SE Xperia 1 vs. iPhone

poruka: 287
|
čitano: 67.887
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

MiH sto pravis drugim komentare nisi ni ti nista bolji i ti si pola posta kopirao

Uglavnom moje misljenje
Iphone:
Kad razmislim da ga apple pravi dobro je da nisu napravili slic na njemu da moras ubacit novcic da bi radio...

Ostalo ja sam sebi bio sve rjesio jailbrake-ovo as Cydia-e skinuo sve potrebne appove i sve imam (osim flasha i jave)

X1:
Necu nista da kazem uvijek sam volio Sony mislim da je vrlo kvalitetna firma,ali japanac je uvijek skup i neznam bas kako ce biti sa cijenom a ja znam da ga si sigurno necu moci odma prisutiti nit mi treba iphone me do sad super sluzi...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Evo sada maloo kopam po youtubeu i vidim da što se tiče svega xperia je nadmašila iPhone ali me jedna stvar muči: Na videima je kako vidim je dosta spora znam da je to nedovršena verzija pa šta vi mislite da li će se to srediti u finalnoj verziji?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Xperia bude skup kad izađe,najmanje 2500-3000 kn na crnom tržištu pa i do 5000-5500 kn u dućanima. Mislim da će i vrijedit te cijene koja će naravno pasti s vremenom. iPhone je samo jedna velika šminka, rekao bih da je filozofijom dizajna jako sličan LG-ovim mobitelima jedino što mu je OS nakrcat mogućnostima.

Definitivno dajem glas Sony Ericssonu !

Death man walking !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Neznam ja nisam siguran radi OS-a kad bi to bio Android to bi bila druga prica ali windows...

Ne kazem ja da je iphone os perfektan ali bolji je od bilo kojeg OS do sada dostupnog meni je samo Safari vrijedan iphone-a

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: SE Xperia 1 vs. iPhone
xxtoni kaže...

Neznam ja nisam siguran radi OS-a kad bi to bio Android to bi bila druga prica ali windows...

Ne kazem ja da je iphone os perfektan ali bolji je od bilo kojeg OS do sada dostupnog meni je samo Safari vrijedan iphone-a

Bez uvrede ali mislim da nisi upoznat sa svim mogućnostima Windows Mobile platforme ili Symbian OS.
هردسري & سبيدسري
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

@HCSC

po kojem kriteriju ti odvajaš smartphoneove od ostalih, po tome koliko komplicirano sučelje imaju?

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 14:23 (dgigibao).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ The Undertaker

jel ti sebe čuješ? prvo kažeš da je iPhone samo šminka a onda da mu je OS nakrcat mogućnostima. Odluči se jel samo ili je sve skupa?

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 14:22 (dgigibao).
17 godina
protjeran
SE Xperia 1 vs. iPhone

Uzmi SE Xperia  no je bolji. i po karakteristikama.Al iphone ima bolji dizajn.

0 0 hvala 0
17 godina
dgigibao kaže...

@HCSC

po kojem kriteriju ti odvajaš smartphoneove od ostalih, po tome koliko komplicirano sučelje imaju?

Po OS-u kojeg imaju. WM, Symbian, Android, Palm, Blackberry. A po kojem ti, šefe.
هردسري & سبيدسري
17 godina
neaktivan
hackboy kaže...

Što se dizajna tiče to je pitanje ukusa. Meni je osobno X1 ljepši od iphonea.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 18:04 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
xxtoni kaže...

Bez uvrede ali mislim da nisi upoznat sa svim mogućnostima Windows Mobile platforme ili Symbian OS.
 Ma kakva uvreda,nego stvar je u tome sto koristio sam WM 5.x i nisam bio odusevljen,Symbian-a sam par koristio i nijedan mi se nije cinio bas posebnim,a na mobu sam zeljan inovacije jer mob,treba biti brz,aplikacije pa eto so la la...
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
hackboy kaže...

I meni... valjda sam ja jedini kojem se ne sviđa Appleov dizajn :P
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
dgigibao kaže...

@HCSC

Po OS-u kojeg imaju. WM, Symbian, Android, Palm, Blackberry. A po kojem ti, šefe.

iPhone OS je modificirani OSX - dakle baziran na BSD kernelu te je puno sličniji "full" OSXu nego što je npr. WM desktop Windowsima.

iPhone je fantastičan smartphone - u App storeu već ima oko 3000 programa, a biti će ih još više... to je puno više nego što je npr. dostupno za Symbian
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
HCSC kaže...
dgigibao kaže...

@HCSC

iPhone OS je modificirani OSX - dakle baziran na BSD kernelu te je puno sličniji "full" OSXu nego što je npr. WM desktop Windowsima.

iPhone je fantastičan smartphone - u App storeu već ima oko 3000 programa, a biti će ih još više... to je puno više nego što je npr. dostupno za Symbian
  Ovo je provala godine. Jesi ti uopće svjestan koliko programa za symbian ima? iPhone nema ni 2% toliko raspoloživih programa.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
scorpion667 kaže...
hackboy kaže...

I meni... valjda sam ja jedini kojem se ne sviđa Appleov dizajn :P
 I meni je x1 ljepši od iphonea ali to je sve stvar ukusa. Evo ja sada sjedim i čekam utorak da vidim šta se to skriva iza touch screena xperie.Smijeh
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Gerontius kaže...
HCSC kaže...
dgigibao kaže...

@HCSC

Ovo je provala godine. Jesi ti uopće svjestan koliko programa za symbian ima? iPhone nema ni 2% toliko raspoloživih programa.
 Da ali meni se cini da su iphone aplikacije nekako kvalitetnije a o prodaji da ne govorim i ja donekle smatram prednost imati sve app-ove/igre na jednom mjesnu a ne pretrazit 500000000000000
I da ja tebi jos nesto kazem iphone os je dvije godine star i ima 3000+ aplikacija i to je samo jedan uređaj,i uvijek bi stavio Iphone OS ispred Symbian-a iako ima rupa kao švicarski sir...Ali smatram da ce Android sad postat dominantan mobile OS,ali necu da puno pametim vrijeme ce pokazat svoje.
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

iPHONE mi je draži.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

@xxtoni

To o kvaliteti programa ti ne stoji, ali si točno rekao (i slažem se) da je kod iphonea dobro što je sve na jednom mjestu.   Isto tako sumnjam da ce Android ikada biti popularan kao symbian (nokia ima najveći tržišni udjel - i sve je na symbianu). Uspješnost androida će ponajprije ovisiti o broju kvalitetnih aplikacija, a ako bude puno entuzijasta koji će programirati kao ludi onda bi se symbian već trebao malo pobojati za svoj tržišni udjel.

EDIT: sorry za offftopic.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 21:32 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
scorpion667 kaže...

@xxtoni

To o kvaliteti programa ti ne stoji, ali si točno rekao (i slažem se) da je kod iphonea dobro što je sve na jednom mjestu.  ...

vidim da smo na istoj valnoj duljini po razmišljanjima, Smijeh

Nego što hoću reć, ovo oko iPhone-a, aplikacije sve na jednom mjestu (App Store) pokrenou je i Google za svoj Android OS (Android Market), centralno mjesto za distribuciju softvera za svoju platformu, a istu stvar je učinio i Microsoft, odnosno najavio je da radi na svojoj verziji app storea nazvanu SkyMarke. Tako da će i Android i WM ponuditi sve na jednom mjestu. Tako je barem najavljeno.

هردسري & سبيدسري
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Da ali interesantno je,iako je apple scum i to veliki jer nevide vecu sliku (njihova greska njihov gubitak) morate priznat da imaju vrlo revolucjonarne ideje...

Prvi multi touch phone,ideja app store-a,koristit 3d mjerac ubrzanja do onog nivoa...

Sad naravno svi kopiraju App store,ali meni je kod G1-a nesto cudno ima iste mane kao i iphone
Snimanje,bluetooth i neznam ima ja mislim jos...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Evo na netu sam naišao da bi xperia mogla biti 600£ što je malo preskupo. A drugi izvor kaže da je oko 1000$ što izlazi malo jeftinije Koliko je vjerovati izvorima?

Evo i video od xperie:

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 14:21 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Probajte zdravorazumski razmisliti malo o softweru. Poštujem sve novo i inovativno, pa tako i taj "potencijalno dobar" Android, ali... inače iphone ima pravi OSX u sebi samo bizualno prilagođen za sam iPhone.

Kako bi dovraga mogao jedan Android, a to je prvi OS iz jedne baby-firme u odnosu na Apple biti jači od desete verzije jednog od najstabilnijih i najmoćnijih operativnih sustava iza kojeg su desetljeća iskustva i programiranja. Kako uopće netko može uspoređivati mogućnosti ta dva OS-a. To, koliko moći leži ispod haube iPhone-a niste svijesni, nisam ni ja potpuno, ali ubrzo će  postati jako vidljivo. Samo za primjer, Quake 1, Quake 3, NFS Undercover, 3D Avanture, znači OpenGL igre se vrte samo tako na iPhone-u, a i software se stvara u nekoliko minuta sa iPhone SDK-om, 3000 aplikacija je buknulo u 2 mjeseca na AppStore, većina besplatna ili do 3 dolara (15 kn). Multitouch kontrole s OS-om i još puno toga.

Možda griješim, neznam puno o Androidu, neka mi netko objasni, ali ovako mi nije nikako logično. Znam da je Android građen na Linux kernelu, ali ipak u razvoju je oko 3 godine, a Mac OS 24 godine.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

ROTFLMAO, kandidat za provalu godine. Mislim da čak i samo za symbian UIQ ima više programa.

Uglavnom, jafon sigurno nije smartphone koliko god bi možda ti želio da je. Neznam da li si primjetio tokom godina ali smartphone uglavnom slovi za poslovni telefon i većina smartphonea ima stylus ili full tipkovnicu ili oboje s primarnim ciljem za što brži i efikasniji unos teksta. Koliko god vježbao na jafonu mislim da nema šanse ni da se približno dosegne broj rečenica unesenih u minuti. Druga, po meni vrlo bitna stvar koja ukazuje da jafon nema veze sa smartphoneom je i izostanak mogućnosti otvaranja office dokumenata. Treća bitna stvar je i povezivost i komuniciranje, 3G je doduše to rješio ali opet s izostatkom 3G poziva (moraju nešto ostaviti za treću inkarnaciju).
Dakle 3rd party aplikacije nemaju veze sa smartphoneom, on u startu iz kutije mora nuditi neke osnovne stvari koje olakšavaju ubrzan i stresan tempo svakodnevnog života vrlo "važnog poslovnog čovjeka". Jafon je ljep i zgodan za igranje nakon što se stavi Cydia i spoji na net ali meni recimo ne bi nikada nikada bio primarni telefon. Kad bih bio pripadnik zlatne mladeži onda bi ga nosio na evente i premijere :) 

Xperia X1 me oduševila (priznam, bio sam skeptik kad sam vidio da ima WM). Već dugo dugo vremena nisam željno isčekivao neki gadget ko X1. Imao sam masu pametnih telefona i trenutno imam N95 8GB ali sonyericsson ipak rula u srcu. Rekao mi je čovjek iz ex elektromagica da imaju najavu za kraj 10. mjeseca, početak 11. i da će cijena sigurno biti preko 5k za ove prve modele koji dođu, vani su najave oko 600€. Vodafone UK i T-mobile primaju predbilježbe ali ih još nema u ponudi. 

Ne preostaje nam ništa drugo nego skupljat novce u čarapu i čekati neki od narednih Bugova da vidimo što će o X1 reći "vrlo važan poslovni čovjek" (Oskar Petriću za ovo)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 2:30 (Nicholas).
17 godina
neaktivan
Nicholas kaže...
Gerontius kaže...

ROTFLMAO, kandidat za provalu godine. Mislim da čak i samo za symbian UIQ ima više programa.

Uglavnom, jafon sigurno nije smartphone koliko god bi možda ti želio da je. Neznam da li si primjetio tokom godina ali smartphone uglavnom slovi za poslovni telefon i većina smartphonea ima stylus ili full tipkovnicu ili oboje s primarnim ciljem za što brži i efikasniji unos teksta. Koliko god vježbao na jafonu mislim da nema šanse ni da se približno dosegne broj rečenica unesenih u minuti. Druga, po meni vrlo bitna stvar koja ukazuje da jafon nema veze sa smartphoneom je i izostanak mogućnosti otvaranja office dokumenata. Treća bitna stvar je i povezivost i komuniciranje, 3G je doduše to rješio ali opet s izostatkom 3G poziva (moraju nešto ostaviti za treću inkarnaciju).
Dakle 3rd party aplikacije nemaju veze sa smartphoneom, on u startu iz kutije mora nuditi neke osnovne stvari koje olakšavaju ubrzan i stresan tempo svakodnevnog života vrlo "važnog poslovnog čovjeka". Jafon je ljep i zgodan za igranje nakon što se stavi Cydia i spoji na net ali meni recimo ne bi nikada nikada bio primarni telefon. Kad bih bio pripadnik zlatne mladeži onda bi ga nosio na evente i premijere :) 

Xperia X1 me oduševila (priznam, bio sam skeptik kad sam vidio da ima WM). Već dugo dugo vremena nisam željno isčekivao neki gadget ko X1. Imao sam masu pametnih telefona i trenutno imam N95 8GB ali sonyericsson ipak rula u srcu. Rekao mi je čovjek iz ex elektromagica da imaju najavu za kraj 10. mjeseca, početak 11. i da će cijena sigurno biti preko 5k za ove prve modele koji dođu, vani su najave oko 600€. Vodafone UK i T-mobile primaju predbilježbe ali ih još nema u ponudi. 

Ne preostaje nam ništa drugo nego skupljat novce u čarapu i čekati neki od narednih Bugova da vidimo što će o X1 reći "vrlo važan poslovni čovjek" (Oskar Petriću za ovo)

1.ti si kreten
2.Samo siris dezinformacije:
1.Odakle tebi ide da iphone nemoze pokrenit office filove ?!! (pokrece i power point prezentacije)
2.Sto se tice tipkovnice slazem se,i nije bas toliko za posla kao npr HTC TyTN II ali nije toliko los da se nemoze radit u njemu i koliko sam ja primjetio dosta je brzi software...

A kako ce te X1 odusevit kad jos nije na trzistu...
Nemoze te mobitel odusevit/razocarat ako ga nemas !
17 godina
neaktivan
MiH kaže...

Možda griješim, neznam puno o Androidu, neka mi netko objasni, ali ovako mi nije nikako logično. Znam da je Android građen na Linux kernelu, ali ipak u razvoju je oko 3 godine, a Mac OS 24 godine.

Tu ima dosta gresaka,iphone OS nije uopce kao Mac OS nego imaju samo slican (ne isti) kernel,ostalo je sve drugacije...
Iphone OS je fantasticna platforma ali naravno apple sa svojim banalnim ogranicenjima sve u***e...
Android je "open source" i nalikuje pomalo iphone-os-u po nekim stvarima,ja mislim da ima zlatnu buducnost ali svakom svoje
17 godina
neaktivan
xxtoni kaže...
Nicholas kaže...
Gerontius kaže...

1.ti si kreten
1.Odakle tebi ide da iphone nemoze pokrenit office filove ?!! (pokrece i power point prezentacije)
2.Sto se tice tipkovnice slazem se,i nije bas toliko za posla kao npr HTC TyTN II ali nije toliko los da se nemoze radit u njemu i koliko sam ja primjetio dosta je brzi software...

Ko kaže da nije na tržištu kad je izašao 30. rujna. Ne širi ti dezinformacije
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

1.ti si kreten

1. Neću se uopće spuštati na ovakav nivo komuniciranja.
2.1.   Cijelo vrijeme govorim o mogućnostima uređaja kad se izvadi iz kutije što se i jasno vidi iz posta, jafon sam imao tri dana i nisam primjetio nikakav editor office dokumenata (doduše nisam ni tražio pa se ispričavam ako sam u krivu)
2.2.   ???

X1 me oduševio inicijalnim specifikacijama i materijalima, kao i reviewima kojih ima s obzirom da je uređaj u inozemstvu ponudi od 30.09. ,   isto tako baci pogled na današnji BOLex.  
Po toj tvojoj logici npr. svi koji briju na aute bi trebali prvo kupiti maserati da bi mogli išta diskutirati o njemu.... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 18:22 (Nicholas).
17 godina
neaktivan

Kakve se slušalice dobiju uz telefon dali su kao one iz W serije ili obične?

17 godina
neaktivan
ica kaže...

Mob koristi obične slušalice kao MP3 playeri
16 godina
neaktivan

Ove

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice