Pozdrav
Novi UPS - Cyberpower 1500 VA , drži pc oko 24 min kad isključim UPS iz struje iz utičnice, ali kod grmljavine, ugasi se pc ODMAH
Znači i kad nema grmljavine i kad pada napon čujem onaj TIK-TAK da prebacuje i niti jednom mi ne gasi PC
Ali evo, prva oluja danas i 3x kad zagrmi jako UPS ugasi pc.
Odmah uključim pc ponovno, kad se windowsi dignu ištekam taj isti ups i pc radi i dalje, na ekranu piše 24min, držao sam 5min i sve je radilo. Uštekam ups u struju, radim 30min i odjendom jaka grmljavina i OPET pc se ugasi momentalno.
Doslovno wtf?
Znači ups ima i više nego dovoljno snage, drži pc i kad ga isključim iz struje (ups), ali kod jače grmljavine evo sad 3x gasi pc iako je nov ups i iako cim upalim pc ja ištekam ups iz zida i pc radi, znači doslovno wtf.
Koji problem to može biti?
Sve sa pc-a je uštekano u ups, osim 1 monitora koji nije, jel moguće da taj monitor nešto napravi da gasi i ups? Monitor nije na istoj utičnici
P.S evo opet je bilo i greška je E22 - over load
Ne kužim kako overload ako radi pc bez problema kad isključim ups iz struje, pc troši 1 od 5 crtica na ups-u, jel to grom može tako potegnut napon da to rokne ipak ili?

kad dio ili cjela trofazna instalacija kuće nema nulu ili je loš spoj nule jer se samo tada može desiti da