Imam kućište Chieftech BH-02B-B-B već neke cca 2 godine. Od kad sam kupio kućište imao sam problem sa prednjim audio konektorom (izlazi za slušalice i mikrofon) dok 2 USB konektora uredno rade. Posebno su spojeni na ploču USB konektori a posebnim kabelom audio konektori. Audio konektor koji se spaja na ploču izgleda otprilike ovako:
:::.: - ima 9 nožica (slično kao kod CPU) a ona 10-ta je ispunjena tako da je nemoguće pogrešno uštekati kabel u matičnu - znači oko tog bih se odmah ogradio - siguran sam da nisam krivo uštekao kabel. U BIOS-u je sve dobro podešeno, sa driverima sam probao sve moguće opcije, ništa mi nije pošlo za rukom - jednostavno kada uštekam slušalice - čuje se neki lagani šum (osjeti se da ima napona) ali od zvuka ni Z. A zbilja bi mi trebao taj konektor i stalno me nervira gledati ga neiskorištenog. Mikrofon me ne zanima, dakle bitne su mi samo slušalice i htio bih nekako njih spojiti naprijed na malešni zeleni konektor (3.5 mm).
Ovako ideja glasi: Prednji konektori za slušalice i mikrofon povezani su jednim žutim debelim kabelom koji se spaja na matičnu plaču (kao što sam gore naveo - završavaju u obliku :::.:) - e tu bih ja napravio neke izmjene. Prerezao bih kabel tamo negdje prije konektora :::.: jer su mi tu slobodne žice i spojio ih sa 3.5 mm konektorom te takav modificirani kabel izveo iz kućišta i spojio nazad na matičnu - na neki slobodan konektor. Javlja se problem kod žica koje bi trebalo spojiti jer su različite boje - evo sve se vidi dolje na priloženim slikama... nadam se da će slike sve dodatno pojasniti.
Što mislite - da li je ideja dobra? Da li je tako nešto izvedivo?
Kako spojiti te žice različite boje?
P.S. nije mi prihvatio slike (majku mu!) - evo budem po 3. put