Vatrozid - uključivanje na mobitelu.?

poruka: 44
|
čitano: 9.456
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Imam Comodo na mob., ali ne mogu uključiti vatrozid, naime, kad pokušam uključiti vatrozid dolazi mi obavijest..., evo slika ekrana pa vidite u čemu je problem.

Mobitel - Samsung Galaxy S3 mini, ništa nije mijenjano na mob., sve je kao kad je kupljen.

Hvala na eventualnoj pomoći. {#}

Nije baš čitko ali vidi se. Nije baš čitko ali vidi se.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:45 (dadonv1).

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za korištenje firewalla moraš rootati mobitel...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:22 (Marko :D).

3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Vatrozid - uključivanje na mobitelu.?

Da, to sam i mislio, ali nisam to radio nikad.? Šta sad, prijatelju.? {#}

I vjerojatno gubim garanciju.?

Što ga nisu "izrootali" u tvornici haha, valjda je "malo" koštao pa ja moram još petljati po njemu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:36 (dadonv1).
15 godina
neaktivan

Nijedan mobitel ne dolazi rootan iz tvornice. Ukoliko imaš nekih pitanja, možeš ih postaviti u temi [FAQ] Android root, flash, kernel, cusom ROM

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Nijedan mobitel ne dolazi rootan iz tvornice. Ukoliko imaš nekih pitanja, možeš ih postaviti u temi [FAQ] Android root, flash, kernel, cusom ROM

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

Da, malo sam pogledao po net-u, sad znam zašto ne dolazi, LOPOVI jedni... {#}

Dobro, hvala ti prijatelju, pogledat ću malo tamo.

Što se tiče garancije vidio sam da se može "odrootati" u slučaju da zatreba garancija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 17:11 (dadonv1).
15 godina
neaktivan

Ne znam može li se unrootati mobitel, ali znam da se sa rootanjem gubi garancija. Savjetovao bi ti da malo pripaziš pri rootanju kako ga ne bi brickao. Pozdrav {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 17:19 (Marko :D).

1 1 hvala 1
14 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Ne znam može li se unrootati mobitel, ali znam da se sa rootanjem gubi garancija. Savjetovao bi ti da malo pripaziš pri rootanju kako ga ne bi brickao. Pozdrav {#}

Jasno, dosta sam proučio tu tematiku danas a i još ću je detaljno "prostudirati". Gdje god sam do sada pročitao piše da se može vratiti (unrootati), čini mi se da sam i ovdje na forumu negdje pročitao.

Pozdrav !{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 17:32 (dadonv1).
17 godina

Unroot se napravi bez problema, no ako ukloniš neku aplikaciju koju se bez roota ne može bez da si backupirao originalno stanje i onda unrootaš skuži se da si rootao po tome što aplikacija fali. Primjer takvih aplikacija su Google Maps, Google Talk, T-Mobile Visepilot i slične.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
191x7 kaže...

Unroot se napravi bez problema, no ako ukloniš neku aplikaciju koju se bez roota ne može bez da si backupirao originalno stanje i onda unrootaš skuži se da si rootao po tome što aplikacija fali. Primjer takvih aplikacija su Google Maps, Google Talk, T-Mobile Visepilot i slične.

Onda je najbolje backup prije roota ili ostaviti sve tvorničke app. {#}

13 godina
neaktivan

Ne možeš backup napraviti bez roota, a kad vratiš taj backup opet je rootan.

Drugo sve ti ovisi o modelu mobitela kako vratiti oficielni Firmware i kojim programon.

Tako za Samsung postoji program Odin sa kojim vraćaš orginalni Fw ali ga moraš skinuti sa sammobile.com

Za Lg je KDZ updater i isto skineš negdje orignalni Fw.

Za soni je SEUS ili Flashtool ali radi je malo kompliciranije jer se tu ukljućuje u igru i fastboot i bootloader etc.

Eto toliko da znaš okvirno, ali ako radiš root sa One click root programom sa njim možeš raditi i unroot, a ako flash-aš root kao fajl onda je samo moguće unroot napraviti stavljanjem oficielnog Firmware-a.

Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Google maps,GTalk( Hangout ) i neke slićne kao  Gmail više nisu system app u novijim romovima jer ih možeš neovisno skinuti sa Google playa.

14 godina
protjeran
Fero kaže...
191x7 kaže...

Google maps,GTalk( Hangout ) i neke slićne kao  Gmail više nisu system app u novijim romovima jer ih možeš neovisno skinuti sa Google playa.

Dobro, moram prije dobro proučiti cijeli postupak rootanja pa onda na "posao".

Nego nije mi jasno zašto tvornički nisu omogućili (ako je moguće ?) da se može uključiti bar vatrozid ?, ne moraju ništa drugo davati, pa valjda

je i njima u interesu (ili nije ? {#}) da korisnici njihovih mobitela nemaju problema sa istima i da imaju zaštićen mob. od raznih "štetočina".

A ništa ?, dečki hvala, pozdrav.

14 godina
protjeran
dadonv1 kaže...
Fero kaže...
191x7 kaže...

Nego nije mi jasno zašto tvornički nisu omogućili (ako je moguće ?) da se može uključiti bar vatrozid ?, ne moraju ništa drugo davati, pa valjda

je i njima u interesu (ili nije ? {#}) da korisnici njihovih mobitela nemaju problema sa istima i da imaju zaštićen mob. od raznih "štetočina".

P.S.

Vjerojatno i priželjkuju da nam se "zaraze" i pokvare mobiteli pa da smo "prisiljeni" kupiti novi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 1:37 (dadonv1).
13 godina
neaktivan
dadonv1 kaže...
Fero kaže...
191x7 kaže...

Samo da te pitam koji će ti vrag firewall i antivirus na mobitelu? Bespotrebno opterećavaš sistem i bateriju

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
14 godina
protjeran
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Samo da te pitam koji će ti vrag firewall i antivirus na mobitelu? Bespotrebno opterećavaš sistem i bateriju

Ha, baš dobro pitanje ?, pa valjda korisno kad se ide na internet ?, sad si me totalno smutio haha

14 godina
protjeran

Mozes vratiti mob u pocetno stanje, tak da ne brini. Evo ti aplikacija za root.

Ako ne sljaka, onda radi ovak, ovo sigurno radi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
dadonv1 kaže...
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Ha, baš dobro pitanje ?, pa valjda korisno kad se ide na internet ?, sad si me totalno smutio haha

Dečki, sad me je ovaj gore malo zbunio, "šta će mi firewall na mobu"??, recite mi jeli treba ili ne treba ?, ja mislim da treba, pa i smartphone je kao i računalo.

Ovo za rootanje mi je sada jasno i naučio sam cijeli postupak, nije prekomplicirano, samo treba paziti i polako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 16:16 (dadonv1).
15 godina
neaktivan

Firewall ti uopće nije potreban ali dobro ga je imati na mobitelu. Ja ti preporučujem avast! Mobile Security jer on u sebi ima puno toga ugrađenog...

3 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ovako bitnije ti je da imaš kakav AV program i instaliraš apk sa google playa jer imaš opciju da ti google apk prati ponašanje apk koju si instalao.
Drugo tvoj mob je noviji model i trebaš provjeriti kad rootaš mobitel sa apk Bluebox securyti scanerom dali imaš propust u Firmwareu. Masterkey bug + bug 9xxxxxx, e vidiš to bi te trebalo više brinuti.
Apk ReKey sa google playa ti riješava jedan od tih a drugi ili oba možeš riješiti pachom isto ako si na Ics ili Jb 4.1+.
Evo to ti je moj odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 17:58 (Fero).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Dečki, hvala svima, puno ste mi pomogli, želim Vam ugodno ljeto. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 17:51 (dadonv1).

0 0 hvala 0
16 godina

Nemoj se opterećivati ni sa kakvim antivirusima i firewallovima na mobu...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan

Ja nemam ni fw ni av,pazim odakle skidam(google play) i tjt. također,samo ulazi na provjerene stranice i neces dobit nijedan virus...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kivic15 kaže...

Ja nemam ni fw ni av,pazim odakle skidam(google play) i tjt. također,samo ulazi na provjerene stranice i neces dobit nijedan virus...

Da, to je istina, samo što ja povremeno "šaram" svuda po internetu. {#}

12 godina
neaktivan

''šaram'' i ja,ali po provjerenim stranicama xD

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 16:03 (kivic15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

ako antivirusi budu potrebni za mobitel zbog virusa nikad vise necu koristit smartphone...

0 0 hvala 0
17 godina
Kulo Vi Britania kaže...

ako antivirusi budu potrebni za mobitel zbog virusa nikad vise necu koristit smartphone...

Sorry ali to je činjenica - za Android trebaš antivirus. Ja ga ne koristim jer imam premalo memorije na svom 2 godine starom uređaju.

12 godina
protjeran
191x7 kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

Sorry ali to je činjenica - za Android trebaš antivirus. Ja ga ne koristim jer imam premalo memorije na svom 2 godine starom uređaju.

zanima me kad je to zapocelo -.-

17 godina
Kulo Vi Britania kaže...

zanima me kad je to zapocelo -.-

Onog trena kada je android postao masovno dostupna općeprihvaćena platforma.

16 godina
191x7 kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

Ne vidim nikakvog razloga zašto bi ga trebao. Koristim Android 3 godine, nikad nikakvih problema.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Ne vidim nikakvog razloga zašto bi ga trebao. Koristim Android 3 godine, nikad nikakvih problema.

Pa da, koristiš, ali možda ti je mob. "zaražen", ne moraš ti imati nikakvih problema sa upotrebom telefona, skeniraj sa

nekim av. pa ćeš viditi da nešto ima, vjerojatno.? {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice