Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 418.313
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
bik kaže...
Kako se uspiješ prilagodit na novi uređaj svaka 2mj? Sa Z3 ići na Z5 nema logike.

kakvo prilagođavanje? sve je to isto

Potpis!
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Ovako, imam Z3 od 12.mjeseca 2014. Kupljen u TELE 2 međutim otključan i sad radi na T mobile. Nisam ga htio stavljati na Lolipop i drzim stari Kit Kat na njemu jer radi savrseno. Međutim zadnjih par dana imam problem da kada mi se prebacuje sa kućne wlan mreže na mobilnu, mobilni internet jednostavno zasteka nezeli mi ucitati stranice i kaze mi da nema mreže, iako u kutu pise H+ ili 3G. I onda ga moram restartati  da se to rijesi i tako u krug kad god se prebacuje sa wifi-na mobilni promet..Nasao sam neko rijesenje na netu već, pa sad trenutno gledam hoce li se opet to dogoditi. Zasad je ok nadam se da ce tako i ostati..

Također drugi problem mi je da mi više ne lovi LTE(4G) mrežu već se samo dobacuje između 3G i H+..Uglavnom je H+..Do prije neki dan  lovio je 4G svagdje jer je grad gdje zivim dobro pokriven. Sad više ništa, prošetao sam cijelim kvartom u potrazi za signalom i dzabe -.-

Procitao sam sve strane forume i nije prvi slucaj da se ova dva problema i jos neki slicni dogadaju..uglavnom se radi o Z3 modelima i gotovo svi su na T mobile mreži..Sad me zanima dali je netko imao slican problem i dali je ovo do moba ili do mreže ? Zvao sam njih naravno oni blage veze nemaju kažu da je pokrivenost odlicna i da nije do njih.

Svaka pomoć je dobrodošla :) tnx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mp3david kaže...

Danas sam neocekivano prodao svoju Z3...sad si razmisljam sto uzeti Z5 ili Galaxy S7 kad mu jos malo padne cijena,hm..neznam ni sam

S7, u ovom trenutku je noviji i kompletniji telefon. Bar dok ne izađe Z6 ili na Z5 popeglaju neke sitnice...

12 godina
neaktivan
THilfiger kaže...

Pozdrav svima.

Ovako, imam Z3 od 12.mjeseca 2014. Kupljen u TELE 2 međutim otključan i sad radi na T mobile. Nisam ga htio stavljati na Lolipop i drzim stari Kit Kat na njemu jer radi savrseno. Međutim zadnjih par dana imam problem da kada mi se prebacuje sa kućne wlan mreže na mobilnu, mobilni internet jednostavno zasteka nezeli mi ucitati stranice i kaze mi da nema mreže, iako u kutu pise H+ ili 3G. I onda ga moram restartati  da se to rijesi i tako u krug kad god se prebacuje sa wifi-na mobilni promet..Nasao sam neko rijesenje na netu već, pa sad trenutno gledam hoce li se opet to dogoditi. Zasad je ok nadam se da ce tako i ostati..

Također drugi problem mi je da mi više ne lovi LTE(4G) mrežu već se samo dobacuje između 3G i H+..Uglavnom je H+..Do prije neki dan  lovio je 4G svagdje jer je grad gdje zivim dobro pokriven. Sad više ništa, prošetao sam cijelim kvartom u potrazi za signalom i dzabe -.-

Procitao sam sve strane forume i nije prvi slucaj da se ova dva problema i jos neki slicni dogadaju..uglavnom se radi o Z3 modelima i gotovo svi su na T mobile mreži..Sad me zanima dali je netko imao slican problem i dali je ovo do moba ili do mreže ? Zvao sam njih naravno oni blage veze nemaju kažu da je pokrivenost odlicna i da nije do njih.

Svaka pomoć je dobrodošla :) tnx

Ili imaš problem na mreži (probaj druge uređaja na isu mrežu ili karticu) ili ti treba hard reset uređaja.

16 godina
Ezio kaže...
bik kaže...
Kako se uspiješ prilagodit na novi uređaj svaka 2mj? Sa Z3 ići na Z5 nema logike.

Kako misliš "sve je to isto"? 

Primjetio sam da čovjek često mjenja uređaje..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 12:43 (bik).
10 godina
neaktivan

Problem je sto nepoznam nikoga u čiji mob ide micro sim -.-.. Na tvornicke mislis da bi pomoglo? Radio sam to prije pol godine pa mi tlaka sad opet, pogotovo ako mi nis ne pomogne al izgleda da cu morat pokusat.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A gle, ili tvorničke ili nešto nije u redu sa mrežom samom, ili ti je neki kvar na RILu ili hardveraju. 

14 godina
bubimir13 kaže...
mp3david kaže...

Danas sam neocekivano prodao svoju Z3...sad si razmisljam sto uzeti Z5 ili Galaxy S7 kad mu jos malo padne cijena,hm..neznam ni sam

S7, u ovom trenutku je noviji i kompletniji telefon. Bar dok ne izađe Z6 ili na Z5 popeglaju neke sitnice...

Imam se priliku "družiti" s Galaxy S7 modelom 

12 godina

Zakaj ne?osim sto je noviji uredaj bar godinu  dana i ima bolju kameru..stavio sam ga u oglas i mislio uzet S7 nakon sto mu padne cijena ali mi se kupac prebrzo javio i eto otiso je sinoc..sad sam na dummyphoneu Nokiji 215 DS.. :D nisam cak ni marshmallow docekao na xperiji.

Nema tu nesto puno prilagodbe pa svaki android je skoro isti, osim sto se treba prilagoditi na razne velicine ekrana...

Xperia Z3 16GB Black
15 godina
bik kaže...
Ezio kaže...
bik kaže...

Kako misliš "sve je to isto"? 

Primjetio sam da čovjek često mjenja uređaje..

pa isto je. ajde da se prebacuje sa androida na ios pa na windows. sa androida na android nema baš neke potrebe za prilagodbom.

Potpis!
12 godina
neaktivan

Jedino za čim ja žalim na Androidu a ima iOS je Restore mogunost sa svim podacima. Ovaj Android Restore je nekako mlak, ne učita mi podatke aplikacije niti sve postavke.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

A gle, ili tvorničke ili nešto nije u redu sa mrežom samom, ili ti je neki kvar na RILu ili hardveraju. 

na korak do vracanja na tvornicke, cijeli dan kopam po netu..i odem nesto kao isprobat  i paf LTE. sam od sebe mislio sam da sanjam xd ..ludog li moba

ipak hvala svakako :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 16:29 (THilfiger).
12 godina
neaktivan

Nillkin Amazing H+ Pro staklo i Ringke Fussion case postavljeni na moj Z3 od jučer. Bojao sam se malo postavljanja stakla ali sve je prošlo perfektno. Tako zaštićenog još ga držim i u kožnom etuiu. 

0 0 hvala 0
14 godina
RobotTitan kaže...

Nillkin Amazing H+ Pro staklo i Ringke Fussion case postavljeni na moj Z3 od jučer. Bojao sam se malo postavljanja stakla ali sve je prošlo perfektno. Tako zaštićenog još ga držim i u kožnom etuiu. 

mi mozes linkat, staklo ?
Odnosno za koliko ti je pristiglo od vrijeme narudzbe do dolaska na adresu?

12 godina
neaktivan

Evo linka:

http://www.ebay.com/itm/231765180856?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=531024683822&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Staklo sam uplatio 19.03. a stiglo mi je na adresu 07.04.2016. dok Ringke Fussion case, koji sam uplatio isti dan kad i staklo je stiglo puno prije - za cca 10-tak dana.

12 godina
neaktivan

I još nešto meni jako važno. MagNector Magnetic POGO Micro USB Cable Charging Adapter sjeda savršeno i kad je maska na mobitelu.

0 0 hvala 0
16 godina
Pojavio je official MM na xperifirm, znači kreću s isporukom. Kad će stic do nas ne zna se.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tko je nestrpljiv može već i sad flashat. Vidim da je i na Compactu dosta customized izašlo... Bit će kao i kod Z5, CE1 koji mi imamo će nakon par dana stić...

12 godina
neaktivan

Da, ali koju varijantu? Na XperiFirm se nudi:

Generic LAM (LAM = Latin America) Customized GEL 23.5.A.0.570/R2D

Russia Customized RU 23.5.A.0.570/R3D

Ukraine Customized UA 23.5.A.0.570/R2D

i

USA Customized US 23.5.A.0.570/R4D

Jesu li to BETA varijante, ili?

Što znače oznake /R2D, /R3D i R4D?

Što odabrati???

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 18:12 (RobotTitan).
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam z3 compact. Proslo je vec neko vrijeme kako sam primjetio da original punjac zuji, no i dalje normalno puni. Supruga ima isti mob i kod nje je sve u redu, nema zujanja. Mislite li da je opasno da i dalje koristim taj punjac ili se ne trebam bojat?

Htio bih si uzeti magnetni punjac, pa imam par pitanja jer malo znam o njima. Magnetni spajam na svoj original? Ako da, dolaze li neki sa svojim punjacem zbog problema koji sam naveo gore? Punjenje s magnetnim traje krace/jednako/duze nego s originalom? Ako netko ima neku preporuku, molio bih da stavi link. Uvjet je da je dobre kvalitete pa makar bio i skuplji.

Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Chang kaže...

Pozdrav!

Imam z3 compact. Proslo je vec neko vrijeme kako sam primjetio da original punjac zuji, no i dalje normalno puni. Supruga ima isti mob i kod nje je sve u redu, nema zujanja. Mislite li da je opasno da i dalje koristim taj punjac ili se ne trebam bojat?

Htio bih si uzeti magnetni punjac, pa imam par pitanja jer malo znam o njima. Magnetni spajam na svoj original? Ako da, dolaze li neki sa svojim punjacem zbog problema koji sam naveo gore? Punjenje s magnetnim traje krace/jednako/duze nego s originalom? Ako netko ima neku preporuku, molio bih da stavi link. Uvjet je da je dobre kvalitete pa makar bio i skuplji.

Hvala na odgovorima!

Oko zujanja punjača ti ne mogu kvalitetno odgovoriti jer neznam. Ja bi ga upravo zato promjenio.

A što se tiče magnetnog punjača, imam MagNector Magnetic POGO Micro USB Cable Charging Adapter - MAGTRON i mislim da boljeg (i skupljeg) nema. Platio sam ga 2014. cca 130 kn preko eBaya. Stigao mi je iz USA a proizvođač je Korea. Spaja se i radi savršeno. Ne dobija se s njim i punjač. Spajaš ga na punjač koji si dobio s mobitelom ili s odgovarajućim novim (s obzirom da tvoj zuji).

Što se tiče duljine punjenja mislim da se sa magnetnim punjačem nešto duže puni.

14 godina
RobotTitan kaže...

Da, ali koju varijantu? Na XperiFirm se nudi:

Generic LAM (LAM = Latin America) Customized GEL 23.5.A.0.570/R2D

Russia Customized RU 23.5.A.0.570/R3D

Ukraine Customized UA 23.5.A.0.570/R2D

i

USA Customized US 23.5.A.0.570/R4D

Jesu li to BETA varijante, ili?

Što znače oznake /R2D, /R3D i R4D?

Što odabrati???

uzmi rusku slobodno, ja na Z5 imam od tajlanda ili taiwana, ne sjecam se

samo obrati paznju na tacan model telefona

ja sam bio nestrpljiv sa čekanjem da meni stigne MM na ota, pa sam flashao gore navedene, i odmah sutradan je bio dostupan OTA za moju regiju :D

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
neaktivan

Upravo skidam rusku verziju. Nadam se da će imati u meniju i hrvatski jezik.

12 godina
neaktivan

6.0.1 - 23.5.A.0.570 je u Z3

Zašto mi sad piše LTE a na LP je pisalo 4G kada isključim WI-FI ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 1:53 (RobotTitan).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zato što je to zbog regionalne raznolikosti, na nekim ROMovima piše LTE a na nekim 4G, no zapravo nema nikakve razlike, barem ne po mom iskustvu.

14 godina
neaktivan
Ilitiga nije govno nego se pas posra

3 0 hvala 0
10 godina

Jučer sam flasho svoj z3 na Android MM americnu verziju. Moji utisci su sljedeci. Mobitel je dosta fluidniji, jednostavno sve leti, kamera ima novi interface ,ali nisam primjetio neka poboljsanja u kvaliteti slika, baterija izdrži još više nego što je na lolipopu sa staminom. Konačno se može namjestit da se ekran ugasi sa dvostrukim dodirom ekrana. Iskreno sad mi ga je žao zamjenit ovaj tjedan :/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MatijaT30 kaže...

Jučer sam flasho svoj z3 na Android MM americnu verziju. Moji utisci su sljedeci. Mobitel je dosta fluidniji, jednostavno sve leti, kamera ima novi interface ,ali nisam primjetio neka poboljsanja u kvaliteti slika, baterija izdrži još više nego što je na lolipopu sa staminom. Konačno se može namjestit da se ekran ugasi sa dvostrukim dodirom ekrana. Iskreno sad mi ga je žao zamjenit ovaj tjedan :/

Moj Z3 je na ruskoj verziji MM i slažem se sa svim tim što si opisao ali uz neke male razlike:

plus:

- imam utisak da je kvaliteta fotografija bolja

- kvaliteta razgovora je bolja

- brže se puni preko magnetnog punjača - od 10 do 100% za 2 sata i 35 minuta (na LP je trebalo barem 3 sata)

- pojavio se još jedan vodoravni red za ikonice na svakom od 7 zaslona.

- još niz kozmetičkih detalja sve čini ljepšim

minus:

- vrijeme uključivanja od trenutka kad se stisne power tipka pa dok se ne ugasi ljubičasti zaslon i ne pojavi tipkovnica za sim pin je 52 sekunde. Uvjeren sam da je na LP vrijeme bilo kraće.

- odmah na početku se gore lijevo pojavljuje ikonica globusa koja upozorava da promet mobilnih podataka nije uključen što nije točno jer se desno vidi kako ispod slova LTE obje strelice vuku odnosno šalju podatke. Ta ikonica se jedino ručno može maknuti. Povezano s tim je takođet čudno da kad se uđe u Postavke/Korištenje podataka/Promet mobilnih podataka se primjeti da u djeliću sekunde "prekidač" brzinom munje prijeđe sa pozicije isključeno na uključeno - sam od sebe iako, kao što sam gore i napisao, promet mobilnih podataka od prvog trena funkcionira normalno jer je tako i postavljen: LTE (preferirano)/WCDMA/GSM.

BTW, možda nisam objektivan, ali najiskrenije tvrdim da ovaj mob nebih mijenjao za ni jedan drugi trenutno na tržištu jer mi je dužina trajanja baterije puno važnija od brzine okidanja fotografija. Za 6 mjeseci mi ističe ugovor i produžit ću ga na 24 mj. bez kupnje novog uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 17:40 (RobotTitan).
16 godina

Sad sam išao provjerit, meni je boot time od pritiska tipke do piključenja na mrežu 42sec (nemam pin).

Što se baterije tice to bi trebao 3 full ciklusa obavit da se android kalibrira s baterijom, onda ces vidit tocne podatke. Meni magnetski puni isto kao i usb, malo manje od 3h kao i na lolipopu.

Sve u svemu pod haubom je puno promjena, više manje izgled je isti lollipop.

14 godina

ko je nabacio rusku verziju, nek samo kaže šta ima od bloatwarea, odnosno šta još može izbrisati, pod tim ne mislim na disable

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice