AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop

poruka: 5
|
čitano: 3.123
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop

Pozdrav,

 

molim one koji se bave 3D CADom da mi pojasne...

 

pajdašu koji je duduk za kompove slažem stariji laptop i uglavnom je sve riješeno osim:

 

On je strojar i treba mu 3D CAD s strojarskim elementima, ima firmu i ima staru licencu AutoCADa LT (2012) ali ga muči što sad uzeti...

 

Njegov brat drvi o Mechanical Desktopu, ali koliko znam to je dodatak na AutoCAD i nema novije od verzije 2009...

 

Online sam pronašao da je AutoCAD 2018 Mechanical zadnja verzija koja radi import Mechanical Desktop 2009 datoteka, pa me zanima da li da uzme kupi njega ili postoji neka druga solucija koja čita te datoteke?

 

Da li općenito AutoCAD Mechanical verzije mijenjaju Mechanical Dektop tj. imaju pohranjene strojarske elemente u sebi?

 

Naravno, Inventor ili SolidWorks otpadaju (cijena a i hardver)...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2022 9:04 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop

.. baci pogled na textić.. kao razlog zašto se mora koristiti VM kao vbox, jer HW nije vječan kao SW a sw je ovisan, winver-kompatibilnost-requirementsi i već desetljeće takve stvari guram u vm s time da to moraš napraviti na vrijeme dok postoje aktivatori, dok postoji server dok je u ovom slučaju već ugašen itd.

-pošto računalo da bi bilo upotrebljivo za današnje potrebe mora koristiti aktualne win-lin-mac verzije npr win10 (win7 je mrtav..) + mora imati barem 4gb rama to je ok za takve potrebe vm-a + ali nije samo os problem ili samo aktivacija, nego sve sitnice koje ni ne primjećujemo u vrijeme kad su sveprisutne kao flashplayer.. + instalirati npr vcredist2005 itd..

jednom kad to složiš u vmu recimo da si miran, neovisan o novijim osevima dok postoji vm, ali recimo ne možeš koristiti microsoftov hyperv jer ms to ne želi, ograničava umjetnom nekompatibilnosti tj ms jednostavno ne želi da stari os nastavi živjeti i tad koristiš nrp vbox i recimo xp ...

 

-koji soft bi bio zamjena, cijene itd. to mora juzer, mora biti upućen u te stvari struke tj ne možeš ti-ja sve to znati jer ne koristimo i nemamo dobar kriterij što im je potrebno ili ovisno o nekom printru-kateru-tokariici-.. to mora znati juzer unutar svoje branše a ti tad posložiš po tom što on želi-treba ne ulazeći u razmišljanja jel ovaj ili onaj soft 'bolji' tj za svakog konkretnog juzera je drugačiji kriterij što on radi i čime.. kad kupuje auto, cipele itd. bira on, ne ja. On to mora znati ako misli koristiti računalo, kao voziti auto itd. Ono što ti možeš je recimo pronaći-pribaviti ako je moguće potreban soft, posložiti ga kao u primjeru s linka, 'srediti' računalo da radi.. ne birati soft jer ga (ako dobro razumijem) sam ne koristiš i tad ne možeš imati kriterij konkretnog juzera što mu treba pa i što mu je bolje ili alternativa.. npr što ako sve složiš i na kraju nemaš driver za printer i sl. .. ne bi bilo prvi put raditi sizifovski (prijateljima) uzaludno i na kraju ostaneš posran jer to ništa ne valja... :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop

Virtualke otpadaju...

 

a postavio sam jednom kolegi AutoCAD 2012 i MD 2009 na Win 10, tako da nije problem to izvesti, nego čovjek želi imati sve legalno...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop

Javi se forumašu marioL, ako se dobro sjećam, on je strojar i ok tip. 

Gledam te!
14 godina
neaktivan
offline
Re: AutoCAD Mechanical vs Mechanical Desktop
A neka bolje baci oko na autocad Fusion 360. Ima sve u jednom paketu i glodanje i tokarenje(postprocesore za cnc strojeve).Jedino nema profila i nekih gotovih elemenata koji postoje samo na mehanical verziji. I usput neka napravi registraciju na autocad i dok mu sve još radi na starom kompu prebaci sve nacrte on line i bez problema sve pali na mobitelu ili tabletu.
http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice