Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.305
|
čitano: 12.780.410
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
KTM kaže...
millennial kaže...
KTM kaže...
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Preporuka gdje kupiti masku za S25+ a da maska podržava bežično punjenje?

Uvijek preporučam Spigenove maske, te su mi se u praksi pokazale najboljima. Koštaju malo više, ali traju i štite.

https://www.spigen.com/products/galaxy-s25-series-case-ultra-hybrid-metal-ring-magfit?variant=43472094494767

https://www.nabava.net/search.php?q=spigen+s25+plus

Hvala kolega, naručio njihovu masku i staklo.

Ako može još jedno pitanje - prebacivanje podataka sa starog mobitela (Xiaomi) na ovaj novi Samsung, da radim ručno ili preporučaš neki Samsungov app?

Puno puta sam čuo da iPhone to ima odlično rješeno, sad neznam kako je na Androidu?

Google račun - backup

novi mob isti Google račun restore

isti kukumar kao na iPhoneu.

To mi je jasno za slike i kontakte. Što sa appovima i njihovim postavkama, appovi od banka i to? Nema kloniranja?

Google nema. U većinu prenesenih aplikacija morat ćeš se ponovno prijaviti, a pogotovo u m-bankarstvo. I to tako mora biti. Pa prije selidbe prouči neke kritične aplikacije i kako se one prenose na novi mobitel i kako se aktiviraju. Dakle, prije selidbe

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Samsung ima Smart Switch za kopiranje sa starog uređaja.

Instaliraj app na stari uređaj, na novom će te pitati za prijenos preko toga, poveži mobitele kablom i to je to

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
KTM kaže...
millennial kaže...
KTM kaže...
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Uvijek preporučam Spigenove maske, te su mi se u praksi pokazale najboljima. Koštaju malo više, ali traju i štite.

https://www.spigen.com/products/galaxy-s25-series-case-ultra-hybrid-metal-ring-magfit?variant=43472094494767

Ako može još jedno pitanje - prebacivanje podataka sa starog mobitela (Xiaomi) na ovaj novi Samsung, da radim ručno ili preporučaš neki Samsungov app?

Puno puta sam čuo da iPhone to ima odlično rješeno, sad neznam kako je na Androidu?

Google račun - backup

To mi je jasno za slike i kontakte. Što sa appovima i njihovim postavkama, appovi od banka i to? Nema kloniranja?

appovi će ti se isto ponovno instalirati, jedino se moraš ponovno prijaviti u aplikacije u koje si bio prijavljen i aktivirati bankarske aplikacije.

6 godina
KTM kaže...
millennial kaže...
KTM kaže...
zelenapaprika kaže...
KTM kaže...

Google račun - backup

Od banke konkretno nema kloniranja.....

12 mjeseci
Za bankovnu aplikaciju više se ne mora u banku prilikom promjene telefona, samo idi u postavke aplikacije i pronađi opciju prebacivanja m banking na novi mobitel.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sirotanovic kaže...
Za bankovnu aplikaciju više se ne mora u banku prilikom promjene telefona, samo idi u postavke aplikacije i pronađi opciju prebacivanja m banking na novi mobitel.

Kod PBZ se mora.

8 godina
Jedan od razloga za napustiti PBZ.
5 godina
Sirotanovic kaže...

Razlikuje se od banke do banke. Plus, neku aplikaciju možeš imati samo na jednom mobitelu, a neku na više od jednog.

14 godina

Vjerojatno je nekoliko puta ovdje u temi bilo priče o načinu punjeneja pa evo jedan jaaaako jaaako dobar video rađen preko 2 godine i 3 pokušaja.

Odgovara na pitanje o načinu punjenja baterije.

long-story short, ne pretjerana velika razlika, ali dugoročno ako ćete imati mobitel 3+ godine, računajte ga puniti u ciklusu 30-80%.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sva ta prejeb*vanja sa baterijom rjesi 50-60e promjena baterije u ovlaštenom servisu nakon 2-3 godine slobodnog korištenja mobitela.
Praznim ga do 30 i punim do 80 al- pa u startu ne koristim 50% kapaciteta baterije, a tolko bateriju ne mogu srozat ni u 4 godine...
Al svatko svome...
Malaka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 10:36 (Apachy).

3 0 hvala 0
10 godina

Poanta je ta da je vecini ljudi dosta 80% ujutro i da se vrate s minimalnih 30% s posla/škole i sl. A onda, kad im jednom treba biti 100% jer ih nece biti duze vremena, tih 100% ce trajati duže radi pametnijeg načina punjenja (izmedu 30 i 80) do tad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 10:50 (perix231).
Moj PC  
1 1 hvala 0
5 godina
sudy_freak kaže...

Vjerojatno je nekoliko puta ovdje u temi bilo priče o načinu punjeneja pa evo jedan jaaaako jaaako dobar video rađen preko 2 godine i 3 pokušaja.

Odgovara na pitanje o načinu punjenja baterije.

long-story short, ne pretjerana velika razlika, ali dugoročno ako ćete imati mobitel 3+ godine, računajte ga puniti u ciklusu 30-80%.

Moje iskustvo: 4 pune godine prije promjene baterije (2019.-2023.), uvijek punjena do 100%. Nikada nisam vidio neki osjetni pad kapaciteta baterije, samo se odjednom napuhnula i to je bio kraj te baterije.

5 godina
perix231 kaže...

Poanta je ta da je vecini ljudi dosta 80% ujutro i da se vrate s minimalnih 30% s posla/škole i sl. A onda, kad im jednom treba biti 100% jer ih nece biti duze vremena, tih 100% ce trajati duže radi pametnijeg načina punjenja (izmedu 30 i 80) do tad.

Imam ja u zadnja dva mobitela neko pametno punjenje i uključeno je punjenje do 80%, pa svejedno puni do 100%. Kao i ljudima na Iphoneu kojima puni do 80%, ali im povremeno svejedno napuni do 100%.

"It is normal for an iPhone to occasionally charge to 100% even when a charging limit like 80% is set
, as this is how Apple maintains accurate battery state-of-charge estimates. To keep the battery calibration up to date, the iPhone will periodically charge to 100% regardless of the limit you have set. This is not a bug, but a normal part of the battery management system designed to improve the accuracy of the battery percentage reading."

Ima dana kada od doma odem s baterijom na 95% i vratim se s 87% jer ga takoreći nisam pipnuo. A ima dana kada bateriju ispraznim gotovo do kraja.

Tako da mobitel koristim koliko god mogu do maksimuma, a bateriju promijenim u servisu kada vrijeme dođe za to.

16 godina

Ovaj test je samo opet pokazao da brza punjenja ne degradiraju značajno bateriju u dužem periodu. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 mjeseci
Nakon punih sedam godina na istoj bateriji 💪

Ubijam ga, znam po 10-11 sati na dan koristi , rijetkost manje od 4 sata.

Punjenje , uopće ne pazim ali uključio sam u opcijama pametno punjenje i ostale huawei značajke za zaštitu baterije.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Sirotanovic kaže...
Nakon punih sedam godina na istoj bateriji 💪

Ubijam ga, znam po 10-11 sati na dan koristi , rijetkost manje od 4 sata.

Punjenje , uopće ne pazim ali uključio sam u opcijama pametno punjenje i ostale huawei značajke za zaštitu baterije.

Mate 20 pro. to je jedan od apsolutno najboljih mobitela ikada. Imam ga i ne bi ga mijenjao za ništa. Kao stari Mercedesi, neuništivo...

12 mjeseci
Zapravo jedva čekam da crkne da imam novi , ali sigurno ću žaliti koliko smo toga prošli zajedno BFF (moj mobitel i jaaaaa, prijatelja dvaaaaa) 😜

Još uvijek sve aplikacije rade, nije ništa zastario, imam na njemu preko 200 aplikacija , no mnoge nisam stigao niti pokrenuti.

Čak su mi nudili u servisu besplatnu zamjenu baterije za novu, cijena 20 eura ali noćna mora mi je nanovo sve instalirati i iskreno ne treba kad je stara još dobra.
14 godina

Jel se može negdje u RH uzeti Vivo x300 pro?

0 0 hvala 0
16 godina
sstrmi kaže...

Jel se može negdje u RH uzeti Vivo x300 pro?

Moze ovdje

16 godina
Sirotanovic kaže...
Zapravo jedva čekam da crkne da imam novi , ali sigurno ću žaliti koliko smo toga prošli zajedno BFF (moj mobitel i jaaaaa, prijatelja dvaaaaa) 😜

Još uvijek sve aplikacije rade, nije ništa zastario, imam na njemu preko 200 aplikacija , no mnoge nisam stigao niti pokrenuti.

Čak su mi nudili u servisu besplatnu zamjenu baterije za novu, cijena 20 eura ali noćna mora mi je nanovo sve instalirati i iskreno ne treba kad je stara još dobra.

Servis ne radi reset nakon zamjene baterije. Mijenjao u Insignumu na p30 i p40 pro...

12 godina

Pozdrav, 

Treba mi mobitel sa sto boljom kamerom do 550eur, nov zapakiran. 

Zasad sam nasao xiaomi mi 14 za 400 i nes sitno eur. 

Ima li sta bolje? Nebitno odakle je ducan, moze i aliexpress. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jel 14 ili 14t?

12 godina

14, snapdragon 8 gen 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema boljeg za te novce uzmi i ne misli se. Mada sumnjivo niska cijena. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
August kaže...

Pozdrav, 

Treba mi mobitel sa sto boljom kamerom do 550eur, nov zapakiran. 

Zasad sam nasao xiaomi mi 14 za 400 i nes sitno eur. 

Ima li sta bolje? Nebitno odakle je ducan, moze i aliexpress. 

Gdje toga ima, najjeftinije u Hrvata - 699 ????

Ju je je? Je ju je!
12 godina

Ima na aliexpressu, cn verzija sa global romom, sa kuponima koji trenutno važe. Mada sam procitao da mozda ima zakljucane neke frekvencije, tako da je narucen poco f7 ultra za 410eur sa kuponima, koji je za eu trziste.  Ak kome trebaju linkovi, posaljem u privatnu poruku (nez dal se u temi smiju postavljat) 

16 godina

Pogledaj si malo bolje, to je korišteni mob (za 439 €)

a potraži da li podržava B20 band za 4G/5G, to je za EU hardware unutra

Ju je je? Je ju je!
12 godina

Pisalo je da je zapakirani, da, to sa frekvencijama me odbilo, ispada da  7 i 20 ne bi radile, prema podacima sa gsm arene. 

16 godina
Imas Oppo finde x5 pro za 280€ novi globalna verzija ak ti to nije staro

0 0 hvala 0
17 godina

Šta kupit u ovoj nikad lošijoj ht ponudi trenutno? Ili čekat, jer mi nije sila atm.

Istekla mi je pretplata, imam u moj telekom appu par zanimljivih ponuda financijski, ali ništa ne dobivam kao neki napredak od s23U kojeg trenutno imam. S25U mi je totalno bacanje novaca, em su sjebali olovku koju koristim, em je 99% telefona ostalo isto.

Ili uzet ajfona 17icu pa u oglasnik s njim, ili čekat.

Osim motorole koja me stvarno onak opako žulja za uzet za taj kikiriki za koliko je mogu dobit (razr 60 ultra, zelena, baš mi je onak vizuala zanimljiv i neobičan mob (nostalgija za prvim razr-ima nekad davno koje sam imao)), ali mi je onak, downgrade po softveru i mogućnostima naspram trenutne ultre....

Ima li ko kakav savjet, ili da se bacim na čekanje (ili božićnih popusta ili nekih novijih mobitela u ponudi jer trenutna im je osim samsunga i applea out of date brutalno).

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice