Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.026
|
čitano: 12.508.247
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Solucija bez roota za kaj?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...
Da bar postoji neka solucija bez roota :/

Vidiš, ja ne mogu zamisliti Android bez roota. Znači nema tjedan dana da sam uzeo p9 lite, odmah unlock bootloadera, root, xposed, uninstall svih nebitnih "sistemskih" aplikacija.

Jednostavno mi nije primamljiva zamisao da netko drugi odlučuje što je najbolje za tvoj telefon po pitanju izgleda i funkcionalnosti, da ne spominjem pogodnosti koje dobiješ rootom, znači backup aplikacija, backup apsolutno svega, flashanje drugog roma itd itd.. La vita e bella :)

No me interesa nada!
16 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Ovo su ti REALNE cijene:

S2  200 kn

S3  400 kn

S4  600 kn

S5  800 kn

Sve preko toga je porez na glupost. To što moroni na njušci još uvijek prodaju S2 za soma kuna, valjda su previše gledali Seinfelda ili nešto. Ili premalo.

Dobro, kako je i očekivano, a za recimo G2 ili G3 kakve su realne cijene na njušci? Te koliko bi vrijedio LG G2 mini, bez dodatne opreme i van jamstvenog roka (nema kutiji, jamstvo, ništa dodatno osim maskice nisam uz njega dobio, plaćen 400kn al preko nekakvih kompenzacija za poslove koje sam odradio tih dana za ljude)...

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
13 godina

Huawei P8 Lite imate za 1100kn u Interspar i Emmezeta trgovinama (Vip komplet).

U Emmezete se dobije i poklončić, za Interspar ne znam.

1 0 hvala 1
9 godina
@Chriss ....

Pročitaj si malo review-ove, nije baš nešto. Bolji izbor ti je Xiaomi Redmi 3S.
12 godina
Yo Momma kaže...

Ovo su ti REALNE cijene:

S2  200 kn

S3  400 kn

S4  600 kn

S5  800 kn

Sve preko toga je porez na glupost. To što moroni na njušci još uvijek prodaju S2 za soma kuna, valjda su previše gledali Seinfelda ili nešto. Ili premalo.

Ne postoje realne cijene. U 8. mj sam prodao S4 u odlicnom stanju sa kompletnom kutijom, opremom i S view cover za 1500kn. Mj dana kasnije S5 sa kutijom i svime ali sa kriminalnim rubom je otisao za 1200. 

Isto tako sam nasao tipa koji mi je dao S6 Edge + mj dana star sa svime za LG G4 star 8 mj plus 500kn doplate. Isti lik me zvao dva dana kasnije i nudio mi moj G4 u zamjenu za neki losiji mob. Ponudio sam mu S4 Mini plus 300kn i pristao je. Ne postoji definirana cijena. Sve ovisi o tome kako znas napraviti oglas, i koliko imas srece da naleti onaj koji je spreman dati toliko. Ja sam taj S6 Edge + prodao za 3600 a za 3300 nabavio neraspakirani S7.

Senza cuore saremmo solo macchine
15 godina

@čmrljo

Xiaomi definitivno!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

@yo momma - hvala na trudu ali

ne skuri se NFC  čip na mobitelu nego se skuri NFC čip sa kojeg se očitavaju podaci - pa onda ćip traje duplo kraće a nije baš jeftin, USTVARI NE MOŽE SE NI KUPITI tj. ne može se ni kupiti u slobodnoj prodaji (nema ga za hrvate... u dodatku cu objasniti zašto) i mora se nabavljati preko posrednika u unozemstvu, svaki put samo posredniku treba dati 100eur za uslugu + čipovi + onda treba puno prije iči po nove (i put košta)

ako se skure na nekim mobitelima a na nekima nikada znaći da razni proizvođaći imaju svako svoj posebni hardwer i softver,

a cak na mobitelima istog proizvodca na nekim modelima radi bez greške na drugim modelima istog proizvodjaca stekaju, ili pokvare cip nakon duplo manje očitanja

e sad mene je zanimalo neke osnove tehnologije?? ugraduju li svi isti hardver a razlicit softver? ugraduju li svi proizvodjaci isti softver a razlicit hardver? ima li neke caka koje znaju npr. serviseri

kao sto mi npr mehanicar kaze na berlingu ce ti otic getriba na 100 000, i brave na vratima...

dodatak

Liapp je besplatna aplikacija u razvoju za Androidove pametne telefone.

Omogućuje skeniranje senzora uređaja FreeStyle Libre mobitelima s ugrađen NFC

čipom.

U aplikaciji Liapp mogu se vidjeti vrijednosti šećera u krvi bez upotrebe očitača

FreeStyle Libre.

Odlukom proizvođača (Abbott) FreeStyle Libre je pušten na tržište zapadne

Europe krajem 2014. godine (Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Francuska,

Austrija, Nizozemska  - dakle samo za njih i kod njih se moze kupiti

Zbog velike potražnje i ograničene proizvodnje FreeStyle Libre zasad nije u

slobodnoj prodaji pa je potrebna predbilježba preko mrežnih stranica u pojedinoj

državi. dakle nakon predbiljezbe moze se kupiti samo u gore navedenim državama

Abbott ne šalje uređaje izvan granica države predstavništva.

U Austriji se može odjedanput kupiti do 8 senzora (kvartalno)

dok se u ostalim državama mogu kupiti samo 2 senzora mjesečno.

FreeStyle Libre trenutno u Hrvatskoj nije dostupan, a HZZO još ga nije uvrstio u

dijabetička pomagala za osiguranike.

FreeStyle Libre prodaju razni preprodavači na eBayu po višestruko većim cijenama

od prodajne (OPREZ!).

ps nisam mislio detaljnije objasnjavat ali - dakle zanima me jedino potpuno novi uređaj koji namjeravam kupiti iskljucivo u ducanu zbog gore navedenog, tj. jako mi je važno da je mob 100% neotvaran... mogao bih reci od zivotne vaznosti jer ce se mobitel koristiti za ocitavanje secera djetetu, a ocitava se svaki cas jer secer nije stabilan i stalno jako varira...

a uspit bih volio i nauciti nesto vise o NFC cipovima...

moze i link na neku stranicu ako netko ima slicne...

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 14:52 (mrimproper).
10 godina
neaktivan

Moze preporuka nekog best buy mobitela za do 2000kn. Dvoumim se vise manje izmedju note 3 pro i asus zenfone 2 4gb ram/32gb rom verzije.

0 0 hvala 0
15 godina

Generalmobile

GM 5 plus

ili

Redmi 4

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 23:53 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dein94 kaže...

Moze preporuka nekog best buy mobitela za do 2000kn. Dvoumim se vise manje izmedju note 3 pro i asus zenfone 2 4gb ram/32gb rom verzije.

Ja bih išao na Asus Zenfone 2

Poslano sa Lebovo Vibe K5
10 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Generalmobile

GM 5 plus

ili

Redmi 4

Redmi 4 

Poslano sa Lebovo Vibe K5
9 godina
Ja bih išao def. na Mi5

0 0 hvala 0
13 godina
Gogo222 kaže...
@Chriss ....

Pročitaj si malo review-ove, nije baš nešto. Bolji izbor ti je Xiaomi Redmi 3S.

Niti ja kupujem Huawei-a(pa me nemoraš odvraćati :))
Niti svima paše Xiaomi
Niti sam rekao da je bolji ili lošiji od nekog drugog nego sam linkao dobru cijenu za taj uređaj
Niti sam neupućen kao što ti misliš
...

To je dobra cijena za P8 Lite i dobro došla ušteda onima koji svakako idu na P8 Lite, a tu ih na forumu ima.

Nekome je Xiaomi bolji zbog jedne stvari nekome Huawei zbog druge ali reći da P8 Lite "nije baš nešto"?
Čini mi se da bi se ti trebao baciti na čitanje review-ova...

17 godina
Evo koji će Xiaomi telefoni dobiti Nougat

Xiaomiev Mi 5 Nougat je dobio prošli tjedan, a sljedeći na redu bi svakako trebali biti Mi 5S, Mi Note 2 i Mi Mix. Na Xiaomievoj Nougat listi su još  Mi 4c, Mi 4s, Mi Note i Mi Max. Iako ovdje nije spomenut siguran sam da će mi Mi 5S Plus biti ažuriran Nougatom.

http://www.smartphonehrvatska.com/2016/12/17/evo-koji-ce-xiaomi-telefoni-dobiti-nougat/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Tražim mobitel za djevojku, cijene negdje do 1500kn. Pošto ona voli sve što vole mladi najvažnija joj je dobra kamera (kamere), baterija i da potraje barem dvije godine. Osobno imam Xiaomi Mi4c s kojim sam zadovoljan, ali koji se njoj ne sviđa pa ga ne želi. Vidim da se tu dosta često spominje Redmi 3, pa me zanima kakav je on i u usporedbi s drugima? Imate li neki drugi prijedlog? Nije problem i ici malo iznad budzeta.

Također, da li se takve mobitele isplati uzimati sa nekih stranica tipa honorbuy, tj. koliko su sigurne, hoce li mob biti zadrzan na carini i slicno?

Hvala vam unaprijed!

And how can man die better than facing fearful odds, for the ashes of his fathers and the temples of his Gods.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 21:35 (Reichz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

xiaomi redni 4 pro / prime ili huawei p9 lite? 

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 6:31 (bNeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možete li preporučiti neki mobitel za 800-1000kn koji se mogu nabaviti kod nas u trgovini.

Za poklon je i zato ne dolazi u obzir online nabava.

Nije za zahtjevnu osobu tako da je bitno samo da viber i whatsapp rade perfektno i ima solidnu kameru.

Velečina oko 5'', ne treba ništa veće.

U planu je nekakav Lenovo, Huawei i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

http://www.emmezeta.hr/multimedija/telefonija/mobilni-telefoni/55049/huawei-p8-lite-crni-vipme-komplettouchscreen-rukavice - VIP-ov komplet

Raspitaj se, možda ga nađeš negdje i jeftinije. Ako ćeš ići do 1500, imaš za te novce 100/200 kn gore dolje p9 lite novi u kutiji, tkd, sasvim dobri telefoni za te novce.

No me interesa nada!
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Pozdrav, 
molim za pomoc pri odabiru jednog od navedenih modela, razlika od 200 kn izmedu p9 i ostala 2 modela je zanemariva, unaprijed hvala na feedbacku.

17 Huawei p9 lite
2 Huawei honor 5x
0 Huawei honor 7 lite

0 0 hvala 0
14 godina

ASUS ima odlične uređaje po super cijenama, al nikako da napravi nešto da dostigne "velike".

Sad opet najavljuju nešto ogromno...

http://pocketnow.com/2016/12/07/asus-ces-2017-zennovation-event-snapdragon-phone

Al imam neki osjećaj da će se opet dogoditi isto :D

A baš bi htio da mi slijedeći mob bude ASUS. Imam jako dobra iskustva s njima.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Pozzz ekipa. 

Ovako trazim neki mob za kolegu jednog do 1200kn, najbitnija stavka mu je veci ekran, 5.5" 

Gledali smo sve i svasta od xiaomija note, do lg g3 i galaxy s5 (iako je 5.0") Nezzz sta bi mu vise preporucio da je ok, sto se tice ovako nekih marki. Ima netko kakav projedlog jos? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sisko93 kaže...

Možete li preporučiti neki mobitel za 800-1000kn koji se mogu nabaviti kod nas u trgovini.

Za poklon je i zato ne dolazi u obzir online nabava.

Nije za zahtjevnu osobu tako da je bitno samo da viber i whatsapp rade perfektno i ima solidnu kameru.

Velečina oko 5'', ne treba ništa veće.

U planu je nekakav Lenovo, Huawei i sl.

Uz Huawei P8 Lite za 1100kn(Emmezeta i Interspar Vip komplet s poklončićem) bih nadodao i Acer Liquid Zest za nekih 700kn u Vip centrima ili ako nema tamo u poštanskim uredima ga drže(isto Vip komplet) za 688,52kn(da budem precizan :) ) uz poklončić...

Onda, u SanctaDomenice imaš GM 4G s android one-om(znači nexus iskustvo po pitanju soft-a) 989kn i 2+1god garancije...

Sad, kakve su im kamere, nemam pojma...

Što se tiče online kupovine, pa s boljim trgovinama nebi trebao imati problema oko dostave do Božića...

Al dobro, razumijem, kad ne treba, desi se neko sranje :)

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Moja Nokia Lumia 630 dala je svoje i odlucio sam se pocastiti novi mobitelom.. Budzet mi je 1800kn.. Zelja mi je da mobitel izdrzi 2 godine.. Nisam zahtjevan korisnik.. Koristio bi za whats up, Facebook, nista gaming.. U oko mi je zapeo Huawei p9 lite, i na Njuskalu se mogu naci novi za 1500kn.. Zanima me vaše mišljenje..

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Da li ima kakva alternativa z1c i z3c u rangu do 800-900 kn? Tražim kompaktni uređaj s iznadprosječnom baterijom...

0 0 hvala 0
13 godina

Dein94 Note 4 svakako, samo probaj 32gb model piknuti nije nešto skuplji

P9 lite za 1500 uopće nije loš izbor

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav! Molim pomoć pri odabiru novog telefona. Zahtjevi su dobra baterija (minimalno 1 dan intenzivnijeg korištenja- sve osim igrica) i vrlo dobra stražnja kamera(dobre slike u uvijetima slabijeg osvjetljenja.

Od ostalih specifikacija da hardver nije pretpovijesni, znači da se može jednostavno nositi sa svim današnjim zahtjevima. (Minimalno bi bilo 2/16 gb).

Proračun usvojen na oko 200€ (+/-). 

Mislim se između par mobitela pa dajte sugestije i glasove! Hvala!

0 Xiaomi Redmi 3s Prime
6 Xiaomi Redmi 4 Prime
0 Huawei P8 lite
19 Huawei P9 lite
1 Samsung Galaxy A5

0 0 hvala 0
10 godina
P9 lite, verzija sa 3gb rama.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice