Ne može se deinstalirati(tj. možda i može,ali ja ne znam kako)...čitao sam na drugim forumima i piše da sam možda spojen preko laptopa nahttp://myxperia.sonymobile.com ,pa sam se odjavio ali opet isto
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li je netko imao ostecenje ekrana da mu ne radi touch i da li je išao dat u centar sa garancijom. Interesira me da li je garancija pokrila to oštečenje?
Ne može se deinstalirati(tj. možda i može,ali ja ne znam kako)...čitao sam na drugim forumima i piše da sam možda spojen preko laptopa nahttp://myxperia.sonymobile.com ,pa sam se odjavio ali opet isto
Rootaš ga i s titaniumom izbrišeš sav bloatware (iako ga je zbilja malo u Xperijama)
Da li je netko imao ostecenje ekrana da mu ne radi touch i da li je išao dat u centar sa garancijom. Interesira me da li je garancija pokrila to oštečenje?
Ne vjerujem da ce ti priznati jer je oštećenje doslo od strane korisnika
A da li se isplati kupiti xperiu sa razbijenim ekranom evo par slika.
I koliko bi došao popravak? (cuo sam da se mjenja cijeli lcd)
Pozdrav svima..
Frend nekako uspio razbiti svoju Xperiu Z, a pošto je sad bez smartphona, zamolio me da pogledam što treba naručiti za zamjenu? Znači napuknut ekran, touch ne funkcionira..
E sad, ima li naručiti zamjenski, a da ne košta previše? Viđao sam po eBay-u ekran sa digitizerom za nekih 100-ak USD. Jel samo to treba ili?
Netko?

A da li se isplati kupiti xperiu sa razbijenim ekranom evo par slika.
I koliko bi došao popravak? (cuo sam da se mjenja cijeli lcd)
Imam ti ja xz s razbijenim ekranom puno manje samo je jedna crta i to u gornjem desnom kutu ide centimetar preko ekrana pa ako te zanima kupnja javi se u inbox
imam jedno pitanje...naime pojavila mi se jedna mrlja na ekranu i odfuro sam ga u agram servis...no oni su otkrili da je mobitel rootan i da mi garancija to neće pokrit,pa me sad zanima da li se ikako može maknut root da oni u servisu to ne skuže,pošto je kvar takav da bi trebo dobit novi mobitel,al zbog roota nemam garancije...hvala :D
Otvori SuperSU aplikaciju i scrollaj skroz na dno i budeš videl unroot.
Imam ti ja xz s razbijenim ekranom puno manje samo je jedna crta i to u gornjem desnom kutu ide centimetar preko ekrana pa ako te zanima kupnja javi se u inbox
Imas inbox (1) Hehe
Pozz ekipa, primjetio sam da mi se u zadnje vrijeme počeo savijati usb na mojoj xperiji.. Također kao da se sporije puni.. Dali netko zna koliko bi otprilike koštala zamjena tog djela, i dali se može baterija promjenit.. stvarno ću poludit s tom baterijom više.. :(((
Bok ljudi. Imam pitanje za vlasnike Xperie Z. Je li netko možda imao problema s ovime? Naime koristim mob već pola godine, sve ok, i onda jedan dan u kojem sam većinu vremena vozio i nisam uopće koristio mob( bio u džepu- zapravo pogledao na minutu negdje oko 19 sati i onda je sve ok bilo, dođem doma vidim to puknuće, a mobitel mi nikad nije opao i nema šanse da sam ga potrgao, i sad mi gornji dio ekrana ne radi.
Stavio si ga u džep tako da je ekran prema van, a zadnja strana prema nozi i puknuo si ga negdje, a nisi skužio.
Pozz ekipa,trebam vasu pomoc
Naime , odkad sam mob stavio na kitkat 4.4.2 ne mogu snimati mikrofonom nista, znaci ni u fb messenger aplikaciji, ni viber ,ni whatsapp jednostavno stisnem da snimam zvuk i pise ili snimanje nije mooguce ili mi se freezaju aplikacije . Promjenio sam danas rom i stavio existenz rom i opet ne radi . Hocu snimit voice u fb messenger aplikaciji i drzim gumb i sekunde idu, kao da snima i pustim gumb i ne zeli poslat to, a kada zelim to ponoviti mi se freeza ili pise snimanje nije moguce. Kada restartam mob opet nista, a cudno je to kad normalno telefoniram mikrofon radi, znaci normalni pozivi sve ok ali ovo ne zeli snimat voice. POLUDIT CU, P O L U D I T !!!! zato vas molim pomoc
Hmm, s mikrofonom na exsitenu nije bilo problema kolko se ja sjećam, ali je bilo s earphone-om, a riješenje je bilo samo ponovno pokrenuti Aroma installer i kod onih sound modovoa izabarati default (onaj neki extra loud ili kako se već zove je radio taj problem), probaj, ne moraš raditi nikakav wipe pa ne možeš izgubiti ništa
A za džepove... U trapericama dok sam ju nosio nije bilo nikakavih problema, pa ne vjerujem da bi oštećenja mogla doći u džepovima
Hmm, s mikrofonom na exsitenu nije bilo problema kolko se ja sjećam, ali je bilo s earphone-om, a riješenje je bilo samo ponovno pokrenuti Aroma installer i kod onih sound modovoa izabarati default (onaj neki extra loud ili kako se već zove je radio taj problem), probaj, ne moraš raditi nikakav wipe pa ne možeš izgubiti ništa
A za džepove... U trapericama dok sam ju nosio nije bilo nikakavih problema, pa ne vjerujem da bi oštećenja mogla doći u džepovima
Isprobao kolega al opet nista.. Pokrenem messenger i pocnem snimati voice i sekunde idu u kada maknem prst s gumba ne posalje voice. A ako pokusam ponovo app se freeza ...i pise snimanje nije moguce
A dali si napravio clean wipe ili si samo puknuo ROM bez ikakvog clean wipea, factory reseta...
A dali si napravio clean wipe ili si samo puknuo ROM bez ikakvog clean wipea, factory reseta...
dalvik i data cache sam napravio, a factory reset nisam. Da probam sve onak sa factory resetom i potupuno clean instalacijom?
Ako imaš PhilZ recovery onda imaš "Clean wipe for new ROM".
Ako imaš PhilZ recovery onda imaš "Clean wipe for new ROM".
to sam napravio i evo pokusavam opet nista, opet isto ko i prije :/ ajme majko mila
edit: kada vratim na stock 4.2.2 sve radi savrseno
Probaj onda stock 4.3, bolji je od 4.2.2.
Što se tiče nošenja u džepovima, imao sam prije 7-8 neku Nokiju i jednom prilikom sam u školi udario u kut klupe i pukao mi ekran. Otad uvijek kad mob stavljam u džep, okrećem ga tako da mi je ekran prema natrag u džepu i nazad na mob puknem maskicu neku i tako mi je najsigurnije. ;)
Probaj onda stock 4.3, bolji je od 4.2.2.
Ovako probao sam 4.3 ne radi mi i dalje, pa sam vratio 4.2.2 i radi normalno, probao flesat preko sony pc i napravio repair i opet ne radi.. imate li mozda kakvu preporuku roma da probam?
Kako se može vratiti na 4.3?
Kako se može vratiti na 4.3?
Nadji ftf file na xda i flashaj preko Flashtoola ili pukni neki.4.3 based rom (tipa existenz v7)
Moram se vratiti na 4.3, Kity je totalno u qurcu.
Koji je najbolji 4.3 rom (stock i custom stock) i kako da ga spucam gore preko 4.4 (LB)?
Gledam XDA, ali sam totalno off što se flashanja tiče pa se ne snalazim u hrpi threadova.
Najbolje ti je staviti deodoxani stock 4.3.
Znaci ovako, skineš si taj ROM, staviš ga preko kompa na SD karticu.
---
Skineš si na mob Titanium Backup * ROOT i backupiraš si sve user aplikacije sa datom.
---
Kad je backup gotov, ugasi mob i bootaj ga u recovery (kad se pojavi Sony logo onda clickaj VOLUME UP**), u recoveryu (ako je PhilZ ***) odaberi 3. pa 2. (znaći, Clean Wipe For New ROM) i onda se vrati natrag i odaberi da instaliraš sa ZIPa (mislim da je 2. po redu u PhilZ recoveryu) i odabereš sa SD1, odnosno SD kartice i odaberi ime ROMa.
---
Nakon toga ugasi mob, upali flash tool na kompu, spoji USB kabel u komp, drži na mobu VOLUME DOWN i uštekaj micro USB u mob, nakon toga odaberi onu munjicu, flash mode i flashaj odgovarajući kernel (****)
* nadam se da ti je mob ROOTan, ako nije vrati se par stranica unatrag i nađi ROOT za Kitkat (preko .apk)
**moraš imati dual recovery
***bilo bi dobro da je PhilZ jer je znatno lakše za upravljati nego išta drugo
****kernel moraš skinuti zasebno ako stavljaš stock ROM, a neki ROMovi koji su bazirani na stock ROMu (npr. eXistenZ) imaju u sebi ugrađen Kernel.
(!) za dual recovery, ROM i Kernel se vrati desetak stranica u nazad, gdje je netko već napravio tutorial, iako je malčice drugačije ako si na KitKatu (root), post je 2. po redu.
Jel se može po ovom gore psotupku instalirat taj rom sa stock 4.4.2 kit kata?
Pa po tom postupku možeš instalirati koji god ROM, samo što moraš imati dual recovery i root.
I opet napominjem, stock ROMovi nemaju u sebi kernel, nego se mora zasebno flashati preko flashtoola (na kompu) dok neki(!) stock based ROMovi (npr. eXistenZ) imaju u već tom paketu kernel.
Sad sam provjerio, zaključan mi je bootloader.
Recite mi jel se isplati preći na neki custom rom trenutno sam na stock romu 10.5.A.0.230 rootan je iskljucio sam sva ona sony-jeva sranja od aplikacija. Nije da mi je aprat spor ali et volim experimentirat pa ako ima nekog pomaka kad stavim custom rom onda bi probao ali i ovaj stock rom radi solidno..
I ako netko ima prijedlog za neku dobru aplikaciju za kameru...i njih sam isporobao hrpu i za sad koritim Camera FV-5 i Cinema FV-5