Miš se zablokira pri otvaranju CATIAe

poruka: 4
|
čitano: 1.790
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Miš se zablokira pri otvaranju CATIAe

Pozdrav, imam jedan neobičan problem za koji ne mogu naći rješenje na cijelom netu pa ću probat pitat ovdje, vjerojatno netko od Vas zna. Instalirao sam CATIAu i kad ju pokrenem otvori se ali mi pokazivač miša zablokira na cijelom laptopu i ništa ne mogu raditi, moram se jednostavno preko Task Managera log offati ili ga ugasiti i ponovo upaliti kako bi laptop opet profunkcionirao. Prije je radilo sve normalno, jedno vrijeme sam ju deinstalirao i sad ponovo instalirao i nije htjelo. Stavio sam nove Windowse i ponovo neće. Windowsi su 7 Home Premium x64, a CATIA je V5 R19 (probao sam i sa R18 al isto ne radi). Ako netko zna šta treba napravit da profunkcionira bio bih jako zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:54 (sinka3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Miš se zablokira pri otvaranju CATIAe

-sličan problem na hp/synTP .. (ali kod prvog klika..) miš proradi klikanjem srednjeg buttona na TPu (touchpad, ako imaš samo 2 buttona tad jedino taskmanager .. ne moraš ići u logof, samo da dobije fokus, do tad miš luta u limbu...).

-problem nije samo miš ili TP, vjerojatno neka kombinacija drivera (+možda catia ima nešto svojeg, npr pointer..).

edit: (otvorio si više tema... win7).

-.. problem se pojavio izlaskom win8, vjerojatno mouse (logitech) i TP promjena driver modela. Moguće da npr driver od prije 2 god radi noramlno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:59 (ihush).
15 godina
neaktivan

Nažalost ne pomaže ovo, i dalje ne radi. Ja isto pretpostavljam da je u driverima riječ. Al kako naći u kojem od njih je problem? 

Da, miš je Logitech. Probano i sa drugim mišem, i dalje ništa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 21:07 (sinka3).
16 godina

- nije krivac jedan/driver nego kombinacija... pošto se problem pojavio prije par godina mouse-synaptic driveri iz tog doba možda rade OK (a funkcionalno nema nekih razlika..).

- možda neka postavka u BIOSu (ali ne vjerujem).

-imam sredni button na TPu i to mi je dovoljan 'fix' da dalje nisam tražio dok na drugom notebooku moarm u taskmanager. To isključuje i drivere kao glavne krivce jer nakon tog radi OK. Dakle nešto povezano i s win.. možda SP1 ali tad nema fixa.. možda neki specifični patch/hotfix ili OEMovi updateovi..

+ mogućnost da nisu iste stvari, u mom slučaju.. npr ako je catia pregazila neki sys/dll možda je fix reinstall vcredist2010/net i sl.. (otkriti konkretan sys file je jednak problem, pa jedino ići redom ko ćorava koka..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice