Firefox lokaliziran na hrvatski jezik

poruka: 16
|
čitano: 6.941
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

mozilla je zadnju beta verziju firefoxa lokalizirala na dosta jezika, a jedan od njih je i hrvatski, napokon

Mozila Firefox 3.5 beta 4

Windows [download]

Mac OS X [download]

Linux       [download]

ovdje možete vidjeti sve jezike

Bubamara na steroidima.

1 0 hvala 0
16 godina
RE: Firefox lokaliziran na hrvatski jezik
jurluk kaže...

a jedan od njih je i hrvatski, napokon

Nek mi netko kaže da mi se bezrazložno digla kosa na glavi nakon što sam ovo pročitao...
Seriously, koliko je zapravo dobro lokaliziran FF?
Every hole is a goal!
16 godina
Bukva kaže...
jurluk kaže...

Nek mi netko kaže da mi se bezrazložno digla kosa na glavi nakon što sam ovo pročitao...
 da, to je istina, kao što se i vidi. ne znam koliko je dobro, jer još nisam skinuo jer imam spor net. ali prvom prilikom skidam Plač
Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
jurluk kaže...

Meni isto.
Nakon što sam instalirao vistu i vidio da ima da se preko apdeta instalira "croatia pck" bio sam oduševljen, a sada mi je puno lakše snači se kad naiđem na neki problem.
Sad još i FF, pa to je jednostavno odlično. NAkon ovih prvih 10 min. prčkanja i gledanja vidim da su dosta uredno napravili, našao sam samo oko 2-3 nepravilnosti, ali to samo iz grubog pogleda. Uglavnom odlično izneneđenje.
Neznem dali je netko imao instaliranu ovu 3.5 beta 4, ali prvo što sam primjetio je kod "kartica"(na hr.), da ima + za otvaranje nove kartice, što nije bilo kod moje starije verzije.Namigiva
Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
16 godina
neaktivan

jeste li probali add-ons EHTIP.

Prevodi sve u Firefox-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja evo upravo sad skinuo, pa ću instaliarti kad dođem kuć

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
17 godina

Neka su napokon i to riješili! Premda, sad mi otpada jedan vrlo važan argument u promidžbi Opere, a to je upravo hrvatska lokalizacija! Belji se

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja ga danas instalirao i sve super radi. super je prijevod riješen. ima malo nelogičnosti, ali sve je to ok. npr. umijesto bookmarks na engleskom, ovdje je zabilješke. bolje da su stavili favoriti, al dobro...

lokalizacija se vidi od samog početka instalacije i dalje je sve lijepo prevedeno od samog sučelja pa do opcija podešavanja. možda se na prvi pogled čini malo teško za skužiti onima koji koristili eng verziju, ali se vidi da je sve to isto. samo treba malo navikavanja.

sad samo moramo čekati da izađe puna inačica

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
16 godina

jel ovo stvarno nikog ne zanima?? Plač

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

Mene ne, jer ionako vecinu softwarea na kompu koji je dostupan na hrvatskom drzim na engleskom jer se bolje snalazim...
17 godina

ebote al se ne snalazim na hrvatskome, to mi je strani jezik :)

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

1 0 hvala 0
16 godina
Fowix kaže...
jurluk kaže...

Mene ne, jer ionako vecinu softwarea na kompu koji je dostupan na hrvatskom drzim na engleskom jer se bolje snalazim...
 a čuj... možda ima netko tko i ne razumije engleski pa mu ovo dobro dođe. ni ja baš ne volim lokalizaciju softwera na hrvatski jer često bude loše napravljena, ali ipak je ovo firefox, a lokalizacija nije uopće loša Neodlučan
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan

kak nije loše?

zabilješke lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nadimak888 kaže...

kak nije loše?

zabilješke lol

pa dobro to... ali okvirno gledano sve je ok
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

...a jedan od njih je i hrvatski, napokon

Zakon, sad možemo uživat u maštovitim prijevodima u kojima bi se izgubila i osoba koja 10 godina radi na računalu :D
Uglavnom za penzionere i one koji se nikad nisu potrudili naučit engleski... ja sam mišljenja da se stvari moraju koristit (čitat, za knjige) na jeziku na kojemu su napravljene... a kako je većina software-a uglavnom na engleskom...
17 godina

Ba Firefox 23.0 ne mogu nikako podesiti HR spellcheck. Postavim ga, a kod idućeg pokretanja firefoxa vrati se na englist. Probao sam podesiti i u about:config spellchecker.dictionary stavio sam hr i to jeostalo, ali on meni uvijek vraća english. Operativni je Linux Mint 15 Olivia

http://www.Hedonist385.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice