Provjera pošte na Gmail-u?

poruka: 10
|
čitano: 10.373
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Molim pomoć. Zanima me postoji li program za provjeru pošte na Gmail-u, s time da je program stalno aktivan i da periodički provjerava poštu. Napominjem da imam više mail adresa na Gmail-u te bi program trebao provjeravati sve zadane mu adrese. Trenutačno koristim program GMAIL NOTIFIER ali s njim mogu provjeravati pristiglu poštu samo na jednoj adresi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

POP Peeper (link)... može ti pregledavat u zadanim intervalima, vrti se u tray-u, pokreće s windozama... još samo da je go-go plesačica Cool i bio bi savršen

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Provjera pošte na Gmail-u?
gvapo kaže...

Molim pomoć. Zanima me postoji li program za provjeru pošte na Gmail-u, s time da je program stalno aktivan i da periodički provjerava poštu. Napominjem da imam više mail adresa na Gmail-u te bi program trebao provjeravati sve zadane mu adrese. Trenutačno koristim program GMAIL NOTIFIER ali s njim mogu provjeravati pristiglu poštu samo na jednoj adresi.

Gmail podrzava POP3 protokol (treba ga ukljuciti u Gmailovim postavkama), sto znaci da mozes upotrebljavati bilo koji program za provjeru novih poruka koji taj protokol podrzava (vjerujem da ih je vecina takvih, osim onih vezanih samo uz specificnu webmail ili IMAP uslugu).
17 godina
neaktivan

Ali POP3 je nezgodan i nepraktičan i ubija svrhu GMAIL-a. Radije IMAP da koristi.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Ali POP3 je nezgodan i nepraktičan i ubija svrhu GMAIL-a. Radije IMAP da koristi.

Koja je razlika ako mu treba samo za provjeru novih poruka?
17 godina
neaktivan

Pa razlika je ujedno i razlika POP3 i IMAP-a.

POP3 će mu downloadati poruke, a one na serveru ili obrisati ili ostaviti nepročitane. Idući put kada dođe na gmail online, sve što je čitao preko POP3-a ostaje nepročitano online. IMAP radi potpunu sinkronizaciju.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Pa razlika je ujedno i razlika POP3 i IMAP-a.

POP3 će mu downloadati poruke, a one na serveru ili obrisati ili ostaviti nepročitane. Idući put kada dođe na gmail online, sve što je čitao preko POP3-a ostaje nepročitano online. IMAP radi potpunu sinkronizaciju.

Koliko sam ja shvatio covjek je trazio nekakav e-mail notifier, a ne e-mail klijent. E-mail notifieri preko POP3 protokola ne skidaju kompletne poruke nego samo ono sto bi i inace skinuli preko IMAP-a -  zaglavlja poruka. Znaci, ako njih uzimamo u obzir, svejedno je koristi li se POP3 ili IMAP protokol. Kod e-mail klijenata naravno nije.
17 godina
neaktivan

Tu si u pravu. :)

17 godina
moderator
naxeem kaže...

Tu si u pravu. :)

Ma, obojica smo u pravu, samo sto je jedan govorio o kruskama, a drugi o jabukama (ne znam koji bi bio koji Smijeh).
17 godina
neaktivan

Gmail manager - extenzija predobar je, ima snippete, i sve ostale fancy gluposti :)

Ja ga koristim za 3 gmail accounta vec godinu i nesto, nemam zamjerke...

http://www.longfocus.com/firefox/

--
Ne ulazi u raspravu sa budalama - prvo će te spustiti na svoj nivo, a onda te dotući iskustvom...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice