Preslika HDD-a

poruka: 5
|
čitano: 1.846
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preslika HDD-a

Ovako, napokon sam nabavio pristojan HDD (za razliku od ovih koje imam pod moj komp)...

HDD WD Caviar 640GB 32MB cash....

Moj problem je u tome, što mi se stvarno neda ponovno podizati sistem na novom HDD-u i

instaliravati milijardu softwarea koje redovito koristim i u kojima radim, a moram

zamijeniti HDD sa OS-om jer je na izdahu....

Želim nači program, sa kojim ću moči napraviti identičnu presliku HDD sa OS-om i prebaciti je

na novi HDD....

Zanima me kako to mogu napraviti, sa kojim softwareom, dali će to raditi s obzirom sa je HDD drugačijeg,

kapaciteta, SATA je, a ne IDE kao trenutni, i ima puno više casha??

I dali bi funkcioniralo kada bi oba HDD-a spojio na drugi komp i fizički kopirao (na copy u exploreru)

sav sadržaj HDD-a sa OS-om na novi HDD???

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Preslika HDD-a

Ja to radim s ovim programom:

Acronis® True Image Home 2009

ili ovim

Acronis® Migrate Easy 7.0

Migrate Easy je olakšana verzija True Imagea i sasvim je dovoljan za to što tebi treba, a True Image ima još neke dodatne mogućnosti.

Ako je jedan od tih diskova Maxtor ili Seagate, možeš sa njihovih stranica skinuti besplatnu verziju ovih Acronisovih programa koja se zove:

DiscWizard

ali ova verzija radi samo ako u računalu imaš bar jedan Maxtorov ili Seagateov hard disk.

16 godina
neaktivan
Preslika HDD-a

Hvala ti puno, sutra se bacam na prebacivanje....

Migrate Easy je upravo to što mi treba, barem prema opisu na službenoj stranici =D

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2009 11:58 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preslika HDD-a

Grdo je ovo, naime taj Migrate softvare, može preslikati HDD na drugi, ali

na naćin da napravi particiju veličine starog HDD-a i prebaci sve na nju, ali ja bih

na novom HDD-u htio imati jednu ili dvije puno veće particije nego što je cijeli stari HDD.

Jedino pozitivno što sam otkrio je da kada su mi prije 4 godine, u servisu mjenjali HDD

valjda sa istim softwareom prebacivali podatke sa krepanog i program je napravio particiju velićine starog

HDD-a pa sada imam još 60GB unpartitioned spce, za kojeg nisam znao da postoji FFS >/

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preslika HDD-a

nakon što si prebaciš image sa starog na novi, sa partition magicom si presloži particije i to je to.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice