Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.299
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
stipee98 kaže...

oprostite sto je kriva tema al nisam znao gdje da svrstam to.
znaci vec duze vrijeme nemam staklo na kameri i sad su mi se nakupile mrlje na leći pa me zanima jel ikako moguće to očistiti s necim?
evo stavio sam sliku da vidite kako to izgleda

Štapiči za uši, meni je valjalo, ako je baš prljavo sa malo alkohola, ili vode! lp

11 godina
neaktivan
Cirko33 kaže...
Ima li tko iskustva sa OnePlusom 3? Kakva je baterija nakon nekih mjesec dana, jel sve radi ko i prvi dan?

Svih 30 dana ko i prvi dan.

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozz. Trebao bi neki mob do 1100 kn ,za face , messenger , viber i slicno , znaci naglasak je na fluidnost , moze novo iz trgovine ili novo iz oglasnika p ako bi mi mogli predlozit par modela . Hvala :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rucipe kaže...

Pozz. Trebao bi neki mob do 1100 kn ,za face , messenger , viber i slicno , znaci naglasak je na fluidnost , moze novo iz trgovine ili novo iz oglasnika p ako bi mi mogli predlozit par modela . Hvala :D 

Ako hoćeš da ima fluidnost za tu cijenu, onda uzmi Lumiju sa Windowsima, jer android za tu cijenu neće biti fluidan.

Imaš na njuškalu već po 900 kn Lumiju 650, stvarno je lijep mobitel po dizajnu i ostale karatkerstike su ok.

17 godina
Imas redmi 3 sa top one dobis za tjedan dana cca 1000kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
Android za tu cijenu nece bit fluidan? Redmi 3 pro /3s sa 3/32 mora bit fluidan, imam note 3 pro i ne vjerujem da je bas tolko sporiji procesor na redmi 3 da nebi bil fluidan

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo nakon trileme: samsung j5 2016, huawei p8 lite i lg nexus 5x ja kupio huawei p9 lite

1 0 hvala 0
15 godina
Cirko33 kaže...
Ima li tko iskustva sa OnePlusom 3? Kakva je baterija nakon nekih mjesec dana, jel sve radi ko i prvi dan?

OnePlus 3 – dva mjeseca kasnije

zeljko6 kaže...

evo nakon trileme: samsung j5 2016, huawei p8 lite i lg nexus 5x ja kupio huawei p9 lite

ako nije problem, uploadaj malo slika (day vs low light), da vidim(o) kameru. Kasnije moze i kratki osvrt (fingerprint, ekran, baterija,..)

Imam u obitelji p8 lite, uredaj je odlican za te novce. Al kamera kad prebacim na komp sliku... pa, jednostavno nije ista kao kada gledam na ekranu mobitela.  Inace, uredaj ko uredaj za sada radi odlicno!
Novi u ducanu smo dobili za 1250 kn + 24 mj jamstvo na lom ekrana.

10 godina
neaktivan
Ej ljudi de mi recite kako se krecu cijene za polovni samsung s5 njega bi kupio?? gledam po njuskalu traze 200 eura za mob bez garancije, jel to puno?? i gdje bi mogao naci dobar polovan s5 sa makar nekoliko mjeseci garancije a da je ispod 200 eura??
miki12345

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ti maraton testovi nakon mjesec/dva mjeseca koristenja su glupi.Ni Dodge ili Noa nebi smjeli imat probleme u tih 2 mjeseca a da ne govorimo o skupljim modelima.OnePlus 3 je super mobitel za tu cijenu,ali mislim da bi mogo pocet jebavat nakon recimo godine dana koristenja,pocevsi od smanjenja kapaciteta baterije(koja nije bas bajna ionak.Ne vjerujem tim Kinezima kao pouzdanost nikako

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trazim smartphone bez ikakvih posebni prohtjeva osim da je jeftin (500kn-550kn). Novi, "novi njuskalo polovni", polovni. Bilokaj od toga. Ono 3G capable, single sim, 4gb unutarnjog prostora, 150 ppi touch screen, headphone jack (hah, neka li mi vremena), ovaj standardizirani charging port.

Koristiti ce se za citanje texta, slikanje skripti i "slusanje" youtube podcastova. Kao + bi onda valjda bili sama dijagonala ekrana i kvaliteta single shot kamere, ali rekao bih da je tesko naci nesto sto nece posluziti.

Prvotno sam gledao (prije ljeta) LG Spirit i Xiaomi Redmi note sto je bio 650kn u Abrakadabri. Ali i one mi nude vise nego sto mi treba, a svakih 150kn je jos jedan radni dan koji se mogu i bolje iskoristiti. Moze webshopovi, Sto se tice brandova u kategoriji ispod toga, Lenovo je prisutan od onih za koje sam cuo/imam iskustva. Meanit neki; stari znanci Alcatel i Vivax; vidim i neke ACER uredaje. Na njuskalo sam bacio oko i naravno htio sam se ubiti s kolicinom budala tak da ako ima neko specificnih modela za preporuku bum ih potrazio tamo pa zvao da vidim koliko samo stavljaju glupe cijene, a koliko zapravo vjeruju u njih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 0:53 (Grimwinds).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ti maraton testovi nakon mjesec/dva mjeseca koristenja su glupi.Ni Dodge ili Noa nebi smjeli imat probleme u tih 2 mjeseca a da ne govorimo o skupljim modelima.OnePlus 3 je super mobitel za tu cijenu,ali mislim da bi mogo pocet jebavat nakon recimo godine dana koristenja,pocevsi od smanjenja kapaciteta baterije(koja nije bas bajna ionak.Ne vjerujem tim Kinezima kao pouzdanost nikako

onda vjeruj samsungu koji se radi u koreji ili htc-u koji se radi u vijetnamu. Svi ostali (99% ostalih, 100% što se kod nas može kupiti) se rade u kini.

OnePlus je jedan od najkvalitetnijih proizvođača na svijetu, to što ti neznaš mnogo o njima ne znači da odmah nevaljaju. 

Rade mobitele koji jedu flagshipove "brendova" za pola manju cijenu (naziv "flagship killer" poznat možda?)

OnePlus 3 je u svom cjenovnom rangu (a i više) best buy uređaj. Čovječe pa pojede s7 a košta u pol manje (da ne govorim o keramičkoj zaštiti Fp-a i kamere tako da se nemože ogrebati ništa - koja iako košta flagshipovi "brendova" ju nemaju)

Ima tema pa da ne nabrajam sad pogledaj tamo

Ja bi ih svrstao u top 5 listu svjetskih brendova

Postoje "kinezi" i postoje "kinezi", netreba brkati

Taj strah i prijezir prema kini mi nije jasan, pa 2016 godina je, valjda svi znaju da je 99,9% svega iz kine, od mobitela, automobila, robe, ... zavaravate se ako mislite suprotno

To što je nešto rađeno u kini ne znači da je odma šrot, treba znati što se kupuje

9 godina
Jedan od najkvalitetniji proizvodaca? Sori al... 4 moba su izbacili i svakom su isto nabili cijenu, 400$ na 1+1, a mogle se iste specifikacije dobit na xiaomiju za 200-300$.. i kad se sjetim ghost toucheva na 1+1... nebi bas reko da su najkvalitetniji cim izdaju polovicni mob sa ogromnom cijenom.. nez kakvi su sad, mozda jesu dobri ali definitivno ne jedni od najkvalitetnijih.. cijenu dizu u nebesa, nebi se cudil da dostignu iphone po cijeni...

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Smijesno je pricat da je OnePlus jedna od najkvalitetnijih marki.Svaki mobitel sa tom cijenom bi trebao izvrsno funkcionirat nekoliko mjeseci,ali sto kasnije?Kakvi se ti "kinezi" ponasaju nakon godine dana koristenja? Svi smo hvalili Lg G4 nakon sto je izasao,niko nije pljucao po njemu nakon 2,3 mjeseca koristenja ali prave mane se primjetu i dodju nakon sto istekne garancija jel tako,to vam je tako danas.Kolega sa foruma Mislav Busic je snimio video na yt " Lg G4 nakon godinu dana koristenja" i tek na takvim testovima vidimo kakav je zapravo uredjaj kvalitete.Ja ne kupujem mobitel da mi traje par

mjeseci nego da mi traje 2,3 godine

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
DEEMon kaže...
Može neka preporuka mobitela do max 750kn sa svim davanjima.

Trebaju mi 2 komada za roditelje.
5" 1gb RAM, 8gb ROM... I najbitnije stabilan (provjeren na duže) softver bez glicheva te da prodržava Hrvatski.

Redmi 2, samo što je 4.7''...  MIUI je dosta ugodan za rad

Ili možda neku LUMIU s windowsima, vidi u TELE 2 ponudi.. Nemaš baš puno izbora

★★★★★☆
14 godina

Što je vaše mišljenje o 2GB/16GB vs 3GB/32GB?

Dal bi 2/16 bilo dovoljno za sve sadašnje potrebe i možda još za 2 godinu unaprijed?

Redmi Note 3 Pro, Snapdragon 650

Na strani 2/16 je naravno bolja cijena, ali i crna/tamno siva boja koje nema kod 3/32 (Top one).

Ili da to sve zaboravim i definitivno idem na 3/32?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Brat ima xiaomi note 4g, jos uvijek ga sluzi, mislio je da je baterija osla u k, a zapravo mu je bio 4g stalno ukljucen i kad ga nije bilo pa je cuclalo bateriju, kad je stavio prefer 3g, dalje mu normalno drzi, ostalo mu sve radi, nikad ga nije updateao, nije imao ni potrebe jer je sve super radilo.. ja imam note 3 pro, radi bez greske, samo sam ja stavio global stable i updateao svaki put.. baterija 2 dana, nema stekanja ni niceg..

DuMe mozda se i sjecas sa 1+1 da su se nakon par mjeseci svi poceli zalit na ghosttouch, koji sam ja jedino na umiju imal(x1pro) al sam ja imal samo povremeno kad se punil, a ne ko oni dosta cesto.. sa 3 gige si nekak vise future proof, vise tabova mos imat otvoreno bez da se refreshaju prilikom ulaska.. 2 godine? Nezz jer niko ne zna kak ce se tehnologija razvijat i kakvi ce zahtjevi biti, mozda ni 4 gige nece bit dosta, mozda preslab proc.. meni je sad uvijek 1.3 gige slobodno, od 3, na 3 gige miui pojede gigu, brdo aplikacija imam i ne steka mi.. pitaj na temi mobitela pa ti se javi mozda neko sa 2 gige :)

0 0 hvala 0
13 godina

Odabir je pao na ovaj model  . Jel sigurno s ove stranice narucit , i hoce li biti poreza ili neceg ?* 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ja isto drugi tjedan planiram naručiti samo ovaj model 

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Hexa-Core-5-5-3GB-RAM-32GB-ROM/342812_32597684693.html

osim ako do tad ne izadje note4 PRO

za sve informacije o tom shopu potraži na forumu telekineza, tamo se mogu dobiti i kuponi za popust jer su u kontaktu sa tom trgovinom pa pogledaj svakako

9 godina
Da sa top one je sigurno uzet. Samo se uzme dhl shipping +26$ i dolazi za oko 10 dana i bez pdva.. i da, na telekinezi se slobodno javis u temi top one ili direkt korisniku ilion prije narucivanja

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grimwinds kaže...

Trazim smartphone bez ikakvih posebni prohtjeva osim da je jeftin (500kn-550kn). Novi, "novi njuskalo polovni", polovni. Bilokaj od toga. Ono 3G capable, single sim, 4gb unutarnjog prostora, 150 ppi touch screen, headphone jack (hah, neka li mi vremena), ovaj standardizirani charging port.

Koristiti ce se za citanje texta, slikanje skripti i "slusanje" youtube podcastova. Kao + bi onda valjda bili sama dijagonala ekrana i kvaliteta single shot kamere, ali rekao bih da je tesko naci nesto sto nece posluziti.

Prvotno sam gledao (prije ljeta) LG Spirit i Xiaomi Redmi note sto je bio 650kn u Abrakadabri. Ali i one mi nude vise nego sto mi treba, a svakih 150kn je jos jedan radni dan koji se mogu i bolje iskoristiti. Moze webshopovi, Sto se tice brandova u kategoriji ispod toga, Lenovo je prisutan od onih za koje sam cuo/imam iskustva. Meanit neki; stari znanci Alcatel i Vivax; vidim i neke ACER uredaje. Na njuskalo sam bacio oko i naravno htio sam se ubiti s kolicinom budala tak da ako ima neko specificnih modela za preporuku bum ih potrazio tamo pa zvao da vidim koliko samo stavljaju glupe cijene, a koliko zapravo vjeruju u njih.

Nikakvi Meaniti i Vivaxi. Uzmi S3 na njušci i vozi. Ili S4 ako nađeš za 100-200 kuna više.

10 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Jedan od najkvalitetniji proizvodaca? Sori al... 4 moba su izbacili i svakom su isto nabili cijenu, 400$ na 1+1, a mogle se iste specifikacije dobit na xiaomiju za 200-300$.. i kad se sjetim ghost toucheva na 1+1... nebi bas reko da su najkvalitetniji cim izdaju polovicni mob sa ogromnom cijenom.. nez kakvi su sad, mozda jesu dobri ali definitivno ne jedni od najkvalitetnijih.. cijenu dizu u nebesa, nebi se cudil da dostignu iphone po cijeni...

čekaj, zar stvarno za argument čete uzeti da im je prvi mobitel koji su napravili imao neke bugove?... da nabrajam sad marke kojima ekrani otpadaju, koji se kvare a daleko su duže na tržištu - mislim da nema smisla

DuMe kaže...

Smijesno je pricat da je OnePlus jedna od najkvalitetnijih marki.Svaki mobitel sa tom cijenom bi trebao izvrsno funkcionirat nekoliko mjeseci,ali sto kasnije?Kakvi se ti "kinezi" ponasaju nakon godine dana koristenja? Svi smo hvalili Lg G4 nakon sto je izasao,niko nije pljucao po njemu nakon 2,3 mjeseca koristenja ali prave mane se primjetu i dodju nakon sto istekne garancija jel tako,to vam je tako danas.Kolega sa foruma Mislav Busic je snimio video na yt " Lg G4 nakon godinu dana koristenja" i tek na takvim testovima vidimo kakav je zapravo uredjaj kvalitete.Ja ne kupujem mobitel da mi traje par

mjeseci nego da mi traje 2,3 godine

A tko govori o mobitelima koji traju 2 mj? sumnjam da ćeš igdje naći na netu da je nekome OP otišo u k... nakon 2 mj

blackeagle29 kaže...
Brat ima xiaomi note 4g, jos uvijek ga sluzi, mislio je da je baterija osla u k, a zapravo mu je bio 4g stalno ukljucen i kad ga nije bilo pa je cuclalo bateriju, kad je stavio prefer 3g, dalje mu normalno drzi, ostalo mu sve radi, nikad ga nije updateao, nije imao ni potrebe jer je sve super radilo.. ja imam note 3 pro, radi bez greske, samo sam ja stavio global stable i updateao svaki put.. baterija 2 dana, nema stekanja ni niceg..

DuMe mozda se i sjecas sa 1+1 da su se nakon par mjeseci svi poceli zalit na ghosttouch, koji sam ja jedino na umiju imal(x1pro) al sam ja imal samo povremeno kad se punil, a ne ko oni dosta cesto.. sa 3 gige si nekak vise future proof, vise tabova mos imat otvoreno bez da se refreshaju prilikom ulaska.. 2 godine? Nezz jer niko ne zna kak ce se tehnologija razvijat i kakvi ce zahtjevi biti, mozda ni 4 gige nece bit dosta, mozda preslab proc.. meni je sad uvijek 1.3 gige slobodno, od 3, na 3 gige miui pojede gigu, brdo aplikacija imam i ne steka mi.. pitaj na temi mobitela pa ti se javi mozda neko sa 2 gige :)

garancija je ostvariva u hrvatskoj, kupuje se direktno od firme - samo zbog tog bi trebao biti u užem izboru svima koji gledaju kineze

I OS njihov ljudi kažu da je super

za cijenu se slažem da bi mogla biti niža, konkretno zato ga i nisam uzeo nego imam Xiaomi Redmi Note 3 Pro kao i ti

meni još uvijek radi i huawei y300, i to sasvim u redu, Landvo L200 radi kao i prvog dana, i još par modela u obitelji starijih ima.

Ja na Miui imam oko gigu slobodno sa zaključanim viber, whatssup i messengerom. Upalim sve što treba, koristim sasvim normalno i još nisam primjetio da fali rama. Rama treba samo onima koji će igrati neke zahtjevne igrice a to su djeca. Mi pravi muškarci igramo na kompu 

15 godina
Pozz ekipa ;) Imam dvojbu... ULEFONE METAL 3+16GB BLACK DUAL LTE. https://neutrinomobile.hr/ulefone-metal-3-16gb-black-dual-lte.html. ili. XIAOMI REDMI 3S DUAL SIM GRAY 2+16GB LTE https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-dual-sim-gold-16gb-lte-5047.html Može i neŠto treće ali da je u tom cjenovnom okviru i da se može kupiti u Rvackoj ;)
Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
andi.cro kaže...
Pozz ekipa ;) Imam dvojbu... ULEFONE METAL 3+16GB BLACK DUAL LTE. https://neutrinomobile.hr/ulefone-metal-3-16gb-black-dual-lte.html. ili. XIAOMI REDMI 3S DUAL SIM GRAY 2+16GB LTE https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-dual-sim-gold-16gb-lte-5047.html Može i neŠto treće ali da je u tom cjenovnom okviru i da se može kupiti u Rvackoj ;)

Za 50kn vise imas Redmi 3X sa 32gb Rom:

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3x-32gb-dual-silver-lte.html

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 16:31 (djigibao).
12 godina

Pozdrav. Trazim neki bestbuy mobitel za 1000kn. Da bude fluidan i da mi se nece ko samsung stari pokvarit u par miseci. Jos mi je samo baterija bitna, da ga ne moram punit svako par sati. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
djigibao kaže...
andi.cro kaže...

Za 50kn vise imas Redmi 3X sa 32gb Rom:

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3x-32gb-dual-silver-lte.html

ljudi zanima me malo vaše mišljenje, dal se isplati dat cca 500 kn više za mob kod nas zbog garancije ili naručit iz kine, radi se konkretno o xiaomi RNP3 razlika između top one-a i u ovom slučaju neutinomobile je 500 kn, piše da daju garanciju 24 mjeseca, sad pitanje je kako je ostvariva, pretpostavljam da oni rade samo neke manje zahvate a za sve ostalo šalju u kinu, jedino što se onda ja kao kupac ne moram bakćati sa tim slanjem nego dostavim mob njima a oni dalje riješavaju, kakva vi imate iskstva?

17 godina

Servisni uvjeti
Uvoznik garantira da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati. Servisna mreža zastupnika proizvođača se obavezuje da će na Vaš zahtjev podnesen u garantnom roku, o vlastitom trošku otkloniti u svojim (ili ugovornim) servisnim prostorijama sve kvarove i tehničke nedostatke proizvoda koji su nastali pri normalnoj uporabi u vremenu na koje se odnosi garancija. Ukoliko u zakonskom propisanom roku po prijemu proizvoda na servis kvar ne bude otklonjen, servis se obvezuje da će proizvod zamijeniti novim (ili vratiti novac), u dogovoru s Prodavateljem.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
negdje sam cital da nemas garanciju ako si sam flashas drugi rom ili updateas(cak i ota update) a mobiteli naravno dolaze sa vendor romom i moras ih molit da ti stave drugi rom, pa vjerujem da ni u slucaju kvara nisu bas nes, al nek neko napise bolje.. ja sam uzeo prek top one jer mi garancija ne treba, ionak sam rootal mob i samim tim bi izgubil garanciju, inace xiaomi ne smatra gubitkom garancije ako flashas official rom, al ocito ovima nasima to nije dovoljno, samo ne znam kak znaju jel rom bio na mobitelu kod prodaje ili si ga je neko sam stavio..

0 0 hvala 0
14 godina

Molim pomoć oko trileme, dakle gledam neki dual sim mob, cca 5" od oko 1200-1400kn i za oko su mi zapeli:

Lenovo A6020 (K5) - zvučniji brand, podrška za 2 sima + SD card - HW najslabiji

Xiaomi Redmi 3s - dva sima ili 1+sd - HW osrednji

Xiaomi Mi4c - dva sima, nema mogućnost stavljanja SD-a - HW najjači

e sad budući da svi imaju 16Gb za pohranu bojim se da je to za današnje pojmove premalo (doduše trenutni mob mi je 8gb+4gb sd card i nađe se mjesta), pa se lenovo nameće kao najbolji izbor, ali svejedno sam otvoren za pomoć i prijedloge

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
A gdje kupujes? 3s ima i 3/32gb verzija

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice