezi u punom jeku. Mladi bezumni i nedokazani... Znaju sve i nitko ih nemoze uvjeriti suprotno. A bug hrani tu dekadenciju, isto kao sto net.hr hrani opcu dekadenciju cjeloukupne hrvatske...

Jel to stvarno cijena koju morate platiti da bi na pocetku mjeseca zaposlenici imali place???

6 0 hvala 1
15 godina
brainiac kaže...

Evo me natrag... Nakon dva dana mraka server sobe i cca 4 litra kave, full body masaza od 2 sata u reziji punokrvne Tajlandjanke {#}

Vidim raznih komentara na temu i vecina ih po meni pozitivna, bili oni protiv mojih primjedbi ili za njih, jer nema "zlih" jezika i to mi je drago. Nadam se da ce tako ostati...

Mozda sam nostalgican ili sta ja znam ali kad pokusavas pomoci nekome da ovom forumu u vecini slucajeva budes razapet jer niej kako su oni culi od lokalnog dilera mudrosti. U pocetcima si moga cuti rijeci 'molim", "hvala", "izvini"... sad ako te ne nazovu retardom jer mislis da iPhone (primjenjivo na sve slicne situacije ali ova je sigurno najbolji primjer) nije jedini pravi telefon a "Mac-oidi" jedini kompjuter koji nije smece.

Samo zelim da se vrati prostojnost na ovaj forum na koji se vracam svaki dan pa cak i kad mi dizu tlak komentari djece koja nemaju ni trunke kulture ni obrazovanja. Svi se trudimo to ignorirati ali jednostavno ima dana kad je to nemoguce.

Nije kriv Bug za njihovo ponasanje ali je sigurno kriv sto ih "hrani" sadrzajem koji ih dodatno asocijalizira umjesto da se malo potrude i mozda nabace koju vijest iz koje se moze nesto nauciti osim tko koga tuzi i koliko postotak je iOS uzeo androidu ili symbianu, sta je S.Jobs imao za dorucak...

Nemogu sad se sjetiti svih komentara ali sigurno mi je zapeo za oci onaj gdje ja kukam i nepredlazem nista.

A opet ima dobre djece koja su pristojna,ali napuhani forumasi im nedaju prostora ovdje.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
neaktivan

A zbog ovakvih budala treba uvesti nešto da se oteža izrada multi accountova.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47thLAC-HBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 13:53 (ZC_Someone).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

A zbog ovakvih budala treba uvesti nešto da se oteža izrada multi accountova.

Tema je otvorena prije pola sata i još nije izbrisana {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
16 godina
neaktivan

Ovde ima nekih clanova koji su vise online nego moderatori...zasto se ne bi dalo tim ljudima da malo moderiraju forum ili barem da im se da ovlastenje da sankcionisu ovakve trolove.

He who dares, wins
Moj PC  
15 1 hvala 0
15 godina
malina22 kaže...

Ovde ima nekih clanova koji su vise online nego moderatori...zasto se ne bi dalo tim ljudima da malo moderiraju forum ili barem da im se da ovlastenje da sankcionisu ovakve trolove.

potpis...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina

Triba napravit ovo za bug forum, samo naravno na hrvatski...

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice