Nemoooj zezat. Bome je štedljiv u odnosu na 4500. Još ako uspije šta srediti sa a
uriranjem firmwarea,pun pogodak. Meni je prelazak na JB dosta uštedio baterije,a i ažuriranje firmwarea,pa baš čekaj da vidiš hoće li biti čega. :D
Samo da malo nadopunim dojmove...
Moram reć da sam stvarno oduševljen. Radi daleko bolje od očekivanja, s obzirom na cijenu, očekivao sam da bude u rangu onih jeftinijih Samsunga i slično, međutim ovo je daleko bolji uređaj.
Odličan ekran, kojemu jedino fali možda malo vidljivosti na baš najjačoj direktnoj sunčevoj svjetlosti. Ali vjerojatno tako nešto jednostavno ne može u ovaj cjenovni razred.
Nek me nitko krivo ne shvati - nisam nikad imao problema sa vidljivošću, ni na plaži, ni nigdje, bez obzira na sunce, ekran je i u takvim uvjetima upotrebljiv, ali da je još malo jače osvjetljen bilo bi bolje.
Kamera - prije sam je nešto pokudio, i dalje stojim kod toga, slike ispadaju malo svakako nekako kad osvjetljenje nije dobro. DOk u uvjetima normalnog osvjetljenja, i ne predalekog fokusa slike ispadaju sasvim korektno. Pogotovo kad se razviju. Dok ih se gleda na ekranu još su malo onako...dovoljne, al kad ih se razvije ispadaju vrlo dobre.
Konstrukcija - samo pohvale, osim možda tipke za paljenje koja je mogla bit sa strane, ali inače super. Nema uvijanja, svijanja, cvrčaka, ničega, uređaj ko da je od kamena udvaljen. Barem za moje uvjete korištenja. (iako tu moram reć da je prelazak sa dumb na smart ph prouzročilo dosta promjena u korištenju, pa sad npr daaaaleko više pazim na mob, jer prije mi je toliko ispadao, lupao, i svuda treskao, da su ljudi ponekad mislili da ga i namjerno tu i tamo bacim)
Iskustvo rada - zakon. STvarno je sve brzo i brže nego sam očekivao, nikakvih vidljivih zastajkivanja nema, igre šibaju bez trzanja.., pdf ovi se otvaraju, scrolaju, ma milina.
Baterija - ovo mi je možda bio i najveći strah, imao sam prvih dana stalno paranoju da mi neće izdržat cijeli dan, ali realno izdrži bez ikakvih problema cijeli dan, a vrlo često i dva. A ja ga stvarno maltretiram, stalno uključen wifi, kao i data promet koji se prebacuje redovito sa 3g na 2g kad sam oko kuće jer ovdje je 3g banana, sinkronizacija uključena itd, plus stavrno puno poziva, tu i tamo nabacim koju igru...
Ja ga nisam rootao. Vrlo vjerojatno ni neću...barem za sad ne vidim takvu potrebu. Iako...tko zna.
Nadogradnju su najavili da stiže, i to se nešto govorilo i ubrzo, pa nadam se da je nećemo dugo čekat.
Odlična je stvar ako dolazi Jelly bean jer bi mobitel trebao bit još fluidniji, a i kamera bi trebala bit bolja.
Odlična je stvar ako dolazi Jelly bean jer bi mobitel trebao bit još fluidniji, a i kamera bi trebala bit bolja.
Hehe...imam iskustva sa rootanjem, nije u tome stvar, nego jednostavno ja osobno nemam potrebe za tim. Osim naravno ako se ispostavi da nadogradnji neće biti, ili ako će ih se predugo čekati, onda će biti druga priča jer neću izdržat :D
Ako imaš imalo mozak,onda nećeš brickat mob pri rootanju jer je to gotovo nemoguće.
A čak i ako to napraviš problem je softwerske prirode i da se riješiti.
Je Jelly Bean je fluidniji,ali kamera se ništa ne mijenja
Radije si uzmite pravi mob za manje novce,recimo ja imam ovog kineza i odličan je za 1400kn sa PDV-om
Slabo stoje sa custom romovima jer im se nije nitko posvetio.
Dobio sam odgovor od njihovog supporta da datum upgradea nije točno određen, ali rade na tome i očekuju da to bude vrlo skoro.
Ali mi nije odgovorila dal će ići na 4.1 ili 4.2...
Dobio sam odgovor od njihovog supporta da datum upgradea nije točno određen, ali rade na tome i očekuju da to bude vrlo skoro.
Ali mi nije odgovorila dal će ići na 4.1 ili 4.2...
Hvala na odgovoru! Šta se tiče mog mudrijanja o rootu samo sam se htio ogradit (klasika). Pozdrav!
Većer!
Imam jedno pitanje...
Cura mi je jućer kupila model 4055 i žali se da je vrijeme punjenja baterije preko 6 sati (danas ga je ispraznila do kraja i oko 17 sati ga stavila puniti i tek joj je sad javilo da je baterija puna) pa me zanima da li je tako i kod ostalih modela pošto namjeravam kupiti 5430 tako da znam...
Koristim dosta raznih aplikacija i učestalo se spajam na net preko 3G mreže tako da mi se zna desiti da mi se usred dana isprazni baterija, pa ako moram negdje hitno iči da znam da ga ne moram puniti 3 sata da bi mi izdržao narednih par sati koliko bih bio odsutan iz kuće.
Zahvaljujem unaprijed!
Neka proba u drugu utičnicu, i neka proba s drugim punjačem. Te dvije šeme neka odradi pa javi što je bilo.
Obično se ne pune toliko dugo.
Probati čemo pa ću se javiti...
hvala na brzom odgovoru...
evo novo punjenje i bilo je sve u redu...
nego...
zna li tko kako isključiti automatsko ispravljanje prilikom pisanja sms-ova na prestigiovim modelima?
U opcijama bi ti to trebalo biti. Probaj dok pišeš poruku otvoriti opcije, možda imaš i tamo. ako ne, onda se poigraj u opcijama i postavkama.
aha, ok...
hvala ti puno...
Jel netko od vas (vlasnika) dobio update?
Pitao sam u temi za 4500, a vidim i ovdje bih mogao. Je li imao tko kakvog iskustva s Prestigiom i servisom? Reklamacije i sl.?
Pitao sam u temi za 4500, a vidim i ovdje bih mogao. Je li imao tko kakvog iskustva s Prestigiom i servisom? Reklamacije i sl.?
Nisao imao do sad nikakvih problema, jedino što je praktički nemoguće nabaviti zaštitnu foliju za ovaj model. Tako da sam kupio od tableta i izrezao za ovo.
Ni ebay nije pomogao?
Ni ebay nije pomogao?
Ne, nažalost, ovaj mobitel izgleda svi bojkotiraju
Inače mobitel je odličan, apsolutno nigdje ne trza, dos ad nikakvih problem. Prije njega sam imao xperiu P i ona mi se znala par puta resetirati sama od sebe, ali ovaj apsolutno ništa.
Ima taj neki ludi intelov procesor koji, čini mi se, ne troši, već generira struju
Mobitel mi bez problema traje 3-4 dana bez punjenja, stalno mi je uključen wifi, stalno uključeni mobilni podaci, svjetlina ekrana na automatsko.
Dok sam druge mobitele morao paziti, i teško da bi izdržali cijeli dan, ovaj doslovno ništa, a baterija mu traje puuuno dulje od ostalih.
Gledam i druge mobitele s Intelovim procesorima, i izgleda da će moj sljedeći mobitel biti lenovo k800.
Osim ako u međuvremenu ne izađe neki drugi, koji ljepše izgleda
Ne znaju što propuštaju.
Da, baš ga svi hvale, šteta što nije malo popularniji.
A što se baterije tiče, ne čudim se. I meni zna izdržati 3 do 4 dana, uz upaljen wi-fi, i svjetlinu na pola. I ono, drži se.
Pa možda izađe još koji Prestigiov mobitel s Intelovim procesorom.
Pozdrav!
Planiram uzeti ovaj uređaj, pa ako nije problem da cujem najnovije dojmove nakon duzeg koristenja. Pretpostavljam da je sad vec skoro pola godine proslo od kupovine, pa da vidim kako se 5430 nosi s vremenom. Hvala :)
Pozdrav!
Planiram uzeti ovaj uređaj, pa ako nije problem da cujem najnovije dojmove nakon duzeg koristenja. Pretpostavljam da je sad vec skoro pola godine proslo od kupovine, pa da vidim kako se 5430 nosi s vremenom. Hvala :)
Još uvijek nikakvih zamjerki.
Gadno je što nema kupiti folija za ekran za njega.
Ja sam to riješio s folijom za tablet koju sam izrezao skalperom.
Baterija i dalje traje odlično, jedino što do sad još nije bilo nikakvih nadogradnjih sustava, ali meni to ne smeta, sve što trebam imam.
Brz smartphone s odličnom baterijom
Pozdrav!
Još uvijek nikakvih zamjerki.
Gadno je što nema kupiti folija za ekran za njega.
Ja sam to riješio s folijom za tablet koju sam izrezao skalperom.
Baterija i dalje traje odlično, jedino što do sad još nije bilo nikakvih nadogradnjih sustava, ali meni to ne smeta, sve što trebam imam.
Brz smartphone s odličnom baterijom
Svidja mi se odgovor
Znaci ICS radi odlicno?
A sto se tice aplikacija i memorije, jel se mogu snimat na memorijsku jer cini mi se da je prostor na mobitelu dosta mali?
Svidja mi se odgovor
Znaci ICS radi odlicno?
A sto se tice aplikacija i memorije, jel se mogu snimat na memorijsku jer cini mi se da je prostor na mobitelu dosta mali?
Neke mogu, neke ne...
Ja sam jedan od onih koji smatra da mi ne treba puno aplikacija, što trebam, to skinem, i opet pobrišem.
Imam možda 15ak aplikaacija, koje su stalno instalirane, ostatak, ako ima potrebe...
Pozdrav, jel ko zna gdje bih nabavio bateriju za ovaj telefon, nema je čak ni na e-bay-u