Pozdrav, imam jedan neobičan problem za koji ne mogu naći rješenje na cijelom netu pa ću probat pitat ovdje, vjerojatno netko od Vas zna. Instalirao sam CATIAu i kad ju pokrenem otvori se ali mi pokazivač miša zablokira na cijelom laptopu i ništa ne mogu raditi, moram se jednostavno preko Task Managera log offati ili ga ugasiti i ponovo upaliti kako bi laptop opet profunkcionirao. Prije je radilo sve normalno, jedno vrijeme sam ju deinstalirao i sad ponovo instalirao i nije htjelo. Stavio sam nove Windowse i ponovo neće. Windowsi su 7 Home Premium x64, a CATIA je V5 R19 (probao sam i sa R18 al isto ne radi). Ako netko zna šta treba napravit da profunkcionira bio bih jako zahvalan.
Miš se zablokira pri otvaranju CATIAe
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.790
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-sličan problem na hp/synTP .. (ali kod prvog klika..) miš proradi klikanjem srednjeg buttona na TPu (touchpad, ako imaš samo 2 buttona tad jedino taskmanager .. ne moraš ići u logof, samo da dobije fokus, do tad miš luta u limbu...).
-problem nije samo miš ili TP, vjerojatno neka kombinacija drivera (+možda catia ima nešto svojeg, npr pointer..).
edit: (otvorio si više tema... win7).
-.. problem se pojavio izlaskom win8, vjerojatno mouse (logitech) i TP promjena driver modela. Moguće da npr driver od prije 2 god radi noramlno.
Nažalost ne pomaže ovo, i dalje ne radi. Ja isto pretpostavljam da je u driverima riječ. Al kako naći u kojem od njih je problem?
Da, miš je Logitech. Probano i sa drugim mišem, i dalje ništa.
- nije krivac jedan/driver nego kombinacija... pošto se problem pojavio prije par godina mouse-synaptic driveri iz tog doba možda rade OK (a funkcionalno nema nekih razlika..).
- možda neka postavka u BIOSu (ali ne vjerujem).
-imam sredni button na TPu i to mi je dovoljan 'fix' da dalje nisam tražio dok na drugom notebooku moarm u taskmanager. To isključuje i drivere kao glavne krivce jer nakon tog radi OK. Dakle nešto povezano i s win.. možda SP1 ali tad nema fixa.. možda neki specifični patch/hotfix ili OEMovi updateovi..
+ mogućnost da nisu iste stvari, u mom slučaju.. npr ako je catia pregazila neki sys/dll možda je fix reinstall vcredist2010/net i sl.. (otkriti konkretan sys file je jednak problem, pa jedino ići redom ko ćorava koka..).