Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
mzopg kaže...
Lik1990 kaže...

Pozdrav, može li preporuka mobitela do 8000 kn, a da nije huawei i ostali kinezi.

Eliminirao si 95% uređaja 

Što ti je bitno?

Ostali su ti Samsung, Apple, Google, LG i Sony, od većih igrača. S tim da LG kaska, a Sony bi gledao isključivo ako ti je fotić bitan i manualno podešavanje.

U protivnom iPhone 11 Pro Max, izvrstan uređaj, kad si već spreman potrošiti 8000kn.

Uz njega bi gledao Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Jedan i drugi su oko 8000 početna cijena kod nas.

Bilo bi pametno pričekati i izlazak iPhone 12 za oko mjesec dana, ako ne ništa onda će jedanaestica malo pojeftiniti.

bitno mi je da radi bez štekanja i da se baterija ne troši brzo, kamera mi i nije neki prioritet

14 godina
neaktivan
Lik1990 kaže...
mzopg kaže...
Lik1990 kaže...

Pozdrav, može li preporuka mobitela do 8000 kn, a da nije huawei i ostali kinezi.

Eliminirao si 95% uređaja 

Što ti je bitno?

Ostali su ti Samsung, Apple, Google, LG i Sony, od većih igrača. S tim da LG kaska, a Sony bi gledao isključivo ako ti je fotić bitan i manualno podešavanje.

U protivnom iPhone 11 Pro Max, izvrstan uređaj, kad si već spreman potrošiti 8000kn.

Uz njega bi gledao Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Jedan i drugi su oko 8000 početna cijena kod nas.

Bilo bi pametno pričekati i izlazak iPhone 12 za oko mjesec dana, ako ne ništa onda će jedanaestica malo pojeftiniti.

bitno mi je da radi bez štekanja i da se baterija ne troši brzo, kamera mi i nije neki prioritet

Onda uzmeš nekakav medium budget uređaj za 4000kn, a ostatak potrošiš na nešto pametnije, osim ako ti ne služi za pokazivanje u tom slučaju opet iPhone 11 Pro Max i miran si.

Što te Kinezi smetaju? Jedan Xiaomi Mi 10 za 4000kn ti je izvrstan uređaj ili Poco F2 Pro za 3200kn, sve preko toga je kao da kupuješ ferarija za voziti se po parkingu. Ova dva imaju odlične baterije, posebno Poco, i uz to trenutno najjači procesor (ne računam + verziju SD865). Poco ima i super display bez rupa i zubi, pa djeluje vrhunski. Kamera mu je iznad prosječna, prema ovome što si napisao tebi će biti više nego dovoljno dobra.

15 godina
neaktivan

samsung m31 na njemačkom amazonu., baterija od 6000mah

6 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav, kupujem novi mobitel pa me zanima što mislite o ovom modelu i ima li itko iskustva s ovom stranicom, popust je dobar pa me zanima. https://www.mobiteli-shop.hr/samsung-galaxy-a51-4gb-128gb

Također, ako netko ima preporuku za neki bolji u ovom rangu :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 10:50 (tzvhdsse).

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav , trazim neki mobitel do 1400 kn +/-100 kn . Naglasak na trajanju baterije , fluidnosti i kameri , za klinku 8 .raz . Hvala unaprijed . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ako trebaš moćnu bateriju i štedljiv proc, onda Redmi Note 9s za 1479kn u Centru Tehnike.

Ako trebaš fluidnost, jako brzo punjenje i proc za igranje, onda Realme 6s za 1359kn u Abrakadabri.

Ili P40 Lite u mobiri.hr 1570kn. Ima bolji proc od oba navedena,128 GB memorije i najbrže punjenje 40W, ali nema Google apps.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 11:55 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

OK a kak onda

RN9s ima u GFXbechu 28 fpsa, a P40lite - 18 ????  ak je tak brži, za igre osobito?

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Kirin 810 u multi core i single core Geekbenchu je jači od SD720G.

Za igre je bitan GPU, a ja sam naveo da P40 Lite ima najjači proc, što je istina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Zašto preporuka za fon koji nema gapps ?

0 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...
Ako trebaš moćnu bateriju i štedljiv proc, onda Redmi Note 9s za 1479kn u Centru Tehnike.

Ako trebaš fluidnost, jako brzo punjenje i proc za igranje, onda Realme 6s za 1359kn u Abrakadabri.

Ili P40 Lite u mobiri.hr 1570kn. Ima bolji proc od oba navedena,128 GB memorije i najbrže punjenje 40W, ali nema Google apps.

Onda najbolje Redmi Note 9S ? Mobitel ce se koristiti najvise za  Messenger Viber i Instagram , mislim da nece biti nekog prevelikog igranja . Bitno da nista od aplikacija ne steka ili se rusi :)

15 godina

ali RN9s nema NFC!

Ju je je? Je ju je!
9 godina
Uzmi Realme 6

0 0 hvala 0
12 godina

Preporuka za mobitel između 150 i 250€.

Ne zanimaju me igre uopće.

Važno je da ima dobru bateriju i pristojnu kameru.

Zasad gledam:

Realme 6

Realme 6 pro

Redmi Note 9S

Redmi Note 9 pro

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 9:01 (SEYOboy).

0 0 hvala 0
8 godina
Note 9 Pro jer ako ništa drugo, možeš nabaciti GCam.
15 godina
Možeš i na 6 Pro jer ima SD720G, a ima još 90Hz zaslon i telephoto kameru....
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 12:31 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ekipa pomoć,

mobitel srednje klase, Note 9 PRO da li je to dobra kupovina ili ima nešto bolje za nekih 200-250€

koliko sam vidio ima dobru autonomiju i kamera je dosta dobra obzirom na cijenu...

Džedaj

0 0 hvala 0
14 godina

Je, to je dobar telefon. Za neki iskorak moraš potrošiti već oko 350 eura pa na dalje. Imaš još Realmi za te novce koji je isto dobar, ali sve je to jako slično.

6 godina

Pozdrav, kupujem novi mobitel pa me zanima što mislite o ovom modelu i ima li itko iskustva s ovom stranicom, popust je dobar pa me zanima. https://www.mobiteli-shop.hr/samsung-galaxy-a51-4gb-128gb

Također, ako netko ima preporuku za neki bolji u ovom rangu :)

0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Je, to je dobar telefon. Za neki iskorak moraš potrošiti već oko 350 eura pa na dalje. Imaš još Realmi za te novce koji je isto dobar, ali sve je to jako slično.

- Realme koji model
- Šta je preporuka za 350€ 

Džedaj
14 godina

Realme X50 ili Xiaomi Mi Note 10 Lite recimo.

9 godina
X2

0 0 hvala 0
15 godina
Za 300-350 EUR ima dosta toga. Realme X50 5G 2240kn, 6/128, Xiaomi Mi 10 Lite 2480kn, 6/128, Redmi Note 9 Pro 1720kn, 6/64, Realme 6 Pro 2200kn, 8/128 ili obična šestica na Helio G90T, 1920kn 8/128.

Ni s jednim od ovih se ne može pogriješiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Realme X7 Pro je vrh model, samo da ne nabiju cijenu kod nas suludu. Ja uzo Realme 6S prije nekolko dana, nije za mene, al mora biti odličan mob, pogotovo kad je 1279kn, a neki su ga čak nabavili na ekupi za 1070kn i 1180kn što je nerealna cijena za takav mob.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koji bi bio best buy za 1500 kn u Hr ? 

Iz trgovine. 

Za nezahtjevnog korisnika, bitna je jaka baterija i da ne šteka u radu. 

Nebih Xiaomi. 

Sviđa mi se Huawei.

Gledao sam Honor 8X.

Samo ima 4GB RAM-a, dali je to premalo danas ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 14:22 (Qvezbra).

0 0 hvala 0
15 godina
Realme 5i 943kn u Sancta Domenica. S obzirom da ima SD665 ,4/64 i 5000 mAh bateriju, strašna cijena.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mzopg kaže...
druzeta kaže...
zuper kaže...
Ako želiš baš najbolju kameru i bateriju, Mi Note 10 zasigurno.
Ali ako ti je bitno imati i jaki proc, Poco sa Gcam bi bio bolji. Bez njega mislim da malu prednost ima Samsung zbog softvera i OIS. Kao i kod videa.
Btw, za tu cifru bi mogao uvesti Mi 10 ako ti se da čekati...

Thnx, gledao sam i mi note10 ali neznam da li bi se naviknuo na edge..., 

Od kojeg sellera da pogledam mi 10, goldway?

Kako stoji p30 u odnosu na ove što se kamere tiče?

Imaš sad vani na akciji Redmi K30 Pro Zoom za 520$ 128GB ili 530$ za 256GB verziju.

To ti je Poco F2 Pro sa OISom na glavnoj kameri i 3x optičkim + OIS.

Ako ti nije bitan optički zoom, onda ti je cijenom tu i Mi 10, ali on ti je isto curved (edge) kao i Mi Note 10.

gdje se prodaje taj redmi k30 pro zoom?nisam vidio globalnu verziju

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 23:05 (druzeta).
14 godina
neaktivan
druzeta kaže...

Imaš sad vani na akciji Redmi K30 Pro Zoom za 520$ 128GB ili 530$ za 256GB verziju.

Ako ti nije bitan optički zoom, onda ti je cijenom tu i Mi 10, ali on ti je isto curved (edge) kao i Mi Note 10.

Nema globalne za zoom verziju, samo kineska, ali radi kod nas sve ok, jedino nemaš HR jezik nego EN. ako želiš HR onda staviš globalni rom.

LINK od 525$ s dostavom

Meni je žao što ga nisam uzeo umjesto poco f2 pro, ali tada nije bila dobra cijena i boja koju sam tražio.

15 godina
neaktivan
mzopg kaže...
druzeta kaže...

Nema globalne za zoom verziju, samo kineska, ali radi kod nas sve ok, jedino nemaš HR jezik nego EN. ako želiš HR onda staviš globalni rom.

LINK od 525$ s dostavom

Meni je žao što ga nisam uzeo umjesto poco f2 pro, ali tada nije bila dobra cijena i boja koju sam tražio.

oni ne šalju dhl-om, treba platiti carinu, koliko košta?

14 godina
neaktivan
druzeta kaže...
mzopg kaže...
druzeta kaže...

LINK od 525$ s dostavom

oni ne šalju dhl-om, treba platiti carinu, koliko košta?

DHL vrijedi samo za određene trgovce na Aliexpressu, kod Gearbesta, Geekbuyinga i Banggooda imaš opciju "EU Priority Line" koja je jako jeftina 4-5$. Kad odabereš tu opciju oni prvo šalju uređaj u svoje EU skladište i onda od tamo šalju za HR, tako da nema nikakvih dodatnih troškova.

14 godina
Nema mi logike uzeti K30 Pro Zoom pokraj global verzije Mi 10
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice