SE x10 mini wifi problem

poruka: 16
|
čitano: 3.810
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
SE x10 mini wifi problem i pitanje

Imam ovaj mobitel i sad kad se zelim spojiti na wlan od doma ne zeli nikako.

Znaci idem u bezicne postavke i odaberem ukljuci wifi i onda poceka par sekunda i pojavi se tekst: "Nije moguće tražiti mreže."

Samo odjednom nemogu se spajat na wlan mreze, nista nisam radio sta bi moglo uzrokovati ovaj problem i odjednom pocelo to dolazit danas ujutro..

I sad još jedno pitanje;

Znaci imam instaliran android v2.1 i nikako ne kuzim kako da aplikaciju instaliram na mem. karticu?!?!

Nigdje nema opcije da me pita gdje želim instalirat ni ništa..i tako mi se zapunila memorija telefona.

Pitanje glasi: Kako da namjestim da mi se svaka aplikacija koju zelim instalirat instalira na mem. karticu??

Svaka pomoć dobrodošla

Pozdrav

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SE x10 mini wifi problem i pitanje

pozdrav.

Znači imaš originalni STOCK SE rom 2.1 Android?

mobitel ti nije rootan?

a za to da instaliraš aplikacije na SD karticu,Android 2.1 Eclair to nepodržava! to je moguće od Androida 2.2(Froyo) nadalje ;) Taj problem se može rješiti rootanjem mobitela i stavljanjem custom romova,ili instaliranjem aplikacije link to SD (ali kad je mob rootan,ne ovako)

XPERIA X8 White * 2.2.9 FroyoBread *
16 godina
Emcho kaže...

pozdrav.

Znači imaš originalni STOCK SE rom 2.1 Android?

mobitel ti nije rootan?

a za to da instaliraš aplikacije na SD karticu,Android 2.1 Eclair to nepodržava! to je moguće od Androida 2.2(Froyo) nadalje ;) Taj problem se može rješiti rootanjem mobitela i stavljanjem custom romova,ili instaliranjem aplikacije link to SD (ali kad je mob rootan,ne ovako)

Da, originalni 2.1 imam gore. Mob nije rootan jer nit neznam kako se roota...

Sta je 2.1 Eclair? Stock rom ili??

A kako bi mogao stavit taj 2.2 froyo android?
Mislim da ima i noviji 2.3, dali x10 mini podrzava 2.3?

Hvala! 

15 godina
neaktivan

Kako se roota imaš na ovom linku,kao i sve custom ROMove za tvoj x10mini;)

2.1 ti je tvoj STOCK rom,da,naziv mu je Eclair, android 2.2 je Froyo a android 2.3 je gingerbread..:)

tvoj x10mini podržava sve od navedenih ,malo prošvrlaj po tom linku što sam ti dao a i ako hoćeš na Hr. ,tu na Bugu ima dosta tutova ali u podforumu "Sony Ericsson XPERIA X8" ,pogledaj si.

16 godina
Emcho kaže...

Kako se roota imaš na ovom linku,kao i sve custom ROMove za tvoj x10mini;)

2.1 ti je tvoj STOCK rom,da,naziv mu je Eclair, android 2.2 je Froyo a android 2.3 je gingerbread..:)

tvoj x10mini podržava sve od navedenih ,malo prošvrlaj po tom linku što sam ti dao a i ako hoćeš na Hr. ,tu na Bugu ima dosta tutova ali u podforumu "Sony Ericsson XPERIA X8" ,pogledaj si.

Zahvaljujem!

To je tutorial za rootanje? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739874

Ne snalazim se previše pa pitam, rađe nego da pogriješim!

Kako sam skužio na ovom linku, to je jedna od metoda rootanja, znaci ima više metoda? Koja je najlakša/najbrža? Koliko je sve to skupa teško za napravit?

Super. Onda najbolje da stavim odmah 2.3 jelda? Kakve su promjene u odnosu na 2.1??

15 godina
neaktivan

to je jedan od metoda rootanja sa kojim ja nisam upoznat.

eto ti jedna metoda meni poznata,ali ja imam X8 ,kod mene je drukčije...ako znaš engleski bez problema ćeš to rješit... ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=906231

e sad...ako ti treba kamera radije uzmi 2.2 ROMove jer na 2.3 je kamera ograničena na VGA :/ i to je jedini bug u 2.3 romovima koji je dosta teško otklonit ali radi se na tome .. ;),inače ,po meni,custom romovi su puno brži,efikasniji i bolji.. :))

16 godina
Emcho kaže...

to je jedan od metoda rootanja sa kojim ja nisam upoznat.

eto ti jedna metoda meni poznata,ali ja imam X8 ,kod mene je drukčije...ako znaš engleski bez problema ćeš to rješit... ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=906231

e sad...ako ti treba kamera radije uzmi 2.2 ROMove jer na 2.3 je kamera ograničena na VGA :/ i to je jedini bug u 2.3 romovima koji je dosta teško otklonit ali radi se na tome .. ;),inače ,po meni,custom romovi su puno brži,efikasniji i bolji.. :))

aha, ok onda cu sa time pokusat rootat malo kasnije..

a cek rootanje je kao hakiranje moba? 

Kad rootam, kako stavim neki custom rom?

ako stavim 2.3 rom, dal bi se onda mogao vratit na 2.2?

15 godina
neaktivan

čuj,nije hakiranje moba nego "poboljšavanje".Neznam šta da ti kažem..ja kad sam svoju X8 rootao,blistao sam {#} :))

a sad ovo za stavljanje custom romova,,za to ti treba xRecovery preko kojeg prvo napraviš backup postojećeg roma,ako se slučajno ošteti da možeš vratit kako je bilo.. ;) ali ako pratiš sve kako treba šanse su minimalne da išta krene po zlu.. 

kad staviš 2.3 rom,ti možeš mjenjat kako god hoćeš,možeš vratit na 2.1,pa isprobat 2.2,pa kako god hoćeš.. prouči malo X8 sekciju,tamo ima svega,a i na onim linkovima,ima jako korisnih stvari,naravno i tutove koji sve točno objašnjavaju.

16 godina
Emcho kaže...

čuj,nije hakiranje moba nego "poboljšavanje".Neznam šta da ti kažem..ja kad sam svoju X8 rootao,blistao sam {#} :))

a sad ovo za stavljanje custom romova,,za to ti treba xRecovery preko kojeg prvo napraviš backup postojećeg roma,ako se slučajno ošteti da možeš vratit kako je bilo.. ;) ali ako pratiš sve kako treba šanse su minimalne da išta krene po zlu.. 

kad staviš 2.3 rom,ti možeš mjenjat kako god hoćeš,možeš vratit na 2.1,pa isprobat 2.2,pa kako god hoćeš.. prouči malo X8 sekciju,tamo ima svega,a i na onim linkovima,ima jako korisnih stvari,naravno i tutove koji sve točno objašnjavaju.

Cekaj. Znaci ja idem rootat mob, i sta sam napravio sa tim? 

Jesam ga updateo na 2.2 ili 2.3? 

Prvo treba rootat pa upgradeat? A preko cega to? xD

xRecovery je obican program ili?

16 godina
SE x10 mini wifi problem

E ajde ljudi pomozite plss.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SE x10 mini wifi problem

kad ga rootaš nisi ga updatao ni na 2.2 ni na 2.3 ...

to se radi preko xRecoverya kad rootaš,prvo se roota pa se stavi xRecovery pa onda custom romovi ;)

ja sam tu vrlo rijetko,nemam vremena baš,prošvrljaj x8 forum malo ovdje,tamo ti sve piše..

16 godina
Emcho kaže...

kad ga rootaš nisi ga updatao ni na 2.2 ni na 2.3 ...

to se radi preko xRecoverya kad rootaš,prvo se roota pa se stavi xRecovery pa onda custom romovi ;)

ja sam tu vrlo rijetko,nemam vremena baš,prošvrljaj x8 forum malo ovdje,tamo ti sve piše..

ok onda sam ga rootao.

Sad trebam instalirat program xrecovery i onda sa tim programom romove stavljat?? 

a trazio sam nesto al ko ce procitat svih 30 stranica :S

15 godina
neaktivan

znači xRecovery je program kojim instaliraš custom romove,praviš backupe i rješavaš probleme:)

pri paljenju mobitela stalno klikaš 'back' tipku i dođe ti xRecovery..kad njega install. sve je lako.. ;)

16 godina
Emcho kaže...

znači xRecovery je program kojim instaliraš custom romove,praviš backupe i rješavaš probleme:)

pri paljenju mobitela stalno klikaš 'back' tipku i dođe ti xRecovery..kad njega install. sve je lako.. ;)

Aha ok hvala.

još samo nešto XD

jel mi mozes dal link di je tocan tutorial i ne pre tezak tj dobro objasnjen jer ja nemogu nac?

EDIT: jel to ovaj tutorial ? valjda je a? :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878426

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 21:34 (DommY).
15 godina
neaktivan

da,da to je pravi! :)

po tome idi i nećeš pogriješit nikako...{#}

16 godina
SE x10 mini wifi problem

Molim pomoc.

evo uputa kako stavit xrecovery.

totalna sam n00bara pa ne kuzim nis

po meni ovo je tako glupo tj nejasno napisano..

Manual Installation:

- Download and unpack the recovery package

- use Root Explorer to remount /system rw

- copy the content of the package (3 files) into /system/bin folder

1. kuzim

2. koji root explorer???????? samo odjednom mi to kaze pa nikad cuo za to nisam -.-

3. isto kuzim valjda..

i ovo

Requirements:

1. Phone must be rooted

2. Busybox from the market installed

1. mob je rootan

2. koji busybox? uglavnom market nemogu koristit jer mi wlan ne radi...

komplicirano i ne jasno, sta rec..

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice