Ovaj Nokijin denim, kad je njega ocekivati...i od cega zavisi dolazak, dal je to po provajderima pa cekati red ili moze drugacije da se dobije, s obzirom da mi je telefon otkljucan?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam sinoć skinuo update preko pfd-a (lumia 520), i sad mi piše windows 8.1 Update verzija OS-a 8.10.14192.280, to još nije denim jer mi piše da je cyan još uvijek... jedino što mogu primjetit da mi bateriju još jače troši pas mater, u stand by je ok ali ćim nešto radim po njemu pa to ide brzinom svjetlosti postotak dolje, imam smartphone battery anxiety :D
ja sam sinoć skinuo update preko pfd-a (lumia 520), i sad mi piše windows 8.1 Update verzija OS-a 8.10.14192.280, to još nije denim jer mi piše da je cyan još uvijek... jedino što mogu primjetit da mi bateriju još jače troši pas mater, u stand by je ok ali ćim nešto radim po njemu pa to ide brzinom svjetlosti postotak dolje, imam smartphone battery anxiety :D
Taj update je najviše pušten jer su htjeli testirati kako radi sustav za update sa "critical update" statusom, te su naravno, usput spustili nekoliko fixova. I ja sam na 520 primjetio da je standby dobar, čak i bolji, ali kad kreneš nešto raditi... pije kao W12 motor u autu.
Pitanje za neotkriveno do sada..
Ima li nekakav način uvida u nepotrebni cash i postoji li opcija pronalaženja i čišćenja istog kao na androidu?
Kupujete li kakve aplikacije...ja sam 3-4 iz WP trgovine i neke rade paralelno i na laptopu.
Ironija je da je aplikacija sa kodovima za dvostruku verifikaciju accounta bolje izvedena na androidu :)
poz, malo samo smo se pogubili u raspravi ali da ti odgovorim na pitanje...
ovo za cash, u biti nema toga na wp... ima samo alat storage sense za oslobađanje mjesta na "hardu"...
ja kupujem app, imam ih već dosta kupljenih... neke više ni ne koristim (kao npr proshot). smatram da je tih 5-6 kuna pi7darija pogotovo za nešto što koristiš svaki dan ili ti uvelike olakšava neki dio..
MS nebi bio MS da nešto ne bespotrebno ne zakomplicira... :D
Taj update je najviše pušten jer su htjeli testirati kako radi sustav za update sa "critical update" statusom, te su naravno, usput spustili nekoliko fixova. I ja sam na 520 primjetio da je standby dobar, čak i bolji, ali kad kreneš nešto raditi... pije kao W12 motor u autu.
i šta ćemo sad? :D jel mogu vratit nazad ili čekat da denim možda popravi stvari?
možete se vratiti preko nokia recovery tool na wp8, onda pustite da vam se mob updatea na cyan. naravno, ne stavljati pfd da vam opet ne prebaci na update 1
i šta ćemo sad? :D jel mogu vratit nazad ili čekat da denim možda popravi stvari?
Možeš flashati official OS gore preko Nokia Software Recovery Tool i ne se uključiti u PfD. Biti će još updateova, doći će i Denim. Radije bih uložio u neki powerbank, tipa ovo (ima neki 10xxx mAh Xiaomi, malo pogledaj po forumu, negdje se spominjao kao jako dobar, velik, a nije skup [možda tema "kineski mobiteli"?]). Ja se planiram za Božić počastiti s takvim nečime. A što se tiče trenutnog stanja... a izdržati će se nekako. Gasim sve u pozadini, 2G, samo se Wapp sinkronizira, battery saver palim. Valjda će fixati battery drain uskoro.
Ovaj Nokijin denim, kad je njega ocekivati...i od cega zavisi dolazak, dal je to po provajderima pa cekati red ili moze drugacije da se dobije, s obzirom da mi je telefon otkljucan?
Moze se ocekivat ovaj mjesec na L930 i 1520... Ostatak ekipe od 12mjeseca, na dalje... Sve zapravo ovisi o mobilnom provideru ako imas brandirani uredaj,ako ne, dobit ces cim MS pusti update...
pozdrav, razmišljam o kupnji WP uređaja, trenutno na androidu
nekako mi zapela za oko 3 uređaja, L930, 925 i 730, gledam većinom po njuškalu
930 je noviji pa je i cijena dosta veći, po iskustvima nekih koji imaju wp isplati li se dati više? kod L730 najveća prednost mi je dual sim
jel ima WP nekih primjetnih nedostataka u odnosu na ios- android?
znam da je bilo pritužbi na viber, kako sada funkcionira?
e da, veliki plus bio bi da mob može izdržati 2 dana bez punjenja u slučaju lakšeg korištenja(malo surfanja, sms, viber..)
930 je noviji pa je i cijena dosta veći, po iskustvima nekih koji imaju wp isplati li se dati više? kod L730 najveća prednost mi je dual sim
e da, veliki plus bio bi da mob može izdržati 2 dana bez punjenja u slučaju lakšeg korištenja(malo surfanja, sms, viber..)
Mislim da je trenutačno najisplativiji 730 (735 još i više, ima LTE). Flagship ne bi kupovao na WP, odnos cijene i dobijene vrijednosti postaje udaljen od sjajnog. Osim ako kupuješ i fotić, go crazy then i kupi 930.
Viber meni na 520 radi odlično cijelo vrijeme, kao i whatsapp. Valjda sam iznimka...
Mislim da je trenutačno najisplativiji 730 (735 još i više, ima LTE). Flagship ne bi kupovao na WP, odnos cijene i dobijene vrijednosti postaje udaljen od sjajnog. Osim ako kupuješ i fotić, go crazy then i kupi 930.
Viber meni na 520 radi odlično cijelo vrijeme, kao i whatsapp. Valjda sam iznimka...
ako sam dobro pročitao, razlika između 730 i 735 je samo dual sim vs LTE, a mislim da bi mi dual sim više koristio
Da, tako je. Ja isto mislim da je kod nas bolji izbor uzeti dual sim nego 4G.. ako si u ZG možda je i isplativo, a u ostatku HR sumnjam.. neki operateri i nemaju pokrivenost 4G signalom
Nije ni toliki problem sama pokrivenost LTE signalom,koliko cijena surfanja istim... Cak ni one skuplje tarife,nemaju FLAT surfanje na LTE, vec ogranicenja, koja ni ne prelaze 10GB...
poz, malo samo smo se pogubili u raspravi ali da ti odgovorim na pitanje...
ovo za cash, u biti nema toga na wp... ima samo alat storage sense za oslobađanje mjesta na "hardu"...
ja kupujem app, imam ih već dosta kupljenih... neke više ni ne koristim (kao npr proshot). smatram da je tih 5-6 kuna pi7darija pogotovo za nešto što koristiš svaki dan ili ti uvelike olakšava neki dio..
MS nebi bio MS da nešto ne bespotrebno ne zakomplicira... :D
hvala!
mogu nakon par dana zaključiti da sam uspio izbalansirati sve svoje potrebe za aplikacijama koje sam navikao koristiti na androidu (naravno svaki je korisnik jedinstven, normalno da netko ne uspije naći alternativu).
Pošto sam dosta zadovoljan sa video snimcima od 720p, nastao mi je problem gdje naći alternativu za Airdroid. Jer 10 min videa je 700mb, a na androidu sam to prebacivao bez po muke.
I evo, iskopao sam Easy Transfer. Radi fantastično. Brz i pouzdan prijenos sadržaja na pc.
Za sada nemam posebnih pitanja...uspijem izgooglat rješenja. Vidim da L630 ima punjač 750mAh...ja koristim jedan sony od 850mAh, a imam i prijenosne punjače koji na izlazu puštaju 1A,a drugi 1.5A. Što mislite, jeli to malo previše za ovu bateriju ili ne...mislim da ovaj moj Lenovo sa 1000mAh izlazom nije problem.
Nije ni toliki problem sama pokrivenost LTE signalom,koliko cijena surfanja istim... Cak ni one skuplje tarife,nemaju FLAT surfanje na LTE, vec ogranicenja, koja ni ne prelaze 10GB...
slažem se, ni cijene nisu baš prihvatljive..
Ali za primjer, ja koristim tele2.. kako mogu očekivati da iman 4G kad je često problem i 2G mreža. Kako često putujem autobusom dole prema Splitu, dobar dio puta signala uopće nema pa prebacim na tmobile ili ga jednostavno stavim na flight mode.
slažem se, ni cijene nisu baš prihvatljive..
Ali za primjer, ja koristim tele2.. kako mogu očekivati da iman 4G kad je često problem i 2G mreža. Kako često putujem autobusom dole prema Splitu, dobar dio puta signala uopće nema pa prebacim na tmobile ili ga jednostavno stavim na flight mode.
Tele2 ima problematicnu pokrivenost cak i EDGE signala, 3G ima samo u glavnim gradovima,i to nisko frekvencijski koji se u gradu zaguši dok kažeš keks... Za 4G pak nije cak ni rezervirao kod HAKOM-a... Od raspada sistema ga izvlaci samo ugovor sa T-mobileom, i to iskljucivo za EDGE signal...
Poznata mi je situacija sa Tele2, pokrivenost je loša skroz. 2G signal može jedino za whatsapp ništa više.. sve ostalo što pokušam samo mi kaže da ne može uspostaviti vezu
btw. kako bi se imala cortana, treba regiju prebaciti na US? isto vrijedi i za besplatni here drive?
Sto se Xbox Music aplikacije tice, nakon par zadnjih azuriranja, radi ko podmazana... Cortana radi na US i UK jeziku(regiji), a Here Drive+ je besplatan i na nasoj regiji,ukoliko si vlasnik Lumije...
Za muziku inace nije los quickplay
i ja pikiram na jednog od njih, rece na mob.hr još uvijek nema...
@memphis - jel možeš napisat par riječi o bateriji, općenito jesi zadovoljan mobom, zadnja kamera jel puca dobre fotke?
Meni u Županji ima 3G bez problema... Šta je LTE?
Baterija svaki put nakon updejta pati zbog preslagivanja u telefonu.
pa svi smo ti govorili da razlikuješ firmware od os-a... 
Ali je on jedini kvalitetno argumentirao bez vrieđanja i nazivanja trolem. Osim toga meni i nije bio cilj prepirat se o razlici između firmarea i os-a. Nego sam htio istaknuti da mislim da Lumia 5xx i 6xx neće dobit wp 10. Živi bili pa vidjeli
Živi bili pa vidjeli
http://wmpoweruser.com/windows-10-to-run-on-all-windows-phones/
Meni xbox music nece da prikazuje album art iako svaka pjesma ga uredno ima, dok radiomix pokazuje uredno al on pokazuje naslove pjesama pogresno.