Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 757.439
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U
macak kaže...

Probaj promijeniti USB connection mode u postavkama mobitela (Settings -> Xperia -> Connectivity).

Možda je problem u MTP protokolu, imaš li na tom XP instaliran SP3?

Da, SP3. I još jedna stvar. Kad ga spojim dok je upaljen, Win mi ga prepozna kao kameru. Nagdje sam pročitao da treba u device manageru nadograditi taj driver gdje je kamera.

Probat ću još par kombinacija. Probat ću i bez PC Companion-a.

EDIT: Evo riješio sam problem. Update-ao driver i odabrao MTP driver. Sad je sve OK. Jedino što nemam safely remove hardware opciju, ali eto... sve je OK. Ne treba ni PC companion ni ništa...

Pozdrav svima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 19:14 (diskDEfragmenter).
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Kad god spojim mob. na PC, počinje mi se puniti (tj. nadopunjavati). Moram li uvijek čekati da se skroz napuni prije vađenja USB-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
ne trebaš čekati da se napuni do kraja, to je normalna stvar da se puni kad ga priključiš na PC.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Sony Xperia U-ICS

Pretraživao sam PTCRB i slučajno našao da je za Xperiu U ST25a,samo a verziju Xperie U ST25a certificiran novi firmware verzije 6.1.B.0.544 koji je certificiran 23. kolovoza.

Na isti dan kada i ICS za Xperiu P,te je i verzija jednaka.

Pošto Sony koristi oznaku 6.1.B.0.544 za većinu ICS firmware-a tako mislim da je riječ o ICS za Xperiu U ST25a.

Evo i link za dokaz:http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=21037

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Kupio ga i ja na akciji, i evo tek sad mi dosao pod ruke (susjeda ga preuzela, ja bio na godisnjem), prvo sto sam morao vidjeti je da li je stvarno otkljucan, odgovor je DA, drugo sto sam provjerio je sta pise za rooting status i pise sljedece: Bootloader unlock allowed: Yes.

Kao slag na tortu :)))

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas -> http://www.probonbon.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Danas su certificirana 3 firmwarea za Xperiu U ST25i.

Verzije su 

• 6.1.B.0.544-ICS sigurno
  • 6.0.B.3.188-GB Stability update-vjerovatno priprema za ICS
  • 6.0.B.3.189-GB Stability update-vjerovatno bugfix za 188 verziju

Tako da će po svemu sudeći ubrzo ICS i za našu malu,ali moćnu Xperiu U

Evo i link za dokaz:http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=21036

robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...

Verzije su 

Evo i link za dokaz:http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=21036

ja trenutno na mobitelu imam firmware 6.0.B.3.184 koji je prema ovom linku certificiran 30.7. Koliko se sjećam, ja sam napravio update na ovaj firmware negdje oko 15.8 što je razmak od 15-ak dana otkad je certificiran taj firmware.

Znači li to da bi taj ICS firmware mogao biti isto tako dostupan kroz nekih 15-ak dana ili ne mora značiti?

btw. možeš objasniti kako znaš da je ovaj 6.1.B.0.544 sigurno ICS?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 1:34 (antimadridista).
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
robimarko kaže...

Verzije su 

ja trenutno na mobitelu imam firmware 6.0.B.3.184 koji je prema ovom linku certificiran 30.7. Koliko se sjećam, ja sam napravio update na ovaj firmware negdje oko 15.8 što je razmak od 15-ak dana otkad je certificiran taj firmware.

Znači li to da bi taj ICS firmware mogao biti isto tako dostupan kroz nekih 15-ak dana ili ne mora značiti?

btw. možeš objasniti kako znaš da je ovaj 6.1.B.0.544 sigurno ICS?

Zat sto je druga verzija, vidi se da nije neki sitni update (kao npr 6.0.B.3.188 na 6.0.B.3.189), a i vecina ICS firmwarea tipa je x.1.B.0.xxx, npr ICS za xperia live je 4.1.B.0.431, zato i ja vjerujem da je to ICS :)

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
14 godina
6.0.B.3.184 je izašao 1.8,a ja sam updaeto na njega 8.8 kada sam i dobio uređaj.
Vjerovatno će ići prvo GB update kao priprema za ICS,te onda ICS.
Znam da je 6.1.B.0.544 ICS jer je takva verzija firmwarea ICS za sve Sony smartphone koji imaju ICS.To je prvi build koji bude izdan za njih,te poslije dolaze bugfixevi
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ja sam isto povukao 6.0.B.3.184 čim sam dobio uređaj. Od tada nisam dobio obavijest o novom firmware-u.

Gube li se postojeći podaci instalacijom ICS-a ili je to samo update?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 13:11 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koliko znam ne gubiš ništa
robimarko@gmail.com
15 godina
Sony Xperia U

baš je Sony Mobile jutros na Facebook stranici objavio da nas sutra čeka neka velika vijest, valjda je to to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U OTG

Znamo da ovaj mob. podržava OTG spajanje pomoću kabela sa prve slike. Ali je li ga itko možda pokušao spojiti sa TV-om preko HDMI priključka? Bi li to funkcioniralo ili ipak ne (druga slika)? Mislim da nema MHL podršku... ali, opet, tko zna...

OTG OTG
MHL MHL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sony Xperia U OTG
Koliko znam nema MHL podršku,to tek Xperia P ima
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

pozdrav zanima me jel na ovaj uređaj stane 100 pjesama i 30 aplikacija ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anonymous_Zg kaže...

pozdrav zanima me jel na ovaj uređaj stane 100 pjesama i 30 aplikacija ?

Evo o memoriji:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia/154360.aspx?page=1&jumpto=2994988&sort=asc&view=flat

De gustibus non est disputandum.
13 godina
Sony Xperia U

Stane i duplo tolko... ma i vise...

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
sad vidim da je za Xperiu S ovaj novi update certificiran jučer, a danas je već dostupan update za skidanje.
za Xperiu U su certificirana ona 3 update-a još prije 5 dana pa još ništa od skidanja, piše mi da je "up to date". Jeli kome došao kakav udpate? meni još ništa nema (bonbon mreža).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

hoce li na xperiu u doci jelly bean ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Sumnjam, jos nije dostupan ni ICS, uzas...

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
sad vidim da je za Xperiu S ovaj novi update certificiran jučer, a danas je već dostupan update za skidanje.
za Xperiu U su certificirana ona 3 update-a još prije 5 dana pa još ništa od skidanja, piše mi da je "up to date". Jeli kome došao kakav udpate? meni još ništa nema (bonbon mreža).

Nikakav novi update nije ni meni došao. Koliko ja znam, nije bitno koja si mreža. Ja ionako skupljam updateove preko wifi-ja. A i ubacio sam svoju VIP SIM karticu umjesto bonbona.

Što se mene tiče, ja sam zadovoljan i sa Gingerbread-om, ali, naravno, update bi dobro došao.

Sve što ja imam za sada je onaj zadnji firmware 6.0.B.3.184

EDIT:

Treba li se stavljati ona zaštitna folija na ekran? Ja nikako nisam mogao skinuti ona dva papirića na kojima piše front i back pa je nisam ni stavljao. Je li ta folija samo zaštita od otisaka ili ima neku bitniju ulogu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 13:38 (diskDEfragmenter).
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ja je nisam stavljao, nemam potrebe. Nego, ste vidjeli nekakav "utor" u donjem dijelu uredaja, kada se skine onaj mali poklopac, zna tko za sta bi to sluzilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pogledajte ovo:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=30992602#post30992602
Lik kaže da je uspio Xperiu U spojit preko MHL-a na TV
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Pogledajte ovo:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=30992602#post30992602
Lik kaže da je uspio Xperiu U spojit preko MHL-a na TV

Ovo bi bilo izvanredno kad bi se moglo! Tip kaže da je pokušao s kabelom za s2. Možda ne bi bilo loše žrtvovati 50kn na jedan ovakav kabel pa isprobati.

Možda Xperia U nema full podršku za MHL, ali kad bi mobitel samo prenio sliku na TV...

Ovo mi s tehničke strane zvuči vrlo moguće - veza između mobitela i drugog uređaja, samo što je ovdje microUSB na HDMI - umjesto npr. microUSB na USB.

Jedino što me muči je hoće li mobitel prepoznati da se radi o TV-u i prenijeti sliku...

Možda vrijedi probati.

14 godina

Pa u service meniu ima MHL meni gdje možeš postavit izlaznu rezu i refresh rate,a inače kada nešta nema u service meniu mu izbaci da nije dostupno

Poslao sam mu pp na xda da mi pošalje par slika kako je uspio.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 17:10 (robimarko).
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Pa u service meniu ima MHL meni gdje možeš postavit izlaznu rezu i refresh rate,a inače kada nešta nema u service meniu mu izbaci da nije dostupno

Poslao sam mu pp na xda da mi pošalje par slika kako je uspio.

Svaka čast! robimarko, keep us posted!

14 godina

Ma već kada visim po netu i xda da bar bude neke koristi od mene.
Čim saznam nešto postam odmah.

Evo i ova stranica navodi MHL na Xperii U

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 18:39 (robimarko).
14 godina
Ništa se lik nejavlja još uvijek.A nije nitko više ništa postao u temu na xda.
Ima li netko Xperiu U i MHL pa da isproba?
robimarko@gmail.com
14 godina
Evo javio se i evo što mi je odgovorio:
"it does work, i dont have a camera to click a picture, if u want it soo badly, try it yourself!!"
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Evo javio se i evo što mi je odgovorio:
"it does work, i dont have a camera to click a picture, if u want it soo badly, try it yourself!!"

Baš me zanima da li to radi, ali treba netko provjeriti. Sve mi je to sumnjivo, pogotovo nakon onog 'Pokoby'...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice