Spam Newsletteri

poruka: 3
|
čitano: 1.185
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Spam Newsletteri

Bok

I zadnje vrijeme sve više dobivam reklamne poruke naših firmi koje u dnu imaju disklejmer kao ovaj:

Reklamni materijal Vam je poslan u ime tvrtke XXX YYY d.o.o. Ovu poruku ste primili jer ste poslovali s nama, registrirali se na nasem webu, sudjelovali u nekoj anketi ili Vas je netko od Vaših poznanika ili prijatelja preporučio na našu listu ili pak smo Vašu e-mail adresu pronašli kao javno dostupnu na internetu.
Prema čl. 107. točka 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama ova poruka se ne može smatrati spamom jer sadrži kontakte pošiljatelja te upute za brisanje s mailing liste.

I to od firmi svih namjena, za stolarija, deratizacija, vodoinstalateri, maleri, itd.

Naravno da nisam kupovao od njih niti sam se prijavio na njihove opskurne newslettere.

Nije mi neki problem obrisati poruku, no sa lista se ne odjavljujem iz principa
jer se često tek onda postane metom jer skuže da je poslano na "živu" email adresu.

Zanima me jel to fakat više nije spam?

Ako ipak je, rado bi ih nazvao i "kulturno balkanski" bih im rekao što mislim o njihovom "Ovo nije SPAM" i njihovom načinu oglašavanja.

Najviše mi zapravo ide na živce jer kažu ovo nije spam jer ... bla bla.. Ono "Nije govno nego se pas posro."

Što je onda uopće spam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spam Newsletteri

Ako se nisi sam prijavio, očito te prijavio netko drugi tko zna tvoju e-mail adresu. Newsletteri ne moraju nužno biti SPAM. SPAM poruke najčešće sadrže viruse, traže neku uslugu od tebe (sjeti se onog kada su tražili pomoć da se uplati novac kako bi se čovjek mogao vratiti kući od negdje), sadrže lažno oglašavanje i tako dalje. Naravno, i newsletteri mogu biti SPAM tipa kada nešto naručiš s interneta (eBay primjerice) i počnu ti stizati glupe poruke o ponudama za koje se nisi prijavio nego te prodavač automatski prijavio.

Ako su e-mail adrese od firma (koje su stvarne i postoje), svakako ti preporučujem da se odjaviš jer je to jedini način da ti ti mailovi prestanu dolaziti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 20:35 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Re: Spam Newsletteri
Krx kaže...

Marko :D kaže...

Ja osobno koristim https://unroll.me/ sad koliko je sigurno ne znam,ali djeluje.

Većinom kada na gmailu ona jako,jako,jako sitna slova na kraju gdje je unsubscribe gumbić stisnem zna ispasti error.

Unroll sve rješava i više nego zadovoljavajuće. Plus je što se ne moraš riješiti svega "već nešto možeš staviti na "svojevrsnu white listu" pa gledati obavijesti ili vratiti na roll-up.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice