Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 345.954
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xperia P

Evo prije par minuta sam xperiu nadogradio na ICS.

Sve je i dalje glatko i nema zapinjanja te puno bolje izgleda.

Za bateriju još ništa ne mogu reći,ali kroz par dana ću je testirati i napisati traje li duže.

0 0 hvala 0
13 godina
Xperia P

Stvarno sam oduševljen sa ICS!

Evo i nekoliko slika.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Xperia P
Da li ti je uređaj otključan ili vezan za nekog providera?
13 godina
Xperia P

Kupio sam ga u tele2, ali nisam siguran je li zaključan ili nije.

Nemam microSIM koji nije tele2 pa ne mogu provjerit.

Ako ima ikakve veze mogu i otključati boothloader na službeni način, ali ne želim izgubiti garanciju.

0 0 hvala 1
16 godina
Onda je vjerojatno otključan. Ja sam moga uzeo u t-mobilu i zaključan je na mrežu, a zaključan je i boot-loader tako da se ne može root-ati (barem ne dok mi ne istekne ugovor i otključam ga). Zato ću vjerojatno morati pričekati još neko vrijeme dok mi se ne pojavi poruka o update-u.

Reci mi još jednu stvar, da li koristiš Xperiu za odgovaranje na forumu? Ja to dosta često radim, ali me nerviraju dvije stvari, ne mogu koristiti citate jer u WYSIWYG modu mi ne prihvaća unos tipkivnice, a u tekstualnom modu mi na krajevima ne pokazuje tekst, a kod korištenja kursora, tekstualni kursor je često 5-15 milimetara desno od onog kursora koji pokazuje mjesto dodira (krug sa strelicom prema gore). Jeli tako i kod tebe?
15 godina
Xperia P
za vas koji ste napravili update na ICS, možete malo više opisati kakav je softver, jeli pomaže što hardverska akceleracija, koliko vam drži baterija (kraće ili duže u odnosu na gingerbread)? Imam Xperia U pa me zanima što mogu očekivati od update-a.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

Zanima me kako  ste nadogradili na ICS, meni na ažuriranju softvera kaže da imam najnoviju verziju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Skyburn kaže...

Zanima me kako  ste nadogradili na ICS, meni na ažuriranju softvera kaže da imam najnoviju verziju...

Spojiš mob na PC preko usb-a,upališ PC Companion i on ti izbaci dali možeš nadograditi mob.

ako kaže da imaš najnoviju verziju nesekiraj se,nebi trebao dugo čekati na ICS

13 godina
maxym kaže...
Onda je vjerojatno otključan. Ja sam moga uzeo u t-mobilu i zaključan je na mrežu, a zaključan je i boot-loader tako da se ne može root-ati (barem ne dok mi ne istekne ugovor i otključam ga). Zato ću vjerojatno morati pričekati još neko vrijeme dok mi se ne pojavi poruka o update-u.

Reci mi još jednu stvar, da li koristiš Xperiu za odgovaranje na forumu? Ja to dosta često radim, ali me nerviraju dvije stvari, ne mogu koristiti citate jer u WYSIWYG modu mi ne prihvaća unos tipkivnice, a u tekstualnom modu mi na krajevima ne pokazuje tekst, a kod korištenja kursora, tekstualni kursor je često 5-15 milimetara desno od onog kursora koji pokazuje mjesto dodira (krug sa strelicom prema gore). Jeli tako i kod tebe?

Tako je i meni bilo na GB, ali sa ICS su i ti problemi nestali. Evo i ovo sada pišem sa moba.

antimadridista kaže...
za vas koji ste napravili update na ICS, možete malo više opisati kakav je softver, jeli pomaže što hardverska akceleracija, koliko vam drži baterija (kraće ili duže u odnosu na gingerbread)? Imam Xperia U pa me zanima što mogu očekivati od update-a.

Nema puno promjena u izgledu sučelja.Drukčiji su samo status bar,launcher i postavke. Čini mi se da baterija traje duže, ali nisam siguran jer sam u zadnje vrijeme stalno na njemu. Pretpostavljam da hardverska akceleracija radi svoje jer je u upotrebi više RAM-a nego na GB,ali i dalje je sve glatko. Ipak, nekoliko mi se puta dogodilo da chrome ne reagira, ali ne znam je li to do app ili ROM-a.

15 godina
Xperia P

o.k., i koliko je to duže, koliko traje baterija sad kad ste stalno na njemu ?

Znači napuniš ju do kraja i uz non stop rada na njemu (surfanje, prčkanje po spostavkama, slušanje muzike, manje zahtjevne igrice...) koliko traje ? Jel izdrži u tim uvjetima 6 sati ?

0 0 hvala 0
13 godina
Xperia P

Evo rezultata baterije od jučer.

Nisam baš stalno bio na njemu, ali kada jesam uvijek je bio uključen wifi ili sam razgovarao s nekim.

P.S. Oprostite zbog trake za glasnoću na slici s grafom. Tek sada sam je primjetio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:00 (bed-boy11).

1 0 hvala 1
15 godina
Xperia P

13 sati je dobro ali ovisi koliko si vremenski % od tih 13 sati provodio opterećujući ga uključenim ekranom (browsanje, igranje igrica) ili telefonirajući.

Jel ti se čini izdržljiviji nego na Gingeru ? Inače ja bi radije ostao na Gingeru, stabilniji se čini, pouzdaniji.

Ti osvjetljenje reguliraš pomoću widgeta ili držiš stalno na određenom postotku ?

0 0 hvala 0
13 godina
Xperia P

Iskreno da ti kažem ICS mi se čini stabilniji od Gingera.

Po noći i u zatvorenom osvjetljenje mi je na 0% , a kad idem van stavim ga na automatsko. Xperia p ima white magic, a AUa U nema pa mislim da bi na njemu 0% bilo premalo. Na slici piše kolko je ekran bio uključen.

1 0 hvala 1
15 godina
Xperia P

Aha, 37% vremena od tih 13 sati je zaslon bio uključen, ne čini se loše, ali istina da ga dosta štediš sa tim postotkom osvijetljenja 0%. Tako da se bolje od toga ni ne može postići.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Aha, 37% vremena od tih 13 sati je zaslon bio uključen, ne čini se loše, ali istina da ga dosta štediš sa tim postotkom osvijetljenja 0%. Tako da se bolje od toga ni ne može postići.

Ne, toliko je baterije u postotcima otišlo na zaslon. Bio je uključen 2h 20min, što je nekih 17% vremena

15 godina
Xperia P

To je onda slabo. Ja kad budem intenzivno koristio, uglavnom browsao i prčako po postavkama prvih dana meni taj mobitel nebi trajao ništa.

Pošto ću ga koristiti uglavnom za surfanje u takvim slučajevima se zaslon ni ne gasi.

0 0 hvala 0
16 godina
Onda ćeš morati uzeti neki high-end mobitel sa povećom baterijom jer većina mid-range uređaja u koje spada i ova Xperia omogućava trajanje baterije od 4-5 sati kod kontinuiranog surfanja (i pri tome dobiti sat dva surfanja više).
13 godina
Xperia P

Sutra ili prekosutra ću ga napunit do kraja i onda gledat you tube preko wifi pa će mo vidit kolko će izdržat.

1 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

Evo i ja se javljam sa update-ane Xperie P (ne zahvaljujući dobrom starom T-Mobile-u nego ekipi sa XDA-Foruma).

Sve mi se čini znatno brže, posebno browser, a izgleda da se i baterija sporije troši. Više ću znati reći za koji dan.

0 0 hvala 0
13 godina
Xperia P

Baterija je izdržala 4 i pol sata.Ekran je radio gotovo cijelo vrijeme i moramo uzeti u obzir da sam oko 40 min igrao asphalt 7. To je najnovija HD igra i troši dosta baterije. Na ovom mobu radi bez zapinjanja i super je!

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Xperia P

I meni isto piše na PC companionu da imam najnoviju verziju kad pokušavam upgradeat na ICS. Ne kužim kako to da neki mogu updejtati a neki još ne. Svi imamo isti mob

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 22:49 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, svi imamo isti mobitel, ali je razlika u tome da nismo svi kod istog providera, a ima i onih koji su uređaj kupili u skobodnoj prodaji. Oni aparati koji nisu zaključani (iz sobodne prodaje i nekih operatera) su dobili udate čim je izašao za određenu regiju, a brendirani i zaključani aparati čekaju "odobrenje" operatora.

Ako nemaš strpljenja čekati dok tvoj operater odobri ICS update, možeš sa xda-developer foruma skinuti firmware fajl sa ICS-om i ručno flash-ati mobitel (tako sam ja napravio jer T-Mobile baš i nije ažuran). Dodatna prednost je to što debrandiraš mobitel (kod paljenja-gašenja više nema T-Mobile ekrana) i možeš deinstalirati bloatware bez potrebe za root-anjem.

16 godina
neaktivan

Ja sam ga uzeo preko oglasa i otključan je na sve mreže.Vidio sam dosta linkova na xda forumu i drugima za ubacit ics rootanjem. Ali nisam se baš snašo. Jel imaš ti link neki preko kojeg si ti skužio kako rootat i ubacivat romove?

BTW, našo sam dva roma : Central Europe i Generic World. Jel znaš možda koji je za nas?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 22:48 (šaki01).
16 godina

Za upgrade na ICS ti nije potrebno root-anje. Odaberi Central European verziju i slijedi postupak (thread više nije u Development sekciji, nego je 'zaljepljen' na drugim mjestu pod General a sve Xperie).

Sve što želiš znati možeš naći na xda-developer forumu.

Ja nisam root-a svoj uređaj jer mi je zaključan bootloader, a sada mi se ne da ope downgrade-ati na GB, pa dizati na ICS samo zbog root-a. Tvornički firmeware mi je skroz OK pa me ne zanimaju 'kuhani' ROM-ovi, između ostaloga i zato što svaki od njih ima neke svoje 'mušice' da ne kažem bagove... :-)

16 godina
neaktivan
Xperia P

Evo flasho sam sa ICS central europe. Sve ok prošlo. Samo me zanima dali moram sad na SEUS ići da mi tamo popravi update (valjda sam dobro reko) jer sam negdje pročito da bi bilo dobro to napravit kad se flasha sa nekim novim updateom.

EDIT: Sad sam probo sa SEUS-om to i piše mi da imam najnoviju verziju. Onda valjda ne treba

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 22:25 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Popravak ti nije potreban ako nemaš nikakvih vidljivih problema (preveliku potrošnju baterije, zastoji u srartu allikacija, crashiranje aplikacija i sl.).

Prilikom updatea treba checkirati opcije za wipe svega i nakon update-a poinstalirati aplikacije, sinkronizirati kontakte i onda nema problema.

Popravak je ustvari "reinstalacija" (i brisanje svega što nije na sdcard folderu.

13 godina
neaktivan
Produženo trajanje baterije

Sony Xperia product blog je napisao članak kako produžiti trajanje baterije do 4x! Ako ovo isprobate, javite koliko se trajanje produžilo jer ozbiljno razmišljam o kupnji ovog pametnog telefona.

http://blogs.sonymobile.com/products/2012/08/28/extended-standby-mode-for-xperia-p/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Produženo trajanje baterije

Teško je precizno reći koliko je točno povećanje trajanja baterije jer ni jedna te ista osoba ne koristi mobitel svaki dan na isti način, ali onako okvirno, povećanje je nekih 20% pri intezivnom korištenju. A što se tiče stand-by-a reći ću ti samo zo da više nema potrebe za 3rd party programima za optimizaciju potrošnje.

Inače ovo povećanje od 4 puta odnosi se na stand-by mod u kojemu je GB imao puno veću potrošnju, pogotovo ako su bile uključene sve komunikacijske opcije (Wi-Fi, 3G, sinkronizacija).

13 godina
neaktivan
Napokon posjedujem Xperiu P

Zašto nitko nije napisao koliko je prelijepa Xperia P??? Evo danas je kupio i sada je na punjenju i samo je gledam i divim se ljepoti od mobitela! Sutra ću je nadograditi na ICS i onda će biti potpuna. Razmišljam o unlocku bootloadera i rootu ali mi se čini da se to ne isplati jer xda forum za xperiu p je skoro pa prazan i ima samo jedan custom rom... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xperia P

Zato jer romovi trenutno nisu potrebni. Ovaj stock je fluidan i stabilan. A vjerojatno ce i doc službeni jelly bean pa se nitko ne želi mučit s portanjem. Jedino ako ga želiš rootat zbog nekih app koje trebaju root npr. Titanium Backup itd.

Jeste čuli za ove hakerske app:

WifiKill-možeš onemogučit internet bilo kojem uređaju koji je spojen na isti ruter kao i ti.

Droid sheep-možeš upadat ljudima(koji su spojeni na isti ruter) u face,gmail itd.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice