Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
vepar kaže...
Neuk kaže...

Pozz...

Imam jedno pitanje za prijatelja. Koji smartphone bi bio best-buy do 500 eura? Čovjek je biznismen, dosta koristi mobitel, ali isto tako nije sklon promjeni. Svaki mobitel mu je dosad služio 4-5 godina. Non stop ima pozive, poruke, slika, koristi internet i navigaciju. 

Najvažniji kriterij je stabilnost i "dugovječnost". 

Šta ima odabrati za te novce?

S10 Lite za 3590kn. Tri godine minimalna softverska podrška, Snapdragon 855 i 4500mAh baterija, HR garancija. Predlažem ga upravo zbog Snapdragon 855, a ne onaj krš od Exynosa.

https://www.mp-elektronika.hr/index.php?route=product/product&product_id=2676&utm_source=nabava.net&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Hvala na preporuci... A je li bolji S10 Lite ili Note10 Lite?
Meni Note serija "zvuči" bolje  a ne znam je li bolji u stvarnosti

15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,

Kupujemo mobitel za jednog obiteljskog prijatelja te računamo potrošiti oko 2500 kn. Kod mobitela gledamo da ima veću bateriju (>4000 mah) i vrlo dobru kameru, recimo da su to prioriteti.

Sad sam malo prolistao temu i zapeli su mi za oko realme x50, mi 9t i mi note 10 lite. Svi mobiteli moraju biti u inacicama sa 128 gb. Recite mi što bi vi preporučili od ova tri i ako imate još koji za preporučit.

Mobitel se kupuje kod nas u dućanima, znači aliexpress otpada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Prvo odluči jel ti treba amoled i IR

0 0 hvala 0
9 godina
Ja naručio x50m sa Alija 6/128

0 0 hvala 0
15 godina
@Neuk

Note 10 Lite ima OIS na kameri i stylus. Ja bi S10 Lite zbog SD855 😁

@Coder256

Realme X50 u Instaru 2200kn. Teško je kod nas pronaći nešto bolje za te novce: 5G, SD765G, 120Hz zaslon....

Mi 10 Lite 6/128 je 2430kn, ako želiš Amoled ekran.

Ako želiš i telefoto kameru, onda Realme 6 Pro 8/128 za nekih 2150kn u Linksu čini mi se.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2020 17:57 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Hvala ali iskreno svog notea zelim minjat bas zbog specifikacija, iz kamere se jos da dosta izvuc ako slikam u rawu. Kao sta san reka dosta slika obradujen na mobitelu (sony a7iii raw slike) i primjetia san da mi na mom nekad zna dosta dugo trajat dok exporta iopcenito stekat u lightroomu. 

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
14 godina
Onda ganjaj Mi 10 jer ima top procesor i ogroman senzor s kojim sigurno možeš dobiti odlične slike uz obradu
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Koliko nitsa je dovoljno da bude dobra/odlična vidljivost na suncu? Ja na Pixel 3a ništa ne vidim pod direktnim suncem.

0 0 hvala 0
8 godina

Pozdrav, moze neki best bay i cijenovnom ranku 2000-3000kn 

0 0 hvala 0
8 godina

Razmisljao sam uzeti Xiaomi Mi 10 Lite dodje nekih 2.400kn, jel ima sta bolje za te novce?

0 0 hvala 0
15 godina
Huawei Nova 5T zbog Kirina 980 i Realme X50 zbog 120Hz ekrana i bržeg punjenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Ajme a znam, sad bas gledam Xiaomi Redmi Note 9 Pro, mogao bi ga u Tele2 uz produljenje pretplate dobit za 1500kn. Ne izgleda mi puno losiji od ovih, a dosta je jeftiniji, mislim da se za te novce stvarno neda nista bolje naci...

0 0 hvala 0
14 godina

Nećeš ništa bolje dobiti za 1500kn, to ti je sigurno. Moje mišljenje ti je da ti ne vrijedi dati skoro 1000kn više za ove. Na papiru ti brži chipset ne znači ništa realno u praksi. Jedino ako samo igraš igre na max postavkama. Inače, za regularnu i normalnu upotrebu ti brži chipset ništa na mijenja. To ti je samo marketing.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 14:07 (itomic009).
8 godina

Slazem se, mislim da cu uzeti ovaj Xiaomi Redmi Note 9 Pro, mislim da ce zadovoljiti moje potrebe :D

Hvala na savjetima

1 0 hvala 0
12 godina
Pozdrav. Postoji li ista bolje od Xiaomi Redmi 9 za 1200kn, na popustu je u interspara. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Realme 6s

0 0 hvala 0
12 godina
Najjeftiniji na nabavi je 1700kn
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipi,

gledam neki mob do 3500 kn, prioriteti su dobra baterija i kamera, dvoumim se između:

1. Samsung s10 lite

2.Poco f2 pro

3.Huawei  P30

4.mi9t pro

lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2020 13:30 (druzeta).

0 0 hvala 0
12 godina

Poco f2 pro

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

Poco f2 pro

Misliš da ima bolju kameru od s10 lite?

14 godina
Ako želiš baš najbolju kameru i bateriju, Mi Note 10 zasigurno.
Ali ako ti je bitno imati i jaki proc, Poco sa Gcam bi bio bolji. Bez njega mislim da malu prednost ima Samsung zbog softvera i OIS. Kao i kod videa.
Btw, za tu cifru bi mogao uvesti Mi 10 ako ti se da čekati...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zuper kaže...
Ali ako ti je bitno imati i jaki proc, Poco sa Gcam bi bio bolji. Bez njega mislim da malu prednost ima Samsung zbog softvera i OIS. Kao i kod videa.

Thnx, gledao sam i mi note10 ali neznam da li bi se naviknuo na edge..., 

Od kojeg sellera da pogledam mi 10, goldway?

Kako stoji p30 u odnosu na ove što se kamere tiče?

14 godina
neaktivan
druzeta kaže...
zuper kaže...

Thnx, gledao sam i mi note10 ali neznam da li bi se naviknuo na edge..., 

Od kojeg sellera da pogledam mi 10, goldway?

Kako stoji p30 u odnosu na ove što se kamere tiče?

Imaš sad vani na akciji Redmi K30 Pro Zoom za 520$ 128GB ili 530$ za 256GB verziju.

To ti je Poco F2 Pro sa OISom na glavnoj kameri i 3x optičkim + OIS.

Ako ti nije bitan optički zoom, onda ti je cijenom tu i Mi 10, ali on ti je isto curved (edge) kao i Mi Note 10.

8 godina

Pozdrav, evo kupio sam Xiaomi Redmi Note 9 Pro... Stvarno je predobar, svi koji misle uzet mobitel do 2000kn topla preporuka.

Moze jedan mali savjet oko prvog punjenja, kako bi ga trebalo napuniti prvi put?

1 0 hvala 0
14 godina

Normalno, nove baterije nemaju one neke šeme ko nekad. Inače je preporuka da se nikada ne prazni do kraja i ne puni do 100%, to je "najzdravije" za bateriju. To znači da puniš kad padne na 25 - 30% i do nekih 90 - 95% i skidaj.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Normalno, nove baterije nemaju one neke šeme ko nekad. Inače je preporuka da se nikada ne prazni do kraja i ne puni do 100%, to je "najzdravije" za bateriju. To znači da puniš kad padne na 25 - 30% i do nekih 90 - 95% i skidaj.

Čitao sam na par mjesta da tih 100% u biti nije 100% i da 5% nije 5%, navodno proizvođač po defaultu ostavlja određeni postotak kako bi se baterija sačuvala. E sad je li to istina i rade li to svi ili samo određeni?

Mislim da je najbitnije paziti na dvije stvari:

1. temperatura odnosno toplina, znači baterija ne voli toplinu pa treba izbjegavati ostavljanje mobitela na suncu ili igranje igrica dok je mob na punjaču, ovo dokazano skraćuje vijek trajanja baterije

2. skroz isprazniti bateriju, do gašenja uređaja i onda ga duži period ostaviti ugašenog

Treće bi bilo ne puniti preko 90% jer tada raste voltaža čelija i tako im se skraćuje trajanje, ali ja redovito punim na 100% i baterija mi je u super stanju, evo nakon 4 godine je health 83% (wear 17%).

Današnji uređaji imaju razne mehanizme zaštite komponenata pa tako i baterije.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, može li preporuka mobitela do 8000 kn, a da nije huawei i ostali kinezi.

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa,

pošto mi se HTC 10 počeo (ponovno) resetirati, evo danas već 7. put, a ne mijenja mi se (ponovno) baterija, mislim da je stvarno došlo vrijeme za novi mob. Nisam fan phableta, u obzir dolaze samo kompaktni smartphonei. Prije nego sam promijenio bateriju u mobu, razmišljao sam o S10E, i vjerojatno bi ga sad uzeo, ali mi je Pixel 4A pomrsio planove (+ već sad loša dostupnost S10E). S10E je ipak flagship (premium materijali, waterproof, malo je manji, bolji zvuk, jači proc), dok je Pixel novi uređaj, bolji support, dobit će više novih verzija Androida. S10E će još 11. i to je to?

GSM usporedba

Što kažete? Ima li tko neki treći prijedlog? (mora imati 3.5mm jack)

0 S10E
5 Pixel 4A
HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lik1990 kaže...

Pozdrav, može li preporuka mobitela do 8000 kn, a da nije huawei i ostali kinezi.

Eliminirao si 95% uređaja 

Što ti je bitno?

Ostali su ti Samsung, Apple, Google, LG i Sony, od većih igrača. S tim da LG kaska, a Sony bi gledao isključivo ako ti je fotić bitan i manualno podešavanje.

U protivnom iPhone 11 Pro Max, izvrstan uređaj, kad si već spreman potrošiti 8000kn.

Uz njega bi gledao Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Jedan i drugi su oko 8000 početna cijena kod nas.

Bilo bi pametno pričekati i izlazak iPhone 12 za oko mjesec dana, ako ne ništa onda će jedanaestica malo pojeftiniti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice