Noctua NH-U12P vs Corsair H110 ?

poruka: 24
|
čitano: 6.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pitanje se  odnosi da li se isplati preći na vodeno hlađenje Corsair H110, a trenutno imam navedeni zračni cooler Noctua ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Noctua NH-U12P vs Corsair H110 ?

ne

osim ako nisi zagrižen overclocker

dobit češ niže temperature uz veču buku

zero core power
13 godina

Ma nisam zagrižen u OC ali imao sam u planu malo kloknuti CPU na 4.5 GHz.E sad ne znam koliko buke stvara ovaj Corsairov set.Imao sam u planu kupiti Colermaster Eisberg 240 ali je jako bučno a to mi nije u interesu.

Umjerena buka se podrazumjeva jer ne mogu ni očekivati nečujno gamersko računalo.

14 godina
neaktivan

Posto svi kazete da su ova vodena hladjenja bucna, da li je moguce npr. na H100 umjesto onih originalnih ventilatora staviti noctua ventilatore i tako smanjiti buku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

možeš ali je pitanje dali ti noctu-ini ventilatori imaju dovoljno snage tj mjeri se u statičkom tlaku dali mogu propuhat kiler od vodenog hlađenja

tj čim više ima tog static preassure tim je bolje

zero core power
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 20:45 (izzi).
13 godina

A sa druge strane buku neprave samo ventovi na radijatoru več i pumpa.

15 godina
neaktivan

Ja imam NH U12P i i7 2600k@4,4GHz. Na 100% snage (sa korištenjem AVX instrukcija) temperatura ide  do 76 Celsiusa. Korištenjem "normalnih" algoritama temperatura na 100% snage je oko 70 C. Napominjem da računar periodično radi 24/7. Noctua je izvrsna ali ako ikad misliš nešto više od ovoga, obavezno voda! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolliko sam čitao rivjuove, H110 nije uopće tako glasan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam h100i od corsaira, i je da istina je, original ventovi ne samo da su bučni, nego cvile, doslovno cvile, međutim zamjenom ventova, u linku stavim koji su, i u softwareu od corsaira, smanjio sam im rotaciju na 500rpm, ventovi se ne čuju apsolutno i clockani fx8320 niti jednom nije prešao 50c, u idle je temp po ovoj vrućini oko 36-37c, ali svima je dobro poznato da vodeno hlađenje ima malo veće idle temperature

Što se tiče pumpe, to su obične gluposti, aposlutno je nečujna, a i u konačnici u istom softwareu možeš mijenjati broj okretaja i same pumpe tako da....

Stavio sam ove ventove: http://www.ishop.hr/ponuda/pregled/cool-inter-tech-it-f120-g/5107

Imam ih u caseu 5 komada, i na stock rotaciji su jako tihi, međutim regulacijom okretaja (na 500rpm) postaju apsolutno bešumni

Napomenuo bi samo da na vodenom hlađenju, imam mogućnost spajanja 4 venta, koji mogu biti softwerski regulirani, što nije mala stvar...

14 godina

Nije, a ipak je osjetno ispred i mojeg NH-D14. Jedini problem kod H110 je kompatibilnost sa kućištima. H100i i takvi 240 mm radijatori još i idu u većinu kućišta, dok samo u mali broj skupljih i većih kućišta stane H110.

13 godina
Zoki B kaže...

Ja imam h100i od corsaira, i je da istina je, original ventovi ne samo da su bučni, nego cvile, doslovno cvile, međutim zamjenom ventova, u linku stavim koji su, i u softwareu od corsaira, smanjio sam im rotaciju na 500rpm, ventovi se ne čuju apsolutno i clockani fx8320 niti jednom nije prešao 50c, u idle je temp po ovoj vrućini oko 36-37c, ali svima je dobro poznato da vodeno hlađenje ima malo veće idle temperature

Što se tiče pumpe, to su obične gluposti, aposlutno je nečujna, a i u konačnici u istom softwareu možeš mijenjati broj okretaja i same pumpe tako da....

Stavio sam ove ventove: http://www.ishop.hr/ponuda/pregled/cool-inter-tech-it-f120-g/5107

Imam ih u caseu 5 komada, i na stock rotaciji su jako tihi, međutim regulacijom okretaja (na 500rpm) postaju apsolutno bešumni

Napomenuo bi samo da na vodenom hlađenju, imam mogućnost spajanja 4 venta, koji mogu biti softwerski regulirani, što nije mala stvar...

Može li se ta opcija primjeniti na H110 ili nije potrebno ?

14 godina

Pa možeš ti stavljati kakve hoćeš 14 cm ventove na H110. Oni se vrte stock do 1500 okr. pa zato nije ni približno glasno kao stock H100i kad odvališ ventove koji idu do 2700 okr.

12 godina
protjeran

Neš mi nije jasno..Likovi se bune na tzv. buku ventilatora u GAMERSKIM konfiguracijama,koje podrazumijevaju ili slušalice na ušima,ili zvučnike koji tutnjaju,pa me zanima,kako to zujanje može smetati..???{#}

0 1 hvala 0
13 godina

Pa ja sam i naveo u jednom od prethodnih postova da je umjerena buka prihvatljiva, jer se i ne očekuje od gamerske pile tiho i nečujno računalo ali ne želim sad niti da mi tutnji kao motokultivator.

16 godina
neaktivan
redneck kaže...

Neš mi nije jasno..Likovi se bune na tzv. buku ventilatora u GAMERSKIM konfiguracijama,koje podrazumijevaju ili slušalice na ušima,ili zvučnike koji tutnjaju,pa me zanima,kako to zujanje može smetati..???{#}

Gaming mašina ne podrazumijeva i veliku razinu buke. Ako se uloži malo više novaca u hlađenje i kvalitetne ventilatore, i najjače mašine mogu biti izuzetno tihe. 

A i ne vjerujem da gameri samo igraju igre cijelo vrijeme, ipak se surfa, gledaju filmovi itd, jer rijetko tko ima dedicirano računalo samo za gaming i drugo za ostale stvari.

13 godina
neaktivan

Corsair h100i i umjesto stock fanova ubacio sam noctua nf-f12 PWM, i dva su bila saasvim dovoljna u pull konfiguraciji ali dodao sam jos dva iznad u push posto mi je OC na4.6 i renda non stop (i7 Oc 4.6 usage 100% satima...)

i radi ko zmaj i super je tih cak i sva 4 na makdimalnim obrtajima, cim se spuste na 70tak % rpm totalno su necujni a to je i vise nego dovoljno za gaming.

Trenutno je nekih 28 stepepni sobna temp, rendering traje vec satima i temp proca na 82 stepena. 

Inace ovi noctua ventilatori su nenormalno dobri tako da sam narucio jos 3 140mm da zamijenim corsair stock ventilatore na kucistu. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina

E to ti je dobra ideja,kako se nisam toga sjetio{#}

Ubacim i ja umjesto 2x coolermasterovih 120 mm koji dodatno hlade grafičku karticu dva 120mm noctua.

To bi bila dobra ideja zar ne?

13 godina
neaktivan

to mi j eplan.. imam jos jednu noctu 120mm, nju cu ubaciti pored ovih gore, pored radijatora tako da samo ubacuje jos malo svjezijeg zraka u kuciste, da ne ide preko radijatora, i dva 140mm ispod kucista da ubacuju takodje i jedan onda nazad da to izvlaci..

ako sam dobro shvatio sto se prica po dosta foruma da se napravi da vise zraka ulazi da bolje ide izbacivanje paaa. procesor nije problem ali obe grafike kada se zahuktaju tu je vec malo kriticnije :)

danas mi stize mail da su poslali i te 140mm sad cekanje.

e da mogu samo rda preporucim sajt:

http://www.quietpc.com/

imaju gomilu stvari koje ovde niti mogu naruciti, super brzo salju brzo stize i samo pohvale.. a kad nadje posiljka mene u ovom cmaru planete u Bosni onda ce i u Hrvatsku bez problema stici :)

pored ventilatora vidim imaju dosta specificnih komponenti bas za pravljenje sto tiseg compa, pasivne graficke procesori hladjenja i tako...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 8:20 (kolac).

1 0 hvala 0
13 godina
mirkoj kaže...

Ili ovo ako mu se neda čekati tjedan dana...
http://www.opric-informatika.hr/ 

12 godina
neaktivan

Glasnoca u Db i temperature na 3770K OC na 4.6GHz 1.3v napon.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 3:04 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

odkud si to izvuko...

reko bi da je ovo vjerodostojnije, na 12.40 

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.overclockersclub.com/reviews/corsair_hydro_h110/4.htm

Vjerodostojnije od ovoga nemoze, ali puno je stvari koje ovise o temperaturi, ne samo doticno hladenje.

Tu je pasta, smjer ventilatora, gdje se nalazi hladnjak, kakvo je opcenito kuciste, koliko je prozracno, koja je sobna temperatura itd...

Tako da sve je to relativno.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa mjeri se delta u istoj kanti, samo mjenjaju hladnjak. ovo iz tabela i ovo iz recenzije koju si dao su vrlo razliciti podaci. u recenziji od toma, noctua na vecim voltazama nije ni hladila dovoljno/usla u uzi krug hladnjaka

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice