Bok
I zadnje vrijeme sve više dobivam reklamne poruke naših firmi koje u dnu imaju disklejmer kao ovaj:
Reklamni materijal Vam je poslan u ime tvrtke XXX YYY d.o.o. Ovu poruku ste primili jer ste poslovali s nama, registrirali se na nasem webu, sudjelovali u nekoj anketi ili Vas je netko od Vaših poznanika ili prijatelja preporučio na našu listu ili pak smo Vašu e-mail adresu pronašli kao javno dostupnu na internetu.
Prema čl. 107. točka 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama ova poruka se ne može smatrati spamom jer sadrži kontakte pošiljatelja te upute za brisanje s mailing liste.
I to od firmi svih namjena, za stolarija, deratizacija, vodoinstalateri, maleri, itd.
Naravno da nisam kupovao od njih niti sam se prijavio na njihove opskurne newslettere.
Nije mi neki problem obrisati poruku, no sa lista se ne odjavljujem iz principa
jer se često tek onda postane metom jer skuže da je poslano na "živu" email adresu.
Zanima me jel to fakat više nije spam?
Ako ipak je, rado bi ih nazvao i "kulturno balkanski" bih im rekao što mislim o njihovom "Ovo nije SPAM" i njihovom načinu oglašavanja.
Najviše mi zapravo ide na živce jer kažu ovo nije spam jer ... bla bla.. Ono "Nije govno nego se pas posro."
Što je onda uopće spam?