Nadam se da uskoro izlazi novi build u slowu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod mene isto na Lumiji 535, doduše ne radi od upgradea (+ naknadni hard reset). Neda mi se ponovno radit reset. Ima tu još mušica, ne mogu deinstalirati aplikaciju Sport.
probaj preko Tak Manger Lite ili preko web browsera.... moraš prvo uključiti opciju za razvojne inženjere i dijagnostiku preko USB veze
Skinuo sam aplikaciju sa Trgovine SD Card Speed i po njoj je rezultat 7,00 MB/s za write speed. Nema funkcija za read speed. Stavio sam drugu karticu (SanDisk, isto class 10) i na njoj je rezultat gori, 5,38 MB/s.
Na laptop sam skinuo taj program H2testw i on daje malo bolje rezultate: 9.70 MB/s write i 13.6 MB/s read.
Skinuo sam aplikaciju sa Trgovine SD Card Speed i po njoj je rezultat 7,00 MB/s za write speed. Nema funkcija za read speed. Stavio sam drugu karticu (SanDisk, isto class 10) i na njoj je rezultat gori, 5,38 MB/s.
Na laptop sam skinuo taj program H2testw i on daje malo bolje rezultate: 9.70 MB/s write i 13.6 MB/s read.
po mojem iskustvu nijedna aplikacija za telefon ne mjeri dobro i stvarne rezultate... daju ili smiješno male i urnebesno velike rezultate...
mjeri na kompjuteru sa h2testw_1.4 (a bilo bi dobro sa USB 3 čitačem na USB 3 portu). s njime vidiš da li SD ima dobar kapacitet i kao se brzina ponaša na početku, sredini i kad je puna kartica
Pa piše u drugom dijelu posta da sam to i napravio sa dotičnom karticom i dotičnim alatom. Dakle rezultat je 9.70 MB/s write i 13.6 MB/s read. Koristio sam ugrađeni čitač kartica na laptopu (ne znam mu brzinu, Windows 10 Home sa najnovijim driverima).
Ima li netko problem s "purple tint"-om na uređaju Lumia 930? Naime nadogradio sam na official build putem Upgrade Advisor aplikacije i pri automatskim i niskim postavkama svjetline se pojavljuje taj "purple tint". Tražio sam malo po internetu i to se lako popravi na 8.1, ali ne mogu pronaći Color Profile postavke na WM10. Ako itko zna o čemu se radi, pomoć bi bila dobro došla!
Ima li netko problem s "purple tint"-om na uređaju Lumia 930? Naime nadogradio sam na official build putem Upgrade Advisor aplikacije i pri automatskim i niskim postavkama svjetline se pojavljuje taj "purple tint". Tražio sam malo po internetu i to se lako popravi na 8.1, ali ne mogu pronaći Color Profile postavke na WM10. Ako itko zna o čemu se radi, pomoć bi bila dobro došla!
postavke - dodaci - profil boja
Ima li netko problem s "purple tint"-om ....., ali ne mogu pronaći Color Profile postavke na WM10. Ako itko zna o čemu se radi, pomoć bi bila dobro došla!
Ako ih nema tamo gdje je kolega naveo, moraš instalirati pomoću SysApp Pusher aplikacije. Meni nakon nadogradnje i nakon što sam odbio vraćanje backupa nije bilo još nekih sistemskih postavki (dodir, boje, equilizer, ..., ali sam ih dodao navedenom aplikacijom.
Ovako se nadas necemu, a onda dobijes srednji prst.
I sad ce netko govoriti da je moja 920 stara 4 godine, a zadnji veci update je dobila prije 2,5 godine. Jako lose. Denim je dosao godinu dana nakon izlaska. Onaj obicni GDR2 ili kako nikad vidjeli, pod izgovorom da ce iovak doc W10.
Mislim da cim skupim neke pare mjenjam platformu, jer sam od pocetka bio uz WP, trpio manjak aplikacija i sve nade polagao u W10 kojeg necu dobiti. Sramotno za nekog tko puno obecaje i tko zeli se probiti na trziste. S ovim gubi i tih 3% korisnika
Sretno s novom platformom. Al trebaš imati jebene sreće, koja god bila platforma da te zahvati update [koji ti neće sjebati mob(iOS)] na 4 godine starom uređaju. Na žalost tako je to danas.
Jel nasao tko opciju "flip to silence" na win 10 mobile za Lumiu 640 DS? Nekad, pod win 8.1 postojala je opcija u "settings - audio - flip to silence" koja je automatski stisavala zvono ako si okrenuo mobitel pri nezeljenom pozivu. Mislim da ta opcija vise nepostoji u win10 (i moram priznat da mi jako fali), trebala bi se po logici nalaziti u "settings - extras - touch & gestures", ali svejedno da pitam kolege na forumu, mozda je netko otkrio nesto sto ja nisam.
(Postao par stranica prije)
Jbga, sta je tu je
Samo da pitam, ta lumia 640xl ima audio ulaz kao i većina mobitela ili?
Meni se činio nekako veći

Ima li netko problem s "purple tint"-om ....., ali ne mogu pronaći Color Profile postavke na WM10. Ako itko zna o čemu se radi, pomoć bi bila dobro došla!
Ako ih nema tamo gdje je kolega naveo, moraš instalirati pomoću SysApp Pusher aplikacije. Meni nakon nadogradnje i nakon što sam odbio vraćanje backupa nije bilo još nekih sistemskih postavki (dodir, boje, equilizer, ..., ali sam ih dodao navedenom aplikacijom.
Pronašao sam postavke, malo pojačao green tint, ali se i dalje ponekada vidi purple tint. Zanima me imaju li i drugi taj problem?
(Postao par stranica prije)
Jbga, sta je tu je
Samo da pitam, ta lumia 640xl ima audio ulaz kao i većina mobitela ili?
Meni se činio nekako veći
Na mojoj je standardni 3.5 mm
Jel nasao tko opciju "flip to silence" na win 10 mobile za Lumiu 640 DS? Nekad, pod win 8.1 postojala je opcija u "settings - audio - flip to silence" koja je automatski stisavala zvono ako si okrenuo mobitel pri nezeljenom pozivu. Mislim da ta opcija vise nepostoji u win10 (i moram priznat da mi jako fali), trebala bi se po logici nalaziti u "settings - extras - touch & gestures", ali svejedno da pitam kolege na forumu, mozda je netko otkrio nesto sto ja nisam.
Tražio i ja tu opciju jutros al ne mogu nać.
Znate li koju dobru aplikaciju pomoću koje mogu napravit da mi sve pločice oliti tile budu skroz prozirne.

Vi koji imate lumiu 550, kak vam radi desetka i koji build imate?
Mogu reć da je kod mene katastrofa totalna, imam zadnji build 1001, užasno trza i zamrzava se, lag je dakako prisutan, baterija koma..
Ostavil ga prek noći, ugašen wifi, probudim se, ujutro mrtav, stavim ga na punjač bio je na oko 6%.. Potrošio mi je oko 45% baterije tokom noći, deep sleep..
Pošto mi je ovo definitvno među najgorim iskustvima na winsima uopće, zapravo među ostalim operativnim sistemima koje sam imao (android, ios, symbian).
Zapravo se ne sjećam kad sam imao tak loše iskustvo sa OSom sve do sad..
Vi koji imate lumiu 550, kak vam radi desetka i koji build imate?
Mogu reć da je kod mene katastrofa totalna, imam zadnji build 1001, užasno trza i zamrzava se, lag je dakako prisutan, baterija koma..
Ostavil ga prek noći, ugašen wifi, probudim se, ujutro mrtav, stavim ga na punjač bio je na oko 6%.. Potrošio mi je oko 45% baterije tokom noći, deep sleep..
Pošto mi je ovo definitvno među najgorim iskustvima na winsima uopće, zapravo među ostalim operativnim sistemima koje sam imao (android, ios, symbian).
Zapravo se ne sjećam kad sam imao tak loše iskustvo sa OSom sve do sad..
1001 nije zadnji build već testni Redstone (a čak nije ni zadnji Redstone jer zadnji je 1004) a ni on na mojoj 950XL nije radio kako treba.... prije pljuvanja budi siguran što si stavio na telefon
vraćaj sa WDRT na službeni i onda ako već želiš zadnji build koristi Slow ili Release Preview a nikako Fast!!!!
Nakon nekoliko dana na Win10 odlučio sam se vratiti na 8.1
Razlozi:
- slike mi čine lošije
- internet preglednik je i dalje bezveze - kad tapnem na formu za unos očekujem da radi od prve, a ne da se moram gnjaviti pola minute da nešto napišem
- bolje mi je na Win 8.1 kada se zadnje korišteni tabovi nalaze na vrhu
- na pločicama su mi ikone bile jako male. ne znam da li je bug ili feature. meni totalno iritantno
- baterija mi se čini lošija. samo feeling
Sve skupa ništa posebno. Izgleda modernije ali i dalje previše loše za moj pojam. History poziva i općenito phone komponenta mi i dalje izgleda kao da je iz 2005-te. Totalno osnovno. 5" ekran, a nisu u stanju staviti detaljni popis poziva. Možda sam nesposoban da konfiguriram mobitel ali pod lista poziva očekujem pojedinačni popis poziva za kontakt po defaultu. Očekujem da OS u 2016-toj radi bez problema i da je malo napredniji.
Za par mjeseci prelazim/vraćam se na Android.
Čisto moje mišljenje. Do sada sam koristio iPhone 3GS, LG G2 i Lumiu. BTW, G2 je bio vrhunski mobitel, a Android 4.4. je bio savršen za moje potrebe i nije mi zaštekao ni jednom. Žao mi je jer mislim da bi bilo dobro da postoji još jedan jaki OS ali mislim da Microsoft ima jako malo šanse uz sve što je napravio u zadnjih godinu dana i nivo na koji je uspio dovesti OS u 2016-toj. Dobro radi na slabom hardware-u ali danas je hardware toliko jeftin i dobar da i Android dobro radi na slabijim uređajima.
djelomično se slažem s tobom ali je djetinjasto očekivati da će neke stvari tako drastično promjeniti kako bi ti želio... za mene to kako izgleda lista poziva je totalno nevažna... mislim da je kod vas koji demonstrativno najavljujete promjene OS-a u tome što si vi sami u glavi zamislite što bi htjeli ili uspoređujete sa Androidom, a to vam stalno govorim. zaboravite Android. WP nikad neće biti kao android. ili prihvatite ga kakav je, njegove mane i prednosti ili se vratite na android... meni android ništa ne može pružiti više od WPa s obzirom na razinu malwera i drugih zloćudnih stvari na Androidu, njega na glavnom uređaju koji koristim s net bankingom, računima i drugime ne želim... fućkaš ti telefon i sistem koji shakira 5. godišnji klinac pa da mi taj bude glavni uređaj... da ne bude zabune, moj treći i četvrti uređaj su Androidi da ne bi netko mislio da ih ne koristim ;) ali ne koristim ih za ništa važno....
I ja se djelomično slažem s tobom. Sigurnost je i meni bitna. Zato i kažem "nažalost". Ja s druge strane ne koristim milijun aplikacija i igrica. Stavljam na mobitel samo provjerene stvari. Sad da li je rizik sami Android ili aplikacije ne znam ali ništa nije 100% bullet proof.
Ništa demonstrativno. Samo kažem da nakon korištenja oba sustava ipak mi je ugodnije koristiti Android. Mislio sam da se neću nikad naučiti na pločice. Naučio se jesam ali ne mogu na čitave Windowse.
Nije mi bitan izgleda. Bitna mi je funkcionalnost. Nisam fanboy nijednog sustava. Iskreno nedostaje mi što nema Youtube aplikacije. Koristio sam ove druge ali ne pada mi na pamet ostavljati u 3rd party aplikaciji podatke glavnog gmaila accounta, Deezer se vuće, kamera je moj pojam spora (imam Lumiu 830 i kamera mi je skoro najvažnija stvar), nema aplikacija za pametne satove i fitness opremu (planiram kupiti Garmin) i tako to. Puno je toga problematičnog. Barem za mene. Naravno svatko ima svoje potrebe. I ja bi najradije imao Win phone za osnovne "sigurne" stvari, a android sa strane ali ne pada mi na pamet imati i vući uokolo dva "bitna" mobitela.
A ovo za listu poziva. Pa osnovna stvar na mobitelu bi trebali biti pozivi. Nije mi jasno kako to u globalu može biti nevažna stvar.
Za par mjeseci prelazim/vraćam se na Android.
Čisto moje mišljenje. Do sada sam koristio iPhone 3GS, LG G2 i Lumiu. BTW, G2 je bio vrhunski mobitel, a Android 4.4. je bio savršen za moje potrebe i nije mi zaštekao ni jednom. Žao mi je jer mislim da bi bilo dobro da postoji još jedan jaki OS ali mislim da Microsoft ima jako malo šanse uz sve što je napravio u zadnjih godinu dana i nivo na koji je uspio dovesti OS u 2016-toj. Dobro radi na slabom hardware-u ali danas je hardware toliko jeftin i dobar da i Android dobro radi na slabijim uređajima.
Slažem se s tobom.
Prek wrdt reflešal mob i idem prek insider slow ili preview pa bumo vidli, mada ne očekujem neke velike pomake, al ajd, bumo vidli..
Bil sam na insideru al prek slow ringa, malo je bolje al niš dramatično, uglavnom u ovih mjesec i nekaj sitno na lumiji 550 imam loša iskustva..
Da 550 ima mogućnost prelaska na 8.1 napravi bih bez razmišljanja. Žena ima lumiu 520 sa 8.1 mob radi odlično, a razlika je dramatična spram bugovite lumije 550..
Da se vraćam na android, to nije upitno..
Dal će desetka bit dobar OS? Možda, jednog dana, al prije ne, dok ne riješe probleme..
8.1 je rock solid i tu nema govora, a na desetki će još dost morat poradit da se dovede u stanje kao i 8.1..
Jok, nije to to. meni triba neka aplikacija koja će baš sve pločice učinit prozirnima.
Transparent Tiles Pack.
Gestures beta ne radi na 10-ki.

ej...pitanjce vezano uz win 10...jel netko probao na lumia 535?...jel dobro radi?...ako stavim na win 10 gubim podatke sa telefona?...kontakti i slike i druge datoteke?
ej...pitanjce vezano uz win 10...jel netko probao na lumia 535?...jel dobro radi?...ako stavim na win 10 gubim podatke sa telefona?...kontakti i slike i druge datoteke?
ne gubiš samom nadogradnjom ali ipak se preporučuje hard reset nakon nadogradnje i čisto dizanje sistema da bi se eventualno maknuli neki problemi i bugovi.
btw kontakti su ti spremljeni na računu i to ne možeš izgubiti ni da želiš... a imaš i aplikaciju za spremanje kontakata i SMS-a na SD karticu https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/contacts-message-backup/9nblgggz57gm
slike i druge datoteke isto lako spremiš na SD, OneDrive, kompjuter ili bilo koji drugi cloud
super radi,nečete požalit!