Evo nakon 3 i kusur godina na forumu i puno vise istih provedenih citajuci Bug nemogu da neprimjetim laganu dozu neprofesionalizma i skoro pa nimalo objektivnosti kod redakcije, novinara, recezenata i admin/moderatora na forumu.
Jesam li bio mladji pa nisam vidio?
Jel me ljubav prema racunalima zasljepljivala?
Jel u Hrvatskoj pusten neki virus u zrak/hranu pa sve novinare samo zanima "zutilo" i nista vise?
Jel se Bug pretvara u IT tabloid?
Jel se pretvara u Net.hr?
Mnogi ce reci da sam kreten/troll/cry baby (F1-IVO ovdje nevrijedjam nikoga cak i dopustam ljudima da se izraze na taj nacin o meni ako nemaju bolju rijec) ali cinjenica je da gledano objektivnim ocima Bug gubi na kvaliteti i kredibilnosti kao profesionalno IT stivo.
-Sture vijesti kopirane s stranih IT portala, nekada toliko nebuloznih prijevoda kao da to radi dijete od 14 godina u Google Translate.
-Kasnjenja istih sto bi se moglo i podnijeti da bar ubace u ovaj copy/paste neki svoj stav (a imali ste ga, nekad davno, i ljudi su ga postivali uzimali kao mjerilo, nekad...) o temi, s drugim pogledom na istu, pozadinom... itd...
-Urednistvo kao da je uzelo kolektivni godisnji i posao odobravanja clanak na web-u i tisku prepustila komadu software-a koji ima postavke "allow all" slicno Safari-u jer je Bug toliko uvjeren u svoju nedodirljivost da to cak nadilazi u samo Apple.
-Recenzije??? Jel se to moze nazvati recenzijom? 12 sati testiranja proizvoda tipa smartphone/GPU/MB itd. se moze uzeti kao relevantno da se ocijeni cijela serija tog proizvoda?
Znam da smo svi zaposleni i da jednostavno se nekad nema vremena za toliko novih stvari ali dali je to dovoljno dobar razlog da dajete savjet ljudima koji dolaze na vase stranice ili citaju casopis da im pomogne u odluci? Dosta ljudi dolazi na neciju preporuku i nema pojma o eletktornici/IT stvarima i oslanjaju se na vase misljenje kao jednog profesionalnog IT team-a.
-Forum... Teska tema, uistinu... Miro, rekao si u postu o pravilima foruma da reda mora biti i da bez reda nemoze. Slazem se 100% ako ne i vise.
Taj posao pripada moderatorima, dobrovoljcima a mozda neki i dobiju nesto love za svoj posao, hrabrim dusama koji se bore svaki dan s zlom koje vreba na forumima i posao im nije lak. Tesko je nekad biti objektivan i djeliti pravdu ovdje ali reda mora biti...
Kad smo to sve rekli imam samo jedno pitanje: "Who is watching the watchmen's?"
E sad odo na masazu, trebalo je ovo sve napisati na relikviji od symbian-a (rece Petric) u vlaku punom kineza...