Front audio konektor

poruka: 13
|
čitano: 7.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Imam kućište Chieftech BH-02B-B-B već neke cca 2 godine. Od kad sam kupio kućište imao sam problem sa prednjim audio konektorom (izlazi za slušalice i mikrofon) dok 2 USB konektora uredno rade. Posebno su spojeni na ploču USB konektori a posebnim kabelom audio konektori. Audio konektor koji se spaja na ploču izgleda otprilike ovako:

:::.:    - ima 9 nožica (slično kao kod CPU) a ona 10-ta je ispunjena tako da je nemoguće pogrešno uštekati kabel u matičnu - znači oko tog bih se odmah ogradio - siguran sam da nisam krivo uštekao kabel. U BIOS-u je sve dobro podešeno, sa driverima sam probao sve moguće opcije, ništa mi nije pošlo za rukom - jednostavno kada uštekam slušalice - čuje se neki lagani šum (osjeti se da ima napona) ali od zvuka ni Z. A zbilja bi mi trebao taj konektor i stalno me nervira gledati ga neiskorištenog. Mikrofon me ne zanima, dakle bitne su mi samo slušalice i htio bih nekako njih spojiti naprijed na malešni zeleni konektor (3.5 mm).

Ovako ideja glasi: Prednji konektori za slušalice i mikrofon povezani su jednim žutim debelim kabelom koji se spaja na matičnu plaču (kao što sam gore naveo - završavaju u obliku :::.:) - e tu bih ja napravio neke izmjene. Prerezao bih kabel tamo negdje prije konektora :::.: jer su mi tu slobodne žice i spojio ih sa 3.5 mm konektorom te takav modificirani kabel izveo iz kućišta i spojio nazad na matičnu - na neki slobodan konektor. Javlja se problem kod žica koje bi trebalo spojiti jer su različite boje - evo sve se vidi dolje na priloženim slikama... nadam se da će slike sve dodatno pojasniti.

Što mislite - da li je ideja dobra? Da li je tako nešto izvedivo?

Kako spojiti te žice različite boje?

P.S. nije mi prihvatio slike (majku mu!) - evo budem po 3. put

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 23:14 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Slike:

(ispričavam se na duplom postu ali mi uređivanje prethodne poruke nije polazilo za rukom pa sam gotovo odustao od svega... Mršti se)

Prednji konektori na kućištu - 2 USB rade, mikrofon i slušalice ne rade Prednji konektori na kućištu - 2 USB rade, mikrofon i slušalice ne rade
Žuti kabel koji spaja konektore na matičnu ploču Žuti kabel koji spaja konektore na matičnu ploču
Žuti kabel završava sa ovakvim konektorom - :::.: - to bih ja odrezao i spojio na onaj sa slijedeće slike Žuti kabel završava sa ovakvim konektorom - :::.: - to bih ja odrezao i spojio na onaj sa slijedeće slike
3.5 mm konektor 3.5 mm konektor
Dakle, lijevi konektor (:::.:) odrezati i spojiti na ovaj desni Dakle, lijevi konektor (:::.:) odrezati i spojiti na ovaj desni
I onda bi taj kabel završavao ovako - mogao bih ga uštekati nazad u zvučnu karticu na matičnoj ploči I onda bi taj kabel završavao ovako - mogao bih ga uštekati nazad u zvučnu karticu na matičnoj ploči
They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 23:21 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Front audio konektor

prije rezanja, provjeri u biosu, opcija za front audio HDA ili AC97, jer imaš stari konektor 97. .. nakon dizanja sistema, pogledaj audio opcije i pokušaj uključiti -možda radi.

predpostavimo da ipak ne radi. - vjerojatno ti je problem na drugoj strani žice, kod front panela. slini poklopac kućišta i vidi dali možeš tu nešto napraviti.. jer spajanjem žica ako je tu problem opet nema koristi.

-za pitanje: (slika 5): spajaš plavu-crvenu i žutu-bijelu, crna ide između ili na prvi red (crna) svejedno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Tako sam nekako i mislio ali želim biti siguran da ne spojim krivo, nemam što izgubiti pa mislim da vrijedi probati.

- šta označava NC - skraćenica sa slike?

Ovako to izgleda u manualu od matične ploče Ovako to izgleda u manualu od matične ploče
They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 1:24 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Front audio konektor
Stimulans kaže...

Tako sam nekako i mislio ali želim biti siguran da ne spojim krivo, nemam što izgubiti pa mislim da vrijedi probati.

- šta označava NC - skraćenica sa slike?

-not connected :)

16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Sry što se nisam javljao. Danas cijeli dan crnčio na suncu. Pa da se vratim na temu - dakle koliko sam razumio, spajam crnu na crnu, crvenu na crvenu i žutu na bijelu žicu - ostalo me ne zanima?

(nema neke mogućnosti da se nešto ošteti? za kabel mi nije problem jer ionako je van funkcije od same kupnje kućišta)

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema 'opasnosti'. Greška jedino može bit lijevi-desni kanal..

16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Spojio ja žice i dobio slijedeću situaciju - na slušalicama imam zvuk samo na desnoj slušalici i još moram uštekati (slušalice) na mjesto mikrofona (roze boje) a ne na predviđeno mjesto za slušalice (zelene boje). Nešto je pošlo krivo... Iznenađen

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Malo sam proučavao sliku gore - isključio sam crvenu žicu koja dolazi iz kućišta te umjesto nje spojio plavu na crvenu koja se dalje završava na 3.5 mm jacku, ostale dvije žice nisam dirao. Sad imam situaciju da imam zvuk samo na LEFT kada slušalice uštekam - ovaj put u zeleni utor za slušalice... napredujem sporo ali se približavam cilju. Nije mi jasno što sad?

EDIT: skužio da sam zamijenio strane pa sam to uspio ispraviti, ide žuta na crvenu za RIGHT i plava na bijelu za LEFT - iako od tog lefta javlja se samo šum u slušalici. Crna na crnoj ostaje. Hmmm... što sad dalje? Ima netko prijedlog?

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 0:47 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-jesi li pokušao slušalice direktno uključiti? Na stražnju stranu za zvučnik-zelena.

ako dobro pratim bijela žica sa slušalica nema signal, prekinuta.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-jesi li pokušao slušalice direktno uključiti? Na stražnju stranu za zvučnik-zelena.

ako dobro pratim bijela žica sa slušalica nema signal, prekinuta.

Slušalice rade provjereno, probao sam na više slušalica i sigurno nije do njih, to treba eliminirati. Evo sad sam prije nekih 20 min za svaki slučaj isprobao na discmanu (i to je sad već zastarjela roba). Ma ne bio ja Stimulans ako to jednog dana (čitaj uskoro) ne proradi! Namigiva

They took our jobs!
16 godina
neaktivan
Front audio konektor

Koje li gluposti! Nevjerojatno! Malo sam proguglao i pronašao ne jednom forumu slijedeće: obično je slučaj da je crvena žica RIGHT, bijela LEFT i crna GROUND. Tako sam i ja radio i na kraj pameti mi nije bilo da pokušam nekako drugačije spojiti žice. Da ne okolišam - spojio sam left i right žicu sa konektora kućišta na crvenu (RIGHT) a bijela (LEFT) je ostala prazna dok crnu nisam dirao. I eto stereo zvuka. Nekako mi to ne drži vodu. Da su krivo označili i obojali drugom bojom pa ajd, no dobro, važno da radi. Kako sam previše puta spajao žice - motao jednu oko druge, dosta su se izlomile pa mi preostaje još nanovo oguliti žice i fino ih obljepiti izolir trakom te na poslijetku kabel fino izvesti iz kućišta. Čudni su putevi gospodnji...

Eto tko bi rekao da bijela žica neće uopće trebati, ili je možda oštećena te je crvena preuzela funkciju "left & right" Eto tko bi rekao da bijela žica neće uopće trebati, ili je možda oštećena te je crvena preuzela funkciju "left & right"
They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ako sam dobro isčitao... sad si dobio 2xmono zvuk, bijela i dalje nije spojena.

.. i da color-code i standardi ili ''standardi'' kojih se traba držati, priča za sebe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice